Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
Ahojte maminy, konečne sa trošku oteplilo, aj keď tá čľapkanica - nič moc 😒 Dnes som kdesi vyhrabala takú zľavovú knižku do DMky, tuším nám to dali v Dôvere, sú tam všelijaké zľavy na kozmetiku aj UM a pod. a mala by mať na to nárok každá mamina, mrknite na http://www.dm-drogeriemarkt.sk/cms/servlet/segm... , my sme napr. uzavreli malej stavebné sporenie bez poplatku, to je jeden z kupónov...
@lucica ahoj, ja si myslím, že tá teplota je v norme, nemusíš sa báť, pokiaľ sa nezvýši... aj mňa to zaujímalo a tuto som našla nejaký článok o teplote a od 36,5 do 37 je ok, ... http://www.provita.sk/site/node/61
@vulcano1986 no moja starsia sa v klasickej pevnej postielke postavia ako 6mesacna, potom chodila pri nabytku a ked capla na zadok tak sa prevalila a musela som davat pozor aby sa neudrela, lebo este nevedela sediet. A sediet zacala az 7.5 mesacna. my sme cestovnu postielku nemali a ani teraz nemame, malu mam bud v postielke v spalni, alebo v obyvacke na zemi - mam rozlozene tie penove puzzle a to sa jej paci lebo sa moze vrtiet ako chce. a mame tam i hrazdicku na striedacku...
@jarkamartin tak ohariky mi prisli v poriadku. ja som im ale pisala ze nech ich prekontroluju ked ich budu posielat tak pani kontrolovala a pisala mi ze co a ako...ja som spokojna🙂
baby, inak gratulujem vam k selmam zubatym🙂 som zvedava kedy nam vide prvy zubok lebo starsej vysiel tusim ako 8 mesacnej🙂
@vulcano1986 my mame v spalni klasicku drevenu postielku a v obyvacke ma na zemi penove puzzle a na tom hrazdicku a este mame hojdacie lehatko. takze ked nespi bud je pod hrazdickou alebo lezi v lehatku a mozem si ju presunut kde chcem a ked sa jej chce spat tak ju dam do spalne do postielk nech ma klud...my cestovnu postielku nemame a ani by som nechcela podla mna je to zbytocnost ak necestujete...
@petraas ďakujem za odpoveď. no uvidíme, asi ich teda objednám od nich 🙂
@petraas No praveze mne sa zda keby bola cely den skoro na zemi, že jej je tam zima, my mame tak debilne spraveny byt ,že nám fúka cez vchodove dvere, a to je dost cítit proste sa mi zda že na zemi jej je zima keby tam bola dlho tak preto sa pytam ako ostatné to riešite no kukám že vačšina tak že maju deti na zemi a inak ich daju do spalne, lenze ja kopu krat ani nestihnem ju preniest , lebo len odidem do kuchyne umyt riad a hrajka sa vykrikuje si a pridem a uz spi :D :D a keby som ju prenašala tak sa zobudi a uz nezaspi :D
@sjuz Wau tak to som nevedela, že aj opčne sa to dá :D najskôr chodť a potom sedeť ale veď každe dieťa je fakt iné, kto vie možno aj naša spraví opačne veci :D , inak my máme dosť chladno podla mna na zemi, ono mame tam deku aj podložku aj hrazdičku, ale stale sa mi tam zdá že fúka odo vchodových dverí, také nanič mame orientovaný byt, takže preto radšej ju dávam do tej cestovnej :D , už sa teším keď sa posaí alebo bude bežkať :D , aj štvornožkovanie bude sranda, ak teda bude , lebo napr ja ako mala som vôbec neštvornožkovala :D
@vulcano1986 my mame prave ze strasne teply byt, uz druhy den mam uplne vypnute radiatory aj den aj noc a to este pravidelne vetram. V lete je tu na umretie, ale zasa nemusim sa o malu bat ked ju mam na zemi 🙂 neboj vsetko bude, nasa pekne aj po 4 chodila a pri nabytku po 2, choditko sme nemali, takze nic ine jej neostavalo kym sa neodvazila sama :D
Ahojte, pridávam sa k Vašej debate. Náš malý mal teraz 5 mesiačkov ale zatiaľ sa ešte nepretáča iba dáva na bok Vaše deťurence ano??
