icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

janica81
31. jan 2011

@hobit aj my mame teraz zvusený apetít...tak som si tiez povedala ak do konca tyzdna sa mliecko nepreberie pridame zeleninku
😀

hobit
31. jan 2011

@janica81 oni maju asi ten 5. mesiac nejaky rastovy skok...teda aspon my se ho mali urcite

janica81
31. jan 2011

@hobit veru....nasa vytaha mliecko za 5 min

panki
31. jan 2011

My končíme 5. mesiac v neďelu a naša začala mať posledné dni taký apetít že nestíham ani zarábať UM, nie to ešte kojiť 😅

gumimaci
31. jan 2011

Ahojte,
tak sme doma z poradne. Ondrej vazi 6720g... hovorila som jej za tu zeleninku, a povedala ze je to ok, v tomto veku uz v tom ziadny problem nevidi. mame mesiac zeleninkovat, vajecny zltok pridat a skusit biele masko. potom zacat s ovocim.
Ockovanie zvladol na jednotku s hviezdickou 🙂
Dostali sme kopec letakov o dalsej vyzive a prikrmoch, tak idem studovat 😉

panki
31. jan 2011

@gumimaci kedy to biele mäsko? o mesiac?

gumimaci
31. jan 2011

@panki tak povedala, ze uz moze masko teraz so zeleninkou pomixovat... uvari sa kusok kuraciny a do mrkvy so zemiakom napr., alebo zemiak s hraskom... ale ja chcem najprv skusit co najviac druhov zeleninky, a masko dam az za par tyzdnov... to uz si urobi myslim kazdy ako uzna za vhodne 😉 zltok mu dam mozno za 2tyzdne so spenatom...
Inak ukazkovo sa jej tam pretocil z chrbatika na bok a natahoval sa po nalepkach na stene a celu dobru rozdaval veeelke usmevy, teda kym ho nepichli 😅

panki
31. jan 2011

@gumimaci ja tiež s tým mäskom počkám ešte aspoň mesiac, veď kým sa naučí papať to ešte potrvá a ešte sa mäsa napapá dosť v našej mäsožravej rodine 😀

lola79
31. jan 2011

my asi tiez zacneme uz skoro papat zelenknku. Mudre knihy hovoria, ze najskor po ukonceni 4.mesiaca a najneskor po ukonceni 6.mesiaca. My sme po ukonceni 4.mesiaca zacali pridavat jednu davku UM (kedze odsavam a maly pije kazde dve hodiny..musela som jednu davku nahradit UM, aby som sa nezblaznila). No a po ukonceni 5teho mesiaca planujem pomalicky mrkvu, zemiak, atd. Aj tak to bude trvat, lebo hovoria, ze po kazdom novom druhu treba pockat 4 dni bez pridania noveho druhu na zistenie reakcii. Takze zavedenie a 'vyskusanie' troch druhov mi bude trvat 2 tyzdne a to uz bude mat pomaly 6 mesiacov. A po 6stom mesiaci to masko a pod. A tesim sa na jeho reakcie. Ja by som tiez pockala, ale ked on je v kuse hladny 🙄

janica81
31. jan 2011

@gumimaci super....ze mate po... 🙂

uz ste ma navnadili... na tie prikrmy...tiez sa neviem dockat na prve reakcie mojej princeznej... 🙂

gumimaci
31. jan 2011

@lola79 aj Ondrej, cez den dojcim aj kazdu hodinu ☹ velmi vela sa hybe, aj sestricka mi dnes povedala, ze je vidiet na nom ake je zive striebro a ze bude stale menej priberat.
Do 7 mesiaca by sa mal zaviest aj lepok, takze by nam to pekne mohl vyjsť- po zeleninke, masku a ovoci,.

hobit
31. jan 2011

@janica81 nas to iste
@panki 😀
@gumimaci super 🙂...studuj, studuj, ja sa ta potom budem pytat 😉 ...kde kupujes zeleninu aby bola ok? na trhu ci normalne v obchode?

gumimaci
31. jan 2011

@janica81 urobis tak vtedy ked uznas za vhodne, ze uz je potreba 😉 kazde dietatko je individualne

leomami
31. jan 2011

Ahojte...tak mi nedá aby som sa nepridala k diskusii..😉 tiež si myslím,že dať mrkvu,zemiak nemôže dietatku ublížiť...ja som takto začala dávať aj obom starším synom a nič im nieje,chvalabohu...😉a môj malý ide normálne "zabažiť"keď nás vidí jesť..😉 a keď som mu dala pár lyžičiek tej hippky mrkvy,tak plakal,keď som mu prestala dávať;-D ale je to na každej z nás...

