icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

klaudia85
10. júl 2011

@stvura tuším si mi na tú aktivitu stihla aj odpovedať skôr, než som sa stihla spýtať 🙂 Krásnučká je malá, postavou jak naša 🙂))

daniela85
10. júl 2011

@klaudia85 no mne pribrala 280 za dva mesiace...ale je fakt ako ju nenutim tak sa rozjedla...

klaudia85
10. júl 2011

@daniela85 veď to, iba ak by sme im chceli sprotiviť jedlo do konca života. Nič, kašlem ja už na to a nechám tomu voľný priebeh, nech papá, koľko jej chutí.

daniela85
10. júl 2011

@gumimaci no ja by som kazde dve hodky do nej nedostala ani za svateho nic....musim ju nechat nech jej vyhladne...a ona ani nezareve ze je hladna, vobec...ale v noci to chce dohnat...tak sme kolkokrat na prsniku aj celu noc...

daniela85
10. júl 2011

musim pochvalit tu moju dievku....dnes sme boli von, na deke vydrzala cca 3 minuty stat...a prisli sme domov posadila som ju na zem,postavila sa popri posteli, pustila sa a uz spravila dva krocky...ja myslim ze do mesiaca bude behat...a este rano som ju nechala v spalni, bola som povesat pradlo a pridem a ona hybaj na postel 😀 ....skoro som odpadla...ona to uz robila aj pred tym ale dnes s takou lahkostou, ako keby nic...

daniela85
10. júl 2011

@klaudia85 presne tak aj sa som to uz prestala riesit... 🙂 ked chce dobre ked nie tak bude chciet neskor....mne aj dr.povedla len nie na silu...aby sa jej nesprotivila lyzicka aj jedlo....ja mam fakt stastie asopn na detsku dr...nejde iba za tym co ju naucili v skole...chodi na skolenia, a kade tade...

klaudia85
10. júl 2011

@daniela85 no veru to máš šťastie, ja som celá šťastná cca pred tromi mesiacmi povedala, že mi spapá 50ml lyžičkou a ona ma dala dole, že "to je málo, ona musí okolo 180ml,...bla bla", potom som skúšala dostať do nej viac a odvtedy ako keď utne, odvtedy nechce.. Preto vidím šancu v dospeláckom, lebo to ju dosť zaujíma.
Myslím, že v detskej dr by mali mať matky oporu a nie len "zvozenie", keď niečo nie je podľa tabuliek.

stvura
Odpoveď bola odstránená
estterka
11. júl 2011

ahojte baby,chyba nam par hlasov do prveho miesta a dnes sutaz konci ☹ 😖 keby nahodou mate cas odkliknut v tej otazke,ako keby suhlasite s mojou odpovedou🙂 dakujeme 😉

https://www.modrykonik.sk/forum/mesiac-so-samsung/ako-zvladnut-fotoaparat/

klaudia85
11. júl 2011

@stvura No pri ďalšom to už tak ľahko nevzdám a určite už nikdy viac by som nechcela fungovať na odsávaní. No čo už. To máš fakt šikovnú dcérku! Keď čítam zas niektoré, ktorým detičky v deviatich mes. len začínajú loziť.. Aj táto je dosť šikovná, boli sme aj na neurológii, kvôli slabému prospievaniu a tam nám dr povedala, že v siedmych mesiacoch dokázala to, čo nedokážu ani niektoré 9mes deti. Len to sme vedeli aj bez toho :D Nechápem na čo nás tam ped posielala. Kroky mi však malá ešte nerobí, len drží čoraz dlhšie rovnováhu, keď sa pustí.. A to skúša dookola a má z toho ohromnú radosť 🙂 Aj ja zvažujem zmenu. My prevažujeme raz za mesiac. Ale zaobišli by sme sa bez toho.
A aké sú hyperaktívne deti kamošky? Táto fičí furt, ale mám s ňou problém, že je na mňa hrozne naviazaná, neznesie byť bezo mňa, nechce jesť od nikoho iného, keď ju má jej tatino na rukách a zbadá mňa, už sa rozplače a chce ísť ku mne.. Nie vždy, ale väčšinou je to tak.

