icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

1aduliatko1
30. nov 2016

@olylili ja beriem duphaston od začiatku, ja ho mám preventívne, lebo pri prvom tehu som špinila a tiež mi ho dal...

renimac
30. nov 2016

@juliane126 bolelo ma brucho, myslela som najskôr, že trávenie. Ale potom som začala špinit, hcg vysoké, plod nikde, a v 6tt ma už operovali. Keby sa doktor nesmial, že preháňam, nemusela som už mať krv v bruchu. Ale čo už, človek musí veriť viac sebe. Snáď toto tehu skončí šťastne a hlavne nech už prejdú nevoľnosti 😉.

juliane126
1. dec 2016

@renimac sorry,ale toto je ucebnicovy priklad mimomaternicoveho tehotenstva. Jasne pochybenie lekara. Ty si bola este predtym na sono a aj tak ta dalej nevysetrovali? To hcg tam muselo pre nieco byt zvysene. Asi kazdu stu zenu to postihne, co nie je az tak malo, na aspon podozrenie a dalsie testy. Ospravedlnitelne by to bolo jedine vtedy, keby si cakala dvojvajene dvojicky a jedno z nich by ti uviazlo vo vajickovode. To by uz mohlo lekara pomylit.

Si medzi junovkami a este stale mas nevolnosti? Uz by mohli pomali ustupovat, nie? Ja to mam tak pol na pol uz. Najhorsi bol siedmi tyzden. Osmi by bolo po polnoci uz dobre. Ale nevraciam, len sa na 90 percent jedal nemozem ani kuknut.

nikus5490
1. dec 2016

Ahojte dievčatá ako sa dnes cítite?? Mne je dnes hrozne. Prvýkrát som dnes rano vracala... a mam picit ze ma tlaci k zemi

1aduliatko1
1. dec 2016

@nikus5490 mne už zle na vracanie nebýva...skôr som vracala večer, alebo poobede 🙂 ráno mi je zle len tak,že sa musím najesť..neviem ako zvládnem v pondelok na lačno na 8-mu k lekárovi 😀 😀
mne skôr býva zle na odpadnutie, asi blbý tlak...ale dnes je to ok 🙂

lucik284
1. dec 2016

@nikus5490 ja som sa ráno cestou do práce bála, že budem musieť predčasne vystúpiť a vyprázdniť žalúdok, ale našťastie to nebolo nutné. zisťujem, že MHD mi dobre nerobí, ale inak sa mi našťastie nevoľnosti vyhýbajú a dúfam, že už ani nedorazia. Inak okrem stále citlivých prs sa cítim ako keby som ani tehu nebola, kiež by to tak vydržalo až do konca 😂

renimac
1. dec 2016

@juliane126 pamätám si to ako dnes. V piatok som prišla ku gynekológovi, že som tehu, ale mám bolesti. Vysetril ma, na sone nič nevidel, ale že pri dvojickach vidieť gestacne vaky neskôr, mame ich v rodine po manželovej strane. Zobrali mi hcg a poslali domov. V nedeľu som začala spinit, tak smer pohotovosť. Tam ma pani doktorka zd*bala, že na čo som prišla, keď som nezaspinila ani jednu vložku. Zo zlosti mi tie kliešte tak vrazila, že som mala chuť ju kopnúť do hlavy. Potom že mi spraví usg, jasne, že nič nevidela, tak jej hovorím, nech pozrie hcg. Kks, skoro ma prepichla pohľadom. Lenže keď zbadala hcg, zrazu skrotla. To bol 5tt+0, hcg 1100. Že hneď zajtra mám prísť na kontrolu. Tak k tebe určite, krava. Išla som na kontrolné hcg ku svojmu, poobede volal, že narástlo, ale málo, ale že stále to môže byť OK. Lenže to už som začala spinit brutálne. Smer Koch, už ma domov nepustili. Na druhý deň ráno ma operovali.
No, na pár dní mi nevoľnosti prešli, ale vrátili sa v plnej sile. Od 8tt som naj kamoška s misou. Moja mama malé obe tehotenstva takéto. Ved už nejak prežijem 😉.

