icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

norikk
19. jan 2011

@panki skus tu https://www.modrykonik.sk/fotoblog/strapco13/cl...
my sme zatial nemali take hlieny zeby som odsavala plnu nadrzku, ja som vzdy kvapla fiziologicky roztok,co mi sestra dala z nemocnice,co tiez davaju detom a tak odsavala...teraz sme kupili nasivin detsky a len vytierame s tycinkou

asi nam idu zubky, uz treti den kasle,je zasoplikovany, menej papa a hryziee co sa da, palec by mi odhryzol najradsej

janica81
19. jan 2011

Ahojte maminy...

tak maličká očkovanie zvládla bez nejakých následkou, resp.večerného plaču...je vyrehotaná a kvakoce...

ale zato ja som k.o....uplne mi odisiel hlas??? poradte nieco.....hroza...ani hlasok nemozem vydat... ☹ mozem kalciovy sirup??

panki
19. jan 2011

@norikk ďakujem.....myslela som nejaké tipy ako najlepšie tie roztoky aplikovať. v podstate je asi jedno či je to Libenar, Otrivin alebo napr. Vincentka, keď sú všetky rovnaké. Ide skôr o to ako sa ktoré kvapkaju, striekajú atď. Ale to je asi jedno.....boj to bude tak či tak 😒

norikk
19. jan 2011

no ja som to davala so striekackou 5 ml.....inak sa ten roztok ani neda....aj vsetko ostatne so strikeckou je najlepsie...lieky atd....

norikk
19. jan 2011

@janica81 mozes, aj ja som brala, ale nepomohol

veve10
19. jan 2011

@panki Cau panki. Moj krpec mal hlieny 2 tyzdne - otras! Ked videl vysavac tak hned zacal mavat rukami. Ja som mu davala po lyzickach rozpustenu Coryzaliu (homeopatikum na nadchu) a potom mi odporucili Olynth - ten pre babatka. O par dni to preslo (ale to asi preto, lebo to uz mal tyzden a pol).

veve10
19. jan 2011

@hobit baby - aj mna ste potesili. Nas drobec ma len okolo 6400g a to ma 4 measice a 2 tyzdne. Narodil sa 3kg. Vsetky kamosky co mam maju megadeti, tak uz som si robila starosti. Navyse vcera som prvykrat skusila dat po kojeni UM (lebo sa nam casto budi - tak reku vyskusam ci vydrzi dlhsie) a on potom co som mu dala z oboch prs stiahol este 100ml Nutrilonu! Mi skoro oci vypadli. Ale zobudil sa aj tak po dvoch hodkach a pol. Dnes idem dat na obed kasicku. V piatok mame druhe ockovanie, tak sa Dr. spytam, ci uz mozem prikrmovat - kamoska zacala uz na zaciatku 4.mesiaca a jej maly je tiez cisto na MM. Vraj nove trendy. Bol o tom clanok aj v Pravde - predvcerom tusim.

veve10
19. jan 2011

@gabika17042010 Ahoj Gabi. No tvoja ma na dievcatko peknu vahu...zalezi aj podla toho aku mala porodnu vahu. Dnes vecer je spln, tak nam budu spat este horsie - teda nam asi urcite. 🙂

elixia
19. jan 2011

@janica81 tak to je super ze ziadna zla reakcia...nas caka este jedno ockovanie,uvidime ako zareaguje 😒

Boli sme dnes u dokiho, 7,5kg a 62cm..takze maly a tucny zatial 😀

A vasim detickam sa podari sa doskriabat,ci to len ja som taka nesikovna? Vcera sa mu zadarilo,krvava smuha cez cele lice 😒

fubinka
19. jan 2011

@janica81 Ahoj moja kup si homeopatika HOMEOVOX od firmy BOIRON, tie možu aj kojacie maminky, každu hodinu budeš cmulať jednu zaručene pomáha, ja beriem iba to ked som chora

panki
19. jan 2011

@veve10 a ako si mu dávala ten Olynth? to sa kvapká alebo je to sprej?

