Tehuľky s termínom pôrodu september 2015
Su tu uz nejake buduce mamicky s tymto terminom? Ja som si dnes nasla dve ciarky, tak dufam, ze nie som jedina, termin vychadza priblizne 6.9.2015

no baby mne okrem trochu bolestivych prs a pobolievania podbruska nic nie je.. cize to ako citam, ze si ratate symptomy, ci je vam dostatocne zle na tehotenstvo, ma len stresuje 😀 asi vam prestanem citat
@red_kika boze najprv rozmyslam co som ti zabudla poslat 😀 Tak to nechapem, mne dosiel prvy den siesteho tyzdna skopirujem ten text s toho mailiku aj sem:
Ahoj,
od dnes si už v 6. týždni tehotenstva od tvojej poslednej menštruácie. Srdiečko bije bábätku na plné obrátky. A u teba? Zrejme sa plne rozvinuli tehotenské príznaky - ako nevoľnosti, tak aj únavy. Na záchode tráviš viac času ako obvykle a niektoré vône sa zmenili na odpudzujúce pachy. Neboj sa, si v poriadku, to len v tvojom tele sa dejú veľké veci!
Drobček v tvojom brušku vyrástol asi na 3mm. Pokojne ho môžeš volať hrášok. Zmerať ho celého od hlavičky po päty je však ťažké. Je stočený do písmena C. Na hlavičke sa mu tvoria hrbolčeky a jamky, ktoré budú základom pre jeho tváričku. Ktovie, či bude mať oči po mame alebo po tatinovi? Na boku telíčka mu dokonca začali vykúkať ručičky.
Budeme s tebou aj ďalší týždeň
@liligreg - ale len citaj a stale si hovor, ze kazda zena preziva tehotenstvo inak a si jedna z tych stastnych 😅
@mamulienka30 ahoj, musime sa pochvalit 🙂 vcera bola dcerka cely den bez mliecka, dala som jej az vecer pred spanim a v noci a dnes uz ani nepyta...a pomohli zazracne naplaste 😉 joj tak sa z toho tesim....perfektne to zvladala, doobeda stale kontrolovala a vravela neni neni ale bez placu a poobede to uz ani neskusala...ale pri vecernom uspavani to uz neslo bez toho, no to doladime 🙂 a vy ako s kojenim?predpokladam, ze maly uz nepyta, ale mas asi este mliecko, netlaci ta?aj si musis odsat alebo ako? skoda ze v tehu nemozme aspon ten salviovy caj...
@denuss - nie mliecko uz netlaci, ale tak ja som kojila uz podstatne menej ako ty, maly uz spaval celu noc, bolo to vyslovene len rano a vecer. A uz nepytal vcera, dnes tiez nie, tak podla mna sme to zvladli. Z vas mam velku radost 🙂 Cela moja energia sa teraz ide venovat bublinke v brusku. Inak ako riesis nakladanie do autosedacky? Mna ide porazit 😖 Vyliezt si tam drobec este nevie a to zdvihanie takmer 13kg teliatka je strasne 😖 Toto nejako musim doriesit 😖
zienky ani mna prsia nebolia, ale moze to byt tym, ze este kojim...obcas ma trosku pichne v nich a su trochu pevnejsie..trosku pobolieva podbrusko a obcas mi je zle, vadia mi vone a smrady 🙂 dnes ma aj naplo ked som zacitila cibulu...jaj a niekedy sa mi zatoci hlava...mne tieto priznaky stacia 🙂 a nebojte nic, niekedy sa dostavia neskor, niekedy vobec a babo je aj tak uplne v poriadku..pri prvom dietatku mi zacalo byt zle az v 8tt ale brutalne...a prsia zase boleli uz tyzden po oplodneni...tie hormony su zahadna vec a u kazdej moze vyvolat ine prejavy
@mamulienka30 no my sa malicko vozime, chodim takmer vsade peso s kocikom..ale tak aj tam ju musim vylozit, aj do jedalenskej stolicky...ale robim to tak, ze si k nej cupnem a ona na mna vylezie, aspon sa k nej nezohybam, to je vraj najhorsie...som rada, ze nasa ma este len 10kg, drzala som nedavno 13,5kg chlapca a slusny rozdiel...neviem ako by sa to dalo vymysliet, ked ti nema kto pomoct..my teda sme vacsinou same dve a musime fungovat, verim, ze babenko je silne a nijako mu to neublizi...
@denuss ako dcerka mi ho obcas nalozi, ale tak 10 rocnemu dievcatu zasa nemozem toto stale hovorit plus samozrejme aj na nu je pritazky 😖 Mala chodi do skoly autobusom, ale syna vozim rano autom, chodi do vedlajsej dediny a na autobus je jasne primaly 😝 Takze kazde rano a potom zasa pre neho. Takze to nakladanie bude problem asi aj najblizsie mesiace, neviem, ako to budem riesit 😖 Ak by vyliezal sam (co este nevie) budem mat cele okopane a spinave sedadla cely cas 😖
@mamulienka30 tak to by aj mna zaujimalo, ako to riesia ine maminky... 😕 este k tomu umelemu mlieku sa ta chcem spytat, ze kolko moze byt zarobene a kedy je uz nepouzitelne?pred chvilou si konecne trosku dala ale tak, ze som jej to dala s kukuricnymi lupienkami..ale chuda necudujem sa jej, ze jej nechuti, mna z toho smradu az napina 😒
inac zeny nemate to niektora tiez tak, ze rano brucho ploche a vecer krasne gulate 🙂 ?ja mam vecer brusko ake som mala v 4.mesiaci...no rano je take smiesne ako keby splasnute len okolo pupku trochu trci 🙂
uz nech rychlo z tohto spravime sukromnu skupinu, lebo jedna osoba ma tu spehuje, ktorej by som najradsej vynadala az neviem kam!
@red_kika coze to myslis vazne?? niektori ludia fakt niesu normalni 😒 a dokedy sa caka kym sa zamkne? ved ked si da termin automaticky ju hodi do skupiny sptembrovky a potom by sa uz k nam nejako dostali ci nie?
@monika_123 to ta hodi to skupiny, ale toto je verejne forum ktore vytvorila mamulienka.
ze az ked nas tu bude dost tak poprosime adminov nech to zavru. este min 2-3tyzdne ak nie dlhsie musime pockat, kedze niektore v tomto momente este len plodia a stale budu ratane ako septembrovky
@red_kika - tak urob hod ma tam ako druhu adminku a mas to a postupne nas popridavaj ;)
@monika_123 - ale to neni ochrana, do verejnych septembroviek sa dostane ktokolvek, kto si aj sekundu nahodi termin porodu september a potom to zmaze, uz pristup ma... Treba uplne sukromnu skupinu a pridavat len baby, co daju fotocku z ultrazvuku 😅 😅 😅
@red_kika
@monika_123 inak aj ja sa tesim na sukromku..dokonca este ani nie som v skupine septembroviek,lebo si este nechcem vyplnat info v profile,nech to vsetci hned nevidia,ze som tehu..nie,ze by som sa za to hanbila,ale este je dost skoro,nemam to ani od dr potvrdene a nahodou sa nepodari a budu reci lutostne..to nemam rada...
@denuss - to mlieko ti smrdi z inych dovodov 😀 Ale ber to tak, ze je uz velka, mlieko vlastne uz pit nemusi, je to len na nej a na tebe. A ano brusko rano ploche, vecer beham uz len s rozopnutym gombikom, neviem asi to uz vzdam a vytiahnem na vecer tehotenske nohavice, nech to tak sprosto nevyzera 😀
@evelin1986 vyplnit si mozes, a nastavis si ze len priatelia to mozu vidiet, nik iny.
ja som si to teraz tak prestavila, aby dotycna nevidela nic!
@evelin1986 - vsak toto, mne sem chodi svagrina, bojim sa, ze ma raz vymakne, radsej by som sa zavrela do sukromky a verejne infosky o detoch a tehotenstve zmazala....
Ved ale ma napadlo,ze vsak by sa nemusela zamykat tato tema,ale zalozit nova-sukromna a tam by sa nahadzovali len " overene " baby..ked som rodila pred 2 rokmi,tiez sme taku mali a bolo to fajn🙂
@red_kika ale ani priatelia nechcem aby videli🙂..da sa aj tak?
@mamulienka30 hotovo, napisala som 🙂
@evelin1986 aha, tak to nie...pokial viem.
zial, este by sa na tomto fore dalo dost popracovat. nehovorim, ze je zle. uz sa tu dooost veci polepsilo odkedy som tu,ale stale este nieje dokonale.
ako napr aj toto...alebo ze nemozes blokovat uzivatela (ako na FB, kde si ty vybeires kto moze vidiet spravu atd)
@evelin1986 - tak to tam potom radsej nepis nic 😀
@red_kika ja dnes idem s detmi na plavaren vecer, neviem teda starsi uz vdaka bohu vedia plavat, len krpec bude na mne zaveseny, to zasa bude akcia 😀 Tie plavacie tampony pre tehotne pomahaju? Ani neviem, ci ich teraz na rychlo zozeniem 😖 Alebo staci normalny tampon? Ja mam z infekcii z bazenov nocne mory, ale co uz ked som to detom slubila 😖
@mamulienka30 ja som si davala normalne.. nevidela som ziaden rozdiel medzi tymi "vodnymi" a normalnymi
@red_kika - tak to skusim tak, nie ze teraz na zaciatku tehotenstva este nieco nachytam. No nic treba ist po maleho do skolky, nuda cloveku skutocne nie je 😅
ahojte 🙂 ja som termín 9/9 🙂

@mamulienka30 nedostala som ziaden mailik ☹