@ebabytrencin neboj to uz bude hned, aj nasa sa asi 2 tyzdne davala na bok a od soboty sa uz pretaca 🙂 tak sa z toho tesim...
No my mame 5 mesiačikov presne zajtra, a pozajtra konečne ideme na poradňu, som zvedava koľko pribrala a narástla, neboli sme tam od jej troch mesiacov tak uvidíme, o koľko sa princezna zvačšila :D, inak nám sa na bok dáva už dobrý mesiac , ale prevaliť úplne sa jej podarilo len sem tam, len ja mam taký pocit, že ona keď sa dá nabok ani sa jej ďalej už nechce, lebo ona je spokojna na boku, tam dokáže aj zaspať tak. :D, inak domáce papu vôbec nechce a už týždeň sme na HIPP pohárikoch a tú zeleninu zje komplet celú len sa tak zapráši, ešte aj zapije mliečkom a je spokojná, ale akonáhle vidí domáce tak už aj plače tak zatiaľ jej dávam toto no a myslím že z toho vyrastie neskôr a bude papať aj moje :D :D .
@vulcano1986 a druhe ockovanie uz mate za sebou? nas to caka aj s porodnou 19/2 a to bude mat mala takmer 5 mesiacov... tiez som zvedava na miery 🙂
Náš malý mal 5 mesiacov v nedeľu a druhé očkovanie mal 20.12.
@vulcano1986 ja som zatial skúšaka mrku samotnú, mrkvu so zemiakom a dnes mrkvu s jablčkom a toho si dal asi najviac ale ešte je to také nasilu ale určite sa to lepší zajtra asi skúsim pridať brokoličku nevie či mi nezačína dochádzať fantázia 🙂))
@vulcano1986
@ebabytrencin ja som skúšala mojej dávať dva dni mrkvičku a vôbec to nechcela papať,vypľúvala a začala plakať.A dnes som jej skúsila ryžovú kašu a z tej trošku spapala,minule mi aj tú vypľula,tak dúfam,že sa to už zlepšuje a rozpapá sa 🙂
@5katarina7 my to máme s papaním uplne originálne s prsníka moc nechce proste si ho nedá niekedy dá - v noci nemá problém a nutrilon mi moc nehce, takže odsávam a dávam mu z fľašky 🙂 Tak sa už teším čo bude už lyžičkou papať aspoň 3x za deň
@ebabytrencin tak na to sa teším aj ja 🙂 Moja papá Nutrilon,jej chutí 😉
@sjuz Ano druhé očkovanie chvalabohu úspešne za nami a všetko v poriadku , žiadne horúčky ani nič iné , tak som bola šťastná jak blcha :D , my sme boli na očkovaní 17 januara a dnes ma naša princezna presne 5 mesiačikov :D.
@5katarina7 Tak s tou fantáziou máš pravdu, ja tiež stále rozmýšľam čo môže a čo nie a nie je toho veľa čo môže. Napríklad minule som jej kúpila takú zeleninu s mletým morčacím masom a začalo ju to drhnúť ked som to ochutnala tak aj mna strašne husté to bolo a to že od 4 mesiacov
aj my už mame prvé dva zubky 🙂 vykukli skoro naraz. Len viac kakal ani neviem či mal horúčku, len tak náhodou som na to prišla keď ma trochu pokúsal do bradavky a len som prstom nahmatala malé ostre vycnelky 🙂 ani my sa ešte nepretacame, iba na bok zatiaľ.
