icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

lyly11
21. nov 2016

@1aduliatko1 ďakujem napodobnne sa držte 🙂

krissmac
21. nov 2016

@1aduliatko1 ja mam to iste 😞 pri malom som ani nevedela, ze som tehotna.. Stale som unavena vobec sa mi nechce vstat z gauca a ist upratovat.. Horko tazko som dnes nAvarila a opat oddychujeme s malym pred telkou.. Stale ma nafukuje 🙂

lucik284
21. nov 2016

@1aduliatko1 dakujem, kazde pozitivne slovo je super. U mna ide o prve tehu a prve dietky, tak som so vsetkeho v strese neviem co je normalne a co nie a mamina mi moc nepomaha, lebo vacsinou si nepamata, ci take mala aj ona alebo nie, tak som rada, ze aspon tu su baby na ktore sa mozem obratit

happymia
21. nov 2016

baby ja tiez beriem od zaciatku tiez Duphaston, a dnes som si bola kupit Magnesium, lebo ako som vosla do 7tt+4 tak mam bolesti podbruska .. , mala som aj predtym raz nie raz ano ,ale teraz ma bolia slabiny a brusko ..., niekedy ma boli zaludok a vobec toez nemam predstavu co jest ...!
nam uz srdienko bilo ..., dufam ,ze je vsetko ako ma byt

kchan
21. nov 2016

@happymia prosím ťa, to magnezko berieš kvôli tej bolesti? ak áno tak aké prosím? Lebo aj mňa dosť bolí podbruško, nemôžem ani dlho sedieť lebo mi to je nepríjemné.. Mojej gyn som sa spýtala či to je v poriadku, vraj áno, len teda by som bola rada ak by mi to niečo zmiernilo 🙂

happymia
21. nov 2016

toto mi poradila lekarnicka , povedala som jej ,ze co mam a v kolkom. tt som a poradila mi ..., ze 2x denne je standard ak mas velke tak aj 3x beru co som aj citala...., predtym mi to nejak nevadilo ale nad ranom som sa zobudila dost na bolest .., mam len dost bieleho vytoku ,tak asi krpcek rastie a som po laparke takze som citala ,ze aj vtedy to zena dost pocituje ked mala predtym cerstvo zasah do brusnej dutiny ... mne to este do krizov vystreluje
a ty si kolko presne ?

happymia
21. nov 2016

@kchan pre Teba spravicka 🤗

kchan
21. nov 2016

@happymia ďakujem pekne 😊 počkám na chlapa a asi aj zbehnem kúpiť ešte dnes...ja som dnes začala 7tt podľa mojich výpočtov z poslednej ms, ale gyn mi nepovedala a ja v tej eufórii som sa na to nejako zabudla spýtať 😮 a ty?

happymia
21. nov 2016

@kchan ja som dnes 7tt+4 a vstredu zacneme 8tt chod si kupit fakt to zabera a zistila som ,ze lezat na chrbte je pre mna nepristupne ...

kchan
21. nov 2016

@happymia no inak na chrbte je to pre mňa tiež menšia hrúza, na boku je to fajn a na bruchu najlepšie...

happymia
21. nov 2016

@kchan sranda ma vtedy rozboli brusko ,to vie preco 🤔
a aaaano tiez rada spim na brusku ale teraz tak na polibrusku 🙈😂

kchan
21. nov 2016

@happymia ja sa už teraz veľmi obávam ako si zvyknem spať inak ako má brušku 🙈😜 už som párkrát skúšala ale nie nie zaspať 😄

sandy152
21. nov 2016

A chrbtica Vas nebolieva? Mna uz asi tyzden ale neskutocne, zle sa mi sedi, lezi proste vsetko. V praci vysediet je pre mna utrpenie. Najviac ma bolia krize a stred chrbta. A obcas aj podbrusko. Ja som tiez vzdy spavala na bruchu a neviem ako mam teraz spat, uz som si robila srandu ze si dam urobim specialnu postel s dierou na brucho 🙂

