icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

silvika
23. feb 2010

ani sa nerozculujte radsej, ja mam gyn. ktora ked nie je vazny problem tak nevidi dovod na nejake pn-kovanie ani obmedzovanie sa pocas tehu, vzdy mi povie, ze to nie je choroba. ak teda nie su komplikacie

zuzanockamt
23. feb 2010

silvika ... ved je to tak, nie? ... choroba to nie je ... je jasne, ze ked by boli komplikacie, tak ostanes doma 😉

silvika
23. feb 2010

aa tak niektore lekarky zasa predpisuju kadeco v podstate aj na ziadost pacientky, ja taku veru nemam ani jednu

zuzanockamt
23. feb 2010

mne keby bolo zle a obmedzovalo by ma to v praci, tak ju poziadam o PN, ale zatial mi nic nebolo

silvika
23. feb 2010

no moja kolegynka hold chuda musela odbiehat a predychavat a lamalo ju spat aj dvakrat za den, no pekne si to odtrpela sak ostatne sme jej pomahali

zuzanockamt
23. feb 2010

keby som robila v kancelarii a nevolnosti by neboli nejake caste, tak by sa aj dalo ... ale ja si neviem predstavit, ze by ma napinalo pred tabulou a len tak by som si z hodiny odbehla 😀 ... no mne sa to vsetko krasne vyhlo 😵

silvika
23. feb 2010

zuz ja som prve tiez mala ako malinu, bolo mi tusim lepsie ako v beznom stave, nebola som unavena nacisto mi prospelo teraz je to teda ine aj ked aspon negrcam tak sa utesujem, ze mohlo byt aj horsie 😉

iron
23. feb 2010

ahojte, pozeram ze rozoberate PN...

ja som na matersku odisla 8 tyzdnov pred planovanym porodom. Hoci robim v kancelarii, bola som strasne unavena a normalne som driemala pri compe...a nevedela som vobec sediet. Mala mi strasne tlacila na panvu takze som sa kazdych 10min. musela prejst,...potom robit...otras.

Som si myslela ze sa budem doma nudit, ale nejako som to nestihla a uz bol krpcek tu.

vranka6
23. feb 2010

zuzanockamt....ano, je to slušná materská..len keď si zrátam, kolko im pchám za tie roky do sociálnej poisťovne povinné odvody + dobrovolné...tak je to nič - tá ich almužná oproti tomu, čo som im tam za tie roky dala ja...toto ma vytáča..asi radšej keby si tie peniaze odkladám doma do pančuchy, tak mám našetrené aj na 3 roky - to ma vytáča!

vranka6
23. feb 2010

no a k tej PN, môj dr. mi chcel len dobre, povedal, že sa bojí o mňa keď tak často cestujem, musím vystávať na stanici, aby sa mi ušlo miesto na sedenie a pri mojom častom cikaní to nie je sranda...
ale tak teraz sa to dá zvládať, len neviem ako budem zvládať veľké brucho v tých horúčavách, kedy treba veľa piť, veď ja budem potrebovať ciakť každých 10 min. a neviem ako sa zmestím do sedačky v buse 😉 no ved uvidíme...

zuzanockamt
23. feb 2010

vranka ... no ved ano ... a co potom ja, ked dostanem len tych 55% 😀 ... no hlavne, ze sme zdravi 😀 ... ja to tiez mam s cestovanim o nicom, aj ked na malu vzdialenost, ale tri prestupy ... no ja budem uz od jula doma, tak aspon to ma tesi 🙂

silvika
23. feb 2010

vranka no teda neviem aka si siroka, ale neboj sa ze sa v poho zmestis na sedadlo 😉 ked bude treba horsie bude to teplo to nic moc

vranka6
23. feb 2010

silvika 🙂)))))
zatiaľ som neni široká ani tučná, ale ktovie ako budem vyzerať potom 🙂 a tie úzke uličky v busoch čo sú medzimestké, no moje nervy 😀 asi budem musieť sedávať vedľa šoféra 😅

ale snáď sa mi bude dať zmeniť prac. doba tak, aby som mohla cestovať s frajerom autom..to by bolo najlepšie

silvika
23. feb 2010

vedla sofera je fajn co chces tam aj pofukovat moze na teba

vranka6
23. feb 2010

no už raz som tam sedela.....som sa cítila ako závozník 🙂 😎

zuzanockamt
23. feb 2010

vranka ... a sama na aute nemozes chodit? ... ci mas vyhodnejsi bus?

