icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

daniela85
7. júl 2011

dnes som prisla vecer z roboty....kprcek este nespinkal....prisla som k nej,klakla som si a moje zlato sa rozstvornozkovala ku mne, vzala som ju na rucicky a dala mi pusu...prvy krat...nadherny pocit...a ked videla ako sa smejem tak som ich dostala este viac...ucili sme sa to asi dva tyzdne...a dockala som sa...

majjjka24
8. júl 2011

@daniela85 jeeej to je mile 🙂 a Mirko začal včera konečne tlieskať a sám od seba, nikto mu nič nepovedal 🙂 a tiež ked sme ho zacali chvalit a smiat sa, tak to od vcera robi stale, ale len ked sa jemu chce 😀

estterka
8. júl 2011

ahojte baby,keby nahodou mate cas,nepodporili by ste nas? treba odkliknut akoby odpoved na otazku,dakujeme 😅
https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-so-samsung/ako-zvladnut-fotoaparat/

anetaadam
8. júl 2011

@estterka zahlasovali sme,snad to pomôže 😉

estterka
8. júl 2011

@anetaadam dakujem,oficialne to ma zalezat od poroty,ktory fotoblog sa im bude najviac pacit,ale jeden nikdy nevie,naposledy ked to tak bolo,tak dali cenu aj tomu,co mal najviac hlasov..

janica81
9. júl 2011

@daniela85
@majjjka24 jej máte šikovné detičky!!!

klaudia85
9. júl 2011

@daniela85 ahoj, neviem, či si to už v histórii písala, ale chcem sa ťa spýtať, či máte tiež taký problém s papaním ako my..? Naša malá od narodenia zle papá a priberá na spodnej hranici, od ukončeného piateho sa pokúšame o príkrmy, ale bez úspechu..akoby jej to nechutilo, vypije mi to iba z fľaše, lyžičkou ani za svet, zatína ústa...no keď mám na tanieri svoje jedlo a dám jej skúsiť, to otvára ústa dokorán.. V akom množstve jej dávaš to vaše jedlo? Ja som sa nikdy našej dr na také niečo nepýtala, ale keď som si ťa prečítala..možno by to bolo pre nás vykúpením, lebo po štyroch mesiacoch príkrmov sme sa v podstate nikam nedostali.

klaudia85
9. júl 2011

Teda pochválime sa aj my troška, naša sa tiež už púšťa a teda vydrží stáť už dosť dlho a strašne ju to baví.. Robí cca dva týždne ťapušky, ešte dlhšie ukazuje, ako sa má... Je to moc živé dieťa, ale snaživé. Obdivujem inak tú detskú výdrž, to že niečo po neúspechoch nevzdávajú, ale pokúšajú sa znova a znova 🙂

Tie pusinky ma dostali.. Musím ju to skúsiť aj ja naučiť 🙂

klaudia85
9. júl 2011

Ozaj a naša malá nemá ešte ani jeden zub!!!

daniela85
9. júl 2011

@klaudia85 no dam jej tak za naberacku, niekedy mi nespapa ani to, a niekedy jej este doberam...raz som bola na jednej stranke a tam mi pisala uz babka ze ci jej to nedavam v jej nespravnu dobu, ...tak som jej zacala davat papat nie kazde dve tri hodky ale cca tri a pol az styri...a to uz bola hladna tak pekne spapala..tak skuste aj vy...u nas su ranajky sem tam vacsinou chlie a maslo...musi to papat sama lebo inac do nej nedostanem...vyzera hrozne ale aspon co to zje...ale ked nechce nenutim ju...potom mliecko...obed polievka, jedno aka...zase spat...a ked vstane tak druhe..abo chlieb...podla toho co som varila...ale vzdy jej davam az neskor po zobudeni...ono to raz ide tak raz tak...ale uz sa to lepsi...dnes mi napr.zjedla pred spanim gulas..co inak moc neje pred spanim...tak ja neviem, dufam ze som ti aspon trosku pomohla...

