♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
Myw nechapem preco by si mala byt za hysterku. Urcite by bolo lepsie keby si tam zbehla. Ako napisala Dadulienka nie je to dobre na psychiku. Len tam zbehni
Ahojte tehuľky, pridávam sa do klubu septembroviek 🙂 Dnes som bola v prvej poradni, som v 7tt+2, takže to vychádza cca na 25.september...
Myw, tiež som si prešla tou fázou, že už určite tehotná nie som...zo dňa na deň mi prestalo byť zle, prestali ma bolieť prsia a ešte aj tá mrcha únava ustúpila... urobila som ti tehotensty test (asi v 8tt) a druhá palička nebola taká silná ako napr. na 16DPO.. a po pár dňoch sa zase nevoľnosti vrátili, potom zase na pár dní zmizli 😉 Neboj, bude ok.
Mywiel, držím palce, čítala som si predchádzajúcu stranu. Ja som dnes šla do poradne s malou dušičkou, lebo mi zistili poruchu zrážania krvi a vo štvrtok ma hematologička šokovala správou, že si celé tehotenstvo musím pichať do brucha heparínové injekcie ☹ Ja viem, že veľa báb si to pichá aj pred otehotnením, že to nie je nič hrozné, ale aj tak ma to nepríjemne prekvapilo. Tak som sa cez víkend vystresovala, či nezačínam s tou liečbou neskoro, či na uzv uvidím akciu srdiečka- a bilo krásne rýchlo, tak mi spadol kameň zo srdca a som spokojnejšia, ale už teraz viem, že toto tehotenstvo nebude bezproblémové ako prvé. Mne v prvom tehotenstve nebolo zle vôbec, ani som nevedela, že som tehotná a teraz, naopak, vadia mi vône, pachy, mám pocit žalúdka v krku, či som hladná alebo najedená... fakt je asi každé tehotenstvo rôzne a to, či je niekomu zle alebo nie, je individuálne. Pre mňa je to nové, aj keď som tehotná druhýkrát, keď začítim moju kedysi obľúbenú aviváž, mám pocit, že okamžite hodím tyčku 😀
drakvak
ako ti zistili poruchu zrazanlivosti krvi? mala si na to dovod na vysetrenie alebo je to bezne krvne vysetrenie v tehu?
ja som po MA bola u hematologa , uplne vsetko mam v poriadku, neskutocne mnozstvo vysledkou a vsetko v poriadku az na geneticku mutaciu MTHFR heterozygot, dr mi povedala ze sa nemusim nicoho obavat a ze to urcite nesposobilo potrat 😔 nevypisala mi ani kys.listovu lebo jej mam viac nez dostatok ale obavam sa aj tak ci netreba tu krv kontrolovat pocas tehu lebo mi nic neodporucila 😒 vraj som v poriadku 🤐
tak dufam
Drakvak to by aj mna zaujimalo som rovnako ako tittika heterozygot a hematologicka ma presviedcala ze som ok, ale strach tu je
aj mne zacina smrdiet chladnicka
mywiel - mne od zaciatku vobec nebyva zle, len ked som hladna, tak mam taky neprijemny pocit v zaludku, zatial som ani raz nevracala, ani ma nenapinalo, neboj sa, nemozes hned mysliet na zle
Ahojte dievčence. Čítam, že problémy vám pretrvávajú.
Myw, mne tiež príznaky odišli z hodiny na hodinu, nevoľnosti, bolesť pŕs, všetko. Verím ti, aj ja som mala zlý pocit. Koncom min. týždňa som mala pocit, že mi začala tvrdnúť maternica, tak som dnes bežala za dr., ale vraj je všetko o.k., srdiečko bije, tak som pokojnejšia.
Drakvak si z Kežmarku? Aj ja.
