♥Septembrove bábätka 2010♥
Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵
@klaudia85 tak nech to zaberie 🙂 drzime palce. A co vsetko dokazeme : jurko ukaze aky bude velky,tak sa pri tom sponuje ako by sa mal pretrhnut 😀 ,povie mama,kde je,da papa,vcera zacal robit pssst ale zatial je to skor take chrrr,skusa sa staviat ale len minimalne na 3sekundicky nato je nejaky lenivy,obcas povie aj tatata 😀 ,a clovece obcas nam a jednu vylepi 😠
@happy3 to, že "aká je veľká" - to sa mne nedarí ju naučiť 🙂 S tou bitkou poznáme.. Ja ešte keď zaaukám, tak ma začne mlátiť ešte viac - malý tyran 🙂
Babi, nechávate deťom cumlík aj cez deň? Malá je na ňom závisláčka, dnes som rozmýšľala, že asi nie je dobré jej ho počas dňa nechávať po ruke.
@klaudia85 no ja som sa tiež dnes presvedčila o tom akého mám doma nervaka .išla som ju cez deň uspať a aký krik spustila...horor..a normálne ma chcela mlátiť...a už vieme ako robí sloník(dedo ju naučil)..vieme zahodiť plienku do kosa..a to som ju aj ja dlho učila aká bude veliká...popritom sa naučila kopec iného kým pochopila s čim ju zas otravujem...ale tak ona je zatiaľ učenlivá,stačí dva krát ukázať a už jej to ide..včera nám vyšiel 7 zub a už sa tlači aj druhá dvojka hore..len keby radšej ten spánok bol lepši.. ☹ posledné dva dni sa uspavame na rukách ako miminko zabalím ju do jej paplonika a hojfam a hojdam do zblaznenia ...ale keď nám nejdú zuby tak je to ták dobre dieťatko...len tie zuby nám to hrozne kazia ...a ešte vieme od neukončeného 8 mesiaca povedať ahoj.strasne je zlatá keď to povie keď niekto príde a povie to ako prvá..to náš vie všetkých dostať.a potom vbehne ešte to čo som písala ...predtým.
@daniela85 my tiež hovoríme mama, tata, baba, ta(tam), toto, ha(havo) skomoleninu ňam, to hovorí skoro stále ked vidí niečo jedle :D :D ukazujeme pápa, tlieskame, pošleme pusinku, ale to si len ruku pobozká 😀 a vie už dať pusu, ale vždy pri tom otvorí ústa ako vráta, chytí ma za uši a ťahá k sebe a takmer vždy ma pri tom uhryzne... 😀 ukazuje prštekom na veci, myslím, že už chápe takmer všetkému, pretože ukazuje na všetko na čo sa ho spýtam... dokonca aj detaily, napr. na aute ukaze kde je koleso, svetlo... pozname uz zvieratka, tych mame doma dost, od psa, cez macku, zajaciky, prasiatko a ovecky.... chodíme zatiaľ okolo nábytku, pustiť sám sa ešte bojí, ale v poslednom čase viacej štvornožkuje, lebo zistil, že to ide o niečo rýchlejšie a dostane sa aj tam, kde sa nemá o čo pridržať... noci su hrozne, raz je lepsie raz horsie, ale posledne dve noci boli katastrofa, uz som ani nevladala k malemu vstavat, nakoniec skoncil v nasej posteli, ale aj tak sa kazdu pol hodku budil...
