icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

elixia
17. máj 2011

S cim zvyknete davat detickam cviklu? My sme dnes mali so zemiakom,lebo nic ine ma nenapadlo 🙂

majjjka24
17. máj 2011

baby, zasa máme herpangínu a ja som to aj tušila... v sobotu bola u nás švagriná a až pri odchode som si všimla, že má herpes v kútiku... a v nedelu v noci uz mal drobec teplotu 38,5 a vcera tiez... a dnes som uz zbadala aj afty v ustach. ☹ dve noci bez spanku a cez den tiez len mrnka ani bohvieako nechce papať, ale teplota už aspon ustupila a mozeme zasa cakat na 6.chorobu, predpokladam 2-3dni... ☹

neviete ako mam vysvetlit svagrinej(manz sestra), ze nechcem aby maleho bozkavala a dokonca na usta??? Je to nehygienicke, vsetci to toleruju, len ona stale si neda povedat.. a je jej jedno, ci je chora ci nie, aj pri poslednej navsteve mala zapalene hrdlo, ale to som sa dozvedela az po jej odchode..... ja jej ho uz ani nedam na ruky 😠 😠 😠

elixia
17. máj 2011

@majjjka24 ja by som jej slusne ale dorazne vysvetlila,ze maly po jej navsteve ochorel,takze si nezelam,aby ho bozkavala...AK je normalna,tak hadam pochopi,ved aj sama by mala mat tolko sudnosti,ze ani len nejdem k malemu dietatu ked som chora,nie ho este bozkavat 😠

majjjka24
17. máj 2011

@elixia ved to, ja ked mam len naznak prechladnutia, tak k nim ani nejdeme, aby nahodou to nechytili...

zuzanockamt
17. máj 2011

@majjjka24 ja som mala herpes uz dvakrat, nerobila som ziadne obmedzenia a nas Jurko nic nechytil ... aj u svokrovcov sme boli, ked tam mali choreho synovca, aj svagrinu a tiez nic nechytil, ja som mala minuly tyzden nadchu, aj hrdlo ma stale boli a Jurko zacal soplikovat v nedelu vecer a dnes je uz skoro OK, uz staci odsavat len rano a vecer ... podla mna je to o imunite dietata

gumimaci
17. máj 2011

@majjjka24 😒 povedz jej to ked s nou budes najblizsie, aby si davala pozor ak k vam ide. Ja som to tiez povedala sesternici rovno, ked k nam prisla s herpesom, aby ho nebozkala, a nemaznala sa s nim .

majjjka24
18. máj 2011

@zuzanockamt ja som bola tiež viackrát chorá a malý to odomňa nechytil... ale od cudzích je to podľa mňa iné... a hovori sa, že dojčené deti majú dobrú imunitu, asi až taká pravda to nebude.. Jurko je na um a aký je odolný 😉
@gumimaci určite jej to vysvetlím... dnes sme boli aj u lekárky, lebo celú noc preplakal chúďatko a dala nam dokonca injekcie B12-ku ma to dost zle a potvrdila mi, že to chytil od niekoho kto mal herpes....

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
18. máj 2011

@majjjka24 ja som zatial s jurkovou imunitou velmi spokojna ... to, ze kojene deti su zdravsie a odolnejsie je velikansky mytus ... vsetko je o imunite a nie o potrave - teda o mlieku ... dufam, ze mu to vydrzi aj neskor ... ja mam v mojom okoli skor take pripady, ze dojcene deti su na tom horsie ako deti na UM

stvura
Odpoveď bola odstránená
janica81
19. máj 2011

Dobre ránko 🙂

tak nám už vykúka aj druhý zubok 🙂 idem sa Vás opýtať, ako a čím čistíte maličké zubadlá??? a chcú si nechať deti očistiť?

gumimaci
19. máj 2011

Dobre ranko,

@janica81 ja som kupila v DM taku naucnu sadu mini kefiek, 2 su gumove 1 ma stetiny. Prvu teraz pouzivame gumovu gulatu.l a to tak, ze mu tym triem dasienka, to sa mu paci a potom mu to nechm v ruke a este si do nej kuse. v podstate teraz myslim ide o to, aby si na kefku zvykli.

gumimaci
19. máj 2011
fubinka
19. máj 2011

@janica81 Gratulujeme k zubkom

fubinka
19. máj 2011

Je tu nejaka maminka ktorj diaťatko ešte ani nelozí ani nesedí? Naša magdalenka sa prevracia ako čert ale na ruky sa jej zodvihnuť ani za svet nechce, ked ju potiahnem za ruky tak si sadne ale neudrží sa. No za to vieme už dávno mamama, gagaga, už vieme aj papa dať.

