Spoločný termín - september 2016
Mamičky s termínom v septembri 2016
@tami2014
@mibo11
baby a kojite este? lebo u nas uz to vyzeralo, ze sa sama odstavi, ale potom zacali rast ocne zuby a zase si "spomenula", ze potrebuje prsnik...mam velku dilemu ci ju mam odstavit alebo nie, hoci nie som s tym uplne stotoznena (mozno aj trochu leniva, lebo mala zaspava na prsniku a vyhovuje nam to velmi aj cez den aj vecer)...
@januliak ja mam tolko teraz (pre mna nezvyk) a sice to tiez nie je ziadna sranda,ale radsej by som toto vydrzala az do konca tehu ako tie zavratne vysiny🙂) ja som sa vtedy sice citila v pohode, ale z poradne v 8.mes som sla rovno na prijem a tam mi teda nalozili poriadne. Dufam ze sa tentokrat tomu vyhneme🙂
@erinne to ti verim,radsej nízky ako vysoky. Ja som zostala tiež skor doma,ale nastastie som uprosikala Mudr.,aby som nesla do nemocnice. Som sa zacala skoro otvarat,tak som poctivo lezala doma a pohyb minimálny 😒 Tak tiez dufam,ze bude teraz lepsie,aj ked mala si to nakoniec rozmyslela a cucala tesne do terminu(2dni),len ja som si pripadala ako otvorena konzerva a uz len vyklopit 😂 Mozno aj preto porod bol rychly 😜
Mate niektora skusenosti s vironalom?mam ho z energocentra, je to na baze bylin.je tam napisane, ze v tehotenstve konzultovat s lekarom. Vcerajsok som prezila na cesnakovych polievkach, cajiloch, oscilu, ale neni mi moc lepsie.hnusne virozy!!!
@nena984 ja som sa tu chvalila pred tyzdnom ze nezvraciam iba ma natahuje,takze zmena,vraciam stale pomedzi to som hladna a presne nemam na nic chut.to su stavy...
@vodavodickova No mne doktor povedal ze ju mam odstavit, tak sa nejak snazim. My zatial zubky nemame, ale ked pridu tak neviem co budem robit 😒. Aj mala je zvyknuta si pocas noci cucnut a ked jej nedam tak vystraja 😒 no ja fakt netusim co idem robit. A nevies preco by sme mali deti odstavit? Koli tym tehotenským hormonom?
@vodavodickova @mibo11 , baby ja normálne kojím a ani nehodlám prestať,
jedine, ak by sa malý odstavil sám...
kojenie nijako tehotenstvu neškodí, až v koncových štádiách môže kojenie vyvolať sťahy maternice a predčasný pôrod (ale aj to nie vždy, je to len vyššie riziko)
@mibo11 skoda odstavit babatko aj ked lekari maju taky nazor.kopec mojich znamych kojilo cele tehu, niektorym prirodzene klesla tvorba mlieka v druhom trimestri a potom sa zas obnovila, niektore v pohode cele tehu kojili. ja moju tiez kojim a nejak neplanujem odstavit, aj ked moja uz ma skoro 4 roky, som za prirodzene odstavenie dietata nie nasilu, aj ked cakam ze pomaly sa uz k tomu blizime. zas moja ked by sa odstavila ze nemam mlieko, nic sa nedeje, kedze je uz velka, ale teraz je to pre mna stale pohodlnejsie takto ju rychlo uspat. nikdy by som male babatko neodstavila pre dalsie tehu aj ked to radi lekar.aj moj lekar to inak radi tiez, v inych veciach sa zhodneme az na dojcenie.
@mibo11 to je blbosť....
také nezmyselné reči ani nemusíš počúvať...
tiež mám veľa známych, ktoré kojili celé tehu a úplne v pohode (ešte aj prenášali),
a mám aj také, ktoré kojili a decuľko sa približne v strede tehu odstavilo...
