♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
baby,ja neviem..ja som sa tu zacitala do jednej temy a teraz som na vazkach..doteraz som chcela vsetko varit,uplne sa vyhnut poharikom,ale tam bol nazor,ze kupovane je lepsie,lebo je to ovela viac kontrolovane ,maso,zelenina a vsetko bio,co je pravda.. 😒 maso nebudem prvy rok davat vobec,to je v pohode,ale u nas je tazko s bio ovocim a zeleninou.
a este,co hovorite na toto?
http://www.avent.sk/products/parny-hrniec-a-mixer/
@gumimaci
@zuzanockamt ja som tiez chcela spenat, pretoze ho nejeme a ani ho neviem pripravovat 😀 a ostatnu zeleninku budem pekne varit, dnes som kupila mrazenu brokolicu, kedze cerstvu u nas nemaju, to je hrozne v tychto obchodoch na dedine.. ☹
@estterka Ahoj, ja som chcela kupit tento Avent mixer, no 149 eur sa mi zda dost vela a potom som prisla na to, ze mam ponorny mixer a tym to ide super. A zeleninu varim normalne v troske vody, nevadi ze nie nad parou, ja to dajak neriesim.
@majjjka24 ja dnes idem robit spenatove halusky 🙂 Malemu sa chystam iba rozmrazit,rozmixovat (nie je to pretlak) a zmiesat so zemiakom (ten iba rozpucim,rozmixovany je velmi lepkavy) 😉
@estterka no..na detsku stravu su tie najprisnejsie kriteria pri vyrobe..takze to zas nemozu robit len tak hala bala z hocicoho..ak na tom pisu organic,naozaaj su vsetky pouzite suroviny organic....Doma by si musela kupit organic zeleninu,ovocie,olej,vsetko z coho to jedlo chystas..a teda,jednak zrejme nie je az taky vyber surovin a navyse to aj dobre pojde do penazi 🙂 Takze ja som za zlatu strednu cestu,ziaden extrem nie je dobry podla mna...budem varit doma,ked niekam pojdeme alebo to okolnosti nedovolia,dam mu aj z poharika...No a kupujem normalnu zeleninu,na zaciatku som sice kupila organic zemiaky a mrkvu,ale pri tom mnozstve co pouzijem pre maleho..zvysok sme zjedli my,kedze to dlho nevydrzi 🙂
Ten mixer ci co to je som tiez pozerala,myslim,ze este lepsi ma beaba..najskor som chcela,potom som si povedala,ze tych 80£ viem vyuzit aj lepsie 🙂 Ale urcite je to s nim jednoduchsie a pouzivas ho iba na detsku stravu..skes pozriet beaba, mne sa ten pozdaval viac a je aj lacnejsi 🙂
tak brokolica spapana, aj ked maleho ku koncu trochu natahovalo... ale este sa dorazil mlieckom, tak hadam som mu nedala veľa 🙂 čo robia vaši drobci, ked uz maju dost??? Lebo ten moj este v pohode papal, ani jazyk nevyplazoval, len ho par krat natiahlo, mal spapane tak 80ml.. a bolo to uplne zmixovane na kasicku..
ja som dnes uz na obed nemixovala, mal cuketu+mrkvu+pastrnak, len popucene vidlickou, jedol celkom dobre, takze uz budem len pucit ... aj na desiatu jedol len popucene jablko+hrusku ... a na obed zjedol plny detsky hlboky tanierik 😀 ... uz do avent poharika nedavam, to uz je malo 😀 ... a teraz uz napraskany spi na rukach
@majjjka24 jurko, ked ma dost, tak mi odtlaca ruku a zacne krutit hlavou
@zuzanockamt fuuha,to dost spapa...u nas zatial bieda 🙂 mam podozrenie,ze je to preto lebo pri tom musi spokojne sediet..po par luzickach sa zacne hadzat,smykat,chytat lyzicku...a dojedli sme 😀
@elixia no jurko ma tiez vselijake stavy pri jedeni, ale to väcsinou pri flaske 😝 ... tak potom pockam a ideme znova 😀 ... a uz som zacala s nim skusat aj pitie z klasickeho hrnceka ... vzdy po obede mu budem takto davat trosku caju
@stvura Obilniny? Hm, na to si dajak netrufam..a ktore druhy uz mozu 6 mesacni drobci?
Inak co sa lepku tyka...aj mne bolo doporucene podat trosku pred 6tym mesiacom takze do obednej zeleninky som zavarila 1 kavovu lyzicku krupice a v pohode..
@stvura a kde kupujes tie obilniny u nas? mame nejaky bio shop? lebo ja vobec instantne kase nebudem davat,vsetky budem varit doma a musim si teda doniest zasoby 😒
@elixia
@gabika17042010 mne sa skor paci,ze sa to vari v pare,nie kvoly mixeru som to pozerala.varenim vo vode sa strati vacsina vitaminov. rozmyslala som aj nad surovou stravou..
@zuzanockamt no super ako to Jurkovi ide aj nepomixovane, skusim dnes aj ja poobede nemixnut ovocie, iba ho potlacim. ale povarit ho musim, surove stale nechce ☹
@estterka Mne je jasne, ze nad parou je zdravsie, snazim sa aspon nevarit dlho.. Ved tie vitaminky bude mat potom z ovocia, ci? Ale mam chrobaka v hlave, mozno ten mixer predsalen raz kupim 🙂
@gabika17042010 len potom mi nejde do hlavy,ze naco jej mam dat mrkvu bez zivin? vsak ked uz prikrmujem,nech z toho ma aj nieco..ale ako vravim,neviem ako to este poriesim 😀 😉
@gumimaci vsak to..a este pri jej podrazdenom crievku 😖
@gumimaci a to surove mu davas ako? ... ja som si bola dnes kupit male struhadlo, lebo ja to doma ani nemam, len v kuchynskom robote a nebudem predsa stale robot vytahovat
@gabika17042010 @estterka skuste pozriet toto,mne sa velmi paci
http://www.safetots.co.uk/p2780/-beaba-babycook...
Ja rozumiem,ze si myslela skor varenie na pare,ale to sa da aj jednoduchsie, v sitku napr.alebo ja mam taky hrniec s dierkovanym dnom na varenie v pare...ak chcete vsetci zdravo papat,tak si kup radsej klasicky parny hrniec..
Varenim vo vode sa zas nestratia uplne vsetky vitaminy a navyse tu vodu pouzijes na rozriedenie,takze az take zle to zas nie je 😉
@gumimaci tym makovym odvarom sme sa mu aj my na zaciatku vyhrazali,ked bol taky nespavec 😀 Babka mi rozpravala,ze raz dala mojej mame,ze niekolko dni v kuse revala,nespala,tak uz nevedela co s nou..dala jej makovy odvar a dieta spalo 3 dni..len sa nikomu nepriznala 😀 😀
@elixia asi je tvoj Risko na sofistikovanejsi styl humoru, skuste mu zahrat nejaku scenku s Monty pytonu, ci sa chyti 😀 napr 😀 http://www.bomba.cz/video/monty-python-nejvtipn...
@zuzanockamt aj som mu to skusila najemno postruhat, aj pomixovat a nechce. dnes som mu uvarila jablckovo-hruskovy kompot a pretlacila vidlickou a v pohode spapal vsetko. Budem mu skusat to surove sem tam ponukat mozno sa chyti, nasilo nechcem, aby sa mu to nesprotivilo uplne

@elixia Heh, ze lexaurin 😉 Manzel je anesteziolog tak sa ho opytam 😉