♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@gumimaci mne ho len ukazala a povedala, ze ci ho chcem na ruky, ale ked videla, ze som totalne mimo, tak ho vzali naspät ... ja si niektore veci ani nepamätam uplne, len tak hmlisto ... aj mi je teraz luto, ze ho hned neprilozili ... lebo on hned ako sa narodil, tak ho brali prec
@zuzanockamt ja som ho videla az pol hodinu potom co sa narodil, a nemam pocit ze by to nas vztah nejak poznacilo 🙂
@gumimaci ved jasne, ze to vztah nepoznaci 😉 ... ja len kvoli kojeniu, ze mozno by to bolo ine ...
@zuzanockamt neboj.... mne ju sice prilozili... 🙂 ale nevedela chytit bradavku a sme sa aj tak 3 prve dni trapili...ten clanok je sice pekny, ale pre mna az prilis... proste vela mamiciek chce prirodzene bez pomoci...ale ja to nechavam na lekarov, proste doverujem konkretnemu lekarovi a co mi odporuci tak je...bala by som sa experimentovat...
moja kamaratka rodila pred 3 tt chcela silou mocou prirodzene, hoci ju varovali ze maly je velmi velky, nakoniec 4700...skoncilo to tak ze nevladala uz tlacit, strasne bolesti, maly sa zasekol v porodnych cestach...panika na sale, rychlo volali dalsieho lekara, nutena sekcia, maly priduseny a nachlipany plodovou voddou, hned ho brali do detskej nemocnice, videla ho az po 3 dnoch a lezali tam na ATB 2 tt...a tiez silou mocou prirodzene...ja doveruje lekarom... a urcite surodenca maleho by som ja na salu enbrala..a u nas to teda ani nie je povolene....myslim
@janica81 tak to bola fakt odvazna, take velke dieta prirodzene rodit ... ja som sa hrozne bala, ci maleho cca 4-kiloveho vytlacim ... ale mne sekciu pred porodom dokina nenavrhla ... nakoniec som ho spolu so sestrickou vytlacila, ale tiez som uz nevladala ku koncu
@janica81 ahoj, ja od narodenia len kojim a detska doktorka mi povedala, ze mam zacat s prikrmami... tak som pred 3.tyzdnami zacala a malej velmi chuti. A pytala som sa jej,co vsetko jej uz mozem davat a povedala mi, ze v podstate moze uz vsetko okrem strukovin a orieskov... vraj uz moze aj piskoty, aj pecivo, aj ryby, ale sladkovodne... Asi kazdy ma na prikrmovanie vlastny nazor a je len na nas matkach, co im dame a co nie.Mam znamu co dala svojmu synovi v 2.mesiacoch pribinacika 😅
@zuzanockamt nooo oni tipovali lekari ze okolo 4 kg...a jej lekar zvazoval sekciu ale ona ju riadne zamietla..ze ked bude dobre otoceny ..tak v ziadnom pripade..a skoro to zle dopadlo...
neboj Zuzi...za rok si uz nespomenies....tak mas riadneho chlapiska... a uz je to za tebou...druhe len tak vyclupne 😀 musis tomu verit!!!
@jajus101 jasne aj ja somsa pytala...a ona ze mam pockat, pritom mala ma uz 8kg... a mna to laka tak teraz ked bude mat 5m, chcem zacat... jasne ze je to na mamine...napr...nasa doktorka tvrdi ze napr do zeleninky po mesiaci treba trosku rozku pomrvit, trosicku..aby si organizmus zvykal...a ked aj tu citam na koniku u nas v teme mamicky postupuju naozaj rozne... 🙂
ja mam kamosku co malej davala tiez pribinacika od 4m, v 6m jogurt s croisantom...a tak..
napr....nasa strasne bazi ekd mi jeme..noralne jej slinky tecu sa smejem..
dnes som usupala pre seba jablko a len tak zo srandy som jej dala do pusy ta ho tak cmulala a cuckala ze mi slzy tiekli 🙂 nuz pockam na 5m, a nieco uz vyskusame...myslim ze nam to pojde...