A ešte máme aj problém s kočíkom, nechce v ňom ani za svet byť, má hrozné záchvaty plaču a nevie sa ukľudniť, až kým ju nevytiahnem. Známy hovoria, že ju mám nechať vyplakať a že ona si zvykne, keď zistí, že to nepomohlo.. Ja však nedokážem ísť s kočíkom, v ktorom mi neuveriteľne narieka dieťa :( Nemáte nejaký tip?

@estterka kliknuté 🙂

zuzanockamt
11. júl 2011

@klaudia85 ak ti nechce byt v kociku, tak vyskusaj nosic ... nenechavaj ju vyplakat ... ved pre nu by to bola neskutocna trauma ☹

stvura
Odpoveď bola odstránená
estterka
11. júl 2011

@klaudia85 nosic,my sme tiez cez take obdobie nosili. a dakujeme🙂

majjjka24
11. júl 2011

@klaudia85 aj my sa pripájame k drobnejším detičkám 🙂 naposledy pred cca 2 týždňami sme mali 7400 (ráno nenapapaný) a malý je strašne strašne aktívny... pokiaľ nespí, tak sa nezastaví, musí byť stále v pohybe 😀 😀 a tiež sme stáli na váhe, keď som ho na pokyny doktorky začala ,,vykrmovať" chudatko, ked videl lyzicku, zacalo ho napinat... dokonca sme skoncili v nemocke kvoli ,,neprospievaniu" a tam sa doktorky a sestričky smiali, ze naco nas poslali, ze maly pokial bude takyto aktivny, tucko z neho nikdy nebude 😉 boli sme na uplne vsetkych moznych vysetreniach od kardiologie, cez sono bruska, gastro... a sme uplne zdravý 🙂 teraz papáme menšie porcie a priberáme viacej 🙂 naozaj detičky netreba nutit, najpodstatnejsie je aby boli spokojne a usmiate 🙂

majjjka24
11. júl 2011

dievčatá, ako vám drobci spinkajú, u nás je to posledný týždeň katastrofa ☹ ☹ doobeda v pohode, zaspime kdekolvek, ale poobede a vecer maly strasne place, nechce sa ani hojdat, v postielke nezaspi, ani ked si k nemu v posteli lahnem, jednoducho spusti taky plac ako ked maval koliky, ked bol malinky.... cca 15minut ho musim hojdat a on placeeeeeeee, az mi srdce trha, ale inac nezaspi, uz som fakt vyskusala vsetko... ja neviem, ci to moze byt zubkami??? Ale v noci sa zobudi, len 1-2krat, keby to boli zubky, tak by bol mrzuty stale, nie len pred spanim, ci??? A placeme aj pri obliekani a prebalovani, ja uz som z toho zufala ☹ ☹

ivanulienka81
11. júl 2011

@majjjka24 aj my mame teraz nejaky rezimovy vykyv... mala mi nechce poobede tiez spat, ale neplace, ona sa tvari, ze je fit a jednoduch nezaspi... ked ju dam do postielky tak sa tam iba vala, na rukach mi robi zle, skriabe ma a rehoce sa a v kociku sa hadze ako ryba na suchu.... aj menej papa, ale zase loga vodu ako cisterna, aj kakame viac, mozno je to aj tym teplom, tak su nervoznejsi.... alebo zubky, ale tie som jej dnes kukala, tak nic zatial nevidno

klaudia85
11. júl 2011

@zuzanockamt
@estterka no pri malej môžem asi aj len tak na rukách, keď je zatiaľ ľahká.. No mohla by sa na ten kočík naučiť, rada by som si užívala kočíkovanie ako iné maminy.

@stvura no tiež som nechápala to neuro v našom prípade 🙂 aspoň sme vyhodili 10eur za objednanie. A ten chlapec, no to musí byť hotový postrach..ako dúfam toto z malej nebude, veď by ma porazilo,,,ale obávam sa, že hadzaniu o zem sa nevyhneme ani kriku v obchode atď, ona je hrozne trucovitá, už teraz keď chytí nervy, tak pätami kope o posteľ, neviem, či to je každé dieťa v jej veku, ale ozaj je zlostná ako čert.
Mám pocit, že s tým sústredením sa na jedlo budeme mať problém aj ja, keď ju zaujíma všetko iné, len nie jedlo.
A s tým kočíkom myslíš, že aby pozerala pri kočíkovaní na mňa? Lebo taký nemáme a aj to si myslím, že by sa za mnou ťahala.

