Septembrové detičky 2012
Otváram novú tému a pozývam všetky mamičky z našej starej témy, ale aj nové, aby sme si navzájom pomohli s problémami, ktoré majú naše deťuchy alebo len tak pokecali 🙂
Tak sme včera boli na 7 mesačnej prehliadke, už máme 65 cm a pekných akurátnych 7440 g :D , všetko ok a najbližšia bude až v júny . Vy tiež máte takéto odstupy ? Lebo okolie sa velice divý hlavne babka prababka 🙂 že sak oni chodili ked sme my boli malý každý mesiac na poradnu 🙂, a hlavne som sa chcela spýtat kedy začnente svoje ratolesti dávať do športiakov ?? My už máme doma od marca kúpený no vonku sme s ním ešte neboli a hlavne som zvedavá čo bude robiť ked ju tam priputam, lebo na to v kočíku zvyknutá nebola kedze je ešte v hlbkom :D
@lusinda1989 @jarkamartin fíha baby to fakt, už v roku idete do výroby druhých? Ja sa toho velmi obávam a plánujem začast s výrobou tak ked bude mat malý dva...klobuk dolu inak.
@jarkamartin ako sa to prejavuje?
@vulcano1986 my sme boli ako sest mesacne mali sme 63cm a 6320g a ideme az ako osemmesacne takze tiez mame rozostup dvoch mesiacov... My mame adbor pepe a tam je kvazi vanicka spolu so sportuakom ale vcera som skusala pasy kedze sa mi mala namiesto spanku stavala v kociku a su naaam desne velke takze to bude sranda... Planujeme sportiak caretero monaco tak uvidime. Nech je uz teplo a pekne ...
@danjelca tak ja nechcem aby mali deti velky vekovy rozdiel uvidime ako to dopadne lebo na druhe sa musime prestahovat a to neviem kedy bude takze uvidime...
@lusinda1989 no my mane Graco Evo sportiak a tam sa daju nastavit tie pasy podla vysky aj vsetkeho len neviem ci sa jej to bude pacit al je sikovny a lahucky a kezdze ja som krpec tak pre mna ideal a aj pre malinku lebo tam moze aj buvat uplne dat dole aj sedkat krasne :D, no a ja druhe ani neviem ci planujem ako som uz vyssie pisala sa bojim ze by to druhe nebolo take dobre :D:D ako teraz žabka nasa :D :D
@vulcano1986 presne pre toto mám ja rozdiel medzi deťmi 5 rokov, len to máme naopak... náš prvorodený bol hrozný, ale naozaj hrozný plačko a veľmi náročné bábätko... zato teraz si materskú užívam, ani malú síce neobišli koliky, ale od toho 3-4 mesiaca je už dobre a je z nej taká vegeťáčka vysmiata...a majú sa veľmi radi, ja by som takýto vek. rozdiel nemenila 😉
@lusinda1989 no vyzerá to asi takto: http://paediatrie-in-bildern.de/modules.php?op=... len teda priebeh to nemalo ako to popisujú, že najskôr vysoké teploty potom výsev, tak som si nie úplne istá či to bolo ono, ale doktorka tvrdí, že hej a dnes nám to našťastie začalo ustupovať, ale teda posledné dve noci boli zlé, asi ju to chúďatko svrbelo.
@danjelca ja si musím zaklopať, malá je dobré aj keď časovo náročné bábo (keď nespí treba sa jej venovať- ale na to sme na dovolenke, aby sme sa im venovali), tak si trúfam 🙂 keby bola zlá asi by som zvažovala. plus sa mi páči menší vekový rozdiel a kratšia materská, tiež nie je na zahodenie- aby som načisto nevypadla. aj aj tak človek mieni, pán Boh mení, tak plánovať môžem ale kedy sa zadarí neviem 🙂
@vulcano1986 my ideme už druhý krát po dvoch mesiacoch na poradňu. aj tak ju len pozrú, zmerajú, zvážia a ideme, taká rýchlovka 🙂
@jarkamartin nasa starsia to tiez mala asi 6-7 mesacne. 3 dni vysoke teploty, nic ine, a ked teplota ustupila, tak sa vyhadzala. potom uz len fenistil kvapky a natierat mastickou a o par dni nebolo ani stopy
@sjuz fenistil sme brali aj my, ale ničím som ju nenatierala našťastie nám to už zmizlo, len som bola prekvapená, že to prišlo bez teplôt. ale je možné, že ich nemala, pretože brala antibiotiká. aj doktorka si dala otáznik k diagnóze, keď som povedala, že ich nemala, ale tvrdila, že to je tá šiesta choroba. ale teda jedna z tých príjemnejších chorôb 🙂
@jarkamartin no veru lebo nasa ich mala riadne, nad 39, takze mi nebolo vsetko jedno a hned ako teplota klesla cela sa vyhadzala. nam dal lekar len recept na zinkovy krem, taky miesany v lekarni... no ved asi ma to teraz caka aj s druhou, ale mozno sa nam to vyhne...