daniela85
9. júl 2011

prezili sme dva uzastne dni, plne slnka a pohody..konecne.. 🙂 sice som spalena ako uhol ale nevadi...varili sme gulas, a mala bola konecne cely den von, prestvornozkovala cely dvor, ktory je teda ozaj velky a ani trava jej nevadila ze ju pycha 🙂 super, len keby sa chcela trosku menej mamickovat 🙂 ze by som aj ja trosku vypla 🙂

daniela85
9. júl 2011

@majjjka24 toto presne robi aj kika...ked sa jej nieco podari tzak si uz sama zatlieska 🙂

klaudia85
10. júl 2011

@daniela85 Jasné, že si pomohla! Vieš, mňa naša ped. vždy stresuje, že málo je, málo priberá, ale čím viac sa do nej snažím dostať, tým je to horšie.. Dokonca sme mali dni, že zatvárala ústa aj pred fľašou po troch-štyroch hodinách nejedenia. Posledné dni jej nenúkam viac krát a je to lepšie. Len tá doktorka mi vadí, lebo malá je inak super šikovná a všetko, len priberá okolo 300g mesačne.
Tak ste si riadne užili slnka 🙂

zuzanockamt
10. júl 2011

@klaudia85 300 gramov za mesiac je malo? 😕 😅 ... nas jurko pribral naposledy za 2 mesiace cca 500 gramov a dokina nic nehovorila, ved teraz uz nebudu priberat ako na zaciatku

klaudia85
10. júl 2011

No len to ju musím fakt pchať a priberá tak málo už dlho, dokonca mala aj horšie obdobie. Teraz má 7200g a narodila sa ako 3000g a dr z toho robila vedu, musela som dojsť s papierikom, kde som mala rozpísať čo a kedy je 😖 Teraz je to aj podľa mňa ok, až na to, že mi nechce lyžičkovať.
@zuzanockamt

zuzanockamt
10. júl 2011

@klaudia85 tak to ano, ak takto zle pribera od zaciatku, tak to treba riesit ... nas priberal perfektne na zaciatku, teraz posledne mesiace sa spomalil aj zacal omnoho menej jest ako predtym

klaudia85
10. júl 2011

@zuzanockamt tak ale zdvojnásobila v polroku svoju pôrodnú hmotnosť a tú drobnosť zdedila podľa mňa po tatovej strane, takže... Len to naša dr neberie do úvahy. A čo tak spomalil? Zúbky? Ale vraj sa tá váha v istom veku aj tak dorovnáva medzi deťmi. Ja si pamätám, ako ste tu podaktoré písali, že zo začiatku pomaly kg za mesiac, to my sme mohli snívať 🙂

zuzanockamt
10. júl 2011

@klaudia85 neviem, preco spomalil ... on je velky celkovo, takze asi aj preto a asi aj kvoli zubom ... no na zaciatku tiez tak priberal, ze kilo za mesiac ... teraz ma cca 10kg, ale az 82 cm

katrin31
10. júl 2011

@klaudia85 moj maly vazi 7700 a doktorka povedala ze to staci..ze na nom to nejak nevidno,nie je vychudnuty, netrcia mu kosti..a pred necelymi dvomi mesiacmi mal 7100 takze nepribere nejak velmi..

klaudia85
10. júl 2011

@zuzanockamt Fúúú, to riadny dlháň 🙂 Naša dr nemeria, ale dnes som skúsila doma a namerala som len 72, to je veľký rozdiel, na tú jeho dĺžku to vyzerá tak akurát.

