♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
myw, agentka, to fakt sa dá tak skoro už v 15-16tt???? Tak to v žiadno prípade nezaplatím 60 € Genetonu, veď len o mesiac skôr sa to dozviem a to za to nestojí.
ivka, Geneton je firma, ktorá zisťuje pohlavie dieťaťa už od 10-11 tt z krvi.
Vies zaujimavé je ze je to taky velky boom na Slovensku ta pupocnikova krv a ze tu vo Svajciarsku si to skoro nik nedava robit. Na Slovakoch sa kazda novinka uchyti a zarobia na ludoch. Nepocula som vela pripadov kde to naozaj pomohlo, je to zanedbatelné %. 😒
jaaaaj no ja si myslim ze do toho 15-16 tt sa to da zvladnut a mas v vrecku 60 € ved to uz nevedia za co by pytali baby odkial ste?
Ivka pretoze ona si urobila kurz na "poradkynu" tehotenstva a chodi aj ako psychologicka podpora pre rodicov k porodu ak chces, pri prvom bola a velmi mi pomohla ale teraz chcem porod intimnejsi len s manzelom a neviem ako jej to povedat aby sa neurazila, ze tentokrat ju tam nechcem. 😅 🤐
Aj 3D/4D ja to vobec nepotrebujem, naco nech je babo v klude a nech ho zbytocne nevyrusujeme, je to biznis. 😔
Andzi mne povedali na isto len raz v 15tt a aj tak bolo, potom sa uz babo nechcelo natocit na dalsich utz. 😀 Babatka tie utz aj tak vyrusuju niektoré sa stiahnu lebo im to vlnenie vadi.
myw, no je to dosť na začiatku sa platí 830 € za odber a potom každý rok 50 € za uskladnenie, je to dosť, ale čo ak to pomôže? Budem si to potom vyčítať?
Andzi preco to Svajciari nerobia?? A iné krajiny? Ti vravim je to velky boom a Slovaka nahovoris na vsetko, ked na to mas tak si daj ale ja tomu neverim.
ale ja si myslim ze ona to pochopi
Samozrejme aj moja kamoska na Slovensku to ma a nezvlada uz platit... 😖
No nic iné je nezostava, podla mna ma to blokovalo, ze sa mi kukala medzi nohy... 😅 😝
andzi ja ta nechcem presviedcat rozhodni sa ty sama, ale bavila som sa o tom s mojim bratrancom robi v nemocnici a jeho zena je kardiochirurg a povedali mi ze je to zbytocné. 😕
my to tiez neplanujeme ,.... su to hrozne velke peniaze a neviem ci by mi to niekedy pomohlo nie som o tom presvedcena
ahojte tehulky 🙂
vidim, ze mate debatu o odbere pup. krvi, ja som tiez pocula, ze je to o nicom, ale napriem tomu sme ju dali odobrat, mozno preto, ze citime zodpovednost a chceme robit pre nasho drobca vsetko... a veda ide dopredu, mozno z toho nieco vymyslia
andzi jasne to si radšej počkaj...... to už vydržíš.... a čo sa týka tej pupočníkovej krvi mne to hovorila mam ona robi na gynde je to biynis jak hovado a ako povedala myw slováci skočia na všetko....no a v prípade ak bude treba dačo riešiť tak dietatko bude mat bud krv po tebe alebo tatinovi a ak bude treba krv tak myslim že mu možete pomoct vy.....
baby, ja som nechcela, aby sa tu rozprúdila ohnivá debata, ja som len povedala, že nad tým vážne rozmýšľame, ale ešte som ani neprekonala 1. trimester, takže ešte je to predčasné. Ešte si chcem naštudovať nejaké články o tom a samozrejme zistiť aj názory a skúsenosti iných mamičiek. Rozhodovať sa budem až tesne pred pôrodom. Aj podľa môjho názoru je tá cena nehorázne vysoká, oni predsa nemôžu mať také náklady s jej odberom a spracovaním!
andzi vsak co nehadame sa o tom kazdy vyjadril len svoj nazor tak podla mna je to v pohode... ono to prislo ako velky boom a hura vsetci do toho ale aj ja sa obavam ze je to zas len jeden s tych obchodnych tahov ako na slovensku vela inych.... ja tiez este taketo veci neriesim lebo som este len na zaciatku ale ja si napriklad rada vypocujem nazor na danu vec alebo ak ma niekto osobne skusenosti preco nie?
napríklad aj ten geneton - rozmýšľala som nad tým, ale keď ste písali, že už v 15-16tt sa dá zistiť (samozrejme že nie vždy) pohlavie, tak som od toho ustúpila, veď za 60 € si môžem kúpiť oblečenie pre mimčo. Tak ste ma vlastne presvedčili, čomu som rada!