@janica81 ved aj jurko vyclupol, len ta hlava, kym sa predrala 😀 😀 😀
@zuzanockamt tak bude mudry ked ma taku hlavicku 🙂)) jaj mas to za sebou a doma riadnu chlapinu... 😀
@janica81 my sme zacali tyzden pred 5m...najprv s mrkvou, potom som pridala zemiak, dalej brokolicu, cuketu a teraz petrzlen. A chystam sa jej zacat robit vyvary- masove a zeleninove. Ja som este v tehotenstve hovorila, ze ked budem kojit, tak s prikrmami zacnem az po 6.mes. Ale naco cakat, ved zeleninka jej neublizi.
My tiez ked jeme, tak sa nam az pcha do taniera... 😀 a s tym jablckom to mame presne rovnako, az mi ruky stiska, co ho tak silno cuca 😵
Ta moja znama dala maleho v 4.mesiacoch do bezky a v 6.mesiacoch uz v pohode jedol svieckovu s knedlou a k tomu mu este aj z pivka dala cucnut 😝 to je uz mooc
@jajus101 prosím ta ten zemiak si pridala k mrkve a zmiesala si to? a potom aj tú dalšiu zeleninu si miešala k mrkve a zemiaku a....?
dakuejm
zistujem baby ako ste na tom s príkrmami. Inak babatku netreba zatažovať bruško príkrmami do 6 mesiaca ak je plne kojené - to som čítala v mnohích odporúčaniach aj mi to dnes povedala doktorka-chyrurgička na Kramaroch. Ale už sa blíži 6ty mesiac tak sa učím 🙂
@mona777 ano ano vsade pisu ze netreba...ale ja by som chcela vediet preco detom na UM (kde ma byt vsetko) kazu prikrmovat od 4m, a kojenym od 6m...toto je pre mna zahada... aj ja cakam, lebo vsade pisu od 6m, aj moja doktorka zastava tento nazor...ale laka ma to...ja som tiez nazoru ze ked jej dam raz denne na obed za lyzicku mrkvicky nic nepokazim..ale poctivo cakam 😀
@mona777 no najprv som zacala s mrkvou, tu som davala 3 dni, potom som k mrkve pridala zemiak...to som zase davala 3 dni a takto som postupne pridavala dalsie. Ale nedavam jej vela druhov dokopy, najviac 3. A novu zeleninu treba vzdy davat len jednu, nie viac naraz, ak by nahodou bola nejaka alergia, aby si vedela z coho.
Detska doktorka vie, ze kojim a kazala mi prikrmy. Vraj je to takto po novom, ma sa davat normalne jedlo, aby si dieta zvykalo a aj lepok sa ma detom pridavat co najskor, aby sa zistilo,ci ma dieta celiakiu, alebo nie... 😒
@stvura ja som to vobec tak nedavala postupne, ze tri- styri dni iba jeden druh ... zacala som mrkvu, tu jedol pekne bez problemov, zemiak samostatny s mliekom nechcel ... tak som zamiesala do mrkvy a bez mlieka a zjedol a ostatnu zeleninu som potom vzdy primiesala k mrkve + zemiaku ... a teraz uz to rozne kombinujem a s nicim nema problem ... dokonca uz jedol aj karfiol a to som sa potom docitala az, ze by sa mal po 8. mesiaci 😅 ... mne sa to zdalo v pohode, ze ved je to skoro ako brokolica 😀 ... ale inak neexperimentujem
@stvura no to teda je, aj jej asi odumieraju bunky 😅 Ona by aj mne chcela dost radit, co sa vychovy dietat tyka... Ved ona svojho syna ako 4.mesacneho dala do bezky a este na to povedala, ze ved sa jej tam sam vypytal 😨 Ona je cislo, aj v tehotenstve si davala v pohode alkohol, tak preco by jej maly nemohol pivko po dobrej svieckovej...no nie??? 😀 😀 😀
asi to skombinujem, jeden den dam samostatne a dalsie dva dni zmiesam 😀 😀

@zuzanockamt no presne, vsetko by sa malo odvijat od situacie... ak ma mamicka tazky porod, tak to netreba silit. pri mne sa sestricka bala, ze odkvacnem ked som mala ondrejka na rukach,tak bola v strehu 😅