♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@klaudia85 ked davas jednorazovky moze byt aj dlhsie v nej, ale je to teda nic moc pre pokozku a zbytocne sa prehrieva ... hlavne u chlapcov je to o nicom, kedze sa prehrievaju semenniky 😝 a ja sa teda chcem dozit nejakeho vnucata, tak aj preto davam latkovky ... uz som si na ten rytmus zvykla, zo zaciatku sa mi to zdalo hrozne casto, ale teraz pohodicka, pocas dna padne asi 10 - 12 plienok 😀 ... no nevadi, hlavne, ze je zadocek v poriadku 🙂
@stvura
@klaudia85 tak my sme boli na kontrole na gastre a za 2 tt maly pribral 115g... to je taká sranda, na kazdej vahe to ukazuje ináč, v nemocke nam povedali, ze sme za 3tt pribrali 100g... a v pondelok ideme k obvodnej, tak som zvedavá... a na gastre nám dali glukopur, prírodný hroznový cukor, mam ho pridavat malemu do mliecka a kasi... a do polievociek, na kazdu porciu lyzicku olivoveho oleja, a vraj ak uz ani to nepomoze, tak nam da nejake mlieko na predpis, ktore ma velmi vela kalorii... A ten glukopur aj zvysuje chut do jedla, teda tebe @klaudia85 by som to pre malu odporucila, ja som vcera vecer dala malemu do vyzivky cajovu lyzicku toho cukru a po hodinke mi na ex vypil 200 mliečka, a potom po dvoch hodkach dalsich 150... čo som ani nechápala 😀 😀
@majjjka24 aj jurko je ako besny pri prebalovani, ja mam vzdy nachystane 2 ks mobilov, 2 ks ovladacov, 1 ks sluchatka do mobilu, 1 ks krem, doza na vlhcene utierky ... obycajne hracky by nezabrali 😀 ... a toto mu strkam na striedacku do ruk, s kazdym sa chvilku pobavi a je prebaleny 😀
@zuzanockamt presne tak isto to vyzera aj u nas 😀 😀 ale ovladac, ani mobil uz nezabera... tie obrusky a kremy este ano, ale my napriklad pouzivame krabičky, flaštičky, kable a to iste pouzivame aj pri piti mlieka, lebo Mirko si este stale nezvykol na flasu, pije, len ked je niecim zaujaty..
@majjjka24 mne jurko najlepsie pije, ked spi, respektive, ked je v polospanku ... preto aj flasu vecer davam tak, ze najskor uspim a az potom pije ... cez den uz mlieko velmi nepije, obcas poobede
@zuzanockamt presne to som robila, ked som ho cisto kojila, nechcel papať, až kym nezaspaval, ale s flasou nam to nefunguje, musime ho zabavat a on pije... aj v noci som uz skusala flasu, ale nieee, este ze mam nieco svojho mlieka a casom uz hadam prespi celu noc...
@klaudia85 ja osobne davam po papani mliecko, ale len ked ide spinkat ako na zapitie 🙂 Cize rano, ked vstane a hodinku po tom dostane "ranajky" a medzi obedom bud syr do ruky, al. ovocie a stale ma na zemi flasku so slamkou, kde je dojcenska voda a tu si pocas dna cuca. Celkom sa mi to osvedcilo. Ked dame obed, tak ideme spinkat, cize dostane mliecko a este vecer hned po jedle. Takze je dojcena tak 3-4x denne. Vies, aj my dospelaci niekedy sme viac hladni, niekedy menej. Respektujem to teda aj pri malej a som stasna, ked viem, ze aspon nieco zjedla. Napr. vcera a dnes tomu velmi neublizila, ale tak polovicu z obeda spapala. Ten klud je podla mna velmi dolezity, dietatko je este viac vnimavejsie ako dospelaci, takze sa velmi rychlo nan prenesie nervozita. Urcite to bude dobre, vsak pocas dna jej daj do ruky chrumku, piskotku (kupujem v DM bez cukru keksiky), rozok, kusok z jablcka a ine... Tym, ze si to moze sama v rucke skumat a davat do pusy, tak ju to bavi, sice je cela od toho, ale ved su este malicke, naucia sa 😉 Drzim palceky.
aj my pouzivame pampers active baby 😉
Babyyyyyyyyyyyyyyyyy Ondrej prave presiel asi 2 metre sam, vobec som to necakala.., zrazu sa pustil stola a isiel 😀 len keby nevypadal, ze si kazdu chvilu nohy zasukuje a musela som za nim utekat lebo nakoniec padol 😝
@majjjka24 tak to teda vyskúšame, dávaš teda tú lyžičku? A ako ste papali dnes? Tiež Mirkovi tak chutilo? Za pokus to stojí.
