Termín júl 2017
Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?
baby drzte palceky, dnes 11:15 mame termin u dr. a ja od rana ako som oci otvorila stresujem, ci je vsetko ako ma byt, ci su tam stale obidve, ci pekne rastu. mala by som byt 7tt + 2 dni.
Inak boli ste na prvom sone same alebo aj s polovickou? My ideme spolu ale neviem ci ho tahat aj dnu alebo je to este zbytocne.
@lucik284 drzim silno palce. Ono je to vzdy zazitok vidiet. Takze ak chce ist,nech ide 😉
@lucik284 držím palce, neboj...a záleží ako chce partner...môj nebol so mnou ani raz 😀 😀
@sunflower80 @nenuska25 @1aduliatko1 @nikus5490
baby ďakujem za podporu, ja som taká dostrašená lebo napriek tomu duphastonu, stále občas jemne zašpiním.
No polovička, keď som sa ho pýtala či chce ísť dnu, povedal, že ak môže tak pôjde rád. On sa rád porozpráva aj s dr. aby vedel čo a ako, lebo ja vraj hovorím niekedy cudzou rečou a jemu nie je jasné čo chcem povedať 😂
@lucik284 budeme všetky na teba myslieť, nech všetko dobre dopadne, neboj ja som tiež vždy stresák pred každou návštevou lekára 😀 čo sa týka tvojej polovičky, je pekné to vidieť, už ako chcete, no ja keď pôjdem za 3 týždne, tak mi vytlačí aj snímok, tak budem ukazovať doma na Vianoce aj rodine, teda ak všetko dobre dopadne..
Baby treba myslieť pozitívne a vsetko dobre dopadne ;)😉
babule inak chcem sa vás spýtať, keďže je teraz také chrípkové obdobie (pred chvíľkou doniesla do práce poštu poštárka, totálne prechladnutá, ešte pomaly na mňa kašlala), dávate si preventívne nejaké vitamíny ako céčko alebo tak podobne? môže sa to vôbec vlastne? ovocie jem každý deň, no ešte by som sa chcela nadopovať niečím ak sa dá 😉
@zuzacka16 vitamín C sa vraj môže
@zuzacka16 Ahoj, tak ja som chrípke úplne podľahla 🙂 mám nádchu, akú som už dlho nemala... Neberiem momentálne nič, keďže si vezmem tabletku, alebo liek len vtedy, keď už neviem čo robiť. Čítala som, že vitamín C vo väčšom množstve škodí,, teda môže viesť k potratu.. Ale to by sme museli toho pojesť 😲 Ja to zatiaľ riešim čajom z čerstvého zázvoru, citrón a med do toho. Radšej si daj nejaké ovocie, je to predsa len zdravšie, ako nejaké umeliny 🙂
@zuzacka16 vitamín C sa v tehu určite môže. Nadbytok vycikas, ten sa naukladá, ako iné vitamíny, takže žiaden potrat. Ale závisí koľko ho prijmes v strave. Ja som ho užívala na začiatku tehu, lebo som mala veľmi prekrvenu sliznicu nosa a stále mi tiekla krv. Po pár dňoch mi to prešlo. Teraz neuzivam, lebo papam veľa citrusov, to je jedno z mala, čo nevyzvraciam 😊. A so zázvorom tiež opatrne, čaj by mal byť slabý.