Baby neviete kde by sa dal vidiet sportiak active baby q? Rozmyslam nad nim a cataerero monaco...
Ahojte, tak prve babatkovske plavanie je za nami 🙂 malemu sa velmi pacilo. Vrelo odporúčam s detičkami. zabavia sa, zacvičia si a niečo nové sa naučia.
@lucica jeeej aj my chceme ist ale az niuekedy v maji ked bude teplejsie 🙂
@lusinda1989 si z BA? ak ano, pozri si aqua baby centrum v devinskej, maju na maj, jun akciu nejakú. Ja tam chodím a som spokojná.
@lucica nie som z modry a budeme chodit do pezinka ale dakujem 😀
@lusinda1989 🙂 nie je zač
A to sa vám dá načasovať ? Lebo keby som ja chcela chodiť na plávanie s malou tak ťažko by som to vždy stihla, lebo ona si zaspi kedy sa jej zachce a niekedy ťahá 20 minút inokedy dve hodky takže ja sa nemôžem na časy vôbec viazať nejako a budiť ju samozrejme nechcem :D, lebo my spinkáme celú noc od tej desiatej do osmej, napapa sa a este potiahne do jedenastej aj pol dvanastej, potom sme vonku tri hodky to aj spi aj je hore, no a po obede to je take ako som vravela niekedy 20 minut inokedy dve hodky abo hodku ale nedá sa to vyčíhať :D takže ja by som rada na plávanie aj chodila no asi by sme tam viac neboli ako boli :D a nehovoriac o tom ze v kočíku aj v autosedačke automaticky zaspinká :D
@vulcano1986 JA SI VZDY TOMU PRISPOSOBIM DANY DEN. MY mame plavanie o 11:45. Kedze moj maly spi kazde 2 hodiny este stále, tak rano vstavame okolo 8:00, o 10:00 ide spinkať. Doma spáva iba 30-38 minút 🙂 znie to smiešne ale je to tak, čiže medzi 10:30 a 10:40 vstane, dam mu desiatku, o 11:00 sme napapni a oblecení a ideme do auta. Okolo 13 je už po plávaní a zvacsa sa nalodime rovno do auta, hned zaspi, doma ho vynesiem hore, dospi si svojich 30-38 minut, potom dame obedik, zahrame sa a ideme von. Moj drobec je jak hodinky, takze my s tym nemame problem. Ale vsetko sa odvyja od toho kedy rano vstane, to nie je vzdy rovnake, ale medzi 7:30 a 8:30 zvacsa vstavame.
Ahojte maminy, vidím, že si všetky užívate krásne počasie, konečneeeee, huráááá! A tak to má byť 🙂 Tak krásne kočíkovanie 😉
Ahojte maminky ako sa máte? My sa máme dobre, včera sme boli na kontrole, najbližšie pôjdeme až v júni. Máme skoro 9 kíl a 69 cm, ale tie centimetre som si nie istá, kedže sestričke vypadol meter trikrát z ruky, typovala by som, že má ešte trošku viacej.. 😀 ale aj tak, ako nám tie deti narástli z tých drobčuliatok 😀 Včera jej lekárka prepichovala ušká, vyšli sme von, čakala som plač a nič..iba potom, keď sme si ju prevzali, našťastie hneď na to zabudla, že jej niečo na uškách aj robili, ležala na nich, šúchala sa.. lekárka hovorila, že už môže aj chlebík s masielkom, ale to by ho musela niečím aj rozžuť, keďže nemá ani zuba...
