icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

majjjka24
8. aug 2011

@janica81 Nelka poriadne vyrástla 😉 my máme 6 zúbkov a hryzieme a slintáme, ale ďalšie zatiaľ nevidno... Mirko sa tiež cca 2 týždne dozadu trochu vyhádzal na nohách a rukách, ale potieram mu to lipobasou a už jeto omnoho lepšie.. my už chodíme okolo nábytku a štvornožkujeme opreteky, ale bolo by fajn, keby sa ešte gúľal, pretože teraz už je všadea ja pri ňom nič nestíham, len dávam na neho pozor, aby niekde nespadol, keďže ho strašne baví postavovať sa a púšťať na zadok...

@happy3 svadba dopadla super, parádne sme sa zabavili, ale nakoniec sme išli vlastným autom, nie autobusom a boli sme tam od 12-tej obeda do 2-hej rána... a Mirko to zvládol úžasne a vraj už o pol 8-mej spal a zobudil sa až keď sme my prišli domov.... hlavne, že keď som doma, budí sa aj každé dve hodinky... 😠 😠
a my s tym pitim vody tiež žiadna sláva, my nevypijeme asi ani 150ml...

fatima30
8. aug 2011

babulky nejaky recept na susienky pre nase deticky?

fatima30
8. aug 2011

@hobit
jej aj my mame prave dnes 11 mesiacov🙂))

zuzanockamt
8. aug 2011

@happy3 ani jurko nevypije 150 ml vody pocas dna ... tak mu asi nechyba ked nechce ... ja mu stale ponukam, aj caj, aj vodu, aj z hrnceka, z flasky, z hrnceka z naustkom, z lyzicky, ked chce, tak sa napije a ked nie, tak mi to vyrazi z ruky, keby bol smädny, tak pije ... nas jurko to doyenie v noci

happy3
8. aug 2011

@hobit Jurko pije tiez len vodicku,ak mu dam caj tak ho hned vypluje,zmenu flase sme uz skusali a nepomohlo to,kupili sme aj poharik s tym sosacikom aj so slamkou,ale ziadna zmena.Asi to bude ako pise @zuzanockamt ze ked nechce tak nepije a ak ma smäd,tak sa napije 😝

klaudia85
8. aug 2011

Naša dnes vypila cca 300ml vody, ale zato nechce jesť :(( som zúfalá.
Veru aj ja by som uvítala tie časy, keď pri lození nebola ako blesk a to stavanie sa kade tade, strašné šoky mám aby sa nezvalila dozadu a neotrepala sa o nejakú poličku a pod. Tiež nič nestíham.

happy3
8. aug 2011

@klaudia85 a co jej take davas papkat? ☹

hobit
8. aug 2011

@fatima30 tak vsetko najlepsie 🙂

miuliq
9. aug 2011

Ahojte tak moja mala pišajda včera začala sama chodiť a dnes jej to už ide jedna radosť :D Jaaj strašne zlata je len čakam kedy kde sa na ktorom schodiku rozbije :D

panki
9. aug 2011

@miuliq naša herečka už asi od cca 10,5 mesiaca prejde 5-10 metrov pokiaľ ju niečo zaujme a nevšimne si že ju nikto nedrží, ale už asi týždeň lieta ako čert a to je ešte len o "hubu". Toľko čo sa poudierala za posledný týždeň, to sa nepoudierala za 11 mesiacov a to som pri nej nonstop. Keby mi cez obed nespala tri hodiny tak papame iba bagety z pumpy.

fatima30
9. aug 2011

@hobit
tak o mesiac budeme robit torticku k 1 rociku,uz mas predstavu??? 😀

klaudia85
9. aug 2011

@miuliq
@panki jéj aké šikovné detičky máte, keď už samé chodia 🙂

@happy3 práveže mi už pekne začínala papať lyžičkou (po dlhom snažení) a teraz sa jej spravila z niečoho žaba v puske a ako keď utne, zase nechce papať lyžičkou, ani výživu, ani obed, nič... :( Zajtra s tým ideme k lek :(

happy3
9. aug 2011

@klaudia85 jaaj tak to boli a ona sa boji uz papat lebo by ju to zas bolelo ☹ a co si jej na tu zabu davala?

klaudia85
9. aug 2011

@happy3 sódu bicarbonu rozmiešanu s vodou, aj to si už vyčítam, mala som ísť hneď k lekárovi a nehľadať kadejaké rady na nete :( Asi ju to fakt bolí v tej pusinke. Máš s tým nejaké skúsenosti? Dúfam nám dr. predpíše niečo účinné.

daniela85
9. aug 2011

ahojte, som tu dlho nebola kuk....tak neviem co mate nove a nemam kedy to citat....my sme pred 3 dnami spravili 3 krocky samostatne bez drzania 🙂 ZACALI SME LEPSIE PAPAT!!!! 😀 konecne a aj pit nam uz chuti....a konecne tu bola aj prva prespata noc od 23,15 do 7,56 ....som neverila ale odvtedy uz ee 😉 to aby som si asi nezvykla 🙂 nemoze byt vsetko 😝 ok babule vy ako? ozaj a uz hovorime toto, daj papa, mama tato, jajo,aja (Sarra), bahm(babi)....atd...ok kym pisem toto tak som uz tri krat bola pri nej, aby som sa nenudila...cez den spi dva kart
1, krat tak tri hodky a duhy tak pol az hodinu a pol...ok tak ak sa vam chce tak napiste co maju drobci nove nech sa trosku poradujeme 🙂 pekny dnik 🙂

fatima30
10. aug 2011

@klaudia85
my sme to mali pred 2 tyzdnami,dostali sme candibene sprej a do dvoch dni fuc 🙂

