icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

senta_sofia
17. dec 2017

@kattky neviem kde presne to ma, ale moze to byt aj sinus pilonidalis. Moj mal dierku, ale v dosledku perianalneho abcesu, resp. fistuly.

slniecko323
18. dec 2017

@kattky je to jamka alebo dierocka? Treba to ukazat doktorke, aby sa na to pozrela. Moze to byt sinus pilonidalis.

ela66
18. dec 2017

@kattky Určite ide o análnu fistulu vzniká pretrhnutím abcesu (hnisavého ložiska), ktoré vzniklo v bedrovej oblati alebo v oblasti hrádze. Po prasktnutí cysty začne postupovať infekcia až do miesta, kde si vytvorí druhotné vyústenie v mieste análneho otvoru. Ako výsledok tohto procesu sa vytvorí fistula. Určite treba isť čim skôr k lekárovi kym sa miesto nezapali a nezačne sa stav zhoršovať. Z malej dierky sa môže vytvoriť nepekne veľke zdurenie tak šup k lekárovi dievčata na koniku ti malého drobca neošetria.

kattky
18. dec 2017

@miriama11 nie ako kostrc ale hned cca pol cm pri konecniku

kattky
18. dec 2017

@ela66 a co sa s tym ako da robit? Musi sa s tym ist ku chirurgovy alebo co?

slniecko323
18. dec 2017

@kattky tak to bude perianalna fistula. Treba ist cim skor k lekarke.

senta_sofia
18. dec 2017

@kattky chirurg alebo proktologicka ambulancia, problem je, ze u takychto malych deti je to zriedkave, aspon mna tak odpinkali a ze do roka by ho aj tak nikto neoperoval. Ja som nasla nakoniec jedneho profesora v Prahe v Motole, ktory ma ubezpecil, ze ak z tej fistuly odteka hnis a neupchava sa, cize netvoria sa dalsie abcesy, tak sa to moze nechat tak, je sanca, ze sa moze zalepit aj sama.

kattky
18. dec 2017

@senta_sofia tak my dnes zbehneme k obvodnej

ela66
18. dec 2017

@kattky Rieši sa to vždy chirurgicky dierku musia nadrezať a vytlačiť hnis ktorý sa tam tvori ....ale takému malému bábu to určite robiť nebudu lekar určite predpiše niejaku masť na zlepšenie stavu. Zaleži aj na tom ake to ma či ma to miesto ohraničene zapalom začervenane alebo či z toho vyteka tekutina to musi všetko posudiť lekár.

senta_sofia
18. dec 2017

@ela66 robia to aj malym, moj syn mal perianalny abces ako 5tyzdnovy a cistili mu to v narkoze, je tam riziko, ze to nepraskne von, ale dnu. Fistula, ktora mu ostala, to uz je velmi komplikovana operacia, ak svojvolne odteka hnis a netvoria sa dalsie abcesy, nechava sa to zvacsa tak.

ela66
18. dec 2017

@senta_sofia Áno preto sa to musi spraviť aby hnis vytekal von a nehromadil sa dnu. Ono zaleži ake to má ....My mamičky malého nevyšetrime musi isť k lekárke aby ona posudila v akom "štadiu" to má.

kattky
18. dec 2017

Tak baby boli sme u lekarky a ta nas poslala na chirurgiu. Tam primar skonstatocal, ze s tym sa uz narodil a pokial z teho nic nevyteka, tak je to v ppriadku, ze tym jak bude rast tak sa to vstrebe, ale ze ak by z teho nieco zacalo vytekat tak mame prist ak nie, tak o 2 mesiace sa mame prist ukazat

senta_sofia
18. dec 2017

@kattky aspon ze tak 🙂 on ju ma zrejme nekomunikujucu. Aj mu robili sono alebo nieco? Ci len pozreli?

kattky
18. dec 2017

@senta_sofia len pozrel chirurg a nejakym kremom mu ju natrel

kattky
18. dec 2017

Nas stromcek ...

jarunka102
18. dec 2017

Zienky odlahcenie temy...idu Vianoce... kolaciky uz napecene?darceky nakupene? Moja mala dcerka vybrala medovniky s vytrazou a trene pecivo a moja sestra ma poprosila este o snehove pecivo,takze od zajtra s dcerkou zaciname kolacikovat 🙂 draceky uz len pobalit,stromcek uz mame,aj vyzdobu ako tak 🙂 Bianka ma dokonca v izbicke vlastny stromcek 🙂

jarunka102
18. dec 2017

@kattky naaas a Biankin 🙂

kattky
18. dec 2017

@jarunka102 Tiez mame taky maly ale nemame ho kde dat

miriama11
18. dec 2017

Stromcek hotovy , darceky pred chvilou dobalene, perniky napecene ale piest este budem.este nakup vianocny a hotovo.👍🏻😉

slimstar
18. dec 2017

@miriama11 ja ešte ani strom ozdobený, ani darčeky zabalené a ešte ten vianočný nákup, bude to dosť náročný týžden. 🙂

olylili
18. dec 2017

My už tiez máme len som nestihla nakúpiť červené ozdoby tak mi neladi 😏 aj deti vo svojej izbe majú všetko už mám aj darčeky zabalené už len vianočný nakup 😋

miriama11
18. dec 2017

@slimstar no uz by som vsetko nedala posledny tyzden, by som odpadla v nedelu

kchan
18. dec 2017

My uz mame takisto napecene a maly ma tiez svoj mini stromcek v izbe 🎄🎁 🤗

blondie257
18. dec 2017

Baby tak ste sikulky...my nemame nic..nenapecene...nevyzdobene...chcela som tento vikend...ale Em je chora soplava nervozna....v sobotu sa nam aj krv z nosteka spustila a nie a nie zastavit....tak sme boli na krcnej pohotovosti....
A kdeze na vsetko sama....na vyzdobu neostava cas
MM dojde az 22. Neskoro vecer...
Takze toho roku budu sviatky bez vyzdoby....a to sme kazdy rok mali krasnu vyzdobu zvonku aj dnu....
Az mi z toho smutno

olylili
18. dec 2017

@kchan kraaaaasny 😊🎄

olylili
18. dec 2017

@blondie257 nebuď smutná ja mám tiež len tak aby bolo na všetko sama dievčatá choré a ešte v stredu nas čaká očkovanie a k tomu mám také kramy že ledva chodím 😑

blondie257
18. dec 2017

@olylili juj vdakaa....sa utesujem tym ze sviatky trvaju par dni...em to este nevnima...ze o rok uz to bude ine...
Starsia dcera si urobila vyzdobu v izbe...tak aspon ona sa tesi
...vidis mne by mali kramy dojst rovno na sviatky .....vrrr....
Drzim palce nech je ockovanie pokojne a reakcia tiez...

olylili
18. dec 2017

@blondie257 presne aj ja si toto vravím teraz budú provizórne a budúci rok to rozbalimeeeee😀 veď ja už mám desiaty deň úplne silné mohli by už aj končiť 😏...ďakujeme hádam to bude zvládať lepšie ako prvé náplaste nakúpené

blondie257
18. dec 2017

@olylili tak veru....rozbalime o rok
Tie kramy och....dost dlho uz...a bezne ti trvali ako dlho?

olylili
18. dec 2017

@blondie257 tak šesť dní prvý deň slabé druhý stredné potom dva dni silnejšie a dva špinenie koniec no teraz to ide jednym ťahom už niekoľko dní silné