gabika17042010
19. jan 2011

@veve10 Ahoj 🙂 Spln? Moja spinka od 16.30 doteraz a som zvedava co bude robit v noci, asi vystrajat 😉 Inak ked sa narodila (12.9.) tak mala 3010 g cize pekne pribera, uvidime ako dalej, zda sa, ze zatial jej staci moja "smotanka" 🙂

gabika17042010
19. jan 2011

My sme okrem TBC este neboli ockovani na nic ine lebo sa doteraz hojil ten vriedik, no ale uz nemokva takze asi nas to caka..no mam pred tym respekt po precitani vasich skusenosti :-/

hobit
19. jan 2011

@elixia nas je doskriabany pravidelne, sice nie az takto, ale furt 🙂
mame za sebou kontrolu s klbimi a uz nemusime prist, tak sa tesim, ze apson nieco mame z krku 🙂

gumimaci
19. jan 2011

Ahojte baby, neviete ako to je s pracou popri MD? Mam moznost si privyrobit, ale u ineho zamestnavatela u ktoreho som pracovala pred MD.

hobit
19. jan 2011

@gumimaci aj ja by som nieco brala keby sa naskytlo....neviem ako to je, ale ked to zistis tak sem daj nejake info 🙂

elixia
19. jan 2011

@hobit no jemu sa to len teraz takto pekne podarilo,doteraz len take mensie skrabance mal 🙂
My sme tiez dnes boli na kontrole,tu sa sice nechodi specialne k ortopedovi,no doki povedal ze je to ok..tak hadam je.

veve10
19. jan 2011

@panki kvapka sa to - je to v pohode. Alebo to mozes aj kvapnut na vatovu tycinku a vytriet nostek - ale to je podla mna malo efektivne.

veve10
19. jan 2011

@gabika17042010 no to naozaj pribera pekne. Moj ked sa narodil (3.9) mal 3060g - dnes ma cca 6400g. V piatok ideme k Dr. tak som zvedava aky je "vysoky", resp. dlhy.

lola79
19. jan 2011

@janica81 na stratu hlasu skus teple pivo. Ja som neverila, lebo pivo je podla mojho otca recept na vsetko, ale fakt mi to zabralo. Je to humus, ale ved nemusis vela. Skus 😉

lola79
19. jan 2011

@elixia skrabanec poriadny, ale ake je krasne chlapetko!!! 🙂

gumimaci
20. jan 2011

Dobre ranko,
krpec bol od druhej kazdu hodinu hore a teraz si spokojne odfukuje 🙄
Baby rozmyslali ste nad plavanim drobcekov? Ak ano ake plavky im budete kupovat? Videla som v drogerii jednorazovky, plavacie plienky, alebo taketo nieco??? http://alibeba.sk/category.php?id_category=28

gumimaci
20. jan 2011

@hobit asi sa pojdem informovat zajtra rovno na urad prace 😔

panki
20. jan 2011

@gumimaci jej to je super. a pod to sa dáva normálna plienka, alebo tá na plávanie? toto sa mi zdá lepšie

gumimaci
20. jan 2011

@panki pisu tam, ze da sa dat aj plavacia, aj uplne bez plienky, ale asi by som davala tie plavacie, predsa je to asi hygienickejsie

gumimaci
20. jan 2011

@panki ale objednam to asi az v júny, ked budem vedie ako bude tlstucky drobec, maju viacej velkosti a pisane rozmery, co je super.

gumimaci
20. jan 2011

A budete kupovat plienky pre chlapca/ dievca??? oplati sa to? ci univerzal staci?

ladywitch26
20. jan 2011

@gumimaci ak rozmyslas o plavani, pockaj aspon do aprila, ked sa otepli. viacere z majoviek chodili plavat, nam to akurat vyslo na zimu, tak kazdu chvilu boli deti chore.ono vraj to otuzuje deticky a posiluje imunitu, ale ked plavaju v teplej vode a potom supnes dieta do chladneho auta, alebo staci prejst len ten kusok ku autu po vonku, uz to nie je bohvieco.tak radsej este pockaj. ale je to super, baby si to pochvalovali. ja tu bohuzial take moznosti nemam, mame tu len 2 hotely s bazenom a v ziadnom nie je voda pre take male deticky, takze so stankou som mohla plavat akurat tak doma vo vani 😒

gumimaci
20. jan 2011

@ladywitch26 no ved ja chcem az na leto 😉

panki
20. jan 2011

ja to tiež nechávam až na apríl....vtedy aj začína kurz