icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

gumimaci
25. aug 2011

@hobit a super, ze? odbehnem si po nieco, vratim sa o minutu a krpec vyrehotany na gauci. uz len tresknut dolu... 😒 🙄

gumimaci
25. aug 2011

@hobit 🙂 si chodim poziciavat ked ste v Mederi :D

hobit
25. aug 2011

@gumimaci no super, hlavne ked tam sedi chrbtom k prazdnu 🙂
...a ja ze kde nam mizne furt ten piesok 😀

gumimaci
25. aug 2011

@hobit ktovie kedy ich ta kaskadercina prejde...
ked ja tam mam radsej vodu ako piesok a z BA sa mi nechce tolky gewicht vlacit kazdu chvilu 😀

hobit
25. aug 2011

@gumimaci tak to by aj mna zaujimalo, u nas je este v kurze vyliezanie do tatry, na motorku, tuli vak a tak 😅
my tam mame piesok a vedla nafukovaci bazenik - Tobiho oblubeny postup, ktory uz zopakoval 2x - vlezie do vody, vylezie z vody, cupne si k pieskovisku, vycika sa, vykaka sa, vojde do pieskoviska, vyjde z pieskoviska 😕

gumimaci
25. aug 2011

@hobit 😀 tak ja chcem piesok az buduci rok, lebo sa bojim, ze ked minutu na neho nepozriem, tak si ho nacpe do pusy 😝 ale esteze ti nekaka do pieskoviska 🙂

hobit
25. aug 2011

@gumimaci to by mohol Ondrejko ak by odkukal od kocura 😀

happy3
25. aug 2011

@zuznockamt ta kasa moze byt dobraa,tak vyskusame aj my 🙂

daniela85
25. aug 2011

@gumimaci mne malá od včera vylezie už aj na stôl čo máme medzi posteľami .na gauč vylezie už zhruba dva týždne.raz som ju hľadala kde je a ona už u deda na gauči 🙂 tak som sa zľakla odvtedy už zatváram izby aj keď na wecko idem 🙂

tothova5a
25. aug 2011

Dievcata, v com davate na noc v tychto teplach spinkat Vase deturence?

zuzanockamt
25. aug 2011

@tothova5a jurko spi v body s kratkym rukavom a prikryty len plienkou, no za minutku je odkopany, takze len tak bez prikrytia spi, ja mu zvyknem aspon nohy zakryt potom mojou perinou vzdy

gumimaci
25. aug 2011

@tothova5a body, alebo tricko, a prikryjem plienkou ale tiez sa odkopava

daniela85
25. aug 2011

@majjjka24 ja robím prívarok tak že nástruham tekvicu zalejem vodou pridám soľ a dusím.keď je mäkká rozmiesam si mlieko s múkou a zahustim.a ešte kôpor tam dám trochu hneď a trošku na konci pred vypnutím.len ak môžem poradiť keď sa zahusťuje na konci múkou tak nech to trošku dlhšie vrie aby sa lepok vyvaril nech neni zbytočne galiba.ja to robím aj keď varím iba dospelým.

lukra
26. aug 2011

@zuzanockamt to je valibuk 🙂 moja Lucinka mala 11m. 9230g a 77cm ale zas sa narodila ako 3300g a 50cm.

klaudia85
26. aug 2011

Viki tiež vylieza na posteľ už dva mesiace a po týždni vyliezania sa chvalabohu naučila aj zliezať, no aj tak som stále v strese, lebo riťkou sadá aj na kraj postele :/ Inak je to haluz, ako sa tie deti rôzne naučia všeličo.. Napr. to vyliezanie a zliezanie ovláda už riadne dlho, ale chodenie absolútne nie.

Myslíte, že bude problém, ak malá neztrojnásobí hmotnosť v 1. roku? Má iba 7,5kg, za mesiac určite nepribere ani na 8, takže 9kg nehrozí a hlavne teraz, keď mi v tom teple a pri tlačení zúbkov len kaká a nechce poriadne papať :(((

daniela85
26. aug 2011

@klaudia85 mne to vysvetlila dr tak že nemusí priberať az tak ako ostatné deti ale hlavne je že napreduje a neni taký že kam má dáš tam som .a nerobila vám odber krvi? Či máte dosť železa ? Lebo aj to vraj napomáha k nechutenstvu. moja malá mala kkúsok pod hranicou a už jej ho predpísala ale.nedala som jej ho bo začala aspoň ako tak jesť,určite viac ako predtým.tak sa jej skus na to opýtať.nič za to nedáš.

A tá naša hviezda tiež už zo dva mesiace lezie na posteľ ale iba raz aj to len boh vie ako zliezla odvtedy ee.a teraz posledné dva týždne keď je na kraji postele tak už zopakuje po nás že hapa bába.ona kecne hap ba-ba .

klaudia85
27. aug 2011

@daniela85 Na tom odbere sme boli už dvakrát, vždy to bolo ok. Najradšej by som bola, keby ju vyšetrili aj na gastre - pre istotu. Kontrolu máme mať až v roku, uvidím, keď sa ochladí, či sa to nezlepší a ak nie, tak síce nerada, ale budem sa musieť ozvať lek, kt. mi aj tak nikdy nejak nepomohla v tomto smere, no čo už. Aj to ma štve, že na malú sa nič nespýta, zaujíma ju len jedenie.

