♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@estterka aha ty si v spanielsku a tam ti to radili - sradna 😀 😀 lebo svetová gastroent. spoločnosť odporúča zavadzať lepok po ukončení 6 mesiaca alebo vtedy ked sa dojčí http://babetko.rodinka.sk/index.php?id=dojcenie...
preto som v pomykove prečo mi moja doktorka odporúča dávať príkrmy už teraz
no smrtelne vazne 🙂 maly mal problemy s travenim, kazdy prikrm vyvracal, tak som to nechala tak a nejak zostalo iba pri kojeni. Ale prospieval, rastol, priberal, tak som to neriesila. Ale priznam sa, nie je take super, ako to vyzera... lebo plne kojit 6 kilove dieta je ine, ako plne kojit take 12-kilove. A to, ze v noci pytal jest aj 10x.. A to ze som este od rocneho nemohla ist prec ani na hodinu.. Lebo odstriekat liter nebolo v mojich silach 😀 jeeejda, teraz sa uz na tom smejem. Ale je to iba narocnejsie zo strany matky. A to zelezo som spociatku tiez nedavala, az ked testy ukazali, ze ho ma nedostatok. To bolo ked mal 10 mesiacov. A len tak pre zaujimavost, potom sme uz vobec nepresli na klasicke prikrmy. Hned papal polievky, omacky, chlebik, jogurty... Vsetko s nami, len teda jemu prisposobene 🙂
@mona777 nie,statny mi radil uz pred vianocami pomarancovy dzus davat malej..ja mam sukromnu lekarku nemku,je mi blizsie nazormi ako kubanec,co sme mali predtym statneho. ja sa riadim aj podla seba,lebo ako vidis,kazdy lekar,aj na slovensku,ma iny nazor.vidim,ze malej je dobre s mojim mliekom a nic sa nestane.hoci,aj annag mi tu poradila neodkladat to priliz,kvoly vyvoju celuste a ako pises,aj deti s predispoziciami na alergiu maju zacat s prikrmom a hlavne pocas dojcenia.no aj tak,ja pockam.pisala som,kvoly comu 🙂
@kitchima tak nasa ma uz 9,7 kila,dojcim ju zvycajne v posteli.mna to vobec neobmedzuje,ja budem smutit za tymto obdobim,ked zacnem s prikrmom 😅 pre mna je to super pohodlne,hocikde som,nakrmim ju..spi so mnou v posteli a uz sa stalo,ze sama sa obsluzila v noci a zobudila som sa na mlaskanie 😀 ja zacnem,ked sa vratime hned,teda bude mat 7,5 mesiac viac menej,tak snad bez zeleza vydrzi trochu dlhsie 😉
@estterka tak vahu ma krasnu, myslim, ze jej nic chybat nebude. teraz som citala, co si pisala o tej celusti.. no neviem, moj maly ma vsetko v poriadku. A zase ako pises, do toho 7,5 mesiaca nie je taka dlha doba. Ci je kojenie pohodlne alebo nie.. o tom polemizovat nebudem. Kojim 2 deti naraz, tak moc pohodlia si v noci neuzijem, kedze obaja by boli najradsej v kuse prisati 😀 Ale ano, toto obdobie utecie ako voda a potom nam bude este za tym smutno 😉
@kitchima závidím ti kojenie ☹ ja už nemôžem kojiť - moje dieta nechce piť z prsa a taaak rada by som to zvrátila - bolo to super ked som kojila - sice ma palili prsia - mala som mykozu ale ta sa dala vyliečť ale potom prišiel absces a druhý absces a potom zase ten prvý zhnisal a David to asi cítil lebo nechce prso ani za nič - neoklamom ho nijakovsky ☹
@stvura lenže my sme v podstate boli u gastroenerogloga - pred dvoma týždnami ked nam zistili reflux - len vtedy sme tam nehovorili nič o príkrmoch a nechcem tam ísť znova lebo vraj na Kramaroch je čierny kasel a rotarex - ma z tade hnali domov aby malý nenachytal takéto tažké choroby ☹
@stvura prikladam casto, homeopatika beriem tiez, rascovy cajik nechcem lebo ked som prestala pit tie laktacne caje, vyrazne sa upokojilo malemu brusko, problemy s prdikmi takmer zmizli....antikocepciu som veru zacal brat, ale uz pred mesiacom a toto trva len tento tyzden ako som chora tak neviem...