Tak dnes sme boli na poradni, a máme krásnych 6600 g a 61 cm, vraj sme uplne tak akurát ani tučný ani chudý , presne stred :D. No povedala mi že ked už má 5 mesiacov aby som jej dávala polievky, no ako mám dosť čo robit so zeleninou a ovocím a ešte len jej idem kašu dať zajtra a ona že polievky :D tak na to som zvedavá, a hlavne s tým vymýšľaním čo tam dať. Mimochodom čo vy budete , alebo ste už dávali aké polievočky ??? Inšpirujte troška :D
Ahojte, chvilu som tu nebola, lebo sme vsetci pochoreli vratane maleho - taka viroza - najprv horucky 24 hod. (38,5 - 39) a potom kasel - zvladli sme to vsetci aj maly stoplik - cipky zaberali za 15 min. - uz ma to nejako nenervovalo, ako pri prvom - ja som ochorela posledna, ale uz je to ok...
zubky - my nic a este dlho asi nic, nasmu prvorodenemu vysli az na 9 mes. - a vyzera, ze to mame v rodine, manzelovi este neskor - ked idu zubky, dasno zbelie a zhrubne - najskor treba cakat dole jednotky, ale mozu vyjst aj ine... ja mu ani usta nekontrolujem, lebo pri prvom som to robila od 4 mes. a nakoniec si dal nacas...
prikrmy - my uz pekne papame mrkvu, zemiak, cukinu - davali sme vselijake hotove kombinacie od hami a hipp a papa 125 g, ked sa mi zda huste, zriedim vodou, alebo aj s ryzovou kasou (nemliecnou) - na veceru zas kasu, aj to spapa tak asi z 150 ml vody - ak vam to pustaju z ust von, skuste pozbierat a vlozit zas - my sme to tak robili na zaciatku - teraz uz to ide aj bez toho, len musim davat male susta - uz von nevytlaci a ked uz ma raz v ustach, prehltne - sem-tam pri tom rozprava a vtedy to prska na vsetky strany a pocas choroby aj kychal, tak som bola osprchovana 😀 ale dalsiu lyzicku zobral
aj my sa uz pretacame - par dni po 5 mes. - z chrbatika na brusko - boli sme minuly tyzden plavat a to nam instruktorka urobila aj take male poradenstvo, ako mu posilnit hravo brusne a chrbtove svaly a po par dnoch to islo - super, uz sme boli plavat aj druhy raz a vo vani toho dost vydrzal, takze svaly dostavaju zabrat a nesie to vysledky 🙂
my mame uz 5 mes. - 9,680 kg a cca 73 cm
posielka - my mame v spalni taku "babybay", bez prednej steny, aby som ho lahko vybrala, ale ani tam nespi, lebo spi pri mne - aspon v noci nemusim vstavat - ked sa koji, vystrcim didu a spim 😀 v obyvaku byval na gauci - roztiahnutom, teraz je uz na penovom puzzle a decke s hrazdickou alebo na mne alebo v lehatku (ale uz v podstate len ked sa krmime a po krmeni) - pre deticky je teraz najlepsie, ked ma pevnejsi povrch, nez je cestovna postielka (teda ak ju nemas v nej dole, ta nadstavba je makka) - tam si mozu cvicit pretacanie volne a to je dobre, aj nas prvy bol na zemi od 5 mes. a myslim, ze vdaka tomu sa zacal hrabat najprv na 4 (6 mes.), stvronozkovat (7 mes.) a potom sa postavil na 2 technikou "rytiera" (8 mes.) a nakoniec sa zacal presuvat popri nabytku (9 mes.) a chodit (10 mes.) - nesedel, kym sa sam neposadil a to bolo tusim az potom, ked uz chodil okolo nabytku - ono to vraj tak aj ma byt, dr. vzdy opakuju: "pasivne neposadzovat", cize neposadit babo a podopriet vankusikmi "nech si sedka a nech vidi" - to nase mamy tak robili, lebo kym dieta nema dost silny chrbatik stvornozkovanim a nezacne sa tahat do stoja, nema co sediet - ziadneho dr. nezaujima, ci sedi, ale ci sa pretaca, plazi, je na 4, stvornozkuje a ako sa stavia - ci ako rytier v zbroji si nakroci jednou nohou pred seba a druhu pritiahne - takze najlepsie je mat v byte miesto, kde si moze prist, chytit sa rukami a vytiahnut sa hore - pre nas to bolo vzdy v obyvacke pri nabytku - ale planujem nevyuzitu postielku presunut do obyvky a domontovat prednu stenu - ale az ked bude lozit, bude to pre neho ohradka, ked ho budem chciet zlikvidovat a tam sa moze aj postavit. Mam skusenost, ze deti, ktore sa naucia predcasne sediet potom nestvornozkuju - lebo uz nepotrebuju sa dalej hrabat, ked uz sedia a na vsetko vidia - a to nie je dobre pre svaly...