@majjjka24 ked tak zle spava, tak si ho vezmi do postele uz vecer a mas vyrieseny problem so vstavanim 🙂 ... ja si neviem predstavit, ze by som v noci vstavala k postielke ... pri jurkovom style spania by som tam uz mohla zostat stat rovno celu noc 😀
@klaudia85 nas jurko ma cumlik aj pocas dna, ked potrebuje, ale on je absolutny nekojenec, takze potrebu sania si musi niekde uspokojit a flasa na to samozrejme nestaci ... neponukam mu ho, ked ma potrebu, vezme si ho sam a ked uz nechce, tak ho sam aj vypluje
@zuzanockamt ale my máme problém, že mm by ho asi v noci prilahol 😀 😀 už dva krat sa stalo, že v noci maly začal plakať, lebo sa tata na neho tlačil a celkovo Mirko v noci kope a putuje a nevyspi sa ani jeden z nas... Mirko, ked mu nesli zubky, spaval celkom dobre.... a v postielke sa mu spi lepsie, lebo sa tam moze krutit a on v noci vystrieda vsetky mozne polohy, dnes v noci som ho nasla s hlavou zaborenou v paplone a zdvihnutym zadkom 😀 😀 😀
@majjjka24 jurko sa tiez vrti ako divy v noci, vyklada si na mna nohy, bezne sa stane, ze dostanem nohou do nosa alebo do ust 😀 ... prave preto si myslim, ze v postielke by sa nevyspal absolutne, lebo tam ma malo miesta ... minule som ho tam cez den polozila, aby som mohla ist bez obav do kupelne a mala som istotu, ze sa nezobudi a nespadne a po 15 minutach bol hore 😝 ... ked spi na nasej posteli cez den, tak v pohode hodinku ... u nas si uz MM zvykol, ze sme traja v posteli ... lebo jurko spava od narodenia s nami 🙂
@klaudia85 my cumlik cez den nepotrebujeme,ale na noc este ano 😖 .Nas jurko spinkava paradne,ale tak posledne 4 noci je ako vymeneni,stale mrnkaa a je aj dva krat za noc hore,tak mu dam flasu z mlieckom a ked vypije,tak zaspinka 😉 ,snad sa zas vratime do normalu inac sa asi zblaznim 😠
@happy3 nas jurko sa stale budi za noc 2-krat na mlieko a pomedzi to este niekolkokrat len tak 😀 ... ale ja som v relativnej pohode 😀 ... zatial zvladam
@happy3 tak to je super ked vypije mliecko a buvka dalej...u nas je boj kym da tu flasu vobec do ust, tak sa aj preberie....teraz sa budime strasne casto...ja ked uz pocujem vysielacku ked som v inej izbe, ked zapipikuje tak by som sa najradsej rozrevala....malo spime strasne malo....zas sme sa vratili o 10 mesiacov dopredu, ked sme spavali 4-6 hodin !!!! vystre ma :(
@daniela85 nech už je po tom trápení so zúbkami! Takže malá ti spinká vo svojej izbičke už? A to "ahoj" - to musí byť fakt rozkošnéééé 🙂 Tuším ti bude skoro rozprávať šikulka, len tak ďalej 🙂
@majjjka24 tiež riadny šikuliak a rozumný že až.. Tie pusinky musia byť krásne, mne sa to ako tak dnes podarilo naučiť malú, ona len tak pootvorí ústočká a čaká 🙂
Inak malá aj nám odmietala cumlík, ale jej babka to skúšala dovtedy, až sa jej to nejak podarilo. No Viki bola nesmierne uplakané bábo a uľavilo sa mi, keď ju ten cumlík dokázal aspoň nachvíľu utíšiť. No som zvedavá, ako ju odučíme, moc sa mi nepáči predstava, žeby v dvoch rokoch ešte cumlíkovala, no pri jej závislosti asi bude aj dlhšie. Ona by bez neho ani nezaspala.
@zuzanockamt no malá si tiež ten cumel berie sama, niekedy ani neviem, kde tie cumle poskrýva a zrazu ju len pristihnem s cumlom v puse. No zdá sa mi, že ho cumle až moc, radšej by sa mohla venovať jedlu namiesto neho, keď my s tým papaním máme večný problém.