@bianca2 môj už má tiež takmer 3 roky a nie sme ďaleko od samoodstavenia
(už si cucká len ráno a večer), ale ak sa neodstaví sám, ja to robiť nemienim...
bola by som rada, keby sa mi čo najdlhšie zachovalo mlieko,
keďže som o neho veľa, veľa bojovala, aby som vôbec mohla kojiť...
tak nech sa zase netrápime aj po tomto tehu...
ja som moc ani nechcela pisat ze kojim uz takmer 4 roky lebo je to vcelku zle vnimane ale je to moja vec tak ine neriesim ale ked citam ako malemu babatku chcu odopriet mliecko pretoze to lekar povedal tak mi je to luto, na fb je skupina vnimavi a kontaktni rodicia @mibo11 ked chces napis im tam a niektore baby ti odpisu preco je dobre dojcit aj pocas tehu. ja som to nejak dopodrobna nestudovala ale su tam zienky co sa vyznaju a poradia ochotne
@bianca2 ahoj, menzes si mala presne rovnako ako ja 🙂 Som zvedava ci aj naraz porodime! Drzim palce 🙂
Takze baby, bola som dnes prvykrat u dr a potvrdil ze sme v 7tt+3 dni a bije aj srdiecko 😀 Este mi nedaj tehot.knizku, ale objednal ma na prvu poradnu ked budeme v 10tt... Krv mi nebral, robil len usg
@erinne ja som napísala, prečo to povedal,
pretože v neskoršom štádiu tehu hrozí predčasný pôrod (kvôli vyplavovaniu oxytocínu),
ale to nie je dôvod na odstavenie v tomto štádiu tehu...
po pomoc pôjde normálne do nemocnice-na pohotovosť,
ako pri akomkoľvek inom dôvode hrozby predčasného pôrodu
/nakoľko kojenie rozhodne nie je jediný dôvod/
každopádne, nech si každý robí, ako chce-
ja odstavovať nemienim...
nevidím dôvod.
všetky deti som dlho prenášala, ak by som aspoň raz porodila na termín, celkom by som sa potešila 😝
@erinne este je skoro riesit treti trimester, len zaciname, teraz ja zatial nevidim dovod na odstavenie. moja naj kamoska prave v decembri porodila synceka a tiez dohodobo koji dcerku 3 rocnu, a pri nej ani nebol pokles tvorby mlieka a veeelmi sa snazila aby porodila v termine a neprenasala a maly sa narodil rovno v termine.takze u nej kojenie nemalo ziadny vplyv, skor chcela rodit skor kedze maly bol obrovsky 4,7 kg mal.urcite nech kazdy robi ako uzna za vhodne.ja tiez chodim k lekarovi a ked mi odporuca odstavit, hovorim ze nechavam to na dcerku.ked by som citila stahy maternice tak az potom by som to zacala riesit.moj nazor je taky ze lekari zbytocne odradzaju rodicky zvlast ked este ani dovod nie je.
Dievcata, uz vam vidno bruško? lebo mne uz hej 😀 teplaky aj rifle ma tlacia a v praci potrebujem este schovavat 😎 mate nejake specialne tipy a triky ci uz ste to prezradili? 😀
@permanentka ani nevrav,poobede je to najhorsie,to som ako balon nafuknuta 😒 Okrem toho unavena a miesto rano,mi je zle vecer,ale si musim zaklopat,ze este som sa so zachodom nerozpravala.
A hematologicka nemala chybu. Este som jej nic nestihla povedat a uz sa ma opytala, v ktorom som tyzdni 😂A uz dvaja ludia sa ma pytala,ci som tehu,ze som taka ina v tvari,co mi aj moj chlap trvdil este pred dvoma tyzdnami,co som ani este nemala test spraveny 😂
@permanentka a v ktorom si tyzdni? :D
@cica120 v 6.tt 🙂
@januliak aj mne bolo posledne dni zle, tiez zatial nediskutujem s veckom ale je mi tak zle jak keby to malo prist 😒 a nenapina ta ked si pomyslis na jedlo? nechapem ale pri pomysleni na ovocie alebo polievku alebo cokolvek tak sa mi krizia očka 😀 ale šunku praveze by som teraz jedla jedna radost 😀
OTAZKA 🙂 baby, aj trosku cvicite ci vobec? mam na mysli take lahke cviky samozrejme.. 🙂
Nie;)))zatial nie ale citala som ze by som mala take lahke cviky ;))) pri prvom mi nevadilo nic a teraz vsetko a hlavne surove meso ;D
@permanentka nastastie nie,ale v obchode zacinam mat docela problem,na nic nemam chut a potom nakupuj domov potraviny...
A na biku opat zacnem jazdit,ked budem vediet,ze je vsetko ok,ale zatial nie,ani nemam nejako silu vecer,ked pridem z roboty a vsetko porobim,co musim.

Ja kavu nepijem, lebo mi prestala chutit 🙂 Mam skor iny problem... Na nic nemam chut aj ked som stale hladna! ☹