nikus5490
1. dec 2016

@lucik284 tak ty sa mas ako ani mne nic doteraz nebolo len trochu ma palila zaha.
@1aduliatko1 tak to mas super dúfam že mnevto uz prejde čoskoro

shannonldy
1. dec 2016

Ahojte baby, uz to tak vyzera, ze patrim medzi vas 😍 Vcera som bola u doktorky, mam prvu fotku nasej lasky, tehotensku knizku a TP 10.7.2016. Drzim nam vsetkym paste, nech to dotiahneme do uspesneho konca a v juli si domov prinesieme babatka 🙏

zuzacka16
1. dec 2016

@shannonldy super, gratulujem ti..ja mám termín 09.07. takže budeme v podstate na tom rovnako 😉

shannonldy
1. dec 2016

@zuzacka16 super, aj ja gratulujem! Tak nech nam to pekne odsypa! Inak, chcem sa spytat, komu ste (ty, alebo aj ine baby) uz povedali, ze ste tehotne? Ja zatial okrem mm 😀 len mamine a dvom najblizsim kamoskam. S ostatnymi sa planujem podelit o radostnu novinu az 3. Trimestri - po novom roku

nikus5490
1. dec 2016

@shannonldy ahojky tak ja som to povedala len rodine len moj muz sa tak tesi ze to hovorí každému ze bude otcom 😉

lucik284
1. dec 2016

@shannonldy tak ja som to povedala samozrejme budúcemu tatkovi, mamine, najkamoške a babám v kancelárii /šéfke a kolegynke vlastne/ ale len preto lebo vedeli, že sme začali chodiť do centra, keďže nám tam pomohli s nastavením cyklu.
No a polovička už sa stihol pochváliť v práci a maminka to postupne vykecáva celej rodine a keďže mám strašne urážlivú švagrinú, radšej som to teda povedala aj jej, nech to vie odo mňa a nie od niekoho iného, napriek tomu sa urazila, že keď boli naši teraz u nich v anglicku a už to vedeli tak jej to nepovedali... len nejako proste nepochopila, že keď tam boli naši, tak som mala v rukách ešte len pozitívne testy...napriek tomu sa cíti sklamaná, že mamina to povedala bratovi ale jej nie...

shannonldy
1. dec 2016

@nikus5490 To je parada, ked sa chlapi tesia ako male deti, nie? ❤ Inak my sme sa pred par dnami bavili, co by sme chceli (samozrejme nech je zdrave, ostatne ide bokom) - a ten moj ma uplne prekvapil, ze on by radsej dievcatko - lebo ze chlapcek bude sinter 😂 😂

shannonldy
1. dec 2016

@lucik284 hehehe, svagrine su specialna kategoria 😝 Ta moja hadam od prveho dna po svadbe vyzveda, CO MAME NOVE (ci uz cakame). Just jej to poviem az v 2. trimestri 😘

zuzacka16
1. dec 2016

@shannonldy tak my sme na tom tak, že to vie ten môj (to je samozrejmé 😉 a zatiaľ iba jeho starí rodičia, lebo im to chcel už povedať, lebo tí sa nás pri každej návšteve pýtajú, že kedy bude malé..ostatnej časti rodine to plánujem povedať až na Vianoce, nakoľko 19.12. mám ísť na druhé vyšetrenie a budú mi brať aj krv, moč a podobne..a dajú mi aj snímku, teda budem mať čo ukazovať 😀

sunflower80
1. dec 2016

@shannonldy no u nas to vieme len my a nasi. Chceli sme to vsetkym povedat ako darcek pod stromcek, no tym,ze som zacala spinit a isli sme na pohotovost a niekto musel postrazit dcerku, tak sme im to museli povedat. Strasne sa tesia, uz teraz vymyslaju za nas mena 🙂))

nikus5490
1. dec 2016

@shannonldy moj by tiež chcel dievcatko... On mi hovori ja chcem princeznincku... Keby sa tak dalo nie vybrat si... Ale mne to je jedno 🙂 vies on uz syna ma z prvého manželstva

krissmac
1. dec 2016

@shannonldy Ahoj, u nás to vie zatiaľ iba moja mamina a takisto moje dve kamarátky :D nechcem to ešte nikomu z rodiny hovoriť 🙂 Taaakže asi až po novom roku, keď si budem istá, že je všetko v poriadku 🙂))) bude to také "prekvapko" :D najprv som chcela, že im to všetkým povieme, až vtedy keď sa dozvieme čo to bude, ale to bude na mne už aj riadne vidieť, čiže uvidíme ako to nakoniec všetkým oznámime :D 🙂

juliane126
1. dec 2016

U nas sa to prva dozvedela dcerka a potom samozrejme manzel. Nik iny to zatial nevie. Mozno to uz vytarame na dedovu sedemdesiatku, co bude na Vianoce, alebo na Silvestra, co by uz mal zacat 2. Trimester. Dcerka si zela len sestricku. Uz ma pre nu i vybrate mena Nadja, Kristina, Sofia. Chlapcekovi meno nechce vybrat. (Neprichadza do uvahy).

