icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
17. jún 2011

@panki som zvedava, ze aky zub vide teraz, Ondrej ma horne - dolne jednotky a 2ky horne... ma teraz ten vrch opuchnuty, tak mozno aj 3ky horne... uvidime. to moze este trvat. ked mu isli jednotky horne trvalo to asi tyzden nez sa prerezali. ostatne boli celkom v pohode

1katka1
17. jún 2011

Ahojte 🙂 my máme problém so zemiakom. Vždy, keď malému dám papať zemiak, drhne sa :( či je rozmixovaný, vidličkou pretlačený na kúsky pokrájaný,alebo či je v polievke, alebo len tak s mrkvičkou nechce ho, napne ho a hotovo.
Inak zje všetko: jablká, banány, výživy ,ovocie,kašičky, jogurt,chleba na kúsky aj rohlík s maslom - ani to mu nezabehne polievky pekne papá - už nie mixované, ešte aj so slížikmi - ani s tým nemá problém,veľmi mu chutia🙂
Včera sme boli v poradni malý má len 8120 g a 70 cm. Mne sa to zdá málo, ptž. pekne papá,ale dr. hovorí , že je to ok, tak neviem.Vaše detičky majú koľko?Konečne aj štvornožkuje, aj sa pekne postaví, keď sa niečoho chytí, sedí od 5. mesiaca a má 4 zuby,idú mu ďalšie dva,takže spánok cez deň nula bodov a v noci sa budí 4-krát na kojenie.

zuzanockamt
17. jún 2011

@1katka1 ved ale podla toho, co mas v pase, sa narodil ako drobcek, tak nemozes cakat, ze teraz bude obrovsky 😉 ... nas ma 10 kg/82 cm, ale narodil sa velky, takmer 4 kg a 54 cm, takze to zavisi aj od toho ... ked pekne napreduje, papa, je sikovny, tak sa s hmotnostou netrap

stvura
Odpoveď bola odstránená
gumimaci
17. jún 2011

@1katka1 ahoj, Ondrej mal na pondelkovom vazeni 8,7kg.. takze pohoda 😉

gumimaci
17. jún 2011

Baby idem vas poprosit, ak mate moznost pomozte detskej farme Humanita. O tuto farmu sa svojpomocne stara jedna rodina, maju tam zvierata, ktore by inde dali zabit. Kone, kozy, opice, macky... jak sa hovori na posraneho aj zachod padne... zhorel im 40tonovy stoh sena, ktory mal byt potravou pre zvierata na zimu ☹ bolo to aj v krimi spravach na joj... Farma je v Kralovej nad Vahom, co ste z juhu ju mozno poznate. My sme u nich par x boli, ozaj mili ludia a o vsetko sa staraju naozaj samy...
Ak by ste vedeli hocijako pomoct mozte volat p. Betákovi na t.č.0905 337 067
cu 0200034125/0900

gumimaci
17. jún 2011

tu je stranka na fb a info o pomoci http://www.facebook.com/event.php?eid=122600491...

katarina87
17. jún 2011

@1katka1 presne tak.je to aj podla porodnej vahy...nasa mala 3600/53 cm a teraz ma 10 kil a 75 cm.my sme dnes skusili dat jahodovy jogurt s rohlikom a skoro cely sme ho spapali..mame skor problem vecer papat kasicky,,,,,nechce len mliecko a v noci sa este 2x zobudi na papnie,neviete niejaku radu co by som jej mohla skusit davat na veceru namiesto kasiciek??? A este sa musim pochvalit ze nasa princezna sa naucila davat pa pa.....je to este nepravidelne ale mamka sa tesi ako mala.. 😉

sjusiquatro
17. jún 2011

@katarina87 a este kojis??nam dako nechutia kasicky skusala som mu dat na olovrant a nechutilo...ja som tiez rozmyslala ze by som skusila vecer nieco napr.Hami hajaja alebo co...ja kojim a tiez sa v noci papame tak 2 krat..

zuzanockamt
17. jún 2011

@katarina87
@sjusiquatro ved nemusia mat na vecer kasu, ja obcas dam, alebo ma jogurt, resp. milacik, vyzivu s keksikom, ovsene vlocky s ovocim alebo polentu s ovocim ... a ja nekojim a tiez jedava v noci 2-krat

miuliq
17. jún 2011

@katarina87 Ako si davala rohlik? Si tak cely dala do ručky alebo ako? Tiež by som chcela dať malej ale ma len spodne dva zubky tak neviem či by si sama z neho odkusila :D

daniela85
17. jún 2011

@1katka1 my mame problem skoro so vsetkym, ako sme zacali davat tuhu stravu , vela toho nepoje...dve tri lyzicky, to uz musi byt neviem co ked si da viac....mala stvornozkuje od ukonceneho 7 mesiaca...teraz uz popri nabytku co to prejde....len nas stve to jedenie, keby radsej viacej jedla ako behala..pri tom energie vydá az az a aj tak neje... ☹ neviem....vazi 7500g a meria 73cm...