hobit
31. jan 2011

@leomami no ved toto, to je take smiesne, my jeme aon kuka, slina tecie a naprazdno prezuva 😀

gumimaci
31. jan 2011

@hobit kupujem normalne v obchode, ale snazim as vybrat aspon taku co vyzera cerstva... bio je draha a casto krat vyzera strasne oschnuto... a tiez tu bio kupim akurat tak mrkvu, zeniaky a jablka 😒
@leomami aj Ondreja nakojim a idem si spravit nieco jest a on ma normalne hypnotizuje ked zujem 😅 dnes sa mi natahoval za hrncekm s cajom a naprazno prehltal 😀

gumimaci
31. jan 2011

@hobit 😀

hobit
31. jan 2011

@gumimaci pri mrkve vraj treba davat pozor na dusicnany, len netusim ako to mam vediet, ze ktora je v pohode a ktora nie... 😒

leomami
31. jan 2011

@gumimaci @hobit 😉 môj mi tak dnes chňapol keď som jedla banán a ako keby mi ťahal ruku k svojim ústam...😉

panki
31. jan 2011

S príkrmami sa má začať vtedy, keď je bábätko pripravené a každá mamina vie kedy je jej bábätko pripravené. Striktne sa držať kníh nie je tiež vždy najideálnejšie. Nebudem predsa svoje dieťa vychovávať celý život podľa učebnice 😖 teda aspoň ja nie......samozrejme že jej nedám v nedeľu rezeň...na ten si bude musieť ešte počkať.

mikusik
31. jan 2011

@gumimaci áno som,telku nezakazujem som rada ked chvíločku čuší cca5min mu neublíži

janica81
31. jan 2011

@mikusik jej aj na TV vyuzijem na 5 minut ked sme same s Nelou a chystam kupanie a jest tak ju zapichnem pred Tv a je klud 🙂 a mozme zacat vecerny ritual...

janica81
1. feb 2011

Ahojte.... idem ma rozdrapit...vcera mi nic nebolo a dnes v noci ma uplne zotalo...hlavu mi ide rozdrapit....priedusky tiez....teplota 38....boze malicka ani soplik a ja stara korcula... ☹ najviac mi lepi ze ochorie aj ona... ☹
aj MM je chory...tiez naraz nas podtalo... ☹ lekarka mi dala antibiotika...ale na pribalovom je ze pri liecbe nekojit....neviem co mam spravit ☹ povedala ale ze sa mozu...tak preco to tam boha pisu???

hobit
1. feb 2011

@janica81 pisu to tam lebo nerobia ziadne vyskumy, tak pre istotu...ja si idem tiez dnes pre antibiotika k doktorke, mam zlateho stafylokoka v nose tak som zvedava aky zazrak mne predpise...prajem skore uzdravenie

tothova5a
1. feb 2011

@hobit @janica81 - babulky ja som uz tiez brala antibiotika a Nella z nich dostala hnacku, tak kym som ich nedobrala, davala som jej Nutrilon ☹ a odsate miecko so vylievala. Moj vnutorny pocit bol, ze je to mensie zlo. Ta hnacka jej dala zabrat a nechcela som aby sa trapila. Prajem Vam rychle uzdravenie.

norikk
1. feb 2011

@janica81 aj my sme tak boli na zaciatku januara.....ake antibiotika mas?? mne vtedy dala penbene sa mi zda ze a tiez bolo na nich napisane ze sa nesmie kojit, ale doktorka povedala ze hej.....urcite nprestan kojit ...drzim palce, nech vam to co najskor prejde....

hobit
1. feb 2011

@janica81 tak mne predpisala Unasyn a je tam napisane, ze do mMM sa vylucuje v nizkych koncentraciach

norikk
1. feb 2011

tak zajtra ideme konecne na prve ockovanie ☹ vobec sa netesim....musime cestovat 2 a pol hodiny cez pol republiky....a potom po ockovani zas naspäť

hobit
1. feb 2011

@norikk drzim palce aby ste to vsetko pekne zvladli 😉

norikk
1. feb 2011

@hobit dik.... popravde sa bojim