icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

majjjka24
5. sep 2011

my už máme prvý darček k prvým narodeninám a samozrejme, že sme nevydržali a hned sme ho aj Mirkovi dali 😀 😀 to bolo radosti a celý deň nič nerobí, len chodí za ním... trojkolku mu kúpi krstna mamka, tak my sa musime obhliadnut po niecom inom...

janica81
5. sep 2011

Ahojte 🙂

tak ja som dnes zazila hrozu.... Nela sedela v oyvke na zemi, isla som spravit chlebiky a mame spojenu obyvk s kuchynou....baby naozaj za dve sekundy pocjem buchot .... a nasa hviezda sa skotulala dole po schodisku... ☹

Doteraz nechapem ako ?? lebo tam mala ohradk, bola asi 4 metre od schodov, na dve sekundy som odvratila zrak.... ☹

nastastie mame len dve hrce na hlave...povrchne....zacala rucat,, som ju vzala na ruky, hned prestala, a potom fungovala akoby nic...ale strasne som sa zlakla... fuuuuuuuuu uz ju nespustim z oci ani len na tie 2 sekundy !!!

janica81
5. sep 2011

@1katka1 noo my sa tiez uz nekojime...najprv som obmedzila den...ale len preto ze mala strasne hryzla...a ked mi skoro odhryzla bradavku, som to urychlila....asi po tyzdni bez denneho kojenia, som prestala aj v noci... postupne...

majjjka24
6. sep 2011

@janica81 šťastie, že sa Nelke nič nestalo... už budeme musieť dávať čoraz väčší pozor..

ladywitch26
6. sep 2011

@janica81 ja som tiez tak nechala fabiho na par sekund sameho v kuchyni, este minuly mesiac, co este ledva stvornozkoval, nieto este aby stal, a nasla som ho v polke schodiska. este v ten den muz montoval branku. a uz sa niekedy aj bojim otocit mu chrbtom na par sekund, on sa vie tak rychlo presuvat, az nechapem ako... choditko som uz spakovala, sice ho uz nepouzival par tyzdnov, ale stale bolo v rohu izby, ale pred par dnami si sam donho naliezol. on proste akonahle pride k nejakemu kusu nabytku, zdvihne nohu a pokial mu tam dociahne, tak sa nan vydriape. stanka ma v rohu izby taky maly stolik s lavickami, kde si kresli. asi jej ho docasne budem musiet odlozit, lebo denne ho aj 20x musim davat dolu z neho. vylezie hore a este sa aj postavi na kraj, ako keby chcel z neho skakat dolu...

hobit
6. sep 2011

ahojte, tak my sme dnes boli v poradni a ockovat sa, Tobi ma 76 cm a 1040 g, to je vraj v norme....ockovanie sme zvladli, uvidime co bude vecer....a doktorka sa snazila odhovorit ma od zavadzania kravskeho mlieka mlemu, asi pouvazujem...
@janica81 fuha, no hlavne, ze je mala ok

gumimaci
6. sep 2011

@hobit ahoj, vysku maju nasi krpci rovnaku, vahu ma Ondrej o malicko nizsiu. Preco ta odhovarala? Co mas radsej UM davat? Ondrej uz pil asi 3xKM a robievam mu kase z KM kazdy druhy den a nemame problem...

gumimaci
6. sep 2011

@janica81 nooo na infarkt toto 😖

hobit
6. sep 2011

@gumimaci ze ta kravska bielkovina je velmi agresivna, silna pre take male deti, navonok sa nemusi nic prejavit, ale sposobuje mikrokrvacania v creve, vraj to nie je marketing, ale seriozne studie, ze s mrizmurenim oka od 2 rokov najskor...ked nechce umelac a flasu, mam ho drzat aspon na 2 jogurtoch denne...ty si sa na to nepytala doktorky?

zuzanockamt
6. sep 2011

@hobit s tym KM mas pravdu, teda tvoja lekarka ... to mikrokrvacanie moze sposobit aj dospelemu ... ja preto nechavam na nocne pitie len UM a KM bude pit len pocas dna, ak bude chciet, ale nie kazdy den ... lenze ja nekojim a jurko je na UM zvyknuty

hobit
6. sep 2011

@zuzanockamt tak Tobi v noci este cuca MM, ale ja chcem nocne jedenie ukoncit, ved uz su velki a nepotrebuju v noci jest/pit mlieko...neviem ako to poriesim lebo 2 jogurty denne podla mna dlhodobo chciet nebude

zuzanockamt
6. sep 2011

@hobit jurko v noci jedava 2-krat, minulu noc dokonca 3-krat ... nocne jedenie neriesim, oducat zatial nejdem, aj ked dokina povedala, ze je to moc, aby 2-krat jedol, ze to je pre mna unavne vstavat a ze si na to zvykne ... ze to mnozstvo potravy nevadi ... ale ja to zatial nechavam tak, ked pyta, tak to potrebuje

gumimaci
6. sep 2011

@hobit nepytala a my ideme na dalsiu poradnu az v decembri... ale s UM zacinat nechcem, s jogurtami problem nemame, trochu teraz prestal papat kasicky, ale aspon trochu zje. Ondrej uz v noci nepapa asi 2 tyzdne, inak stale je na matersko mliesku 3x denne

