icon

♥Septembrove bábätka 2010♥

anarida
24. dec 2009

Ahojte hľadala som túto temu žial bez výsledku ak tu taká už je tak sa ospravedlňujem.
Ja mám už potvrdene tehu lekárom a termín mám podľa PM 6.9.2009
Zatiaľ je to malé-veľké tajmostvo 🙂 Chcem s tým trošku opatrne pretože mám za sebou potrat...o bábätko som prišla v 15tt tak mám teraz veľký strach ale verím,že všetko dobre dopadne a ja dám svojej dcérke nádherneho zdavého súrodenca 😵

lulu723
28. feb 2010

Ahojte baby tak dnes sa narodili v TN dve babetka chlapcekovia tak som vytesena a aj zavidim,ze maju drobcekov uz pri sebe,ale nech su zdravi.

a ja lezim na boku aj tak spavam a ked sa teraz dam na chrbat tak mam pocit,ze mam malo kyslika a je mi uz teraz tak trosku nevolno tak sa hned musim dat na bok a potom to prjde a ked lezim na bruchu tak tiez dlho tak nevydrzim,lebo uz mam brusko a trosku mi zavadza 😉

ivanulienka81
28. feb 2010

ahojte baby,
tak ja este tiez este stale spim na bruchu.... pri prvom tehu som tiez mala nejake obavy, ze tlacim babo, tak som spavla bruchobok, tak dako... ale teraz to uz tak vazne neberem 😅
lady, ja obcas kukavam Damsky magazin na stv1 a tam rozne temy rozoberaju, a prave raz bola tema o cviceni po porode, ked matka koji, tak sa to vraj odporuca, jemne cviky sa vraj mozu (nie zase, ze hned riadne fitko, skok padakom)... ze to len babske reci, ze zena moze mlieko stratit, alebo sa zrazit ci co... takze asi je na toto viac nazorov

ladywitch26
28. feb 2010

ivanulienka, ja som sa nebala, ze stratim mlieko, ale ked riadne cvicis, tak sa ti vylucuje kyselina mliecna do krvi a tym padom aj do mlieka, tak moze byt kysle. a po pol roku som uz aj tak nemala na cvicenie cas, lebo som nastupila do prace, a to ked pridem domov a potom sa mam starat este aj o malu, tak na cvicenie uz fakt nemam energiu. vlastne cvicim pri malej, lebo je ako zive striebro, na sekundu neobsedi, ale pozeram, ze mas skoro rovnako stareho chlapceka, tak vies, o com vravim 😀

mywiel
28. feb 2010

Odporuca sa po 600 nedeli cvicit jogu a plavat, je to dobré aj na spevnenie panvovych svalov. 🙂 Ja som chodila na plavanie tehuliek bolo to super a po porode budem urcite cvicit jogu. 🙂

zuzanockamt
28. feb 2010

aj ja sa chystam po porode jemne cvicit, aby som sa celkom nerozkysla 😀 a dostala sa co najskor do formy

ladywitch26
28. feb 2010

zuzka, neboj, nerozkysnes, akonahle ti male zacne behat, tak budes chudnut jedna radost 😀 a nieco ide dole aj kojenim. mne po stanke nezostalo do pol roka ani kilo

ivanulienka81
28. feb 2010

lady, tak to uplne viem o com vravis, Misinko je totalne sidlo, uz zacina chodit... 😀 a to si sla tak skoro do prace? a preco?
baby, ja sa nechystam po porode nejak cvicit, teda to neplanujem, pri Miskovi som bola na svojej povodnej vahe hned po porode... takze ak, tak len na spevnenie svalstva... ale po 1. trimestri sa uz chystam na tehu cvicenie, hlavne na spevnenie panvoveho dna a tak...

zuzanockamt
28. feb 2010

na mna sa ale tuky budu lepit ... lebo sice nie som tucna, ale vzdy som mala problem s vahou ... aj teraz to vidim na sestre, maly bude mat pol roka, nieco sice schudla, ale ma uplne inu postavu ako predtym ... a pritom pri malom ma vela roboty, este si aj skolu dokoncuje a uz bola mesiac aj v praci, lebo kolegyna jej vypadla, tak ju volali na zastupovanie, kedze studuje anglinu a vypadla im anglictinarka

ladywitch26
28. feb 2010

ivanulienka, ja som v irsku a tu mas matersku len pol roka. potom bud nastupis nazad do prace, alebo si to mozes predlzit este o 4mesiace neplateneho volna, cize ak ti manzel nezaraba dobre, tak ste bez penazi, lebo vtedy nedostanes ani cent, alebo das vypoved a budes na podpore.
ale "nastastie" muz prisiel o robotu, tak je doma s malou on. vzdy lepsie ako ju dat do skolky taku malu. a ja robim len od osmej do druhej a stredy a vikendy volno, tak to nie je az take zle. hlavne ked doobeda aj tak dve hodky prespi, tak jej prakticky chybam len 4hodiny denne. a to je vtedy s ockom, tak to nie je az take strasne.

