icon

Sú tu nejaké mamičky z Canady?

monika15
25. nov 2010

Ahojte Mamicky....

Je tu nejaka mamicka z kanady 🙂 ??

skorom
25. jún 2013

@sisaka uz sme "za vodou"..boli sme s manzom fotit priamo v centre rozvasnenej vody..nahodim album..tera bezim konecne do prace..po piatich dnoch..

buburka
28. jún 2013

Ahojte baby. Chcem sa opytat tych ktore zijete v kanade aky mate mesacny rozpocet. Teda skor vydavky.... Pytam sa hlavne preto, ze mm coraz castejsie spomina kanadu a odchod zo slovenska, ale obavam sa, kedze mame 2 rocneho syna a ja by som spociatku nepracovala...urcite aspon par rokov nie v odbore kt.som vystudovala...najma kvoli jazyku. Obavam sa teda, ci by sme nakoniec nezili z ruky do ust. Ak vam to nevadi, tak by som bola vdacna, keby ste ma uviedli cca do obrazu troska, lebo viem, ze teoreticky je to jedna vec, ale prax moze byt uuuuplne odlisna. Budem velmi vdacna za kazde info. Dakujem🙂

monika15
autor
29. jún 2013

@buburka hodim ti to do IP nase....

sisaka
29. jún 2013

@buburka ja ti mozem tiez poslat IP, len specifikuj ten rozpocet - chces vediet, na ake veci kolko minieme? - jedlo, energie, hypoteka, starostlivost o deti? Alebo by ta zaujimalo, kolko penazi je potrebne na vyzitie? My miname dost vela, ale neobmedzujeme sa, urcite by sa dalo vyzit aj z menej, otazne je tiez, ci chcete zit, alebo prezivat, my miname vela na cestovanie, dovolenky, tiez zalezi od vasich konickov, zaujmov deti, v roznych oblastiach krajiny budu tie vydavky ine ....
Tak prosim ta trosku viac specifikuj, co by ta zaujimalo

dana_l
1. júl 2013

@buburka zalezi tiez od provincie v ktorej by ste zili. a potom aj od mesta - ci vo velkom alebo v malom. je mozne najst si podnajom v dome u "sukromnika" alebo ist do bytovky spravovanej spolocnostou. niekde mate vsetky extra vydavky - plyn, voda, elektrina vramci najmu, inde musite platit zvlast. vsetko ti to robi velke rozdiely vo vydavkoch. a v (ne)poslednom rade tiez kolko by tvoj manzel zarabal. pretoze ak by mal dobry plat tak by ste vyzili bez problemov I z jedneho platu.

sisaka
1. júl 2013

Happy CANADA day!

dana_l
1. júl 2013

@sisaka podobne

dana_l
1. júl 2013

ak mate niekto bell internet tak im skuste zavolat lebo sme dostali $-20 on-going promotion na nasom bundle. nie sme viazany na nijaky contract takze ich mozeme hocikedy zrusit.
neviem ci to je vo vsetkych provinciach a ci je to ze musite mat vsetky veci - tv, phone, internet u nich alebo je to aj ked mate len internet. skuste zavolat a spytajte sa ci to neplati I na vas.
inak niekedy ten prislusny "agent" o nicom nevie a je to len pri loyality department v ponuke.

akvabela
2. júl 2013

Preposielam zaujimavy link pre tehulky resp. buduce tehulky http://www.servicecanada.gc.ca/eng/lifeevents/b...

simuska1976
20. júl 2013

Baby prosím vas neviete mi poradit, keby som chcela poslat do Kanady peniaze, tak cez co, aby boli co najnižšie poplatky? 🙂 myslim či banka alebo Western🙂 ďakujem🙂

monika15
autor
22. júl 2013

@simuska1976
ahoj, ja som uz penaize posielala len opacne...

http://www.westernunion.ca/WUCOMWEB/staticMid.d...