Baby prosiim poradte ☹
Prave som si namerala teplotu 37.2.Mam zacat panikarit,alebo co robit??Normalne by som si zobrala paralen,ale chemiu nechcem riskovat.Tak co robit?
dakujem ☹ ☹ ☹
dadu - to je uplne normalna teplota v tehotenstve - do 37.4 je to ok
Boze Jika dakujeeeem 🙂 si ma upokojila.Ja uz som si myslela,ze nasa jahodka sa poti a pari chudatko. 😝
dobre ranko vsetkym 🙂
tak ja som sa zobudila na velke hlady som sa musela rychlo najest,inak by mi ostalo zle,tak uz popijam aj cajik.dnes behnem kadernicke,prestrihat vlasy,clovek je stale zavrety doma,koli tym nevolnostiam,uz ma to nebavi,lezat v teplakoch a len tak sa motkat doma,uz nech je jar,nech sa da ist prejst 🙂
ahoj macu ako sa máte? 🙂
mywiel myslím že to je len blbý pocit....ved priznaky možu vymiznut kedykolkvek a vždy je to individuálne.... nemôžeš to takto brať....určite je všetko ok....a neskušala si si robit testik????? držím place a verim že to je iba pocit...
Ahojte, dlhsie som nebola 🙂 Ja som sa zobudila na hlad, tak som sa uz napchala. Zle mi bolo len tyzden, uz som ok. Citam, ze mate stresy, to asi kazda z nas.
Agenka, gratulujem k statniciam 🙂
Mywiel, nestresuj, urcite niektory ludia mozu citit take veci, ale aj tak, ak si myslis, ze to nie je ok, chod k dokimu, aby sa nestalo este nieco horsie. Ja by som stratu priznakov hned nepripisovala tomu najhorsiemu, ja som po kyrete mala priznaky este tyzden a to uz mimi nezilo 2,5 tyzdna 😒
Titin aj ja mam tu poruchu,neboj,b vitaminy to liecia. Mywiel,fakt prestan v sebe zivit taketo myslienky
dakujem lucka ako nažívate všeetko v poriadku ??
jaj tak mi je dobre dnes,za to v noci priserne nevolnosti ale radsej cez den nech mi je fajn,nech si to uzijem. 🙂
no uz musim ist na druhe ranajky,nejak mi vytrovilo 🙂
Dravk aj ja som si pichala ale od 31tt,uvidime kedy budem musiet teraz.ked som uz mala velmi vysoky fibrinogen,tak mi to dala.teraz mam iba Bvit
Baby toto ste videli? Priserné! Kurz lietajucich miminiek v Cechach. Blbov sa najde vsade... 🙄 😨 😲
Ahojte tittika, potvorka, denisocka... ja som v prvom tehotenstve bola poslaná gynekologičkou na hematológiu kvôli nízkym krvným doštičkám, chcela sa len uistiť,či je to v poriadku, vraj v tehotenstve je bežné, keď sú nižšie. Hematologička ma sledovala, všetko bolo ok, narodila sa mi dcéra. Potom som bola na kontrolu po šestonedelí a tam sa jej nezdalo mierne predĺžené APTT (to je jeden z možných príznakov antifosfolipidového syndrómu), tak som chodila na kontroly aj ďalej, znova vyšlo predĺžené APTT (nepýtajte sa ma, ani ja presne neviem, čo to vlastne APTT je, niečo so zrážaním krvi), tak mi dala urobiť špeciálne vyšetrenie krvi v Košiciach dvakrát po sebe ešte v jeseni, tam sa potvrdil ten antifosfolipidový syndróm, lenže keď prišli výsledky v januári, už som bola tehotná. Netušila som, že to má nejaký vplyv na tehotenstvo. Hematologička mi chcela dať okrem injekcií aj Anopyrin,ale gynekologička to neodporúčala v 1.trimestri. Jeden známy gynekológ mi vravel, že vyšetrenia na tento syndróm sa bežne nerobia, väčšinou až po jednom alebo viacerých potratoch, prípadne problémoch s otehotnením. Čiže moja lekárka na to prišla vlastne náhodou popri iných vyšetreniach. Som jej vďačná a dúfam, že všetko dobre dopadne.
dobre ranko babenky...tak po vcerajsom rane a veceri sa dnes drzim celkom fajn...a to som si myslela,ze nevolnosti uz skoncili...posledne mam dost problem so spankom...v noci sa len prehadzujem,budim a podari sa mi zaspat niekedy az nadranom.mate aj vy problem so spankom?
