icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

nenuska25
22. nov 2016

@riri123 hej hej to ti verim.....ja tiez dochadzam do kontaktu s detmi v praci dost casto a to su deti, ktore uz pridu chore, lebo sa idu liecit, takze teraz sa snazim sa im maximalne vyhybat....
ale vies co, zase, mozno netreba nic brat tragicky, prezili to aj tie pred nami a bolo dobre 🙂

illinka
22. nov 2016

@riri123 a este nemohla somist teraz hned na pn.tak somto pokryvala lv a dovolenkou aspon ranne ale davala som si riadne pozor a to bolo asi stresujucejsie.stale decka napominat nech nekaslu.vyhybat sa objatiam skakaniu a nedajboze by ma kopli.a od 8tt ma chytili bolesti krizov, palenie v zaludku a unava a uz sa to nedalo. Naozaj aspon do konca decembra. Alebo do vianoc...musis chranit seba ajdrobca..

lyly11
22. nov 2016

@nenuska25 och je to klasický odber nalačno ale čo sa v ňom zisťuje... Neviem. Kedy ta to čaká?

riri123
22. nov 2016

@illinka mne ale konci zmluva na dobu urcitu na konci roka a potom mam podpisat zmluvu na dobu neurcitu...no mam obavy ze mi junneda ak jej oznamim ze som tehotna...na dedine je to strasne...

riri123
22. nov 2016

@illinka tak aj preto som s tou pnkou taka neista, nechcem prist o matersku potom..bez penazi je to tazke...

illinka
22. nov 2016

@riri123 o mtersku by si neprisla k by si tento rok robila.teda 270 dni za posledne 2 roky...ale v tomto chapem
..ze je lepsie ked sa budes mat kde vratit. Ak sa ti to podari kryt bude to super.mna neodhalili som nosila volne oblecko...
Ale snaz sa to nejako pokryt.ja neviem aspon sem tam rannu. A hlavne davaj si pozor...je vyhoda ze pridu vianoce oddychnes si... uvidis co ti povie doktor a hlavne daj si vitaminy a ked tak nech ti da preventivne duphaston alebo utrogestan... drzim ti moc moc moc palce

sunflower80
22. nov 2016

@lyly11 pri prvom odbere sa kontroluje HVG, krvna skupina, ak je negativna, tak vysetruju aj protilatky. To robia 3x za tehotenstvo

riri123
22. nov 2016

@illinka dakujem si zlata aj za rady 🙂 urcite sa to pokusim vyriesit co najlepsie...

lucik284
23. nov 2016

ahojte baby, chcem sa spýtať aj vy mávate ešte stále občas v podbrušku taký ten pocit ako pred prichádzajúcou MS? momentálne som 6t+2 a od rána mám taký pocit, akoby sa každú chvíľu mala spustiť.

nenuska25
23. nov 2016

@lucik284 uplne presne ako hovoris....doktorka mi povedala, ze je to normalne, pretoze sa formuje, roztahuje maternica. Treba si kupit magnezium, pomoze to hned 🙂

lucik284
23. nov 2016

@nenuska25 ďakujem, ja mám ísť k dr až budúcu stredu, tak trošku stresujem asi viac ako by som mala, tak či tak som už v nedeľu skončila s duphastonom pre špinenie, ešte že to nemám ďaleko na pohotovosť, aj keď som chvíľu mala pocit, že to preháňam a nič mi nie je ale nakoniec dr. povedala, že dobre že som prišla, tak teraz sa bojím asi všetkého

saskab
23. nov 2016

@lucik284 ja som mala, aj mam take bolesti...isla som k dr a vravela mi, ze mam otocenu maternicu naopak a moze to byt sprevadzane velkymi bolestami, kym sa pretoci...ja som dostala aj magneziovu injekciu aj beriem magnezium, no zatial stale velmi boli...

happymia
23. nov 2016

ja som mala teraz vnedelu a vnoci na pondelok ale fakt,ze dost bolesti ..., mala som zvysenu tvorbu bieleho vytoku ale zacal som uzivat Magnesium tiez a ustalo to ... ale semtam nad ranom ma zacne pobolievat ,dufam,ze je vsdtko v poriadku ... posledne led som bola na sone 6tt+5 bolo vsetko v poriadku ..aj srdienko nam bilo .., bojim sa baby ale asi je to normalne

lucik284
23. nov 2016

@saskab @happymia
ďakujem baby, tak to tak vypadá, že teda asi nabehnem do lekárne po magnesium. Alebo radšej počkať na dr.? Však magnesium by nemalo ublížiť...