klaudia85
10. aug 2011

@fatima30 Ďakujem, kiež by aj nám tak zabralo. Akurát som zistila, že naša dr má dovolenku, mala dnes akurát deň s dojčenskými poradňami, kde je iný vchod, ako keď sa ide do ambulancie s chorými detičkami. Teraz ju zastupuje iná dr a ja neviem, či mám ísť s malou do tej čakárne, kde je kopec chorých detí :(

fatima30
10. aug 2011

s tym ti neporadim ☹ asi by som nesla,skoda lebo candibene je na predpis,ja som skusala sodu bicarbonu s vodou a vytierat,a nezabralo mi to.a dokedy ma dovolenku?ak par dni tak vytieraj sodou,ak nie tak tam skus len zavolat a opytat sa ci ti nedaju nieco na zabku bez toho aby si tam tahala malu

gumimaci
10. aug 2011

@klaudia85 ahoj, verim ti, ze nechces experimentovat, ale co tak sa popytat v lekarni? niektori schopni lekarnici vedia poradit... zo skusenosti mojho okolia viem, ze bez predpisu sa daju kupit pagavit tycinky- to su take vatove tycinky napustene glycerinom na cistenie ustnej dutiny.

klaudia85
10. aug 2011

@fatima30
@gumimaci šak to, že dr má dovolenku od 1. do 18.teho, takže čakať dovtedy nemôžem. Veď skúsim zavolať, dúfam to nebude nejaká nepríjemná pediatrička.
Tá sóda nám vôbec nezabrala, skôr mám pocit, že naopak. Má až také pľuzgieriky z vnútornej strany na spodnej pere, kuriatko, iba pije z fľaše a nechce nič papať, ani pečivo ani príkrmy. Až tak by ma to papanie neštvalo, keby nebola taká chudučká.
A ak nepochodím, tak fakt len do lekárne, ale napr. v lekárni pri nás sú také blbé lekárničky, čo nič nevedia. Neviem, či máte aj vy také skúsenosti, ale keď sa malá narodila, chcela som nakúpiť pre istotu nejaké čipky proti horúčke, kvapky do nošteka atď. a oni nič z hlavy nevedeli, všetko začali predomnou vyťahovať a študovať si. Nemali by vedieť poradiť takéto základné veci z hlavy?

jajus101
10. aug 2011

@klaudia85 ahoj, skusim ti poradit na tu zabku v ustach.Moja mala to tiez raz mala, ked bola mensia a nam doktorka kazala kupit v lekarni taku robenu fialovu vodicku...uz neviem presne ako sa vola.A s tou som jej to potierala a zmizlo to (aj ked bola od toho cela fialova 😒 ale to zmizne ).Davala som jej to hlavne vecer a do rana uz farebna nebola 😅 A ani to nestoji vela. Skus sa na to popytat v lekarni, nie je to na predpis.

hobit
10. aug 2011

@fatima30 my mame taku dobru rodinnu znamu, ktora robi fajne a krasne torty takze urcite ona nam bude robit, asi mcqueena
@daniela85 no aka sikovna babula...Tobi rozprava kde je, neni, mama a nove slovo ma "tam"...pusta sa stale len na 2-3 kroky, ale uz nechce chodit za 2 ruky, len za 1....a mame 2. zub 🙂

bejka83
10. aug 2011

@klaudia85 Ahoj, ak mozem poradit, tak nasej pomohla ta fialova vodicka urobena v lekarni, vola sa Gencianka, potieraju sa tym tie postihnute miesta, akurat ze vsetko zafarbi....

happy3
10. aug 2011

@klaudia85 s tou sodou bb,to teda nebol dobry napad to jej akurat tak pokazi zaludok.Skus si v lekarni kupit taku fialovu vodicku "violet 1%" kupis to bez predpisu a pekne jej to vatovou tycinkou potieraj a uz je prosim ta na to nedavaj tu sodu bb 😠

zuzanockamt
10. aug 2011

@klaudia85 nas jurko to mal este ako novorodenec v ustach, ale len velmi miernu formu, nic ho nebolelo, lekarka mi predpisala nejaky roztok, lebo vravela, ze dnes sa uz ta fialova voda nezvykne davat, to som mu vzdy strekla striekackou do ust a potom som len po kazdom krmeni vytierala gazou a prevarenou vodou, stratilo sa mu to dost rychlo a od vtedy to nemal

fatima30
10. aug 2011

@klaudia85
ta soda ani mne ako si pisala,urcite skus ist za tou nahradnou dr ta ti predpise.
alebo kukni sem ja som si to vtedy studovala :
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/ako-liecit-povlak-na-jazyku-a-dasnach/

fatima30
10. aug 2011

@happy3
ta je ze vraj rakovinotvorna 😕 ze je stiahnuta z obehu

happy3
10. aug 2011

@fatima30 o tom nic neviem ja som ju nedavno kupovala a pouzivam ju aj ja osobne,sak to je ta gencianka,ako pise bejka83

daniela85
10. aug 2011

@hobit super tak to je festkulko bo kamarátky syn začal teraz len stvornozkovat a je od mojej mladsi len o pár dní,nám dnes vyšiel siedmi zub ale nervová riadne ja strašne závidím mamičkám ktoré ani nevedia ako deťom vyndu zuby,

daniela85
10. aug 2011

@klaudia85 ja by som ti tiež poradila tu fialovú vodičku,,mala mala tu žabku keď keď bola malinká a natierala somjej celé ústočká aj líčka od dnuka aj ja som si bradavky natrela a na druhý deň to bolo o poznanie lepšie,v lekární som si pýtala fialovú vodičku na žabku dávala som jej to na ušne tyčinky,,lebo keď som jej to dala na gazu tak sme boli celé od toho obe,a inak kedysi to používali ženy na farbenie vlasov 🙂