♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@gumimaci to je dost malo dokelu...vcera sme boli na bazene u kamosky, mali tam 32stupnovu vodu, to bola ina parada, maly tam mohlo byt hodinu vkuse, najprv bol trosku zarazeny, asi uz trochu pozabudol, ze sme chodili plavat a ze sa aj potapal, ale postupne sa osmelil a na konci uz plaval sam s rukavnikmi 🙂 ...a rozmzslame kam s nim dnes....
@hobit - my sme boli vcera tu: http://www.cestujemeposvete.sk/2009/08/kupalisk...
Nella nechcela ist z vody von a to voda mala len 24st. 😲 , ale jej sa paci aj na jazere(chodime na Kosariska).
@stvura Aj my, ani na postieľku ju nejak nedokážeme naučiť, ona furt keď sa prebudí a zistí, že pri nej nie som, posadí sa a je po spánku.. Snažila som sa, že aspoň ležať pri nej a tak nech zaspí, ale to vyšlo možno 5x, odkedy sa narodila, inak len na rukách a len u mňa. A vonka nechce mi byť v tom kočíku a musím ju mať na rukách len ja, keď ju chcel včera niesť tato, tak spustila rev a ťahala sa za mnou. Ja nechápem, čo je na mňa taká naviazaná, ale asi to bude tým, že našej susede vadilo, keď malá plakala a stále nám vypisovala lístočky a trieskala za to na stenu a tak sme ju vždy, keď zaplakala, brali na ruky...
@majjjka24 wow, to máš aj super, teda, ja by som také niečo brala.. A to, že si mu stále k dispozícii...asi nie..podľa mňa má len takú povahu, ale to je práveže fajn podľa mňa.. Naša je strašný bojko..
Viki sa na tata z práce teší, ale aj tak chce byť len pri mne. Nechápem tomu.
.....
ahojte,
@hobit v tej stolicke je Tobi velky fesak 🙂 dufam, ze sa do BA dostanem a pojdeme kocikovat 🙂 sak nam vyrastli laticka od toho juna...
Dievcata, tak u nas maly uz nepapa keksy, ani chrumky. nechce to- co teraz papa su tie pufovane chlebiky, tzv polystyrény 😀 on mi to raz videl v ruke, a chcel tak som mu dala okostovat a od vtedy, uz len ked uvidi obal, tak sa trasie od radosti 😀
tak my sme dnes boli na prevážení po 3 týždňoch v nemocke a zistili sme, že sme pribrali len 100g. Do zdr. karty nám napísali diagnozu E45 proteinovoenergeticka podvyziva 😠 😠 😠 tak ma to nahnevalo... maly zje toho tolko vela, od rána do večera do neho niečo tlačím a nakoniec toto, akoby som mu nedávala jesť... Tí lekári fakt pozerajú len do tých hmotnostných tabuliek a nezaujíma ich, že dieťa má vysoký výdaj energie...
@gumimaci ved svadobcan, musi byt fesak, aj kravatu mal (nakreslenu 😀 )....no mohli by sme sa stretnut, ale kocikovanie u nas hrozi len v case spanku, inak jazdime len na trojkolke alebo sa nosime, Tobi este stale odmieta kocik 😖 ...Ondrejko ako krasne vsetko papa, toto aj ja skusim dat Tobimu asi, on ma suche vsetko rad 🙂
@majjjka24 hej stastny ked s nim kruzim po byte 🙂...uz nech vas netrapia s tym vazenim
@stvura zlata 🙂
kupili sme v ikei take nalepovacie rozky na nabytok, kedze Ondrej je kaskader a trieska sebou hlava nehlava... no a prve co bolo, ked to zbadal na stoliku: Najprv sa do toho zakusol a potom tolko rypal prstikom, az to odlepil. parada 🙄 😝
@majjjka24 Joj, to nemyslia hádam vážne s tou diagnózou.. A toto ti má pridať na pohode.. A poradili ti niečo? Ja neviem, ako dieťa donútiť papať viac, aby viac aj priberalo, keď má taký vysoký výdaj energie. Viem si predstaviť, ako sa cítiš. Nás zajtra čaká poradňa, vážim malú aj doma, pribrala za mesiac do 300g, no uvidíme, koľko to bude u dokiny a čo mi povie na to, že stále nespapá celé jedlo s lyžičkou.
