icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

dadka22
9. mar 2011

@stvura ha, tak tá spolužiačka sa teda má 😉 a možno má to fitko a bazén v dome 🙂 🙂 🙂

ladywitch26
9. mar 2011

@elixia no ja neviem, mne tiez niektore tak pripadali, ako keby nepochopili podstatu aupair. vsak ja kazdej mozem platit aj 200e mesacne, ako by dostali normalne v zamestnani za 25hodin, ale strhnem jej za stravu, za vodu, elektrinu a smeti, tak sa aj tak dostane na tu stovku tyzdenne. alebo nech byva mimo nasho domu a to uz ju to byvanie vyjde este o cosi drahsie.asi to tym dievcinam niektorym nedochadzaju tieto veci. a radsej hladam cez net aupair, lebo tu si agentury pytaju 700e

majjjka24
9. mar 2011

@mischel66 ja som malemu davala feniklovy cajik od ukonceneho 1 tyzdna, pretoze ho niekedy bolelo brusko a pil ho nejake 3 mesiace a teraz ani za svet z flasky pit, tak sa len kojime a potom asi prejdeme na nejaky hrncek 🙂 ale cajik moze aj feniklovy, aj harmancekovy, len ten moze vyvolat alergiu, tak s nim trochu opatrnejsie..

stvura
Odpoveď bola odstránená
majjjka24
9. mar 2011

@stvura a mliečne vyrobky u kojenych deti staci pridavat az po roku, vsak?

danabel
9. mar 2011

@ladywitch26 má zhyzátka,ale tie po chvíľke zahodí a palec je vždy "po ruke"...to s tým cumľom robí tiež, dám jej ho, ona si ho vyberie, prekladá v rukách a potom sa ho snaží dať späť, ale samo, že opačne, tak ho zahodí...no to s tými prstami robí tiež...akoby nestačil reflux, tak ona si ich vopchá priamo do hrdla, natiahne ju a už zvracia...

elixia
9. mar 2011

@majjjka24 harmancek moze vyvolat alergiu? 😕 fuuha,tak to som este nepocula..

@ladywitch26 ved to,ze to co au pair dostava,je iba vreckove,nie plat...zrejme to niektore nechapu 😀 Jasne,ze nie cez agenturu,to som len uviedla ako priklad...

majjjka24
9. mar 2011

@elixia my sme mali ekzem v prvom mesiaci a mamina mi povedala, ze ho mam kupat v harmanceku a kozna mi na to povedala, ze harmancek moze alergizovat, tak to plati aj pre pitie, ci nie?

danabel
9. mar 2011

@stvura ja som to myslela tak, že sa prevalí na bruško a ani si nevšimnem kedy a už je pozvracaná a oblizuje si prstíky a niekedy skončí aj tvárou v tom - to sa zomelie tak rýchlo, je to moment, čo sa na ňu nedívam a už nestíham utierať...

sjusiquatro
9. mar 2011

Ahojte...neviete nam nieco poradit na zapereniny na krku??bepanthen uz nezabera...vyskusam sudokrem ten som davno davala ale teraz by mohol zabrat dr.povedala ze mam skusit ten rano a vecer ze to najprv zvervena ale ze za 2 3 dni by to malo prejst....a umyvat rano vecer vo vode z ovsenych vlociek

danabel
9. mar 2011

@sjusiquatro to sme mali aj my, nám zabral Imazol krémpasta a umývanie v roztoku hypermangánu, nezabudni dobre osušiť a tak natrieť...nám na takéto sudokrém nezaberal...síce je pravda, že závisí od toho, aké je to veľké...

sjusiquatro
9. mar 2011

@danabel skusim aj to potom...a zakolko vam to zmizlo?

danabel
9. mar 2011

@sjusiquatro Lesi to mala pod krkom a natierali sme jej to asi dva dni, asi 3x denne umyť a natrieť, a aj na noc - nemusíš veľmi na hrubo, ono je to také dosť husté a zle sa to zmýva a potom sme dávali bepanten asi 3 dni a prešlo...sú to také háklivé miesta, deti si tam veľmi nechcú dať špárať 🙂 čo bol aj náš prípad...každé úmývanie, natieranie bol boj 😉

estterka
9. mar 2011

@elixia tak musis domov povedat,nech ti poslu cajik postou 😉 ked inak nezozenies..
@mischel66 ja dufam,ze budeme fungovat na vode,zatial nepije nic,lebo sa len kojime,ale neskor zacnem s vodou a uvidime,co na to povie 🙂