Malá je riadne ukecaná, u našej som ešte nič zrozumiteľné nespozorovala, ona stále má svoje bľaboty, kt. nikdy nikto nerozumie 🙂 Ale začala ma-ma-ma konečne bľabotať. Bože a tie tanečky na reklamy.. Keby papala, bolo by všetko úplne super.

happy3
27. aug 2011

mame doma maleho "narcisa" 😀

hobit
27. aug 2011

@happy3 hehe, toto aj Tobi robi 🙂

tothova5a
27. aug 2011

pomoooc, nasa Nella dnes vyliezla na gauc a odtial na okno, skoro som odpadla, ked som ju tam zbadala

klaudia85
28. aug 2011

@happy3 mať rád sám seba je dobré 🙂

@tothova5a no pekne, to ti verím, nezbednica malá 🙂

happy3
28. aug 2011

nas maly uz dnes tiez skusal svoje horolezecke schopnosti,ale su to len take prve pokusi,ked nestacili ruky a nohy skusal sa vytiahnut zubkami 😀 😀

monikas44
28. aug 2011

nevie mi niektorá poradiť ako mám svojho drobca odnaučiť kojiť??? kojím ho cez deň iba raz keď ho dávam spať a potom znova večer a v noci je to o nervy, stále chce byť prisatý už mi to lezie na nervy 11mesiacov som v noci nespala dlhšie ako dve hodiny!

1katka1
28. aug 2011

@monikas44 u násto isté,cez deň to tak nevyžaduje,ale v noci je aj sedemkrát hore.Najhoršie to bolo cez to velké teplo.Ale už som si aj zvykla na to,ale s kojením prestať nechcem tak ti neviem poradiť :(

daniela85
28. aug 2011

@ klaudia85 nerob si nervy vyhnem dr hlavne pre malej dobro !!!!! 🙂 napreduje podľa fotiek nevyzerá vychudnutátak ssa netráp.kika len včera zjedla celého jednotacika.možno jej idú zuby rad radom tak preto to tak máte.nám keď idú ani mlieko jej neberie ani tých 120 ml nie.ja by som fakt vymenila dr.

daniela85
28. aug 2011

@monikas44 my máme to isté,zvykla ssom si nič iné mi neostávalo.a je mi pohodlnejsie vybrať prsník ako isť mlieko robiť.a je pravda že ona aj ked som jej skusala dávať um tak aj tak vypila 60 a bola hore častejšie ako keď je čisto kojena alebo jej večer dám mlieko a v noci už len kojim.dva krát sa jej v noci podarilo späť aspoň šesť hodín.inak kojim minimálne sedem krát.väčšinou to je trinásť krát.a medzi tým má má ako cumeľ.

gumimaci
28. aug 2011

@tothova5a To je fakt sok, ked takto babo zbadas... Ondrej tiez uz vylezie na gauc, stolik, do kocika... ale na parapet ho este nenapadlo 😕 uf

@happy3 pozname od pol roka 😀 to bolo prve co sa naucil a doteraz ho to drzi, bozkava sa nielen so zrkadlom, ale s kazdym kto si vypyta bocek 😝

gumimaci
28. aug 2011

@monikas44 skusala si poonuknut caj alebo vodicku? Nam prave teraz tie tepla pomohli v tomto, budil sa kazde 2 hodiny ( pred tym uz spal iba s jednym budenim) davala som mu vzdy vodu a zaspal, teraz uz asi tyzden sme iba na vode v noci, a to moze dat aj tato. vcera v noci som prvy x po 11mesiacoch nemusela vstavat 🙂

hobit
29. aug 2011

@monikas44
@gumimaci ja som tiz zacala davat len vodu napit, alebo len dudku, Tobiuz cez den vobec nechce cucat a v noci som mu uz 2x dala len raz, lebo som lala plne prsia, inak by mu to vobec nechybalo...takze koncime s kojenim...a co sa tyka toho kravskeho mlieka, tak take od zenskej co chova kravu vobec nechce a krabicove si da, ale z flasky len malicko, tak som skusila z hrncek a alyzickou a v pohode, takze mu asi nevadi to mlieko, ale flasa, proste ju nechce, musim kupit nejaky hrncek co budeme mat na mliecko a hotovo 😉
horsie je, ze ten zapal, ktory som dostala ked den a noc necucal, nechce odist, take mu davam tu trpsku iba z jedneho, z tohto druheho mi ide spolu s mliekom hnis, neviete mi niektora poradit co s tym?

hilaris
29. aug 2011

@monikas44 u nás sa teraz kojíme aj cez den aj v noci velmi často ale pri prvej dcere pomohlo ju jedine uplne odstavit od kojenia a nechat ju vyplakat. Ležala som pri nej so štoplami v ušiach ona v postielke ja hned vedla na posteli. Po tyzdni či dvoch (už si veľmi nepamatám) si zvykla na flasu s mliekom pri zaspavani v postielke a potom 2x za noc.