icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

andullinka
11. feb 2010

Ahojte, dakujem za gratulacie 😵 Nam to bolo vlastne jedno, co to bude... ja som chcela trosicku viac dievcatko. Takze sa tesiiim.
Baby , aj mna bolieva hlava - dost casto, aj dnes ma boli ☹ No musime to nejako vydrzat bez tabletiek...

maculienka123
11. feb 2010

ani ja si nic nedam na tu gebulu,radsej si pospim.
momo a v ktorom si tyzdni?mne na zaciatku strasne vsetko smrdelo,uz sa to teraz da ale tiez som mohla len rozky a chleby s maslom a ziadnu varu,ked som mala cosi uvarit,nedalo sa mi.to prejde

potvorka88
11. feb 2010

Ahojte

bola som u dr a mam zle pecenove testy a zvysenu zrazanlivost. Vidim to na navstevu hematologie. Mam asi 10 zlych hodnot ☹ . Jedina pozitivna sprava je ze nemam HIV. Dneska ma caka este endokrinologicka a kardio internistka.

momoyka
11. feb 2010

no, viem, ze to raz prejde... 🙂

som nejaky 8tt, ale podla menstru som tyzden popredu, tak neviem, co mam brat za smerodajne..

ja som endokrinologicku vybavila vcera, pri tom vsetkom, uz sa mi tam nechcelo trepat viackrat

janica81
11. feb 2010

ahojte baby, ja mam ist na krv az buduci tyzden, čo všetko Vám brali??? a kde všade Vás ešte poslali???

momoyka
11. feb 2010

no, mne este nebrali nic, teda raz na potvrdenie hcg, inac mam ist az o 3 tyzdne, co bude nejaky 11-12 tt

janica81
11. feb 2010

aha tak to ako mne..... tiez zatial nic, ale mam ist najblizsie ze vsetko porobi, a na endokrinologii si bola naco???

momoyka
11. feb 2010

sa liecim na stitnu zlazu uz dlho, a v tehu mi berie krv a upravuje davku liekov

ivanulienka81
11. feb 2010

janica ak si dobre pamatam tak prve odbery beru na KO, krvnu skupinu, toxo, infekcne choroby... mozno som nieco zabudla

ivanulienka81
11. feb 2010

ozaj, aj na stitnu zlazu su prve odbery, sifilis, HIV

ivanulienka81
11. feb 2010

momoyka, vzdy sa uvadza tt podla PM, ak si mala ovulku neskor a napr. na NT sone pomeria babo a vyhodnoti v kolkemu tt babo zodpoveda, tak ti moze posunut termin porodu

janica81
11. feb 2010

Ivi ok...ďakujem 🙂)) som zvedavá teda čo všetko mi vyskočí !!!

momoyka
11. feb 2010

ivi, dakujem, si nejaka zbehla...

momoyka
11. feb 2010

my ideme hajat, ahojte

alda
11. feb 2010

ahojte 🙂 ,

v pondelok som bola na poradni, kde mi okrem ineho brali aj krv, sestricka mi povedala, ze si mozem zavolat do konca tyzdna ohladom vysledkov z krv. obrazu, ze by uz mali byt a ze ostatne vysledky budu o dva tyzdne. dnes som teda volala, krvny obraz je ok, chvalabohu. no pytala som sa aj na biochem. rozbor krvi, zamerany na zistenie hladin mienralov v krvi a hladiny cukru, a povedala mi, ze takyto rozbor sa v tehotenstve nerobi. ja som vsak niekde na internete nasla clanok, ze tieto vysetrenia su povinnne a robia sa jednorazovo v 6.-8.tt.

teraz som z toho zmetena, ci sa musi robit takyto rozbor krvi alebo nie, budem musiet asi pozriet do nejakych zakonov 😒 .
ake vysetrenia z krvi robili vam???

alda
11. feb 2010

okrem toho by som mala mat o dva tyzdne vysledky ako: krvna skupina a rh faktor, vysetrenia na pritomnosť syfilisu, AIDS, zltacky typu B, toxoplazmózy, rubeoly, cytomegalovirusu a virusu herpesu.