@hanka_xy včera sme boli zaniesť ten moč, výsledky sú dneska. To bola sranda včera ten odber, keď mala čúrať, tak ani za ten svet 😀 hlavne, že inokedy sa jej dotknem a už to ide 😝 som ju dala nakoniec na nočník a do piatich minút bolo po probléme 😉 ešte dobre nakoniec, že som ho kúpila, bol v akcií 🙂
V posledných dňoch som postretávala mamičky z pôrodnice, čo boli so mnou, také veľké deťuchy už majú, mám pocit, ako keby bola naša taký trpaslík oproti nim 😉 je to fajn vidieť známe tváre 😀
@nkem pekne si to vymyslela s tým nočníkom 🙂 Ja keď ju tam chcem posadiť, tak sa prehne ako luk a je dosedené 🙂 Inak malá je od zimy tak zvyknutá spinkať vnútri v posteli, že pri kočíkovaní nevie zaspať, na všetko je zvedavá, keď už je veľmi ospalá tak mrnčí, nezostáva iné, len ísť kočíkovať, keď je vyspaná 😖 A keď aj zaspinkala predvčerom a nechala som ju na terase, tak pre istotu začal sused orať v záhradke a bolo... 😖 No nič, idem ja šuchnúť okná, nech môže cez ne to krásne slniečko svietiť dovnútra 🙂
@hanka_xy to bolo prvý krát, už som bola zúfalá ako odobrať ten moč, kedže hodinu som jej mačkala bruško, dala piť, studené na bruško a nič.. tak nás nočník zachránil 😀 to je pekné, že aspoň spinká, aj keď v posteli 😉 naša nechce spať ani za ten svet, len občas v kočíku. Bola som s ňou pri jazere cez obed na 2 hoďky, ja spálená na tvári ako rak a slečna ako keby bola v tieni a to som ju držala na rukách 😀 😝 ale tým som si uvedomila, že už jej musím kúpiť krém na ochranu proti slnku.. 😅
@nkem No dnes som bola úspešnejšia, práve spinká na terase, skúsila som ju dať do športovej časti, tak pozerala naokolo a keď na ňu prišiel spánok, tak som ju dala ľahnúť a zakryla tváričku plienkou a pekne zaspala 🙂 Skúsim aj nabudúce... Vidíš, to ma ani nenapadlo, už ich budeme musieť krémovať, dobrý postreh 😉
Ahojte dievcence nasa mala spi tak mam cas napisat 😊 inak musim striehnut co to male sidlo vyvedie. Uz mame jeden zubok a asi sa tlaci dalsi kedze v noci tasa horsie spinka. Na plavanie sa budeme hlasit koncom maja nech je uz krasne teplucko. Uz sme vybrali aj kocik uz ho len ist kupit maminka sa nevie dockat ked uz nebude musiet nakladat ten nas tank. Vcera sme aj kupili stolicku na jedenie v ikei klasiku tak sa tesim ze budeme mat konecne v com pekne papat. Len problem je ze stale neviem ako malu obliekat ci uz je to na body s kratkym rukavom alebo nie. Boli sme pozriet aj babku c.3 na vylete sme boli v ruzomberku mala konecne nereve vo vajicku jak tur ale sa aj pekne pohra nastastie lebo sme isli len my dve. Moc sme my neodovzdavali ale za to nas caka ocne, cievne a neurologicke kvoli hemangiomu co mame na chrbatiku. Konecne sa aj rozpapkala a teraz mam skor problem utisit jej hlad ako do nej nieco dostat 😄ako twn cas leti o chvilu prve vyrocie svadby...
ahojte. aj mne drobec spí, tak že aj ja napíšem čo nové. dnes som zistila, že máme tretí zub, nakoľko pri slovách ukáž zub, zatne pery a nechce ukázať sme si ho doteraz nevšimli, podľa mňa tam už je deň, dva. je to pravá dolná dvojka, tak takýmto tempom budeme mať dolné a hore nič, asi dáme vyrobiť žabku 🙂 minulý týždeň si začala sadať, cez víkend to zdokonalila a teraz už krásne sedká sama, horšie je, že objavila aj nožičky a začína sa stavať. v stredu ideme na kontrolu, tak som zvedavá ako sme narástli a koľko sme pribrali. no papáč nie je bohvieaký- teda ako ktorý deň, a aj podľa zeleninky- naj je brokolica, no keď nechce papať, ale aj vždy po papaní sa dotankuje, tak stále vyhráva cicík 🙂

ahojte 🙂 dnes sme boli dať nastreliť náušničky 🙂 nebolo to až také strašné, pár slzičiek a hotovo... ale čo vám poviem, náš tato sa solidárne a celkom spontánne rozhodol a tiež si dal nastreliť 😀 som zvedavá na reakcie okolia, lebo veď máme aj konzervatívnejších ľudkov okolo seba... 😀