Spoločný termín - september 2016
Mamičky s termínom v septembri 2016
Tak sa pridávam 🙂 Zatiaľ nám to vychádza na 1.9 😀
@erinne dakujem. veru tak si pripadam, male bude asi dobry jedak lebo stale mam v ustach 1000 slin a stale nieco musim davat do zaludka inak ma napina. rano som sa napila a voda sla von...dnes si davam pozor na pitie a caj len posrkavam a vodu si asi kupim dojcensku.zaludok totalne na vode, nepocuva ma vobec. ale stale sa mi zda ze to je lepsie ako pri dcerke, vtedy som vracala niekolko krat na den a mohla som jest len domace jablka vsetko slo zo mna von, teraz jedlo udrzim v zaludku a radsej by som bola hladna hehe ale to ma hned napina.len stylom ze stale nieco jem si pripadam ze priberiem ach.
A moj syncek ma dnes 7rokov.taaaak ma trhalo,ze mu to dnes povieme.ale tiez by som chcela pockat do 12tt
@bianca2
@lenk30 ja som uz okolo 11tt, vcera na poradni ze 10tt+3, ale babo ze bolo trosku vacsie, takze moze byt tak 11tt. A stale sa mi zda strasne skoro to dcerke povedat (v aprili ma 7). Neviem ci je to vekom, ale sledujem sa, bojim sa 😀 V prvom tehu som koncila VS, nebol cas sa riesit. Ale mam uz teraz 2rizikove faktory, zle to moze skoncit aj v 28tt, tak neviem kedy sa odhodlam. Faaakt by som nechcela vysvetlovat dcerke, ze ten surodenec co mal byt, nebude. ☹
@erinne to co su tie rizikove faktory? ja mam akurat blby krvny obraz, menej cervenych krviniek, cop ja som ho vzdy mala super a nechapem z coho mam tento utlm tak mi lekarka dala kartu a 10.2. idem na hematologiu.ale dost ma vystresovala teda ale uz som v pohode.len reku pre babo asi nie moc dobre ked mam menej cervenych krviniek, zas hemoglobin mam ok. @lenk30 vies co ked bude dobra poradna tak ja sa asi neudrzim a v tom 9tom tyzdni to asi malej poviem.aj tak na mna okolie pozera divne ked mi je stale nagrc 🙂 a mam nizky tlak.
@bianca2 napr preeklampsia. Prve tehu som mala preto rizikove, aj nakoniec vyvolavany porod lebo uz som mala zle s oblickami. Teraz mam uz tiez vyssi tlak, tym to zacina, takze predpoklad ze sa to zopakuje. Druhy, vcestna placenta. To mi zistila teraz na poradni. Tam je riziko krvacania, predcasneho odlucovania placenty atd. A je to jednoznacna indikacia na cisarsky.
Dalsie rizikove faktory su napr. opakovane potraty v min (tam je riziko ze sa zopakuje znovu), aj viacpocetne tehu (to sa zase z priestorovych dovodov 🙂 rodi predcasne), myslim ze aj tehu po umelych oplodneniach..
@erinne dik si zlata ze mi to tak vysvetlujes. vies co ja som bola na preventivke a doplatila som si par extra prvkov a medzi nimi i kys listovu a praveze som jej mala vela, norma 25-50 a ja som mala 100. tak lekarka hovorila ze to moze aj s tym suvisiet.pritom som brala len femibion a b komplex ale tam bolo 1000 mili ci mikrogramov nepamatam tie jednotky.ale aj femibion ma okolo 800. dalej som mala zelezo,zinok a med na hornej hranici ale v norme a co som konzultovala so zdravi-az.cz tak vyslo ze si mam dat este urobit nejaky ceruloplazmin a feritin to je ze ako sa dostava zelezo,med a zinok do buniek lebo asi sa nedostava moc a preto je v krvi vyssi obsah.a to vplyva na to preco je menej cervenych krviniek.plus som si pisala stravu na cronometer.com a tam ked si zapises za cely den co zjes tak ti vypise presne ziviny cez vitaminy a aminokyseliny a proste vsteko a vyslo ze jem malo retinolu.pecienku neznasam a nejedla som ju nikdy, ta ma najviac retinolu a toto priamo suvisi s tym ceruloplazminom a feritinom. a teraz mi je nagrc a vsetko mi smrdi tak pecenku do seba nedostanem.ale cele je to velmi zaujimave a som zvedava co mi povedia na hematologii.beriem b1 na krvotvorbu, pijem cviklovu stavu ale ten pan hovoril ze je to kvoli retinolu co aj tak teraz do seba neviem dostat. v prvom tehu som nemala ziadne vyrazne problemy len drobnosti ako nizky tlak,zaha a vracanie a teraz detto.tak snad aj toto nejak poriesime.zatial prvy krat pojdem ku gyn 18.2. dovtedy nic neviem.
Stalo sa vam ze odrazu tehot. priznaky pominu a objavia sa celkom ine? Doteraz mi bolo nevolno a velmi ma boleli prsia. A teraz ma pobolieva obcas hlava a pali ma zaha... neskutocne! Som v 9 tt... Doktor mi to nevysvetlil.