slimstar
1. dec 2016

@juliane126 aj u nás je to tak, vie to len pár ludí, moja mama a môj zubár 🙂 a teda gynekolog. Ale tie mená, sme už tiež rozmýšlali. Ani jedno sa mi nepáči, okrem chlapčenského Michala /páči sa mi ruské Míša 🙂/ a dievčenského Mia, ale to sa nepáči môjmu priatelovi. 🙂 Oni chcú dievčatko /priatel a mama/ a mne to je jedno, hlavne aby bolo zdravé, moje srdiečko.

juliane126
1. dec 2016

@slimstar my uz mame Misku po tatinovi. Mena uz mam vybrate, ale sa nevieme zhodnut ani na jednom. Takze mozem zacat od zaciatku😊

zuzacka16
1. dec 2016

to je aké krásne, že už mená vyberáte mnohé z vás, ja si to ešte netrúfam, radšej počkám na neskôr...babule aj chcete vedieť, čo to bude, či sa necháte prekvapiť??

1aduliatko1
1. dec 2016

@zuzacka16 mne doktor povedal pohlavie až v 30 týždni...išlo ma poraziť 😀 teraz ak mi to tiež tak bude chcieť tajiť, tak asi sa rovno nechám prekvapiť 🙂 len či to vydržím

slimstar
1. dec 2016

@zuzacka16 no ono je to aj tak, že sa dozvedeli skôr, nakúpili všetko pre dievčatko ružové a narodil sa chlapec. To bolo pred pár rokmi a poznám, viac párov. Ja to beriem tak na 80 percent, ale asi by to malo byť prekvapenie až do poslednej chvíle. 🙂 Tak možno počkám nato prekvapenie, veď to už nebude dlho trvať, mne čas letí veľmi rýchlo, za chvílu je tu jar a leto. 🙂

lucik284
1. dec 2016

@zuzacka16 ja som povedala polovicke, ze to vediet nechcem tak to razantne odmietol, ze on to vediet musi, tak som mu povedala, ze sa moze dohodnut s dr. aby mu to povedala ale nesmie to nikomu povedat aby som sa to nedozvedela. Ale mena uz mame vybrate, dievca mam vysnivane od malicka, ze bude Daniela a chlapec sa mi prisnil, ked sme zacali so snazenim, ze Sebastian a sa nam to obom zapacilo

@1aduliatko1 iank dnes mi kamoska.hovorila, ze jej koleginu do siedmeho mesiaca ubezpecovali o dievcatku a zrazu, ze chlapcek bude na poslednej poradni sa ukazal

1aduliatko1
1. dec 2016

@lucik284 aj moja kolegyna tak mala...celé tehotenstvo jej hovorili, že chlapček, nakúpila modré oblečenie a bum ma dievčatko 🙂
mne sa doktor trafil, len teda neskoro mi to až povedal...v 20týždni mi to ešte nechcel povedať...povedal mi v 30tom a potom neskôr už bolo tak bábo, že nebolo vidno čo to bude 😀

zuzacka16
1. dec 2016

@1aduliatko1 no tak to si teda pekne dlho čakala až do 30 týždňa ;)
@slimstar hej tiež som to počula, že ľudia nakupovali a nakoniec to bolo inak, no ja by som to chcela vedieť, bude to moje prvé mimi ;)
@lucik284 fakt nechceš vedieť? no to ťa obdivujem, ja som veľmi zvedavá, ja budem určite chcieť 🙂 🙂 a inak krásne mená máš vybraté 🙂

nenuska25
1. dec 2016

@shannonldy ahoj ja mam rovnaký termin 🙂

lucik284
1. dec 2016

@zuzacka16 ja by som sa rada nechat prekvapit, lenze neviem ci to bude realne kedze budeme matriku riesit este pred porodom, neviem co vsetko tam to prehlasenie o otcovstve musi obsahovat...
som sice tvor zvedavy a vsetko musim vediet ale v tomto zrovna chcem byt prekvapena ak to pojde.