10$ mi to stoji poslat , podla mna to bude aj opacne .... 🙂 skus 🙂)

simuska1976
22. júl 2013

@monika15 som si aj myslela, ze cez Western. Ďakujem za pomoc🙂

akvabela
27. aug 2013

Ahojte, pytam sa len tak zo zvedavosti. Uz sa Vasim detom zacala skola? My zaciname 3. septembra 🙂

dana_l
27. aug 2013

@akvabela my tiez 3. 9.

sisaka
28. aug 2013

@akvabela obidve deti tiez 3. syn zacina Kindergarten a dcera Senior High School

akvabela
29. aug 2013

@sisaka To vyzera na nove zaciatky pre vsetkych vo Vasej rodine. Nase baby idu do 1. a 4. rocnika. Zrovna dnes som skusila zavolat do skoly, ci by mi nemohli povedat v akych triedach budu a obe su split grades so starsim rocnikom, co by im vobec nemalo byt prekazkou, lebo obe su sikovne 🙂

dana_l
1. sep 2013

@akvabela ja som sa dozvedela ze obe sk co budu mat budu split s jk. takze lea bude mat tiez I ten mladsi rocnik ci uz ju zaradia do jednej alebo druhej triedy. a ucitelky su co mala starsia vlani a co mala ona vlani. tak som zvedava ci bude mat tie iste alebo tie od sophie. je nam to vlastne jedno lebo pozna aj tie druhe. a sophie uvidime ze koho dostane a ci ich triedu znova nebudu nejako presuvat lebo vlani im pomenili par studentov z jednej triedy do druhej.

dana_l
1. sep 2013

@sisaka bude teda chodit do inej skoly, dvaja budu novacikovia 😉 dufam ze budu obaja spokojni

elen3
3. sep 2013

ahojte, uz ste niektora posielali z kanady na slovensko vacsie baliky alebo aj nejake kusky nabytku? vraj existuje nejaky kontajner, do ktoreho sa zmesti aj auto, ktory je ale zbytocne velky a stoji 5-7 tis. dolarov. hladam nieco mensie a hlavne lacnejsie 🙂 vdaka

akvabela
4. sep 2013

@elen3 O tych kontajneroch som uz pocula, ale nemam ziadne napomocne info. Pred par tyzdnami som prvy krat posielala klasickou postou 3,5 kg balik a cena ma poriadne prekvapila - 137 CD. Iba konstatujem, ze opacnym smerom je to podstatne lacnejsie a zistila som, ze aj rychlejsie...

elen3
4. sep 2013

@akvabela ved to, ze postovne je vyssie ako hodnota balika 😒 minuly mesiac sme posielali prioritne balicek cez kuriersku sluzbu a stalo to vyse 500 dolarov

dana_l
6. sep 2013

@akvabela existuje nejaka polska spolocnost ktora dopravi baliky I na svk - priamo na adresu. kamaratka teraz posielala takmer 20kg a stalo ju to $50. ked zistim tak ti dam vediet. u nas v meste ju otvorili len pred nedavnom. predtym musela chodit do mississauga

dana_l
6. sep 2013

@akvabela takze tu mas ich webstranku. su aj u teba vo Vancouver.
firma je POLIMEX
http://www.polimex.com/en/content/agent-parcels

dana_l
6. sep 2013

@elen3 mrkni aj ty sem a popripade sa ich spytaj ci aj velke veci zoberu
http://www.polimex.com/en/content/agent-parcels

elen3
7. sep 2013

@dana_l dakujem 😉

rencakm
7. sep 2013

@elen3 My sme posielali veci z Sk sem do Vancouveru a myslim,ze to funguje aj opacne,ale neviem ake ceny teraz maju, ale vyborna komunikacia bola aj info....tak im sa da napisat email a opytat sa...... http://www.rcargo.sk/letecka-preprava-nakladu/
@dana_l
@akvabela

akvabela
8. sep 2013

Tak stara canada.sk je konecne rozbehnuta na tejto stranke http://www.kanadan.sk/ 🙂

elen3
8. sep 2013

@rencakm diky za info

monika15
autor
9. sep 2013

@akvabela iiiha 🙂) tak sa Riso rozbehol idem to prestudovat 🙂)))

rencakm
9. sep 2013

@akvabela
@monika15 Ze vraj to nie je stara canada.sk , ze vraj to nie je Risov projekt mi znamy napisal...