icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

hobit
2. feb 2011

@janica81 my doteraz len an rukach, ale uz 2. tyzden v postielke...ulozim ho, pustim na chvilu kolotoc, potom zhasnem, dam mu cez ocka taku handrovu hracku, zakutre sa do nej a zaspi, pripadne mu chodim davat cumel, ked ho vypluje a zamrnci
@zuzanockamt neskusila si ho dat do postielky? lebo u nas to bolo to iste az zrazu podla mna na to maly dozrel, skusila som to a ide to uz, revat by som ho tam nenechala, naucil sa to bez revua a je to parada mat aspon chvilu vecer volno

aninka30
2. feb 2011

@majjjka24 kedy sa maly mirko narodil?

aninka30
2. feb 2011

@janica81 cez den v kocariku (bud prechadzka alebo na balkon) vecer ako kedy - bud uspavacka na tatinkovych rukach alebo ak je velmi unaveny tak v postielke 🙂

danabel
2. feb 2011

@hobit ahoj, no my sme mali od začiatku náročné detičky a nakoniec sa nám to celkom darí zvládať...my tiež už asi 2-3 týždne zaspávame presne tak ako vy 🙂
...tiež si neviem vynachváliť voľný večer...

gumimaci
2. feb 2011

@hobit aj nas musi mat v ruke bud plienku alebo handricku 🙂 dostal taku ovecku, tusim v DMke ich maju 🙂

gumimaci
2. feb 2011

@dadka22 od zaciatku ucime krmit malou lyzickou a klop klop ide mu to 😉 ale aj mu zeleninka chuti, dokonca uz by som povedala, ze mame taky ritual a caka ju okolo obeda, ked sa oneskorim tak je mrzuty 😅

gumimaci
2. feb 2011

mam Ondrejka pri sebe v kresielku, on sa mi tu sam hojda, a rozprava s moderatorkou v TV 😀 a zrazu ticho tak pozrem na neho a bobecek zaspal, zrazu otvoril oci, rozhojdal sa a pokracovaj dalej v dialogu s maderatorkou 😀

janica81
2. feb 2011

🙂 u nas cakam kym si aspon 3x pretrie ocka...a na rukach minutku-dve a je v postielke..ale zajtra idemm hrazdicku odmontovat...lebo asi 1000x spi na rukach a ked ju polozim a ejdnym okom zbada medvediky nad sebou ej po spanku a velka sranda 🙂 😀 cela sa kyve namiesto spinkania...

janica81
2. feb 2011

inak dnes ma jedna mamina dodrbala, ze mam malu v kresielkuy prilis casto...vraj bude leniva...ze to nie je vhodne...ma vytocila.. 😠

zuzanockamt
2. feb 2011

@hobit skusala, ale nema to vyznam ... scenar je vzdy rovnaky - sucha si oci, potom mrnci, potom to prejde do placu, potom do revu a nakoniec totalna hysteria, tak naco ... u mamy je najlepsie 😵

hobit
2. feb 2011

@danabel super 😉 ...a cez den? lebo my cez den stale na rukach po 20 minut, dlhsie len von v kociku..
@gumimaci my mame levika, on do toho vyslovene zaori celu tvaricku, ocino sa boji, ze sa tym zadusi 🙂
@gumimaci 😀
@janica81 a ako casto ju tam mas? nas Tobi tam vydrzi tak 15 min. 3x denne, viac ho to nebavi
@zuzanockamt tak hej, Tobi keby reval, tiez ho nenecham, ale on uplne bez placu, ja som ho tam proste raz vecer polozila, ze ci sa nieco nezmenilo a cuduj sa svete, on zaspal, skoro som odpadla...a ked ostanes pri nom v izbe, chytis ho za rucku, pohadkas po hlavke, pripadne inak cicikas, napr. u nas plati ššškanie, tiez nic?

zuzanockamt
2. feb 2011

@hobit ja tych izieb na vyber nemam, mame jednoizbak 😀 ... on musi citit mna, musi byt na mne nalepeny, aj spava pri mne v posteli a nie v postielke

hobit
2. feb 2011

@zuzanockamt aha, tak nic 😀 ....ja mam postielku prirazenu k posteli a spusteny bok, niekedy ho v noci berie k sebe, ked nebuva dobre, napr. vcera bol od 02.30 nacapeny na mna a tahal mi vlasy do rana 😀

stvura
Odpoveď bola odstránená
danabel
2. feb 2011

@hobit cez deň - na obed - nám zaspinká tiež len vonku, ale čerstvý vzduch je zdravý, takže každý deň má prechádzku 30- 50 min. a potom domov - do zatiaľ nezariadenej detskej izbičky, kde nekúrime,aby sme ju nemuseli úplne vybaľovať z vaničky. Tam spinká 3 - 3,5 hodky. Potom už len nočný spánok od cca 22 hod. do 7,30 - 8,00. Sama neviem, či stačí jeden spánok cez deň pätmesačnému bábu. Ale každý mi na to povie, keď sa pýtam,že každé je individuálne...
@stvura naša to má tiež len krátko, nejak sme si povedali, že dosť celé hodiny večer... uspávanie...a potom sme ňou pohli a bola zase hore a oči oko trnky...asi to dieťa musí na to dospieť...
...inak naša nemá pri sebe zatiaľ žiadnu hračku na spanie, ale nedávno som tu na koníku kúpila také spacie vaky ako od Anne Geddes - hrášok a jahôdku (chcem ju v tom dať aj fotiť), tak teraz spáva v tom hrášku a ten je taký plyšový, tak asi ona sama je plyšák na spanie 😀 a už nič iné nepotrebuje...