@stvura to je sila..Myslím, že je to aj výhoda, keby to malej spaľovalo dobre aj v budúcnosti 🙂 Asi ozaj nie je nejak dobre sa deťom až tak montovať do množstva zjedeného jedla.
@gali piškótky, chrumky dávam po jedle, to jej chutí a občas nakŕmi aj psa. Tak dávam aj mlieko po papaní, lebo ona sa po pár lyžičkách príkrmu tvári, že už je najedená.
Dnes sme boli bez kočíka von a malá sa furt ťahala k zemi a chcela chodiť, no zničili sme jej drahé capačky :((
Už máte všetky pokúpené prvé topánočky? A boli ste kupovať aj s detičkami? Ja som pozerala zatiaľ iba cez net. Inak to skúšanie u takéhoto malého dieťaťa si neviem predstaviť, keď skrčí pršteky na nohe - spolupráca asi nebude žiadna.
@gumimaci no sikula, gratulujeme,Tobi sa pusta len na 2 kroky zatial
@klaudia85 my mame Raky prve botky...a jedna pani nam poradila dobry zlepsovak pri kupovani topanociek...doma prilozis malej na chodidlo spajdlu a ulomis presne podla dlzky chodidla, v obchode strcis do topanocky a musi sa ti tam vojst este 1 prst 😉
@klaudia85 myslim, ze super, vsak mliecko je pre ne dolezite a ked tiez davas nieco aj medzitym, tak nehladuje. Ja som si vsimla, ze ked je von skaredo a sme bud malo von, alebo vobec, tak nema taky hlad, vsak co, doma sa len motka, motka...
Citala som o tych capackach, my sme kupili zatial taketo http://www.babytrend.sk/kategoria/detske-topank... su celokozene a maju tam dokonca mierku na nozisku, mozes si stiahnut a vytlacit. Doma som jej odmerala nozicku a podla toho, lebo naozaj, ako pises, asi tazko bude spolupracovat. Dufam, ze link sa sem moze dat, lebo som si nie ista pravidlami... 😅
Aj Ondrej sa tak posledne tyzdne pustal, na 1-2 kroky a dnes som nechapala z neho 🙂 ale to este bude dalsie tyzdne trvat si myslim, nez vycibri techniku.. 🙂
@klaudia85 na doma mame take celokozene makke papucky s podrazkou z brusenej koze a na von ma sandale a vysoke tenisky z deichmana. Tie rak planujem aj ja kupit ako dalsie. my uz topanky obuvame od juna, lebo to uz sa dvihal na nohy a skusal chodit za ruky.
no nas drobec je asi trosku lenivy /po tatinovy/ 😝 ,este sa mu nejak chodit nechce,ale to nevadi"kto si pocka ten sa docka" 😀
@gali Asi sa musí spoločensky unaviť, aby prišiel hlad 🙂
A ďakujem za názory o topánočkách. Veď aj malá sa už dva mesiace dvíha na nohy, len zatiaľ mala iba papučky RAK vnútri, no dnes som si uvedomila, že treba riešiť aj topánky na von, keď zničila tie capačky.. To nebol dobrý nápad nechať ju v nich cupitať tých pár minút :D
Malá je zopár dní hrozne mrzutá, ale dnes je extrém, plače kvôli každej somarine, nemôžem ju na chvíľu položiť a nechať sa hrať, začne plakať.. Asi jej idú zúbky, teda aspoň dúfam, že to nie je nič iné. Nedovolí mi ani pozrieť sa jej na ďasienka, keď jej chcem dať gélik na ďasienko, zatrasie sa a hneď sa odvráti alebo aj začne plakať. Neviem, čo s ňou. My ešte nemáme žiaden zúbok.
Nas maly spachtos len cele dni spi 🙂 kolko spavaju vase deticky??? My dve hodky doobeda, dnes dokonca 2,5 potom cez obed 2hodiny a vecer 1-2.... ale vstavame uz o 6tej rano, a zaspavame o 8-9tej vecer...

Tak ja si teda neviem predstaviť, že by som mala malú prebalovať každú hodinu. My minieme tak 5 plienok teraz, ale už ju dávam kakať a cikať na nočník, len to cikanie niekedy nevystihneme 🙂 A keď bolo teplo teraz, tak som ju nechávala bez plienky a skúšala každú polhodku dávať na nočník a tam sa väčšinou vycikala, i keď zopár krát sa podarilo aj mimo, no čo už 🙂))
A keď sme pri plienkach, tak aké používate? My dm-kové a som s nimi spokojná.