inak ja som pri stanke pribrala 15kil, ale 10 islo hned na sale dolu. z toho stanka mala skoro polovicu, 4170 vazila. 🙂 a potom kazdy mesiac kilo dolu, bez akehokolvek cvicenia.

zuzanockamt
28. feb 2010

to chudnutie je asi u kazdeho individualne ... mne na schudnutie zatial pomohla iba 90-dnova dieta ... cvicenie ani nie ... tak sa podla toho potom zariadim 🙂 ... ale budem aj cvicit, nech mi spevnie svalstvo

ivanulienka81
28. feb 2010

zuzka, neplas sa dopredu, nevies ako bude, niektore zeny aj ked su silnejsie, po porode extremne schudnu 😕
lady, tak to riadna velka slecna, ja som sa bala, ze Misko bude velky a ze ho nevytlacim a nakoniec bol vtedy v porodnici najmensi... mali sme porodnu vahu 3000g

ladywitch26
28. feb 2010

zuzka, postava sa ti zmeni, ale nemusi to byt tukom. kosti sa ti rozsiria. ja napr korzetove topy neobleciem vobec, proste sa ti rebra rozsiria a s tym nic nespravis. a aj panva, ale ta sa casom zasa stiahne. ja som napr. gate neobliekla a pritom som nemala tucne brucho.proste sirsie boky. az nejako po 4mesiacoch sa to zasa vratilo do povodnej velkosti

zuzanockamt
28. feb 2010

ivanulienka ... to mal peknu vahu ... ja by som tiez radsej mala mensie babo ... a potom uz ked bude vonku, tak nech pribera 🙂

ladywitch26
28. feb 2010

ivka, tak to ozaj drobcek. inak mne este doktor na sale, ked sme mu davali pripraveny overalik pre malu na mna tak divne kukol, ze ci si myslim, ze budem mat take velke dieta. lebo brucho som nemala velke. no a nas "maly macko" sa ledva do toho overaliku napratal 😀 doktor povedal, ze musela byt riadne natlacena v tom brusku. no ale kto jej za to moze, ked sa jej nechcelo odtial von? 😀 8 dni som ju prenasala, co sa jej nechcelo....

ale na druhej strane, mam kamosky,co mali malinke baba a aj tak su cele dotrhane a ja som bola bez nastrihu a nemam jediny steh. sice som tlacila vyse hodiny, ale aspon mala koza dost casu sa postupne natiahnut, tak som bola zahojena behom tyzdna.

zuzanockamt
28. feb 2010

radsej ani nepiste o porodoch ... ja uz teraz neviem, ao to prezijem, tak neviem ako sa budem tvarit, ked to pride 😅 ... kazdopadne lekari si budu dlho ten porod pamätat 😀

ivanulienka81
28. feb 2010

ja som rodila 5 dni pred terminom... ked mi odtiekla plodova voda, ja som bola taka vyplasena, ze som ani kontrakcie nedostala... iba potom 😀 jejda, hodinu si tlacila na sale? mne cely porod trval 2,5 hod 😅
a vtomto sa zhodujem s tebou, niektore baby sa chvalia ze ja som malu/maleho vytalcila na 3x... hej a dotrhana...
inac to mas paradu, ze si bez nastrihu, ja mam taky maly, ale rychlo sa to zahojilo

ladywitch26
28. feb 2010

neboj zuzi, ja som myslela, ze to bude horsie. 😀 ono to len dlho trvalo, ale inak sa dalo. prakticky mi zacali kontrakcie rano o desiatej a mala sa narodila az o druhej po polnoci, a stale som nevedela, kedy to uz konecne bude. to bolo na tom najhorsie, lebo ja velmi trpezliva nie som 😀 ale mne na utlmenie kontrakcii napr. zabral aj obycajny paralen 1000mg, cize neboj, v pohode zvladnes. alebo poziadaj o epiduralku

zuzanockamt
28. feb 2010

tak ja bez EPI ani rodit nejdem ... ved by ma vystrelo ... mne ledva zaberali dva ibalginy 400mg na MS bolesti, takze to bolo dobry horor 😝