@nena984 ahoj ja som na tom jak ty skoro, 10tt do teraz zvracanie a zrazu akoby nic proste to prestalo a chyta ma zranica aj sa bojim ci je ok vsetko nastastie ma hlava neboli aa ine tazkosti tiez nemaa len no z bicoho nic sa stopnu alebo zmenia riznaky... take nam nikto nepovedal ze sa bude diat z nicoho nic zo dna na den .. :D
@nena984 ja som to mala presne tak isto, v 10tt mi prestalo byt tak zle, aj prsia skoro prestali boliet, az som sa bala ci je babo ok. Aj doktorka hned spozornela, ked som jej to vravela a rovno robila sono. Ale bolo to ok.
Ja som si to vysvetlila tak, ze sa telo po tom pociatocnom soku "coze sa to deje" uz trochu adaptovalo na novy stav. Dufam teda ze bude vsetko ok aj na dalsej kontrole. Dr mi povedala len, ze vsetko moze byt, kazde tehu je ine.
@erinne ked som mu volala môj lekar ma iba vysmial, ze co stresujem a ani ma nechcel vidiet. Ze nech pridem az o tyzden a pol, tak ako bolo naplanovane... len ja sa citim tak uz od 8tt a lekarovi mam ist az v 10tt... nerozumiem ako moze byt taky ked citam ze to naozaj vselico moze znamenat... trapim sa
baby, stalo sa vam uz niekedy ze vam chybne vysetrili krv? bola som na preventivke v januari, vysli mi nizke erytrocyty a trombocyty a lekarka mi dala kartu na hematologiu ze mi urobia podrobne vysetrenia.objednali ma o 3 tyzdne, 3 tyzdne stresov kedze lekarka povedala ze utlm mozu sposobovat aj onkologicke ochorenia.presedela som cele doobedu na hematologii a vysledok ze slo o omyl labaku, vsetko mam komplet v norme. som rada vysledku ale chapete ze vyrobili chybu a zbytocme ma stresovali a to som akurat vtedy zistila ze som tehotna...
Kočky, ktorá ma vie hodiť do skupiny septembrovcatka 2016? Ďakujem 🙂
@bianca2 to mi je luto tych stresov, doktori to vedia pivedat aj velmi necitlivo a clovek aby sa trapil kym bude mat dalsie vysledky.
Hlavne ale ze je vsetko v poriadku.
Mozem aj ja poprosit o pridanie do sukronnej skupiny. Tu sa nejak prestali pisat.
Ja uz som doma z nemocnice, zatial ok. Ale snazim sa stale lezat.
@jankastubka prečo si bola v nemocnici?
Ja som to v stredu na gynde zamietla tam ist...aj tak by tam so mnou isto nic nerobili
Baby,môžem Vás poprosiť o pridanie k Vám do skupiny?
@anielicek spinila som. Isla som na urgent a tam mi dali na vyber, ci chcem ostat alebo ist domov. Kedze som ale dva krat uz potratila, povedala som si, ze radsej ostanem. Predsa len, doma by som nemohla lezat a ani by som nebola tak pod dohladom. Mam takmer 3 rocmu. Takto si manzel zobral ocr a ja som si 5 dni polezala. Davali mi okrem duphastonu aj lieky proti krvacaniu, co mi pri minulych 2 potratoch nikdy nedali. A nasli mi z vyteru nejaku bakteriu, na to mi dali vaginalne antibiotika.
@jankastubka hm,presne toto som mala aj ja,že som špinila,tak mám duphaston,ascorutin,užívam aj kys.listovú,občas magnézium a dal mi v stredu macmirror,ale ten už radšej neberiem...neviem či viete,ale je to iné svinstvo potom,keď vychádzajú tie výtoky z neho
@lenk30
@bianca2
@januliak baby, tak moja mala uz to vie. Sli sme v piatok vecer domov, vsetci 3 nacvaknuti v mini vytahu, tak sa na mna lepila a zrazu hovori ze, mama tebe rastie brucho, mas tam dieta?! 😀
Milujem tu moju malu intelektualku 😀
A to som si zrovna v ten den rano hovorila, ze este mi to brucho tak moc netrci.
@anielicek a co je to ten macmirror? Tiez antibiotika?

@bianca2 ahoj, no na take nevolnosti ze zvracias aj vodu veru neviem co pomoze. Mne sa zda ze ani nie je nevolnost ako nevolnost, v prvom tehu som vracala od 10tt do cca 20, kazde rano do 5min po tom, ako som si sadla na posteli. Nemam pocit ze by mi nieco pomahalo. Ale potom uz bolo cely den uz dobre.
Teraz (som dnes 10tt+3 cca) to je uplne ine. 7tt-10tt cely den zaludok na vode, natahovalo ma naprazdno a vzdy mi pomohlo zjest par piskot. Plus riadne zhlboka predychat. Vraj nevolnosti suvisia s nizkou hladinou cukru v krvi (preto su casto rano po nocnom hladovani). Skus mat pri posteli piskoty, este kym vstanes daj si 2-3. A po chvilke skus pomaly vstat.
Este viem ze niekomu pomahaju lizatka pre tehotne, mali by mat v lekarni. Osobne som neskusala.