@kitchima tak pri dvoch detoch ti verim,ale ja mam len jednu a som s nou doma(co tu konci materska v 4 mesiacoch,takze to nie je take bezne..) a moze byt na mne pricucnuta kolko chce 😀
@mona777 lenze berme to tak,ze pre malych spanielov je to bezne ovocie,pre nas ako jablka..neviem,maju uplne iny sposob zavadzania prikrmu..
@stvura viem,ze to musim kontrolovat,ale do jedneho roku jej nechcem masom zatazovat travenie a urcite nie tym,co je tu.uz som pisala vegetarianskym maminam,tie mi dali tu tabulku potravin,ako je to so zelezom 😉 a ako sa vola to homeo na tvorbu mlieka? kamoska ma problemy,tak to jej este skusim poradit,hoci ona ma ocividne problem s prisatim..
zenicky, riesim teraz velku dilemu a zda sa, ze potrebujem nazor niekoho nestranneho... mala by niektora cas cez IP?
@kitchima no kludne napis, skusim byt nestranna 😉
Ahoj, stvura, aj ja som vyhnala svoje deturence s babkou von (kedze ja som marod). Este som zabudla zablahozelat k prirastku, nasa Karolinka tiez nepribera ukazkovo, tiez je dojcena, chlapci uz v 4 mesiacoch mali cez 8 kil a ona pred troma tyzdnami 6400gr. Ale rastie pekne. Ja z toho tragediu nerobim, je kludna, spokojna (az na nespanie a to, ze potrebuje stale spolocnost, hru a sledovanie svojich bratov 😀 ), ale moja mamka je z nej takmer nestastna, lebo ju stale porovnava s chlapcami.
@stvura boli sme dnes v TK maxxe,tak som schvalne pozerala tie vaky..12-15-18 a potom samozrejme aj drahsie..ale teda ani jeden 😀 😀 😀 Baby,ak vam to kupim tu a poslem,zrejme to este stale vyjde lacnejsie 😀
Dali sme si dnes neplanovane slovenske stretko pri langosi a kolegyne nechapali,ze aky je velky ten nas maly 😀 Asi je fakt velky na svoj vek,no ale co mu nemam dat jest teraz??? 😕
Inak, dost sa mu potia rucky aj nozky,mate s tym nejaku skusenost? Moj muz s tym ma problem,zeby to zdedil?? 😒

@mona777 ja zacnem prikrmovat az po siedmom mesiaci,takmer v polke osmeho. stale pediatricka tvrdi,ze nemusim dokrmovat.
dostala som zelezo v kvapkach pre nu,ktore som sa ja rozhodla nedavat zatial,kedze jej odvovodnenie bolo,ze kvoly tomu,ze nema maso-a maso nebude mat do roka urcite.a pytala som sa rodicov vegetarianskych deti a nemaju s tymo problem.
aj zo slovenska mi zakazdym nejakyy lekar,mamin znamy,ktoreho strene,odkazuje,ze mam kojit bez prikrmov,pokial je dieta spokojne a staci mu. aj desat mesiacov.
nasa sa narodila o mesiac skor,mavala krv v stolici,co je hlavny dovod toho,ze chceme pockat,aby travenie bolo pripravene na inu stravu,dalsi vedlajsi dovod je,ze v piatok letime domov a zda sa mi lepsie zacat v domacom prostredi,ktore pozna. teraz mame pol roka a len kojim.mala prespi cele dni a noci,takze hladna nie je urcite 😉
ono prikrmovat mozes,ale podla mna nemusis,ak pribera a je spokojny. a to neovplyvnuje,ze odsavas a davas mu flasku,myslim si.