daniela85
17. jún 2011

@katarina87 aj my davame pa pa 🙂 uz skoro tri tyzdne, dnes sa jej podarilo tutu na nos , vcera som jej to robila skoro cely den, a zamrmlala take nieco ako ťap ťap, to uz vie ukazovat tiez...sa to velmi rychlo uci, asi pud sebazachovy aby som s tym prestala lebo jej pri tom spievam 😖 a moj spev....nooooooooooo hroza, tak chuda male nic ine jej neostava ako sa to rychlo naucit 😅

lu
18. jún 2011

ahojte chcem sa spytat co davate na desiate a olovrant, dakujem 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
lu
18. jún 2011

@stvura a ake jogurty? ja davam zatial len tie vyzivky s keksikom

stvura
Odpoveď bola odstránená
lu
18. jún 2011

@stvura no maly papa tie od sunarky cele alebo do vyzivky podrvim a celkom idu 🙂 pojdem nieco nakupit 🙂 dakujem 🙂

lucinka83
18. jún 2011

@stvura aj my sa dojcime rovnakokrat, tiez idu zubky, dnes aj vyspoke horucky, a tiez je to 7,malicko kg drobec
ake bio vyzivky kupujes?

zuzanockamt
18. jún 2011

baby, budte rady, ze mate takych drobciakov, ja budem mat asi krize znicene, kym sa krpec nauci poriadne chodit ... lebo uz ked ho dviham zo zeme, tak mam dost, alebo z vane vyberam ... a o uspavani na rukach ani nehovorim 😀

1katka1
18. jún 2011

@daniela85 ani moj tiež nepostojí sekundu, stále len na štvornožky a vstáva , už sa pokúša o prvé kroky,no našťastie pekne papá. Ale veď aj tvoja malinká si zvykne a bude pekne papať. Tak šikovná je keď už toho toľko vie 🙂a ja tiež malému spievam, čítam mu knižky , to miluje. Už vie ako robí cica : cccc:D to robí stále. V pondelok som s ním bola v poradni a dr. hovorí, že už musí vedieť dať papa a ukázať aký veľký narastie. No ja ho to síce učím, stále mu to pripomínam, nech mi to ukáže, ale niekedy sa mu to podarí a niekedy ma úplne ignoruje :DNo a dr. mu hovorí, že Alexko aký veľký narastieš a on ruky hore :D a potom , že daj papa a on dal, tak hádam sa to teda naučil, alebo či to bola náhoda, neviem :Dstále hovorí aj tatata, kaka a mrmle si . Niekedy býva veľmi nespokojný, dnes boli u nás sesternicine deti a tie s ním boli vonku na deke a tam ani nevrngol vydržal s nimi asi aj hodinu , oni mu všeličo ukazovali, hrali sa s ním a on bol ako zhypnotizovaný :D :D

luciasek83
Odpoveď bola odstránená
1katka1
18. jún 2011

@zuzanockamt
@gumimaci
@stvura
@katarina87
baby a vaše detičky už aj začínajú chodiť?Lebo moj Alex dnes mi sám vyliezol hore schodami, skoro som odpadla🙂 nevedel sa ani tak postaviť, ale už mu to ide. Dnes si len vstáva celý deň.A čo ako víkendujete? Čo robievate, kam chodíte? My sa zajtra chystáme do arboréta, ak bude pekné počasie, uvidíme🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
18. jún 2011

@1katka1 nas jurko o chodeni este ani nesniva ... uz sa mu raz podarilo postavit pri posteli 🙂 ... len on je velmi velky na svoj vek ... hlavne teda vysoky, tak to je podla mna pre neho najväcsi problem udrzat taku vysku

liliana82
18. jún 2011

🙂 Ahojte
Nemoze sa davat Pribinacik?To som nevedela, v com skodi babetkam tvaroh?
Juuj ako nam tie deticky rastu,ked sa pozriem do postielky ani sa mi nechce verit, ze je uz tak velky, vcera mi kamoska, co ma o mesiac mladsieho syna povedala, ze ten moj je nejaky vyspely, ze jej pripada ako 1,5 rocny, tak ja neviem 😖 , my stojime uz 2 mesiace, teraz sa snazi pustat nabytku, urobi par neistych krokov a sup na zem 😉 ale je neznicitelny...niekedy uz fakt idem na doraz 🙂 neobsedi ani 10sekund 🤐

zuzanockamt
19. jún 2011

@liliana82 tvaroh vraj zatazuje oblicky, ja pribinaka davam raz az dvakrat do tyzdna

lucinka83
19. jún 2011

@liliana82
@zuzanockamt vsade som citala, ze tvaroh a teda aj Pribinacik az od roka, obsahuje koncentrovanu mliecnu bielkovinu, ktora velmi zatazuje oraginzmus

zuzanockamt
19. jún 2011

@lucinka83 moj synovec jedava pribinacik a obdobne veci od nejakeho 7.mesiaca a je uplne v poho ... ja uz tabulky a prirucky neriesim, riadim sa svojim rozumom

sjusiquatro
19. jún 2011

@lucinka83 toto presne mi vravela doktorka..ja az tak okolo roka dam kedze kojim