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
19. máj 2011

@fubinka nic si z toho nerob, nasmu jurkovi sa tiez velmi sediet nechce ... ked ho posadim, tak sa obcas udrzi dost dlho uz konecne, inokedy hned spadne nabok alebo dozadu ... ale jemu sa ani sedenie velmi nepaci, lebo sa hned dviha na nohy 😀 ... ale v kociku sedi pekne, lebo tam sa nema kam sklatit ... po 4 este nelozi, pekne sa zdvihne na 4 a kyva sa dopredu a dozadu ... al eked ho nieco velmi zaujme, tak sa dokaze k tomu priplazit a vie sa aj odrazat doazdu ... ja to uz neriesim, co ktore dieta vie a nevie ... raz sa naucia vsetky chodit aj sediet, to je iste 🙂

lukra
19. máj 2011

Ahojte, no my sme mali dnes nehodu. Mala vstala pred siestou, tak som ju poleziacky kojila a zadriemala som. Zobudila som sa na velkyyyy plac. Mala sedela opreta o stenu...zrejme tam nacuvala z postela, netusim...takze sokovy budicek 😝

hobit
19. máj 2011

@janica81 @gumimaci
@stvura my mame tiez tieto kefky a este taky gumeny naprstok so stretinkami, len tie zuby furt nic...
je tu este niekto bezzuby okrem nas?

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
19. máj 2011

@hobit ani jurko este nema zub 🙂

majjjka24
19. máj 2011

@janica81
@hobit
@zuzanockamt aj my sme bezzubý 🙂 a naposledy ked som bola u dentálnej hygieničky, poučila ma aj o tom ako čistiť pusinku našim drobcom.. ešte kým nemajú zúbky im treba po každom jedle vytrieť mokrou gazou dasienka, aby si zvykali na cistotu v puse a ked vyjdu prve zubky, najlepšia je CURAkids kefka, maly ju uz okusava a sem tam aj v pusinke pošúcha a zo všetkých strán je to pogumované, takže mu to sluzi aj ako hryzatko, odporucam........

gumimaci
19. máj 2011

@majjjka24 Mirko je aky vlasaty fesak 😵
Baby inak budte rady, ak vam krpci este nelozia. sice to je naprv pekne, ale od rana do veceru striehnem, kam zas zalezie... dnes rano uz nasiel na chodbe kocurove misky, a chcel kostovat granule 🙄 teraz sa najnovsie snazi dvihat na nohy a nejde mu to, nohy ma este slabe, tak pada. aj vcera sa buchol o nohu stolicky, do nosa ☹

elixia
19. máj 2011

Ani my este nemame zub 🙂

@gumimaci svata pravda,aj u nas je uz tooolko srandy...ked ho nemam na ociach a chvilocku je ticho,uz bezim hladat kde zas co rozobera..rano som ho tak nasla pod susiakom,polovica veci na zemi a on si veselo rozoberal nabijacku na baterie (take do auta,muz nabijal baterku vcera),som zvedava,co tam porobil,dostaneme ked pride z roboty...Vcera sa mu uz aj postavit podarilo,uz par dni sa driapal kde prislo,no a vcera toolko skusal,kym sa nepodarilo..ach jo,neviem co bude nasledovat teraz 😝

majjjka24
19. máj 2011

@gumimaci už nie je, v sobotu sme ho vyholili 😀 😀

gumimaci
19. máj 2011

@elixia noooo ked ostane ticho tak viem, ze je zle 😀 tak aj vy mate doma "opravara"??? Nas je zas hlavne cez kable...

gumimaci
19. máj 2011

@majjjka24 preco??? Take pekne vlasky 🙂

gumimaci
19. máj 2011

Ja neviem aky slovnik bude mat nas Ondrejko, ked muz kupil cez vikend tie kukuricne chrumky a podaval mu ich: Onur ( lebo tak niekedy kuka 😀 ) pod si po hovno, papaj hovno...
takze ked vam moje dieta povie, ze papa hovno tak to berte z rezervou 😝 😅

elixia
19. máj 2011

@majjjka24 juuuj a to preco? Risko ma krasne vlasky,ja sa z nich tak tesim...a urcite ho tak skoro neostrihame 🙂

@gumimaci jasneeee...kable,mobily,ovladace,repraky..opravime na pockanie 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená