Sú tu nejaké mamičky z Canady?
Ahojte Mamicky....
Je tu nejaka mamicka z kanady 🙂 ??
Ahoj,
viem že to veľmi nepatrí ale mohli by ste mi poradiť nejaké kanadské web stránky so značkovým oblečením, myslím na štýl ako 6pm.com v usa , niečo výpredajové. Ďakujem
@alenka2236 sorry ja take nepoznam :((
ja skor skocim do mall narychlo....
a malemu objednavak klasiku Old Navy, Gap atd... 🙂)
@monika15 Ďakujem 🙂 mám kamarátku zo slovenska ktorá tam žije a doniesla by mi to keďže ceny značkových vecičiek či už pre dospelých alebo deti sú u nás o dosť drahšie
@alenka2236 neni problem 🙂)) to su veru... aj moj brat tu zvykne nakupit ked pride 🙂))
Hotel Scam
You arrive at your hotel and check in at the front desk. Typically
when checking in, you give the front desk your credit card (for any
charges to your room).
You go to your room and settle in. All is good.
The hotel receives a call and the caller asks for (as an example) room
620 - which happens to be your room.
The phone rings in your room. You answer and the person on the other
end says the following: 'This is the front desk. When checking in, we
came across a problem with your charge card information. Please re-read
me your credit card number and verify the last 3 digits numbers at the
reverse side of your charge card.'
Not thinking anything wrong, since the call seems to come from the
front desk you oblige.
But actually, it is a scam by someone calling from outside the hotel.
They have asked for a random room number, then ask you for your credit card and address information.
They sound so professional, that you think you are talking to the front desk.
If you ever encounter this scenario on your travels, tell the caller
that you will be down to the front desk to clear up any problems. Then,
go to the front desk or call directly and ask if there was a problem.
If there was none, inform the manager of the hotel that someone tried
to scam you of your credit card information, acting like a front desk
employee.
This was sent by someone who has been duped........and is still
cleaning up the mess.
P.S. Please, consider spreading the word by forwarding this e-mail
(as a "bcc"!). Who knows, you might just help someone avoid a nasty
experience.
ANYONE travelling should be aware of this one!
Zdravim, je tu niekto z Nova Scotia? Chcela by som sa nieco popytat. Nie, netyka sa to prestahovania 😎
Ahojte kočky. Možno taká hlúpa otázka, ale je plat 4 500 CAD v okolí Calgary dostačujúci pre dvoch ľudí bez detí? Priateľ dostal pracovnú ponuku, ale ja stále váham či ísť alebo nie... Vy ste zbehlé, ďakujem za každú odpoveď 🙂
@matkova_veverica Je to po zdaneni alebo pred?
ak po tak by ste mali byt O.K.
@matkova_veverica ja si myslim,ze taky plat je postacujuci aj s tromi detmi 🙂 ja myslim,ze aj pred zdanenim 🙂
@matkova_veverica No taky plat tu nema vela ludi, aj co su dlhsie tak niektori nemaju dvaja tolko,co ma dostat tvoj priatel na mesiac. Smiem sa spytat,co by tu mal robit? A ci si Ty najdes pracu? V prvom rade musis mat prac.povolenie. Potom si pracu hadam najdes,hoci je to tazsie najst pracu bez canadian experience a bez canadskych kurzov. Ale ked Tvoj priatel ma taku dobru ponuku prace, tak by som na Tvojom mieste urcite nevahala a sla. A kedze este nemas deti, bude to pre vas jednoduchsie, nemas co stratit,iba ziskate nove skusenosti. Takze preco nie? Nezabudnite na dobre zdrav. poistenie.
@rencakm Priateľ by mal robiť technického manažéra v jednom lyžiarskom stredisku. On tam chodí služobne z Talianska už možno 5 rokov, takže preto prišla taká ponuka. Vieš, doteraz som sa takýmito vecami nezaoberala a nepoznám ani nikoho, kto do Kanady šiel. Aké sú podmienky na získanie pracovného povolenia? Aspoň zbežne. Dajú mi ho aj s mojou chabou angličtinou? Ako je to s tým zdravotným poistením? Myslíš priamo v Kanade alebo nejaké cestovné poistenie? Ďakujem za každú radu aj názor 🙂
@matkova_veverica tvoj priatel dostal velmi dobru ponuku, z jeho platu mozete dobre zit obaja 🙂 ty ale pracovne povolenie neziskas jednoducho (skor vobec). musela by si mat najskor pracovnu ponuku na nejake miesto, na ktore nemozu najst vhodnejsieho kanadana ako si ty a na zaklade toho by ti urady dali to pracovne povolenie. keby ste boli manzelia, tak by si povolenie dostala automaticky. ale bez sobasa tu budes iba turista a kazdych 6 mesiacov musis opustit kanadu (USA sa nepocita).
zdravotne poistenie komercne na slovensku
@elen3 No, nie že by sme sa nemali radi a svadbu do budúcna neplánovali, ale takto to proste nechceme. Hlavne by to muselo byť narýchlo a my si chceme svadbu poriadne užiť so všetkým, čo k tomu patrí. Opakujem, nepoznám veľmi pomery v Kanade, ale nemyslím si, že každý, kto ram išiel pracovať dostal najskôr pracovnú ponuku od kanadského zamestnávateľa. To by tam asi veľa cudzincov nebolo... A ako je to s working holiday? To by mi zatiaľ stačilo vybaviť. Komerčné zdravotné poistenie na Slovensku = cestovné poistenie, alebo?
@matkova_veverica vybav si working holiday ak mas pod 35 rokov. Je to celkom lahke ziskat a mas cely rok na to, aby si vymyslela, co dalej (na tej angline by som ale popracovala, aby si mohla aspon nieco robit.) V lyziarskych strediskach byva vzdy kopec cudzincov, ktori tam pracuju napr. ako predavaci, alebo pri vlekoch - stretavame casto hlavne Cechov a potom chodi vela ludi z Anglicka, Australie. Plat 4500 je velmi dobry v cistom, v hrubom na prezitie pre 2 by mal stacit, ale necakala by som ziadne velke "vyskakovanie". Tiez zalezi, kde by ste byvali, najom moze byt dost vysoky ..... Byvam v Calgary, ak by si mala este nejake otazky, tak kludne cez IP 😉
@matkova_veverica
@sisaka akurat, ze na working holiday by som sa uplne nespolahla, ziadosti plus poplatky sa podavaju niekedy na zaciatku roka, potom sa vyhlasi den zapisu o istej hodine a o chvilu je naplneny stav, kedze miest byva nieco cez 300 a ziadosti ovela viac... ide tam o rychlost
@elen3 Nerozumiem celkom. To akože podám žiadosť, zaplatím poplatky a potom už len záleží, kto sa skôr zapíše? Nepodlieha to nejakému schvaľovaniu?
@matkova_veverica co som ja citala tak working holiday je obmedzene poctom ktory zada kanada pre vsetky working holiday ponuky. takze aj ked sa bude hlasit napr. 600 ludi ale maju urceny pocet len 200 tak zoberu len 200. tiez som citala ze maju stranku kde sa moze pozriet na aktualny stav ale zase niekto iny pisal ze to nie je az take aktualne a napriek tomu ze napisu ze plne ze vraj maju este volne miesta.
velka sanca je dostat pracovne povolenie pre teba ako live-in nanny. ale to by ste nemohli byvat spolu s priatelom. takze neporadim ale urcite svadba by bola najlepsie riesenie pretoze by ste boli manzelia a to sa posudzuje inak.
z tych penazi by ste vedeli bez problemov zit dvaja. aj keby sa nahodou postastilo dieta tak by ste to v pohode zvladli.
@matkova_veverica Calgary neni moja area... nepradim co sa tyka byvania a praci... :(( sorry
@matkova_veverica som sa stratila v topiku asi musim cele este raz...
ked ta raz robota posiela tak potom na co vybavovat viza, vsak to vsetko robota ma zariadit....
@matkova_veverica kedze teraz si prave vybavujem trvaly pobyt, tak to mam trochu nacitane, ak spolu zijete viac ako 2 roky a viete to dokazat, tak nemusie byt zobrati na to, aby a mohol "sponzorovat". Takze akonahle dostane trvaly pobyt a bude v Kanade, mozete podat ziadost o trvaly pobyt pre Teba. Len treba mysliet na to, ze to velmi dlho trva. Ale 4500 CAN v cistom by urcie malo stacit na pohodlny zivot
@matkova_veverica @ghanima ma pravdu ohladom toho ze mozete byt aj partneri ale sa to musi dokazat a je tam urcena minimalna doba kolko uz spolu musite byvat - nie kazdy vo svojom. jedna baba tu bola len ako turista a skusala "zabit" cas ze by volunteering kdesi ale vsade bola odmietnuta lebo chceli trvale bydlisko alebo nejaku formu pracovneho povolenia. takze si musis zvyknut na myslienky ze mozno budes len cely cas sediet doma a jedine co budes moct robit je chodit von a robit kurzy (jazykove alebo fitness pre teba) za ktore musis platit. ale zase spoznas ludi a urcite to bude zaujimava moznost pre teba spoznat svet.
@ghanima ak jeden z partnerov prichadza do Kanady na pracovne viza, druhy z partnerov common-law partner moze poziadat o viza - zvacsa dostava otvorene (cize nie viazane na konkretneho zamestnavatela). Podla Alberta gov. common law je na ucely tohto zakona definovany takto
Common-law partner:
A common-law partner is a person who has been living with the principal applicant in a conjugal relationship for at least one year. The term refers to opposite-sex and same-sex relationships.
Ako partnerka (common-law partner) by nemala mat problem obdrzat otvorene pracovne viza, nakolko jej partner pracovne viza vlastni.
@matkova_veverica presne tak
Zdravim 🙂 niekto z Mississaugy?
http://www.cineplex.com/Promos/CommunityDay.aspx
Join us on the morning of Saturday November 16 at all Cineplex Entertainment theatres for Community Day in support of the Canadian Olympic Foundation. Doors open at 8:30 am with a great selection of FREE movies beginning at 9:00am. Plus, enjoy a regular popcorn, regular fountain drink and selected candy for only 2 DOLLARS each with 100% of the proceeds donated to the Canadian Olympic Foundation!

@rencakm hej 🙂)) sa ho spytam 🙂))) vcera som nemala cas to prestudovat 🙂 som zaspala o 10 hehe tak skoroo 🙂))