teraz som pozerala foto - chytat sa tyciek a vytahovat sa zacal maly medzi 7. - 8. mes., ked uz vedel stvornozkovat a snazil sa postavit - pri tom niekedy skoncil na zadku a posedel si, ale hned sa spustil do lahu - aj sa tak hral - pristvornozkoval niekde, vzal si vec do ruky a lahol si s nou... niektore deti prechadzaju zo 4 do sedu... tak to vraj ma byt spravne
ja pod polievockou rozumiem zeleninu rozmixovanu s vodou - mrkvovu, zemiakovu atd. cize zeleninku riedku
@lucifuk_77 Waaaaaaaaau , tak klobúk dole, krásne si nám tu zhrnula vývoj do roka :D :D :D :D , normálne si to asi skopírujem :D :D , no my máme postieľku tu cestovnu , no máme tam madrac v nej tak je to pevnejšie, len keď mne malá na zemi často zapí, lebo ona cez deň ešte dosť spinká a je tam zima na ňu tak je častejšie v tej postieľke. No keď sme pri sedení, mne včera povedala doktorka ze kludne ju dávajte sedieť oprite o vankúše tak 15 minut maximálne denne, no tiež sa mi to zdá skoro a ona sa stejne tak či tak asi zveze dole , takže myslíš, že na zemi začne skôr štvornožkovať ? Inak sa strašne zapiera nôžkami ked ju aj berem na ruky ,alebo ked ju dávam do autosedačky úplne rovné pevné nožičky :D kým sadne , nechcem práveže jej robiť nejakú chybu, a nechcem jej ani nič zle na svaly a chrbátik spraviť, tak neviem čo je lepšie teda , a to štvornožkovanie začal tak ze sa obraátil na bruško a tak začal ? Takže v podsatte sa dá to troško ovplyvniť ten vývoj . A čo vravite kto na pavúka ? Lebo ja ho zatial nejako ani nechcem kupovať, a ani sa to neodporúča moc . Zúbky nemáme, ale nevadí jedného dňa vyjjdú :D ale dobrá informácia ako to spoznať o tých ďasienkach :D :D .
ahojte baby,
co varite drobcom aku zeleninku? lebo uz neviem co dat.
my varime:
mrkvu so zemiakom
mrkvu, zemiak, kalerab
zemiak, cukinu
zemiak karfiol
zemiak, brokolicu
dajte este nejaky typ🙂

Ahojte, mali vaše deťúrence keď sa im tlačili zúbky aj teplotu? Môj malý má od včera 37,5°C (v zadočku), viem, že treba 0,5°C odpočítať, ale je to tak na hrane a je už druhý deň taký uplakaný. Ešte ako na potvoru išiel manžel dnes na služobku a pride až zajtra, tak si to užijem naplno. Ale v noci spinkal pekne ani nemal telotu az zasa rano okolo 9:00 vyšla na 37,5°C. Ďasienka nemá opuchnuté. Ja len dúfam, že to nie je choroba.