@zuzanockamt tak som to s tym KM aj ja myslela, ze nie kazdy den...

hobit
6. sep 2011

@gumimaci aj my v decembri....ved ani ja nechcem to UM teraz zacinat, budem mu tda davat tie jogurty kolko bude ochotny jest + kase + syr a maslo a mlieko nie kazdy den, aj tak ho je lyzickou takze ziadna slava a sranda 🙂

gumimaci
8. sep 2011

Ahojte,
v prvom rade zelam vsetkych narodeninovym oslavencom vsetko najlepsie 🙂

A mam otazku... zabudla som kupit detsky caj, maly pije detsky zalievany v sáčkoch, myslite, ze mu mozem spravit aj klasicky napr. sipkovy? mam doma pickwik a teekane

elixia
8. sep 2011

@gumimaci uz asi neskoro,ale ja Risovi uz davnejsie robievam aj 'normalny' caj...aj dnes mal popradsky,tusim malina a cosi 😉

janica81
8. sep 2011

@gumimaci my pijeme stale len cistu vodu , teda Lucku...cajik nechce.... ale podla mna mozes kludne dat

hobit
8. sep 2011

@gumimaci Tobi tiez pije len cistu vodu...

gumimaci
9. sep 2011

Dobre ranko,
my uz mame taky ritual, ze rano pije teply caj. Potom tiez vodu. ale vcera sme prisli z vonka a bolo tak sychravo, tak som nas chcela zohriat.
@elixia spravila som ten sipkovy 🙂 dik

majjjka24
10. sep 2011

ahojte mne sa Mirko naučil piť v noci čaj, mlieko v noci odmieta a aj cez deň sa nejako rozpil, vypije cca 400ml čaju aj viac... mozno to bude aj tym, ze zje strasne velke mnozstvo chrumiek a asi ho smadi 🙂 predtym ledva vypil 30ml 🙂

zuzanockamt
10. sep 2011

@majjjka24 ja som si tiez vsimla, ze po chrumkach pije jurko viac, ale snazim sa mu chrumky obmedzovat, pouzivam ich len ako zachranu vonku, aby mi vydrzal v kociku alebo niekde na nakupe ... lebo on ked uz len sacok s nimi vidi, tak je cely bez seba ... ale aj tak vypije pocas dna malo, mozno tak 100 ml, ale predtym vypil mozno 50 ml a aj to bolo vela

hobit
10. sep 2011

@majjjka24
@zuzanockamt Tobi je tiez do chrumiek besny, ale nedam mu vela, prevayne v kociku, v aute, ked ho potrebujem zabavita striedam ich ryzove, pohankove, kukuricne s polystyrenovym chlebikom, ten tiez miluje...inak vypije aj 500 ml vody denne

adrianai
10. sep 2011

bože baby, ja tu čítam, koľko vám deti vypijú....naša ledva pár hltov vody, niekedy vôbec 😅
chcem sa spýtať, ak varíte deťom niečo s mliekom - aké používate? chcem malej skúsiť už aj krupicu alebo omáčku, ale UM sa asi variť nesmie a kravské - no neviem, všade sú rôzne názory naň...doteraz malú kojím, ale mlieka mám len tak akurát, UM má len v kúpenej kaši a ostatné domáce kaše robím s vodou 😀

ivanulienka81
10. sep 2011

Tak Tamka vypije ledva 100ml vody a velakrat ani tolko a to jej ponukam vodu casto, takze asi jej to staci....

happy3
10. sep 2011

ahojte uz sme doma z dovci 😀 .@adrianai to s tym pitim sme donedavna riesili aj my,ale az ked som to prestala nejako riesit tak Jurasek zacal pit normalne 🙂 .Riesila som to aj s dr. on mi na to povedal,ze ho nemam nutit a ked bude smadny tak zacne pit 😀 a tak sa aj stalo,neriesim to a ponukam mu castejsie pit a on pije 😉 😉

happy3
11. sep 2011

no uz nasi drobci pomaly oslavuju 1.narodeninky 😲 ,a uz ste aj rozmyslali o druhom dietati(?).Co vy na to aky je idealny vekovy rozdiel medzi detmi?My sme sa tak bavili,ze az bude mat maly 3roky,ale zas ci to nebude velky rozdiel 😒 .?

hobit
11. sep 2011

@adrianai ja som robila krupicu predvcerom a mala velky uspech

anetaadam
11. sep 2011

@happy3 my máme rozdiel 4 roky medzi 1a 2, a medzi 2a3, 3roky a 4mesiace,som spokojna 😉

zuzanockamt
11. sep 2011

@happy3 ja druhe zatial neplanujem vobec ... aj ked mozno by bolo dobre mat vekovo blizkeho surodenca, ale mam narocne dieta a druhe si neviem pri nom ani len predstavit

majjjka24
12. sep 2011

@happy3 ja chcem určite aj druhé dieťa, ale ten rozdiel minimálne 3-4 roky... Mám dosť roboty s jedným, neviem si predstaviť, že by som mala ešte jedno také akčné, to by som skončila niekde v ústave 😀 😀 😀