Išla som variť - reku že urobím zemiakovú kašu a zeleninové fašírky, ale akonáhle som vytiahla brokolicu z chladničky, tak ma naplo. Minulý týždeň som jedla zapekanú brokolicu so syrom a bolo mi zle, tak preto ju teraz nemôžem. Tak som sa rozhodla, že urobím len tú kašu, zo zemiakov mi našťastie zle nebýva.
Andzi ved pohoda ja ohnivo debatujem o vsetkom ja som to nemyslela zle 😀 je to na tebe ako sa rozhodnes. 😉
presne tak rozhodnutie je na kazdom niekedy ta debaty mozu ovplyvnit v pozitivnom zmysle niekedy nie .... ale vzdy sa da o danej teme dozvediet viac ked sa o nej debatuje.... presne ako s tym genetonom ....
Andzi ved este tolko rozhodnuti ta caka, ockovania a iné, kym dieta neodrastie a neopusti rodinné hniezdo tak budes musiet rozhodovat o tolkych veciach.... 😉
andzi každopádne je to na tebe 🙂) a ako hovorí myw ešte ta čaká dosť rozhodnutí 🙂 len treba zvažit plusy a mínusy a samozrejme aj to čoho som sa ja najvia bála že už ked by si sa rozhodla pre to tak aby sa nestalo že za par rokov budú chcieť za to nehorazne prachy...aby to človek vedel uplatit...
aj tak som vám vďačná za názor, je super, že existuje takáto diskusia, že si človek môže vymeniť skúsenosti a nie je ovplyvnený len reklamou... 🙂
agentka, toho, že by po rokoch zvýšili cenu sa neobávam, mám už doma zmluvy z CEPTRY takže viem, aké sú tam zmluvné podmienky. Tá cena 49 € sa uskladnenie sa platí ročne a zvyšovať sa môže len o index spotrebiteľských cien ktorý vyhlasuje ŠÚSR. Ja nie som jednoznačne ZA odber pup. krvi, ale ani PROTI, proste ešte nie som rozhodnutá, ale ak to zvážim, napr. my sme len za fotografa na svadbu vysolili 1000 € takže až tak o peniaze nám nejde. Veľa mamičiek rozhadzuje peniaze kade tade, napr. minule som videla 2 mamičky v MacDonalde s deťmi a každá platila pri pokladni takmer 16 € za nezdravé jedlo (a tobôž pre deti), toľko peňazí sa vyhodí do vzduchu zbytočne. Takže peniaze v tomto prípade nerozhodujú.
tak potom si myslím že nemáš nad čím rozmýšlať 😉
Ale hej...ešte uvidíme, porozmýšľame, máme dosť času.
ahojte babky
ja len ze uz mam po tom - vsetko prebehlo bez komplikacii, telo sa zotavuje velmi rychlo, len srdiecko boli ☹
v nemocnici boli ku mne vsetci hrozne zlati, dokonca sme zapalili spolu sviecocku a dali mi ju na stolik, tak som sa mohla pekne v klude s drobcekom rozlucit 😔
ked vsetko pojde v pohodicke dalej, mozeme tak o tri mesiace porozmyslat nad druhym pokusom
myslite na mna
zelam vam krasne tehotenstvo a obcas sa zastavim a skontrolujem ako vam rastu bruska 😵 papa
jej ajoj jika..... myslela som na teba.... 😢
ako ti je ? asi na prd že... 😔
jika velmi dobre sa drzis a verim tomu,ze sa tu objavis za par mesiacov uz ako napr v januarovkach 🙂

no mywiel my sme to nasim povedali ked som bola v 7 tt lebo sme to uz nevydzali hlavne priatel ten bol z toho hotovy 🙂 preco sa jej nezbavis? 😀