icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

zuzanockamt
9. nov 2011

@veronika2008 naco to takto skoro riesis ... staci od roka a pol pekne postupne ... moj krpec na nocniku neobsedi ani chvilu, uz to ani neskusam, zacnem asi rovno s WC, ale az od toho roka a pol

ivanulienka81
9. nov 2011

ja Tamku tiez nenutim na nocnik, ale ona sa rano budi so suchou plienkou alebo mierne ciknutou a pravidelne sa teda rano vycika do nocnika, cez den potom uz nie, skusame ale necikne....
ked sa jej opytam, ze Tamka kde sa cika a kaka, tak ukaze na nocnik, a este aj ukazuje prstekom dnu, sikulka je 😀
a najnovsie sa naucila rozpravat "tadá" poouziva to hlavne, ked nieco spravi a chce sa pochvalit, tak srpavi tadaaa 😅

daniela85
9. nov 2011

@stvura nemám dieťa kam položím tam je...ani pri jedle neobsedí ale na nočníku sedí...väčšinou ju tam dávam ráno,ked sa vyspí....a vydrží tam aj 15 minút ....nechcem ju nútiť že musí cikať...ak sa jej podarí,pochválime,ale nerobím z toho vedu ked sa jej aj týždeň nepodarí...viem že je mala na to aby to v roku chápala cčo od nej chceme...

happy3
9. nov 2011

@ivanulienka81 ja maleho tiez nenutim na nocnik,ale raz sam ukazal na nicnik a ze aat 😀 ,tak som ho posadila na nocnik a on sa vycural 😀 😀 😀

daniela85
9. nov 2011

@ivanulienka81 jeeej to je zlaté 🙂))

happy3
9. nov 2011

@daniela85 jeej ahoj ty uz si tu dlho tiez nebola,a co mate nove? 😉

daniela85
9. nov 2011
daniela85
9. nov 2011

Máme 14 zúbkov 🙂 ešte 6 a dúfam že už bude na chvíľu pokoj s nervami...posledný týždeň sa naučila nejako jačať...az mi bubienky praskajú...v kociku vydrží maximálne 15 minút,tak rozmýšľam že už budeme chodiť bez neho na prechádzky...nebudem chodiť ďaleko od domu aby sme nemuseli prebehnúť celé mesto....ozaj koho viac poslúchajú vaše deti? U nás jednoznačne vládne tato...ja dsa môžem aj na hlavu postaviť..ja napr..kým ju prebalim a prezlečiem tak to trvá...a ocovi leží odovzdane a ešte sa aj škerí 🙂

daniela85
9. nov 2011

@happy3 ahoj akosi nebolo kedy a kde...teraz som v práci a je tu wifi 🙂 doma zatiaľ odolávam pc,lebo viem že by tam tato presedel aj celý deň...tak tak...máme sa celkom fajn..az na tie nervy čo malou posledný týždeň lomcujú :( a vy ako? 🙂

happy3
9. nov 2011

@daniela85 my dobre mame len 5zubkov chodit este nechodime,ale spravime tak 3kroky a dost,ale zato maly stale blaboce a jaci a pri vsetkom musi byt ani WC nemozem absolvovat bez neho 😠 😠 .A ty ako ze normalne pracujes,nie si doma?

daniela85
9. nov 2011

@krtica11 ahoj a to autíčko aj hra ? My máme doma dva detské notebooky bo mám 4 rocnu neter,tak to máme po nej...máme taký žlto červený,a silno modrý ktorý je už na vyššej úrovni je tam angličtina a bla bla...neter neter to bavilo asi mesiac a moju to bavilo tak akurát otvárať a zatvárať...je to podľa mňa blbost...zbytočne vyhodené peniaze aspoň na teraz...ale super tip na tie kocky 🙂 my si lámeme hlavu že čo jej kúpiť ,lebo máme strašne veľa blbosti od netere ...ma aj kocky ale tak zídu sa ešte jedny 🙂

daniela85
9. nov 2011

@happy3 chodievam poobede ked potrebujú voľno...neni to boh vie čo...ale aspoň niečo navyše..plánujem od marca začať chodiť ak si malá zvykne aj na svoju druhu starku 🙂) s tým wc to poznám,dobehne behom sekundy a už hovorí mama ci 🙂 my máme 14 zubov ale nervov ako by jej ich išlo milión naraz...už nech ich ma všetky von,lebo neviem neviem 🙂) ale ked dsa jej práve nerezu tak je pohoda...v kociku už ee neobsedí..autobusom niekam isť je už o hubu...takto pred nedávnom som kamoske vravela že aj dve hodiny vydrží...už môžem zabudnúť ..ale prespí celú noc..síce sme hore o tej pol šiestej ale v noci pospi...klopem si 🙂 cez deň chodí spávať ešte dva krát po dve hodiny..a vy ako ? Koľko spinkate?

happy3
9. nov 2011

@daniela85 my mame cestovanie radi "zatial" 😉 ,maly spinkaval uz celu noc ale ked sa mu prerezaval posledny zub,tak si zvykol v noci pocucat si trosku mlieka,aleuz je to lepsie budi sa uz len raz za noc a vstavame tak k 8.00.Cez den spi iba raz,ale tak 3-3,5hodky 😀 tak si stihnem v klude porobit a aj posediet u PC,ale aj ked nespi tak sa da pri nom v poho aj uvarit,aspon ma co sledovat 😕

daniela85
9. nov 2011

@happy3 tak to krásne spinká 🙂) tak klopem si ani ja s ňou nemám zatiaľ problém že by som nestihla niečo porobiť ... Ok padám dom 🙂 hádam zajtra 🙂)pa

krtica11
9. nov 2011

@daniela85 nie toto nehra je to taka tatrovka on rad naklada a vyklada ale čo mame je strašne velke tak sme kupili take menšie a tie kocky su ako lego a stalo to okolo 12 eur super cena dufam že sa mu to bude pačiť

anetaadam
10. nov 2011

@daniela85 my máme stále len 2 zúbky a vy 14 🙂

happy3
10. nov 2011

@anetaadam a kolko mata mesiacov?