@katrin31 no aspoň, že som tu natrafila na drobnejšie detičky, lebo už som myslela, že sme výnimky, ale asi nie. Veď to, aj naša malá je pekne zaobalená, žiadne rebrá jej netrčia, proste je takto asi stavaná a asi sa to už ani nezmení. Aj rodina a známy nám hovoria, že je akurát. Dúfam, že na najbližšej poradni nás už dr nezdeptá.

estterka
10. júl 2011

@klaudia85 to neovplyvnis,tu hmotnost,napr ja a @stvura obidve dojcime o sto-dvesto,jej mala zje ovela viac prikrmu ako moja a nasa ma 12 kg a zuzu ma priblizne len 7,2 kg. kazde dietatko pribera svojim tempom.

klaudia85
10. júl 2011

@estterka šak to je pravda, oni vedia, koľko spapať, ale mali by to brať do úvahy aj lek. a možno občas za pribratie pochváliť a nielen povedať, že "MÁLO".. Teda to je prípad našej ped., ostatné sú tuším iné.

gumimaci
10. júl 2011

Ahojte,
@daniela85 ze jest kazde 3,5- 4 hodiny?? Moj krpec vrieska kazde 2 hodiny od hladu 😕 Ja uz som vcera rozmyslala, ze ved nic ine nerobim, len krmim tu piranu 😀

@klaudia85 tak bud rada, ze vyzera byt "akurat"- na Ondreja kazdy hovori, ze je velky, a pritom ma teraz mozno 9kil. a 75-76cm

gumimaci
10. júl 2011

dievcata mam otazku mimo temy, mozno niektora poradite. ideme buduci tyzne do Prahy na 2 dni. a potrebujeme nejake ubytko na jednu noc. byvali ste niektora niekde co viete odporucit?

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
10. júl 2011

@gumimaci fiha, kazde dve hodiny? 😕 ... tak to ja do jurka pcham asi kazde tri, ale aj to zvycajne nasilu ... iba v noci ma dobry apetit, ale keby som to nechala na neho, tak on by si pocas dna asi ani nespomenul, ze je hladny ... nechapem, ze sa takto zmenil ... ked si predstavim, kolko toho pojedol a teraz bieda ... vcera pekne obed plnu misku, no nechapala som a dnes zase len par lyziciek a bolo po jedeni

gumimaci
10. júl 2011

@zuzanockamt no asi tak... a kadi 3-4x denne, takze spalovanie ma rychle 😅
Ale zase v noci uz vacsinou nepapa. dojciom ho pred spanim, a potom az okolo piatej- siestej rano. budi sa uz iba raz v noci a to si iba cucne vody,alebo caju.

zuzanockamt
10. júl 2011

@gumimaci ja mu davam flasu tesne pred spanim a o tri hodiny je uz hore a mrnci, ze je hladny a potom sa budi este raz v noci

stvura
Odpoveď bola odstránená
klaudia85
10. júl 2011

@stvura ja som žiaľ kojenie vzdala kvôli stresu, že málo priberala a ja som netušila koľko zjedla, lebo sa na krátko prisávala.. a tak sme fungovali na odsatom mlieku do konca siedmeho mesiaca, do konca ôsmeho sme kombinovali UM a MM a od ôsmeho je na UM, lebo to odsávanie som už nezvládala, lebo malá je hyper. No umelého vypije rovnako ako materského predtým cca a vôbec si nemyslím, že by skoršia zmena mlieka alebo dokrmovanie umelým mliekom pomohli, lebo ona proste viac nechcela piť a hotovo.
Inak neni aj tvoja malá taká aktívna? Ja mám dakedy pocit, že naša to hneď všetko spáli, veď ona sa takmer vôbec nezastaví cez deň a ešte aj v noci, keď má spať, tak ju musím vkuse naprávať, lebo mi cestuje po celej posteli (spí s nami).
Máme teda šťastie na doktorky :(
A aj nám sedí teraz najlepšie 74, lebo 80 na nej ešte visí 🙂))

@gumimaci no ja ju beriem, aká je, ale občas som z toho na nervy.. Teraz je to už lepšie, ale hlavne spočiatku..maminy sa vytešovali z hmotnostných prírastkov a ja som nevedela, čo robím zle, že malá tak málo papá. Tvoj malý má fakt peknú váhu, takú akurát k veku si myslím.