ivanulienka81
28. feb 2010

ja som si tiez myslela, ze to bude nieco ovela horsie.... a dalo sa

ladywitch26
28. feb 2010

ivanulienka, tu robia nastrih len v krajnom pripade. mne ten doktor popri tlaceni robil masaz hradze. bolelo to sice jak svina, ale porodit vyse 4kilove dieta bez jedineho stehu stalo za to. mala som sice taku mini trhlinku, ale ze to ani na jeden steh nie je. len to akurat stipalo, ked som bola na wc, lebo vsak moc je slany. 😖 ale za tri dni som uz ani nevedala,ze som rodila.
a na salu som sla o pol dvanastej a doktor mi vravel, ze nebojte, male bude do jednej na svete, a houby, az o desat dve sa narodila. skoro hodinu a pol som tlacila. no ale kto cakal, ze bude taka velka. vsak aj ked mi ju na hrud polozili, tak prve slova boli jeeezis aky macko 😀 😀

ladywitch26
28. feb 2010

zuzka, mne tiez ibalgin skoro nezaberal, ale ked to tak porovnavam, tak porod nie je ovela horsi, ako MS bolesti, akurat to dlho trva.

zuzanockamt
28. feb 2010

ved uvidime ... dufam, ze tak ako moja mama a sestra mam rychly porod zakodovany v genoch 😀

ivanulienka81
28. feb 2010

lady, no co iny kraj iny mrav 😉
na SK asi automaticky nastrihuju, sa mi to nepacilo, ale som o tom citala, ze je lepsie robit nastrih kvoli babatku, tak potom som tu uz ani neriesila.... aaaaleee som mala jedno jedine stastie, sitie nebolelo... tie co rodili a boli site asi vedia o com pisem

ladywitch26
28. feb 2010

zuzka, prve trva par hodin, druhe uz nie. moja druha sestra bola bleskovka. mama bola rano o pol osmej u doktora a on jej vravi, ze nech si ide domov pobalit veci a pride do nemocnice, ze uz ma termin, tak to nebude dlho trvat. akurat starka bola na 4ke v MFN, tak za nou zasla, ze ci jej nema nieco doniest na otocku, ale chytili ju tam bolesti, tak ju rovno previezli na 6ku a do hodiny bola segra na svete. 😀 a ja som sla autobusom zo skoly a jedna zena, co robi sestricku v nemocnici sa ma pyta na moje priezvisko, ze ci som to ja, co mam dve sestry. a ja som na nu pozerala, ze co jej sibe, vsak ja mam len jednu segru a ona mi stale tvrdila, ze nie, ze mam dve. dosla som domov a doma anarchia, nikoho doma, tak sme sa s kamoskou a segrou nahanali po dvore. o osmej dosiel otec a ze kde je mama. a my len tak flegmaticky, ze nevieme. tomu hned doslo, kolka bije, tak bezal za mamou do nemocnice 😀

ladywitch26
28. feb 2010

ivanulienka, ja som zasa citala, ze niekedy sa sice zena roztrhne, ale ovela menej, ako ked ju nastrihnu. ze to vacsinou lekari su lenivi sit rozstrapkanu ranu, tak radsej vsetko nastrihavaju, lebo co keby nahodou. to uz je zasa na zvazeni doktora, ci vidi, co ta koza znesie, aku ma elasticitu. keby som bola dotrhana, tak sa tak rychlo nezeniem do druheho tehu. 🙂

mywiel
28. feb 2010

Ja som rodila 22 hodin... 😅 😀 a prenasala tyzden.

ladywitch26
28. feb 2010

mywiel, ufff...ale ked uz clovek prenasa, tak sa toho porodu tak neboji, ja som bola naopak stastna, ze uz konecne pojde mala vonku, lebo ten posledny tyzden bol hrozny. len cakanie a cakanie. a aj 20x za den na zachod a obcas som musela brat aj paralen, lebo stanka ma velmi rada kopala stale na to iste miesto do rebra a to neskutocne bolelo. ved mi este tyzden po porode v tom rebre tak brnelo zvlastne 😀

johanka19
28. feb 2010

vy ste pri porodoch? nie nejako skoro?
ja som sa tu zas dlhsie neukazala, sa mi vratilo to neprestavajuce vracanie, som bola skoro dva tyzdne v nemocnici. už som spät, tak som zvedava, ako to bude pokračovať. podla ultrazvuku zacinam 14tt, tak doktori optimisticky že uz by som mala byť na tom lepsie .... ta cakam 🙂

zuzanockamt
28. feb 2010

johanka ... ved sa treba zodpovedne pripravit na porod, nie? ... a cim skor tym lepsie 😀

johanka19
28. feb 2010

ale ked toto nie je priprava, ale niektore prispevky ako strašenie 🙂 🙂
v nemocnici som lezala s babami pred porodom a jedna, kt stihla emdzitym v siedmom mesiaci porodit, takze sme tak poriesili, co sa dalo ... sak ja som sa ešte nestihla poriadne sustredit na to, ze som tehotna a už mam planovat a myslieť na porod? 🙂