@stvura bože, tá je zlatá.. tá je riadne na mäso 🙂
A s kočíkom máme stále neúspech 🙂
@majjjka24 toto su take veci,mne kvoly anemii lekarka nakazala okamzite prestat kojit a ze ziadne mlieko uz,len 5krat denne normalna strana a narazovo,ze ak dva dni nebude jest,nevadi,ked bude velmi hladna naje sa,ale ziadne kojenie. a co som? si dieta vytyrat..a 5 jedal nema sancu zjest.
@klaudia85 nasa odmieta lyzicku,parim jej kusky zeleniny a sama sa s rukou krmi.co s nou..
@klaudia85 nič mi k tomu nepovedali, mame ist k svojej obvodnej... ale moja dokina povedala, ze ma aj drobnejsie deti ako je Mirko a take aktivne dieta este nevidela... 🙂 citala som si tu na MK niektore temy a zistila som, ze su ovela mensie deti... Mirko ma dlzku len 71cm, takze az taky cgudy zasa nie je, na stehnach mame este stale celkom pekne tukove zasoby 😀 😀 a lekarov mam uz na haku, ved nam robili vsetky mozne vysetrenia a maly je uplne zdravy, spokojny, usmievavy...
@majjjka24 videla som video na FB a teda nevyzera vobec chudy alebo podvyziveny ... ked porovnam s nasim jurkom, tak nejaky rozdiel nevidim,co sa tyka postavy
@zuzanockamt ved ako som pisala, mame len 71cm... a ked som pozerala hmotnostne tabulky, tak nie sme nad minimom...
Ahojte maminy, potrebujem radu. MOja mala ma uz od nedele take cervene flaky po tele. Rano ked vstane sa jej to zhorsi a navecer potom zlepsi. Najviac to ma na lickach a rukach, tie ma cele cervene. Na nohach a tele to ma take cervene pupaciky. V nedelu jedla zlty melon, ale uz aj pred tym ho jedla, tak neviem, ci to moze by z toho. A sranda je, ze to mam aj ja, ale nie az tak moc. Ja to mam po rukach zo spodnej casti a trochu po nohach.MOze to mat aj zo mna, kedze ju kojim ? Poradte, ak s tym mate daktora skusenosti 😕
ahojte,neviem aka je idealna vaha 10mesacneho chlapca,ale moj jurko ma 8,5kg a vysku 75cm.Mne sa do zda na ten vek malo 😖 ,poradi niekto?
Tak sme po dnešnej poradni.. 7400g a 72cm - prvýkrát, odkedy chodíme na poradne, ju aj odmerali.. Neviem, ako vaše doktorky, ale táto naša sa ani len nespýta nič na malú, len rieši furt priberanie.. Za 2 mesiace nakoniec malá pribrala 800g - to som si vydýchla, ale aj tak nás dr nepochválila, len vkuse hladá, čo je zlé :( Ešte mi aj povedala, že sa kukne do tabuliek a ak to bude pod normou, pošle nás na gastro.
Dnes som sa už ozaj rozhodla, že kašlem na dr a budem malú kŕmiť ako ja uznám za vhodné. To, že nechce lyžičkou a ja ju ňou kŕmim len dokým otvára ústa, je podľa mňa správne a hotovo. Podľa dr je zlé, že tak málo papá a ešte mi povedala, že by mala jesť na obed polievku a aj hladné jedlo - ha ha - u nás nehrozí.
@happy3 Veď tvoj malý má ukážkovú váhu. Nie je čo riešiť 🙂
@jajus101 no to, že to máš aj ty, je zvláštne. Nám sa malá tak hrozne vysypala, keď mala 6 týždňov - líčka, okolo očiek, potom celé telíčko - vtedy to mala z toho, čo som jedla ja - z čokolády. Pomohla nám s tým až kožná, tak ktovie, čo je to u vás.
Ozaj, minule sa mi malá vysypala z tekvice, ale nič hrozné a po 1-2dňoch to odoznelo. Malej sa to zhoršuje zo dňa na deň alebo naopak?
klaudia85 dik za spravu,ale mne sa zda,ze mi prestal priberat,ale mozno je to tym,ze je jak zive striebro ani chvilu nieje v klude,aj v noci cestuje po celej postielke 😠

Dobre ranko,
@hobit no je iba jeden plavecky a jeden detsky bazen, tam je voda dospelemu tak po pas... aj ked sa mi zda cista, tak je dost chladna si myslim. na tabuli pisu 27C, ale podla mna to je menej.