karinecka22
21. nov 2016

@happymia ahoj, ja len informacne. Ak si 7tt+4 tak v 8. tyzdni uz si a zacnes tym psdom 9. Tyzden. Ci? Prosim opravte ma ak sa mylim 🙂

nenuska25
21. nov 2016

@karinecka22 presne

nenuska25
21. nov 2016

@kchan spat na brusku budes do vtedy, do kedy ti to malé dovoli 🙂 pokojne ešte mozes

riri123
21. nov 2016

aaach kočky....ako tu ja tak čítam, tak väčšinou hovoríte ako treba byť v kľude, dávať pozor a tak... no potrebujem tu niekoho kto žije hektický život ako ja :D bohužiaľ nie vždy to ide pokojne ... pretože ja napríklad pracujem v škôlke, deti sú tam večne choré čo je problém č. 1 bojím sa že dovlečiem domov hocičo od zvracania, cez chrípky, žltačky až po kiahne....lietam tam hore dole, zohýnam sa tak, že po 4 hodinách si už ani necítim kríže...obliekam ich dookola od rána až do poobedia, väčšinou som tam sama...a ešte mám z 20 detí 15 chlapcov, tak si domyslite čo tam celý čas robím iba kričím ,,nebite sa,, ,,nechaj ho,, aa mám aj také prípady, že ich musím doslova ťahať z postele alebo do jedálne atď... no slovo pot mi je viac než blízky :D k tomu cez víkendy chodím do školy, keďže si robím externe magistra no a treba sa starať aj o dom, sem tam navariť :D ...keďže som štastne vydatá, tak semtam navarí manžel... no ale chápete.... pokoj v mojom živote nepoznám....obávam sa, že takýto hektický život mi veľmi neprospieva....ešte som u lekára nebola, idem až na ďalší týždeň, preto som už aj začala mať obavy či to všetko nespôsobuje nejaké problémy... už si aj tak hovorím, že preboha som taká vyčerpaná a to ešte nič ....

happymia
21. nov 2016

@karinecka22 vlastne aaano ,budem v prebiehajucom 9tt aby sme boli presny .... 🤔🙏🏻

krissmac
21. nov 2016

@riri123 predosle tehotenstvo som pracovala do 8m, kedze som mala malinke brusko 🙂 pracovala som ako casnicka, takze som sa za den nabehala az az 😃 mala som bezproblemove tehotenstvo, ani nohy mi neopuchali, tlak som mala ukazkovy.. A stale som bola pre dostatok pohybu v kondicke 😊 neviem ci to je tym, nechcem strasit, ale tym, ze som sa j doma aj v praci premahala viackrat, malinky mal skoro odtrhnutu pupocnu snuru od placenty, co sme sa dozvedeli az pri porode, cize mal nedostatok vyzivy, nrodil sa ani nie 2,5kg a 44cm.. Nestrasim len hovorim moju skusenost 🙂 cize v tomto tehu sa budem snazit robit veci nie tak akcne a drasticky ako v predoslom 😀 hlavne sa netreba premahat 🙂

illinka
21. nov 2016

@riri123 ja mam podobne. Pracujem tiež v MŠ ale od dnes som na PN proste uz som si krize necitila a ledva som prisla domov tak som to vzdala.. byt tebou idem k lekarovi... proste dieta je dolezitejsie ako praca.. aspon prvy trimester..
Pred troma rokmi som to zanedbala a zle to dopadlo.. odvtedy sa nam nedarilo až teraz preto to neberiem na lahku váhu..