potvorka88
11. feb 2010

ahojte nevidela som vsetky vysledky ale co ste tu spominali tak asi na vsetko mi nerobili vysetrenia tak neviem 😅

u endokrinologicky je vsetko ok, chvalabohu

lulu723
11. feb 2010

ahojte.baby neviete nahodou ake riziko mi hrozi ked ja mam krv.skupinu 0- a muz ma A+?lebo pri malej mi robili vselijake vysetrenia,ale som sa nepytala preco a potom ked som porodila tak mi sestricka dala nejake 2 injekcie do ramena a ja pozeram,ze naco to je a ona,ze,aby som mohla mat druhe babo,lebo tieto -/+ sa spolu biju.ja som to tak pochopila,ze by som mohla mat postihnute babo,alebo co neviete nahodou co to znamena?

ivanulienka81
11. feb 2010

alda na tehotensku cukrovku sa robia testy dakedy kolo 26tt

ivanulienka81
11. feb 2010

baby, ja by som sa chcela opytat na vas nazor....
Ideme na dovolenku a chcela by som s nasim malym krpcom absolvovat babyplavanie. Otazka je, ze ci mozem alebo nemozem ist do bazena ked som tehu. Ked som bola v poradni, samozrejme, ze som s dokyho zabudla opytat na to, ale urcite mu zavolam a opytam sa a predpokladam, ze povie, ze jasne, ze nie je problem. Vsak uz som videla kopec tehuliek na kupaliskach, ale predsa zase nechcem riskovat. Velmi rada by som na to plavanie sla, hlavne kvoli Misinkovi, ale ak by ste mi napisali par dovodov preco nie, tak to prehodnotim. Mna zatial napadaju len ze tepla voda a moznost chytit nejaku infekciu. 😕

alda
11. feb 2010

ivanulienka, mam znamu, ktora mala bezproblemove tehu a chodila v pohode plavat. dokonca to lekari aj odporucaju, je to asi najvhodnejsi sport v tehu. ale skus sa poradit radsej s lekarom.

ivanulienka81
11. feb 2010

alda, to je super... a nevies aku teplotu by mala mat voda? bo vraj nesmie byt ani velmi studena ani velmi tepla... aaaaaaa mozno nieco aj vygooglim, ale ak by ste vedeli 😅

ivka1984
11. feb 2010

ahojte mozem sa pridat?

andullinka
11. feb 2010

ahoj ivka1984 - jasne ze sa mozes pridat 🙂 Mas termin len par dni po mne ...
Baby , ked tu hovorite o tych krvnych testoch. Tak mne zistili ze som niekedy v minulosti prekonala toxoplamozu, ani o tom neviem ☹ Neviete nahodou ci to ma nejaky vplyv teraz na babatko?

ivka1984
11. feb 2010

no andulinka a doky ti nic nepovedal? ale podla mna ak si mala teraz testy ok tak by nemal byt problem

janica81
11. feb 2010

baby jasné, plávanie je najlepší šport pre tehu, mňa by tiež zaujímalo ako je to s tým RH 1+ a - , čo keď máme obaja opačné??? je to nebezpečné???

tittika
11. feb 2010

ahojte

andulinka ak dobre viem tak je to lepsie ked si uz v minulosti prekonala toxo lebo tvoje telo uz ma protilatky 😉

ja este nemam ziadne krvne vysledky lebo krv mi este ani nebrali az 12-13tt musim zavolat mojej Dr kedy mam ist domov na Slovensko ona o tom este ani neviem ze som tehu 😅 vlastne doma nikto nevie a ani nemam v plane to zatial povedat aj tak je moja matka kazdy den na skype a caka ze jej zahlasim ze som tehu 😠 teda mam z nej taky pocit...

tittika
11. feb 2010

Rh - nie je nebezpecne len po prvom porode davaju neaku injekciu tak ako pisala lulu a to je vsetko neviem koly comu 😉

mywiel
11. feb 2010

Bazény kde su kurzy pre babatka su normalne speci kontrolované a mas hlienovu zatku co chrani babo. Je to iné ako verejné kupalisko. Ja som chodila na plavanie pre tehulky bolo to uzasné, dokonca som bola v druhom trimestri aj v termalnom kupku (36C voda) tu je hygiéna ok, bol to uzasny relax.

janica81
11. feb 2010

no musím sa teda spýtať ako je to a prečo... nech sme dobre pripravení.... len táto nevoľnosť, to je neprijemný spoločník.... 😖