@happy3 a keď v noci mrnká, tak chce vždy papať? Ja už malej v noci vôbec nedávam, keď začne mrnčať zo spánku, vrátim jej cumel a spí ďalej. Mala by som jej aj ja dať vtedy radšej napapať?
@daniela85 čítam presný opis našej dnešnej noci ☹ malý táááák plakal, že som ho ledva utíšila, koliky bývali oveľa miernejšie, ale Mirko začal aj kakať redším a častejšie, tak to budú na i100 zúbky... a ja už tiež som normálne na psychiatriu, ked v noci počujem plač.. ☹ dnes som už pripravila mm, že zajtra ako malý ráno vstane ho berie zo spalne preč a ja spím minimálne do 10-tej... uvidíme ako to dopadne... 🙂
@majjjka24 skus homeopaticke cipky viburcol ... jurko mal hrozne stavy, ked mu isli jednotky, bol hore kazdy chvilu, mrncal, plakal, len na rukach sa utisil, tak som nosila aj v noci ... lekarka mi poradila tie cipky a asi zafungovali, nebol to uplne 100% spanok, ale zlepsilo sa to ... stoja okolo 5€ a je ich tam 12 a davas rano a vecer po jednom
@klaudia85 ja by som to s tym mlieckom v noci skusila,ked sa ti mala budi skus je dat flasu,ja ked ju dam jurovi do pusiny tak uz zatvara ocka a pomaly zspava,vypije dam ho do postielky a spinka.Vcera maly zaspal o 20.10.hod. a spal do 04.30. dala som mu mliecko a buvkal do 8.25.,snad sa uz vratime do normalu lebo mne tento tyzden stacil,ja vas obdivujem ako to nocne bamburenie zvladate 😕 ,ale zas tento tyzden jurko zacal zaspavat sam,dame ho do postielky a za cca 10-15min.uz zaspi uplne sam 😀
@zuzanockamt presne som nad nimi už rozmýšľala... ak to do pondelka neprejde, hneď ráno budem utekať do lekárne..
@klaudia85 nie ja som s malou sama v izbe, s jej otcom nebyvame, to je kompilkovane.... ☹ ...no podarena je....vsetky deti su podarene 🙂 ja aj ked vidim uspech mojej kamosky malej tak sa radujem ako keby to urobila moja mala... ona je o styri mesiace mladsia a tiez velmi sikovna...ale v dnesnej dobe su akosi vsetky deti ovela sikovnejsie ako sme boli my..
@zuzanockamt nam tie cipky absolutne nezabrali.... ☹ a uz nezabera ani chamomilla ani nic...
No je pravda, keď nás tu tak čítam, tak každé bábo je v niečom šikovné. Ani nám chamomila ani viburcol nezabrali, nepostrehla som pred a po absolútne žiadny rozdiel.
Baby, my she mali vcera cele poobedie na navsteve Nellkinho 2,5r. bratranca, krasne sa spolu hrali a Nellka vecer o 8,OOhod. po okupani vypila 200ml mliecka, otocila sa na bok a spinkala az do 7,15 rano 🙂 Dnes pride znovu, tak dufam, ze Nella prespi aj celu tuto noc 🙂

Ďakujem všetkým za tipy, nakoniec sme boli u lek a dala nám na to Candibene, tak už len nech zaberie.
Čo všetko inak dokážu vaše detičky? Mňa celkom teší, že "fúka", tak snáď sa bude na narodky tváriť, že sfúkava sviečku :D Inak vie zapichovať správne lego, ťapuškuje, ukazuje lampu, ako sa má- tak tak krúti ručičkou.. No čo ma mrzí, že zvuk "mama" vydá, iba keď mrnčí a tým asi ani nemyslí mňa, iba je to zvuk, ktorý jej vtedy vyjde z pusinky.
Čo sa týka chodenia, síce sa ťahá chodiť za ruky, ale inak sa sama zatiaľ iba stavia, no o kroky sa ešte sama nepokúša.