anetaadam
10. nov 2011

@happy3 6.11 sme mali 14mesiacov

panki
10. nov 2011

@anetaadam naši drobci sa narodili v rovnaký deň..... nám chýbajú ešte 4 zuby do 20. Tie detičky sú fakt strašne rozdielne úplne vo všetkom 🙂 také niečo že nočník u nás napríklad vôbec nehrozí ale ja som to skúšala iba asi 2-krát a odvtedy to ani neskúšam, ani neriešim. času a času. 😎

anetaadam
10. nov 2011

@panki my tiež nočník nejak neriešime,musí to prísť samo 😉

anetaadam
10. nov 2011

@panki Staršia dcérka ta nemala problém s nočníkom, v 17mesiacoch už nenosila plienky.Synček to bolo dlhšie až po 2rokoch bez plienky.,na nočnik vôbec rovno na WC 🙂 .No a táto malinká naša to bude asi tiež rovno na WC 😉

panki
10. nov 2011

@anetaadam no vidíš a pediatri hovoria že dieťatu do 18 mesiacov mozoček nedáva signál, že potrebuje vykonávať potrebu, a Tvoja dcérke nemala plienky v 17 mesiacoch. Práve pre toto nemám rada to učebnicové škatuľkovanie že toto by malo dieťa robiť v tolkých mesiacoch ...hento v toľkých atď. každé dieťa je samostatná osobnosť, niekto má napr. 2 zúbky v troch mesiacoch (ako my) a niekto ešte v 10 nemá ani jeden, čo je tiež úplne normálne. Keď pôjdu do škôlky si budú aj tak všetky detičky viac menej rovné..... bez plienok, všetky budú chodiť a rozprávať....a kedy ktoré skôr bude aj tak jedno 😉

happy3
10. nov 2011

@panki tak tosi napisala mudro,suhlasim s tebou 😉

daniela85
14. nov 2011

@panki presne tak 🙂 ja si to tiež hovorím...

daniela85
14. nov 2011

Dievčence máme taký problém....malej idú zúbky a strieda sa jej stolica raz ako novorodenec raz úplne tvrdé a.suché ... Ale to tvrdé ma už týždeň... Dúfam že je to zo zúbkov,a nie z toho že som jej začala dávať kravské mlieko samo že prevarené... Máte s tým skúsenosť? zavolala by som asaj dr.ale mala dovolenku a teraz nedvíha telefón.ďakujem za radu a akýkoľvek ,,recept" na úpravu stolice.

gumimaci
14. nov 2011

@daniela85 ahoj, na zmakcenie je dobry spenat, cucoriedky, marhulova a slivkova stava (alebo vyzivka)

happy3
14. nov 2011

@daniela85 problemy zo stolicou zacal mavat aj nas maly,ked sme zacali skusat davat kravske mlieko,Aj my zacal kakat iba kazdy druhy den ☹ ,tak som mu zacala davat opat sunar a kravske mlieko uz nepije,len ked ho dam do varenia alebo mu obcas uvarim kasu ,ale dobre ju prevarim.Na upravu stolice mu davam caj a slivkovu stavu a jablkovu a hruskovu vyzivu.

veve39
14. nov 2011

@daniela85 tvrda a sucha stolica podla mojho nazoru vobec nesuvisi so zubkami, urcite skor s tym mliekm...
bud ho skus vysadit, alebo doplnit do stravy co najviac ovocia - jablko, hruska, slivkova vyziva, susene slivky ci marhule prevarene a zmixovane, slivkova stava, kamilkovy cas sa tiez odporuca na zmakcenie stolice...my sa so stolicou trapime dlho, je to asi sposobene zmenou prostredia koli cestovaniu, ak nezaberie uprava stravy, na rychlu pomoc je velmi dobry sirup lactuloza, cisto na prirodnej baze, sluzi na zmakcenie stolice a vraj nie je navykovy, mozu ho aj taketo male deti uzivat....

daniela85
14. nov 2011

@gumimaci
@happy3
@veve39
Ďakujem veľmi pekne...veď som vysadila mlieko zas je na nutrilone..neviem týždeň mala kravské,az potom ju zapieklo ,týždeň zas nutrilon a az.včera večer mala trošku makksiu a dnes sa zas riadne dokakala...žeby to trvalo týždeň?nezapieklo by ju tak po dvoch dňoch? Kurňa nerada by som jej čosi zlé,bo neter má 4roky a doteraz maproblém s kakanim...sa naplace a navrieska keď kaká.....tiež odskúšala kadečo...len ona to ma hlavne už psychického pôvodu.najprv ju zapekalo,potom ako dvojrocna sa pokakala v škôlke,učiteľka ju zahanbila a.odvtedy to bol horor....teraz je to už ako tak ale mohlo by byť lepšie...a nechcem aby aj malá mala stres z kakania,už teraz chodí do kúta tlačiť
....

happy3
14. nov 2011

@daniela85 a pije dost vodicky alebo cajika?ci ma dost tekutin lebo uz ma predsa tuhsiu stravu 😖 (?)