sjusiquatro
9. mar 2011

@danabel a ten roztok je na predpis?no dufam ze nam to zmizne tiez tak rýchlo 🙂

danabel
9. mar 2011

@sjusiquatro ten roztok sa robí z hypermangánu - to je taký čierny prášok za pár centíkov v lekárni. Treba s ním narábať opatrne, do vody stačí len zopár zrniečok, aby bola taká ružová, dosť to farbí. My sme v tom aj kúpali maličkú zo začiatku, keď mala kadejaké vyrážky. Neboj zmizne. Tá mastička je hlavne na baktérie, lebo v tom vlhku a teple sa na koži dosť dobre množia a preto sa to tak zle hojí, je tam zlý prístup vzduchu. Mne povedala kožná, že teplo, vlhko, tma -to milujú.

sjusiquatro
9. mar 2011

@danabel no to hej teplo vlhko raj pre bakterie...dakujem za rady

stvura
Odpoveď bola odstránená
dadka22
9. mar 2011

@stvura vieš čo myslím, že to nebolo Hami, bolo to v tých klasických fľaštičkách a hami má tie také nižšie nie?

stvura
Odpoveď bola odstránená
gumimaci
9. mar 2011

@stvura Hami je ale dobra znacka, ne? maju aj bio radu 😕 aspon mne sa pozdavaju, existuje este Hamanek, ale tpo vyraba ina firma a tie niesu take dobre. A tvoje deti ked maju take nabehy na alergie tak urcite je treba byt opatrnejsi, ja tvaroh tiez nedam skor ako po roku. Ale napr. pisu, ze ani cervene ovocie sa nesmie a Hipp ma cucoriedky od 4 mesiaca oznacene ako HA prikrm...

@dadka22 asi myslis Ovko 🙂

danabel
9. mar 2011

@sjusiquatro nie je zač..hlavne nech pomôžu 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
gumimaci
9. mar 2011

@stvura 🙂 no tak to ste mali super 🙂 ja tiez vacsinu varim, ale napr. spenat davam hami, alebo ked niekam ideme vezmem "hotovku". maly miluje babylove bio cukinu so zemiakom 🙂

katrin31
9. mar 2011

dnes mi povedala doktorka velmi zvlastnu vec..ze ako prve mam dat malemu chleba !!!! chapete to? ze to je vraj novinka v zavadzani prikrmov..esteze som to doteraz nikde nepocula a urcite to ani neurobim este..ved este nevie zjest tri lyzicky mrky a nie to este chleba obzuvat..stretli ste sa s tym uz niektora?

janica81
9. mar 2011

@majjjka24
@gumimaci
no stále lepšie...ja mam + 10 a ani gr nezisiel za posledny mesiac....

janica81
9. mar 2011

@katrin31 mna to neprekvapilo...nam to tiez kazala...do zeleninky potrhat a zamiesat rozmixovat rozok...som aj niekde citala...je to zavadzanie lepku...ak este kojis...organizmus je viac chraneny...predchadza sa moznosti celiakije....

jasne nedaj mu korku.. 😀 do ruky... aj v MAMA A JA vyziva to pisu

zuzanockamt
9. mar 2011

@katrin31
@janica81 plne dojcene dieta moze dostavat lepok uz od 4. - 5. mesiaca, nekojene musi pockat aspon do 7. mesiaca ... preto vam to lekarka odporucala
@elixia pozerala som tu satku na UK e-shopoch, tak ju maju, ale cenovo to vychadza rovnako ... a chcem sa ta este ohladom latkoviek spytat ... ako je to s oblecenim - najmä s bodyckami, nie su tie plienky moc velke? ... normalne sa bodycka daju zapnut, alebo sa stale pouziva ten predlzovaci kusok (uz som zabudla ako sa to vola 😀 )

janica81
9. mar 2011

@zuzanockamt jasne vsak ja som to citala.... a ked je na UM, tak nemozete pridavat?? 😒

zuzanockamt
9. mar 2011

@janica81 nie, pokial je dieta vyhradne na UM, tak az po ukoncenom 7.mesiaci, mne to ale nejako nechyba, Jurkovi staci zatial zelenina ... dokonca ani samotne jablko nechce, nechuti mu, hoci je sladke, musi byt zmiesane s mrkvou a tej mrkvy tam musi byt viac ... ja najskor zacnem davat mäsko a zltok - asi od 6 a pol az 7 mesiaca a cestoviny a obilniny az potom, mozno 8 - 9 mesiac ... a po 10 mesiaci jogurt a postupne skusim asi aj mlieko