1aduliatko1
23. nov 2016

@lucik284 magnézium neublíži...ja ho síce ešte teraz neberiem, ale v prvom tehu až neskôr mi ho tiež dal doktor, lebo mne tvrdlo bruško aj krče v nohách som mávala v noci.... na to sa fakt "teším" 😀

nenuska25
23. nov 2016

@lucik284 urcite ti magnezium nema ako uskodit (som zdravotnicka). Ak by tvoje telo malo pocit, ze magnezium netreba, resp. uzijes ho vo vyssej davke ako mas, jednoducho ho vyluci.
Inak magnezko posobi protektivne ci uz na srde, svaly a nervovu sustavu......v tehotenstve sa ho spotrebuvava viac ako v beznom stave cloveka, preto tie krce a podobne je dobre korigovat Mg.
Klidek, kupuj....idealne vo forme tabletovej....napriklad Magnerot, 60 tbl stoji sice asi 8 euro, ale je to forma orotatu, ktora je ucinejsia ako tie sumive tablety (oxidy)

krissmac
23. nov 2016

Ahojte baby 🙂 chcem sa spytat.. Neviem, ci to suvisi s tehotenstvom, ale pri prvom som to nemala, teda da sa povedat, ze som s tym problem nikdy nemala, ale strasne mi v poslednej dobe trpnu ruky 😞 ci uz pocas dna, ked som v klude, alebo sa mi parkrat stalo, ze ma to zobudilo uz aj v noci.. Mala niekedy niektora s tymto skusenost?

tinacarina
23. nov 2016

@krissmac mala som to par x mimo tehu ale.Bolo to z krcnej chrbtice.

krissmac
23. nov 2016

@tinacarina tak ja mam vseobecne problem s krcnou chrbticou, konkr. s prvymi dvomi stavcami 🙂 avsak, nikdy by som si nepomyslela, ze by to s tym suviselo... Dakujem, pozriem sa na to 😊 aspon viem z coho to mam, uz som sa bala

tinacarina
23. nov 2016

@krissmac ja mam prasknute 2 stavceteda ich obal a tlaci mi to na miechivy kanal.Netusila som o tom pokial ma neseklo a nevukrutilo a tak som skoncila na mmr kde mi to diagnostikovali.Vtedy zacalo aj trpnutie a mravcenie ruk,napr.zavrat,bolesti ucha atd.

krissmac
23. nov 2016

@tinacarina dakujem za informacie! 🙂 dufam, ze uz je vsetko v poriadku, nie je sranda s tou chrbticou, asi to nebudem uz brat na lahku vahu

nenuska25
23. nov 2016

@lucik284 a to ze sa bojis je podla mna uplne normalne, ja som tiez v strese co a ako, ci bude vsetko v poriadku a dieta bude zdrave, nakolko je to tiez moje prve tehotenstvo a dieta sme neplanovali, takze ten zivotny styl nebol zrovna najlepsi .....

lucik284
23. nov 2016

@nenuska25 ďakujem, no my sme síce plánovali, ale tiež ten životný štýl nebol bohvie čo ani z ďaleka sme nečakali, že pri mojich problémoch to vyjde na prvý krát, a už vôbec nie, že budú hneď 2 o to viac sa bojím a stresujem, že dlhé roky ma gynekológovia presviedčali o tom, že to u mňa bude ťažké a môže to trvať aj roky a že budem musieť cele tehotenstvo brať lieky a byť pozornejšie sledovaná. Tak ma teraz teší, že som im ukázala, že to ide aj rýchlo a prirodzene, na druhej strane sa mi stále vynára rozhovor so sestričkou u bývalej dr. že má podobný problém ako ja a že už dva krát o bábo prišla, tak nechcem nič podceniť...

nenuska25
23. nov 2016

@lucik284 tak chapem obavy sú vzdy....aj ked vies, tehotenstvo je asi najindividualnejsia zalezitost....samozrejme treba brat do úvahy iste rizika, ale pozri sa, to čo môžeš pre to spraviť, robíš uz teraz, takze to čo ma prist príde....verim ze vsetko dobre dopadne a v júli si tu budeme postovat krpcov 🙂)

lucik284
23. nov 2016

@nenuska25 no ano snazim sa urobit maximum aby mali v brusku pohodlie, ktore potrebuju aby mi to potom vratili a narodili sa zdravucke, to je najdolezitejsie.

olylili
23. nov 2016

Ahojte podľa tehotenskej kalkulačky by som mala byť 5+1tt kedy je ísť najlepšie k lekárovi? V predoslich tehu som šla keď som bola už v 11 tt

nikus5490
23. nov 2016

Ahojte baby berie niekto duphaston 2x denne?? A chodi do prace alebo ste na PN??

lucik284
23. nov 2016

@nikus5490 ahoj ja beriem dokonca 4x denne normalne chodim do prace

happymia
23. nov 2016

@olylili ahpj na sombola uz 6tt+5 a uz bolo aj srdienko,predtym vela toho vidiet nebolo..., jedine co mi bralibola krv na HCG a rastlo

happymia
23. nov 2016

@nikus5490 ahoj ,ja beriem 2x denne ,chodim do prace
@lucik284 ty preco beries az 4x denne ?