Ahojte zienky
drakvak tak to sa nemusim obavat, mne robili dost detailne vysetrenie ale kedze sa mi stale nieco nezdalo, tak mi spravili to najkompletnejsie ake sa dalo a vsetko mi chvalabohu vyslo ok az na ten MTHFR. Vrajze mam nabeh na vyssiu zrazanlivost a nemozem brat HAK ale inak ma to vrajze nicim neobmedzuje ani neohrozuje. Nedoporucili mi nic ani preventivne, tak neviem ci to mam riesit s hematologickou alebo kaslat na to. Len sa bojim aby sa nieco zle neprihodilo
Ericka ja spim ako zarezana. Ked som bola tieto posledne dni doma, to som spala takmer v kuse. Vcera som odpadla uz po pol desiatej
Antifosf.syndrom som mala aj ja pozitivny po 2.potratoch a pocas 3. tehu uz bol zrazu negat. Akurat mam tu mutaciu Mthfr A1... neviem cele cislo. A zrazacie faktory lietaju ako chcu
ericka aj ja mavam take noci,ze zaspim az okolo jednej druhej a hned o siestej som hore.partner spi jak drevo,tak ticho mu zavidim.ale zas potom to na mna pride a spim uz niekedy o deviatej.som doma,tak som oddychnuta,necitim sa ani nevyspata aj ked malo spim 🙂
len to ze som stale ale stale hladna,sa cudujem ako to ten moj zaludok zvladne tolko jedla,jedno cez druhe,rano sice idem hned na wc a citim sa lepsie ale na vecer brucho jak balon a kamen 😒
mywiel, to co preboha robia s tymi detickami? 😨 Na chvilu som myslela, ze to snad nadhadzuju len nejake babiky 😨
Ja som kdesi citala, ze male babatko by sa nemalo za jednu koncatinu ani len potiahnut, alebo nadvihnut, nie to ho este drzat vo vzduchu a nadhadzovat 😨
no to si neviem ani len predstavit,ze to niekto robi,s tymi nozickami 😖
ahojte babulky, dlhsie som tu nebola, uz piaty den mi je strasne zle, vsetko co zjem tak vyzvraciam, prislo to zo dna na den, tak ako som pisala, ze som stale hladna a jedla som piate cez deviate, tak teraz nejem skoro nic, aj voda ide von, dnes mi je o nieco lepsie, este som nezvracala, ale citim, ze kazdu chvilu to pride zase... na kontrolu idem az buduci tyzden v stredu, dufam, ze babo je ok...
to video s tymi lietajucimi detickami je hrozne, to co ma znamanat, to im ma akoze robit dobre? 😕 s tymi ich matkami by to mal niekto urobit aby videli ake je to prijemne 😠
mywiel, to hadam nie, uvidis, ze vsetko bude v poriadku...
Ahojte buduce maminy,
mozno este o vybave ani neuvazujete 😉 , ale ak by ste chceli, mam na predaj dva rovnake fusaky EMITEX, predam aj jednotlivo. Ak by ste mali zaujem, kuk sem
Zajtra idem k dokimu, myslite na mna.

No moja svagrina tiez krvacala az po dvoch tyzdnoch co jej prestalo byt zle... ale nejdem vas strasit, vsak uvidim. Dadulienka u dokiho som bola v utorok tak nechcem ist tak skoro aby si nemysleli ze tu maju hysterku, ja viem ako sa citim a viem, ze citim podstatny rozdiel. 😒 Dakujem vsak uvidim, zivot ide dalej. 😔