tinkerbell
23. feb 2010

zuzanocka, ty si pretym pisala, ze ta pobolieva kostrc, uz ti to preslo? Mna to tiez zacalo boliet asi pred tyzdnom a posledne 2 dni je to horsie, sice ma neboli priamo kostrc, ale nejako pri kostrci a neviem, co mam robit, aby to preslo. Nemas nejaku radu?

silvika
23. feb 2010

no sak mas prehlad ja som rada sedvala tam hned prve stolicky pri dverach som kukala ako rychlo ide ako hadze rychlosti ako si pise na dialnici sms-ky sofer 😝 a hlavne mi nebolo zle

zuzanockamt
23. feb 2010

tinker ... mna ta bolest trapila asi dva tyzdne a ako prislo, tak aj odislo ... nebola som ani u lekarky ... obcas sa to este ozve, ale oproti tomu, co bolo, je to nic ... no neviem, co ti poradit, ja som si na to nic nedavala

tinkerbell
23. feb 2010

snad to aj mne prejde, najviac to citim, ked vela chodim, asi som prechladla alebo co, cez prazdniny budem len oddychovat.
Ty uz si to oznamila v praci?

vranka6
23. feb 2010

zuzanockamt - nemôžem chodiť sama autom, lebo svoje som predala už dávno, mala som z toho viac stresov ako pôžitku....a bus je o veľa lacnejši a hlavne, sadnem a vezú ma a keby musím šoférovať tak toľko nervov stratím, že by mi to nestálo zato.
ja som taká, že radšej pôjdem pešo aj na koniec sveta ako autom - prote som rodená antivodička 🙂

zuzanockamt
23. feb 2010

tinker ... no oznamila, hoci som chcela pockat az po ten 12 tt, ale kolegyna sa ma to otvorene spytala a na druhy den aj zastupkyna ... tak som nemala inu moznost ... a isla som to povedat aj riaditelovi, nech sa to nedozvie z druhej ruky

tinkerbell
23. feb 2010

a to sa ta len tak opytala? Ci mala nejake podozrenie? Ja zatial tajim.

zuzanockamt
23. feb 2010

no vsimla si, ze som bola dvakrat po sebe u lekara rano ... tak ju to napadlo ... no nevadi

tinkerbell
23. feb 2010

aj ja som tak bola, aj som mala 2x potvrdenu priepustku od gynekologa, takze mozu to tiez uz tusit, ale kaslem na to, tiez mam zmluvu len do konca juna. Keby sa ma to niekto takto priamo opytal, tiez by som povedala pravdu. Po prazdninach idem na dalsiu poradnu, a potom to uz oznamim.

Vranka, uplne ta chapem, ja by som tiez nezvladala soferovat, hlavne nie v tomto stave, to by som asi zaspala za volantom.

zuzanockamt
23. feb 2010

ja som tiez chcela po jarnych prazdninach az povedat, ale je mi to jedno

agentkak
23. feb 2010

ahojte silvi a ku komu chodiš ku gyndašovi?? mama nie je lekarka ale robi v nemocnici na gyn. ambulancii a hej bude pri porode aj pri prvom bola a bolo to super..
baby taka pn-ka by bodla len ked by som mala dostať 200eur na mesiac tak neviem neviem..

zuzanockamt
23. feb 2010

agentka ... mne by stacilo, keby MM zarabal aspon 800 € v cistom mesacne a kludne budem na PN

agentkak
23. feb 2010

zuzi ved to aj mne... ale s hypotekou na krku je to dnes ťažke... 😒

silvika
24. feb 2010

agentkak ja chodim do gpn v bratislave, robila som v ba a bolo to tak jednoduchsie a tu som si nenasla ziadneho gynekolga ktoremu by som doverovala myslim takeho ambulantneho a zasa vsetkych skusat nemozem, tak som aj zostala v ba a cestujem 😉