elixia
2. feb 2011

@zuzanockamt my presne tak isto,len na rukach zaspi,inak ani za svet.. 🙂
Cez den dava take 20 minutovky vacsinou a jedine na rukach, ked ho polozim,okamzite je hore..snad z toho vyrastie a bude spinkat aj v postielke,na gauci alebo hocikde inde casom..

No pretocit sa mu podarilo dvakrat po sebe jeden den a odvtedy nic..hadam to nebolo prvy aj posledny raz 😀
Ale tak,este nema ani 4 mesiace, takze mame cas..

Ja som tiez rozmyslala,ci mu nekupit takeho 'mojkacika' ,pozeram,ze mate s tym dobre skusenosti.

@stvura uz som myslela,ze to len my tak neskoro zaspavame 🙂 ale teda,my sme este lepsi,nas cas je tak o jedenastej.. 😀

lola79
2. feb 2011

@zuzanockamt aj moj zaspava na rukach, aj pri mne spi v posteli 🙂 ale dnes som ho polozila, zaboril si hlavu do plienky co mu davam pod hlavu, chytil mi palec a zaspal 😀 tak budeme skusat takto .
@elixia aj nas chodi neskoro spat. Uz som sa mu to snazila zmenit, menej spal cez den a dala som ho spat o 9tej. Lenze potom vstal pred piatou rano. Tak ho nechavam spat takto a spinka do 8smej (2-3 prestavky na papanie).

majjjka24
3. feb 2011

@aninka30 30.9 🙂

majjjka24
3. feb 2011

my uz vyse tyzdna zaspavame pri papaní.. my sme si našli taký režim, že dve hodiny je hore, skor nezaspi, ale ked prejdu 2 hodinky, dam mu papať a buva 🙂 to iste vecer... aj ked niekedy sa este po hodinke zobudi, napapa sa este raz a spinkame dalej, dufam, ze sa to po dnešnom očkovaní nepokazí...
a este sa musime pochvalit 🙂 doteraz trvalo nase denne spanie max. polhodinku, ale cez obed už spime vonku v kociku aj dve tri hodinky 🙂 po polhodinke sa zobudi, ale ked sme v pohybe, znova zaspinka...

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
3. feb 2011

jéj baby dajte foto spacich vakov....ja musim nejaky dalsi zohnat...do nasho sa uz nezmestime 😀

katarina87
3. feb 2011

Ahojte baby....my sme ochoreli...tecie nam z nosa a zteka nam to do ust...strasne z toho kasle....ideme dnes na kontrolu tak uvidime co nam povie...ale neda sa to pocuvat ako v noci kasle....moja zlata....najradsej by som bola za nu chora..:( chcem sa Vas este spytat ci je normalne ze dieta v takomto veku vypije 90 ml.???? najprv si pytala aj kazde 2 hod.tak som to neriesila...pyta si castejsie v malych davkach,ale teraz pije kazde tri hod 90 ml..je to malo ....vsak???

danabel
3. feb 2011
danabel
3. feb 2011

...ešte sme bucku nestihli v nich pofotiť..

panki
3. feb 2011

@danabel jeeej ten hrášok je super, nie je jej v tom teplo?

aninka30
3. feb 2011

@majjjka24 🙂) o 10 dni mladsi od nas 🙂

aninka30
3. feb 2011

@katarina87 nas vyloga 200 - kazde 4 hodky cca... 😅

janica81
3. feb 2011

@danabel krásne spacie vaky... 🙂

zuzanockamt
3. feb 2011

@danabel krasne su, ale vyzeraju byt poriadne teple, to by bolo aj na vonku vhodne ako fusak ... ja nasmu spaci vak nedavam, lebo spi pri mne a je zabaleny v deke, to by mu uz bolo prilis teplo

janica81
3. feb 2011

@katarina87 ja netrap...podla mna pije tolko kolko potrebuje... 🙂 nasa mala je kojena a cucka.4-5 x denne a max 5 min...a este 2x 90 UM vypije... v porovnani s výkonmi co tu opisuju mamicky tiez nic slavne...ale keby bola hladna pyta 🙂

my sme tiez cela rodina chora...len mala sa zatial relativne drzi....som zvedava dokedy oddola... ☹