klaudia85
11. júl 2011

@majjjka24 teda..fakt dosť detičiek je drobných..veru,to vykrmovanie je dobré akurát na sprotivenie jedla..keď si predstavím, že mňa by niekto napchával bez toho, aby som mala na to chuť, či hlad :(((
Ozaj, malá mi tiež spí biedne teraz cez tie teplá, tak možno je to aj tým. Zaspávanie je u nás iba na rukách a dnes napr. poobede nespala, iba doobeda.

zuzanockamt
11. júl 2011

@klaudia85 mozes nosit aj na rukach, len je to dost nepohodlne a neprakticke, pri nosici mas volne ruky a zataz je ozaj minimalna ... mne ked robi niekedy v kociku cirkus, tak mam dost ho niest na jednej ruke a druhou tlacit kocik ... nastastie uz je to len ojedinele ... nas krpec sa uz nosit velmi nechce, uzil toho asi az moc 😀 ... mne je to velmi luto, lebo nosenie milujem, ale dufam, ze to ma len prechodne obdobie a este tomu pride na chut

a so vzdorovitostou a trucovanim nenarobis nic ... prejde si tym kazde dieta, je to bezna vyvojova etapa, len u kazdeho to ma iny priebeh

majjjka24
11. júl 2011

@klaudia85 tak teda máme dosť podobné detičky, mne malý, keď mu nechcem dať niečo, na čo ukazuje začne kričať, prípadne plakať a to kopanie nožičkami tiež poznáme 😀 😀 Mirko je od malička taký malý nerváčik...

katrin31
11. júl 2011

@majjjka24
@klaudia85 ako keby ste pisali o mojom matuskovi.doteraz nebol problem so zaspavanim, vecer vzdy zaspal sam, a teraz ani za svet..iba place, place, aj ked som pri nom..dufam,ze je to preto ze im je teplo, lebo ma porazi..take to bolo dobre ked som si aspon vecer oddychla od uspavania na rukach, cez den to vzdy dvakrat absolvujem.

janica81
11. júl 2011

@majjjka24 nuz podla mna to moze byt zbkami a celkovou nepohodou kedze je teplo...nasa Nela to iste...niekedy nechce spat ani tak ani tak....reve na rukach, v postielke...vsade... a potom zaspi a zobdi sa vysmiata...podla mna to ma co docinenia...ze sa aj tazko existje v tomto dusne....teraz najnovsie aj v noci je aspon 3 x hore...a vzdy zabrala cicka...teraz ma len hryzie...a proste msi trosku poplakat a zaspi na pleci...

janica81
11. júl 2011

@klaudia85 tiez nie som zastancom vyplakavania.... ja ked sa Nela zacne priecit, tak jej nieco zaspievam a zaberie...a ked nie, vyberiem....vsak nutit ju tam byt nasilu nevidim ako dobre riesenie..!!

majjjka24
11. júl 2011

@janica81 my sa tiež budíme s usmevom 🙂 len to zaspávanie je strašné ☹

daniela85
11. júl 2011

@klaudia85 a nemas moznost ju vymenit?tu dr...

daniela85
11. júl 2011

no dievcence, jedno dietatko ako druhe 🙂 s tym zaspavanim mame to iste....s vahou podobne... 🙂 a s tym ze su deti na mamu viac ako na ostatnych je normalne...v deviatom mesiaci od maminy nechcu ist prec.... 🙂

stvura
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
12. júl 2011

@stvura nas jurko spava tiez v noci len cca 9 hodin (idealny stav), casto sa budi ... uz sme si zvykli

daniela85
12. júl 2011

@stvura no my mavame kojenia v noci az az ....nenaspime toho vela v noci....cez den uz ako tak...ale su dni ked spi iba 20 minut... 😒

lunana
12. júl 2011

@stvura Aj naša spí veľmi málo cez deň, niekedy hodinu za deň, niekedy dve, ako sa jej chce....ale zaspávanie večer je väčšinou boj, cez deň tak isto...ide mi koľkokrát vyskočiť z kočíka 😔 kojíme sa v noci teraz dosť často, dnes v noci minimálne 6 krát, čo si pamätám 😀
A vážime tie málo 7700g, a máme 10 mesiacov, takže sme na tom podobne ako Zuzka 😉