dadka46766
21. nov 2016

Ahojte. No ak mozem pridam sa. Podla kalkulacky by som mala mat termin 13.7. no bola som u lekara pred 2 tyzdnami a ten tam videl este len nieco v cca 3 tyzdni a velku 5 cm cistu. Tak mi nasadil duphaston a utrogestan a v stredu idem na kontrolu ci to podrastlo alebo nie.. stale na to myslim.. ma uz rocneho syna a druhe babetko sme chceli. No dufam ze bude vsetko ok. Bolia ma prsia aj bolesti v podbrusku mavam ale pri malom to ani nestiham vnimat.. nemala by som ho bravat na ruky no to sa neda.. za den je to xy krat. Nekrvacam ani nic podobne tak snad to bude ok. Pri prvom som to mala tak ze mi vzali krv a povedali ze niesom tehotna a teh.testy ukazovali ze som. a aj som bola a uz mam rocneho chlapa doma 😉 takze u mna tehotenske testy boli spolahlivejsie ako odber krvy 😊 a teraz ukazuju tiez dost jasne tak dufam ze pri vas ostanem drzim vam palce.

lilianna1xs
21. nov 2016

@riri123 My ženy sme tak silne a vyčerpane ale každý deň zo zvládame.Obcas sa treba aj šetriť.prajem veľa zdravicka.

nenuska25
22. nov 2016

@riri123 ahoj... chapem tvoje obavy, ktoré sú celkom opodstatnene....čo sa týka nakaz, ktoré môžeš chytiť v skolke, samozrejme xy, ale na tie závažné su deti ockovane, to znamena, že je malá šanca ich chytit...samozrejme existujú aj parvovirusy, ktoré sú nebezpecne do 3 trimestra, lebo prechádzajú placentou na plod....inak by ale bolo naozaj dobre prekonzultovat to s tvojim gynekologom, pripadne by ti možno naozaj prospel kludovy rezim....Ja napríklad tiež pracujem v na skrátený úväzok v ambulancii a chodím ešte do skoly na denne studium, takze si tu hektiku viem predstavit...esteze mám super sefku, ktorá má totálne setri, ani by vlastne nemusela 🙂 tak porozmyslaj

lyly11
22. nov 2016

@riri123 zdravím kolegynka 🙂 som učiteľa v MS a chcem ti poradiť nakoľko moje predchádzajúce 2 tehotenstva ( odkedy robím v škôlke) dopadli potratom:( nechcem strašiť,to nie ale asi v prvom rade pozerať na dieťa. Ja som od začiatku PN rizikovka. Drz sa a čím skôr rieš 🙂 pekný dník

nenuska25
22. nov 2016

@lyly11 ahoj, nevies prosim ta co vsetko zahrnaju tie prvotne odbery?

riri123
22. nov 2016

@lyly11 dakujem, ale obavy sa prave zacali.... no skusim to riesit cim skor..

riri123
22. nov 2016

@illinka mas tiez pravdu vlastne vsetky asi ... musim o tom porozmyslat ci predsa len nepojdem na tu PN...len to je to v MS co na to zamestnavatel, vies komu sa chce hladat nahrada od januara,,,

nenuska25
22. nov 2016

@riri123 mozno by si sa mohla najprv poradit s gynekologom co a ako.....urcite ti poradi co mas robit a ci PN je pre teba dobrym riesenim.....vies ako to je, chore deti by v skolke nemali co robit, no realita je ina......mozno par tyzdnov kym to je najrizikovejsie si oddychnut a vyhnut sa expoziciam 🙂

riri123
22. nov 2016

@nenuska25 no veď to, december je najkritickejší aj pracovne, pretože cvičenie programu,stresy ako to dopadne a k tomu zvýšený výskyt chrípky a pod. Tak možno aspoň do konca toho 3. trimestra si doma oddýchnuť by bolo najlepšie, ale určite sa poradím, už o týždeň idem, toto čakanie je neznesitelne :D ...ale vdaka za radu 🙂

illinka
22. nov 2016

@riri123 no mne dal pn len do konca decembra.akurat vcera somdoniesla pnna mesto...a hned mi povedali aj oni ze radsej nech som az domatetskej.sak niekoho najdu.aj takbudu musiet kvoli materskej