@1aduliatko1 @renimac Ďakujem vám žienky 😉 ja som si len sem-tam chcela dať preventívne to céčko, aby som neochorela
@krissmac a ako to riešiš s upchatým nosom, hm? inak s tým zázvorovým čajom som tiež počula, že by sa v tehotenstve nemal, takže keď tak ako píše renimac fakt len slabý
@zuzacka16 jasne, ze mozes C-cko..Ja som doma kvoli chorobe. Musim brat penicilin a detske kvapky Nasivin. Mam streptokoka. Vcera mi to odobrila aj gynekologicka a na kasel este poradia detsky sirup Thymomel. Takze v najhorsom pripade su aj lieky, kt mozes v tehu. Ale hlavne papaj ovocko. 😉
@zuzacka16 na začiatku tehotenstva som mala strašnú nádchu....upchali sa mi dutiny, nemohla som dýchať, morská voda do nosa mne vôbec nepomáha....v lekárni mi dali kvapky sinupret...a dávala som si šumivé C
@sunflower80 tak si ma ukľudnila, viem, že keď treba tak vedia dať aj antibiotiká, ktoré môžu tehotné, aby to neuškodilo..prajem rýchle uzdravenie 😉
@zuzacka16 Vidíš, všade sa dočítame inak 🙂 Človek potom nevie čomu má veriť 😀 pri prvom tehotenstve som sa v ničom neobmedzovala, všetko som robila a jedla ako predtým a malinký je zdravý ako rybička 🙂 A čo sa týka toho zázvoru.. Jasné, nelúhujem zázvor dlho.. ale myslím si, že jedná šálka dobrého čaju namiesto liekov nikdy nie je na škodu 🙂 keby sa mám riadiť v tehotenstve, či po tehotenstve všelijakými radami, hlavne od starších ľudí, malinký by bol stále chorlavý 🙂) a čo s upchatým nosom? Momentálne to neriešim, jedine ak vreckovkou :D ale ide mi to riadne na nervy.. akurát mi išiel priateľ po nejaké kvapky, vraj sa to už nedá počúvať :D
@renimac celaskon mám doma, tak si sem-tam ráno dám predtým než pôjdem do práce, lebo chodia sem aj chorí ľudia, takže chcem sa tomu vyvarovať 😉
@krissmac hej máš pravdu všade sa hovorí inak, človek už nevie, čo môže a čo nie, pomaly nám zakážu už aj dýchať 😉 ty máš už jedno dieťa, no toto bude moje prvé, tak preto sa pýtam, aby som niečo nezanedbala 😉 preto som sa pýtala na upchatý nos, lebo ja keď mám nádchu, tak mám ho vždy upchatý a nebaví ma dýchať ústami a v noci sa mi potom nedá spať, tak že či máš nejaké kvapky, čo sa môžu počas tehu..každopádne nech ti to rýchlo prejde a priateľ donesie prvú pomoc 😀
@renimac toto je aká super vec tento modrý koník, že vedia poradiť už aj skúsenejšie, ďakujem ešte raz 😉 a čo sa týka toho upchatého nosa, tak to budem riešiť, keď už dostanem nádchu, čo dúfam, že nebude...inak nevieš mi poradiť, ja som pri nádche aj naparovala nad kamilkami, veľmi rýchlo mi potom nádcha prešla, myslíš, že sa to môže v tehu?
Baby tak toto je naša "krevetka", nakoniec je bábo len jedno. Podľa dr. sú dve možnosti, že dr. na pohotovosti zle videla, alebo pravdepodobnejšie to prvotné špinenie bolo spôsobené "odchádzaním" toho druhého plodu a teda už ani duphaston nepomohol. Dôležité je, že máme 0,83 cm, sme podľa sona 6t+5 podla poslednej ms 7t+2 ale to vraj nevadí. Termín máme 17.07.2017 a úplne najdôležitejšia informácia srdiečko nám bije jedna radosť. Hrozne sa tešíme. Prvá poradňa aj so založením tehu knižky 28.12.2016.
@lucik284 krásne, gratulujem....aspoň jedno bolo silne a udržalo sa..opatruj sa 🙂
@lucik284 to je krasna foto. Gratulujem a tesim sa s vami.
@1aduliatko1 @sunflower80
Ďakujem baby, hrozne sa tešíme. Už aby bol júl. 😍

@nenuska25 no zrejme ma dali až preto tak, že mi urobia všetko jedno pri druhom, teda aj ultrazvuk by sa mal robiť, ja neviem, ja budem prvorodička, takže vôbec neviem, čo ma čaká, riadim sa pokynmi lekárov..a vtedy tam moja lekárka nebola, zastupoval ju jej muž, tiež gynekológ, tak tam bol chaos sestry s lekárom, nevedeli sa nejak zosúladiť, že čo kedy, lebo každý objednáva inak, on ma chcel dať za 2 týždne, ona že až za 3 dávajú, takže sodoma gomora 😀😀😀 a ja ešte tiež v nervoch, že či je a bude všetko v poriadku, takže som sa ani nič poriadne neopýtala 😀😝 inak tu na modrom koníkovi mi píše, že by som mala byť v 9tt ale mne vychádza tento týždeň 8tt, tak ani neviem v ktorom som vlastne 😅😅