icon

Termín júl 2017

melanka13
31. okt 2016

Ahojte.Tento mesiac som ešte založený nenašla 😉.Uvidíme či to bude aj keď testy sa už tvária"duchovo"😃.Ak to nevide mne dúfam ,že téma poslúži ostatným a verím že nás bude veľa,Tak ktoré uz tušíte? Čakáte?

happymia
16. nov 2016

@sandy152 ahoj ,mne tehu kalkuacka ukazuje podla poslednej ms ktora bola 29.9 ze som otrhotnela priblizne 12.10 ale viem isto ze to bolo 14.10 ,a vravi mi ze 6+6dni
dnes idem na sono budem vediet viac
a srdiecko uz Vam bilo?

sandy152
16. nov 2016

@happymia ano uz bolo vidno aj srdiecko

happymia
16. nov 2016

@sandy152 juuj tak sa nestresuj poctami ... ked ❤️bolo vsetko je OK

1aduliatko1
16. nov 2016

@sandy152 na sone sa dr. riadia veľkosťami bábätka, takže môže to byť rozdiel.
Napr. mne pri prvom to sadlo úplne presne, ešte som aj rodila v deň termínu 😀
no uvidíme teraz v pondelok, ako to pomerá, a či to sadne na dátum s mrchou...
ja som mala naposledy 30.9., a podľa kalkulačky by som mala byť 6+5

sandy152
16. nov 2016

@happymia noo ale dost som bola v strese lebo dlho robila ten ultrazvuk a nic pri tom nehovorila, tak uz som myslela na najhorsie, ale predsa to dobre dopadlo 🙂

sandy152
16. nov 2016

@1aduliatko1 a podla akej kalkulacky si pozerala? To ked som teraz 6+4tt tak v tych 6 su uz zapocitane aj tie 2 co som este tehotna nebola ci uz nie?

1aduliatko1
16. nov 2016

@sandy152 tu je na nete kalkulačka, podľa poslednej menštruácie, a aj v mobile mám appku menštr. kalendárik, tak aj tam mi ráta
http://tehotenstvo.academy.sk/index.php
áno sú tam zarátané aj tie 2 týždne, tt sa ráta od poslednej menzes

sandy152
16. nov 2016

@1aduliatko1 tak mne podla tej kalkulacky vychadza ze som otehotnela asi 4.10 a mala by som byt 8 tyzden co ale nevychadza podla usg tak neviem. A pritom dve ciarky na teste som mala uz 20.10

1aduliatko1
16. nov 2016

@sandy152 tak to potom neviem ☹ a mávala si pravid. menzes? možno sa ti ovulácia posunula, sledovala si ju?

happymia
16. nov 2016

@sandy152 tak to ti verim ,toez sa bojim trosku co ma dnes na sone caka ... zas moj dr mi porozprava 😁

1aduliatko1
16. nov 2016

@happymia držím palce, daj vedieť

happymia
16. nov 2016

@1aduliatko1 dakujem dam 🤗

sandy152
16. nov 2016

@happymia tak sa drzim palce dnes teda 🙂

sandy152
16. nov 2016

@1aduliatko1 nesledovala som praveze hoci v kalendariku mi ukazovalo ovu cca 5.10 ale mam pravidelne cyklus 28-30 dni tak neviem vobec teda ako to teraz je. Nesedia mi tie tyzdne vobec nijako

happymia
16. nov 2016

@sandy152 dakujem

sandy152
16. nov 2016

@1aduliatko1 a v predchadzajucom cykle som urcite neotehotnela lebo tam som mala s mm styk len raz 9.9 a dostala som potom ms a aj tak to by bolo uz viac tyzdnov, takze som z toho uplne jelen :D

1aduliatko1
16. nov 2016

@sandy152 neviem ani ja veru...ale asi treba brať do úvahy to USG...ono sa potom robí ešte samizda kolo 20tt veľké USG a všetky merania

kubkova
16. nov 2016

@sandy152 mne to vysvetlovali aj tak, ze od styku si mam pripocitat cca 5-6 dni,vtedy este oplodnene vajicko putuje do maternice a potom dalsie dni kym sa uhniezdi...takze podla kaklulacky si uz ,,tehotna,, 2 tyzdne ale v skutocnosti vlastne este v tom case ,,nie si,, 🙂

dominika_klara
16. nov 2016

Baby, kašlite na nejake "kalkulačky"..Tie su vždy spravené podľa istého priemeru, orientačne...Pokiaľ sa nemeráte,nepozorujete hlien a krčok, nepoznáte telo na 100%,tak určiť dátum ovulácie je vždy len orientačne.. Ja mám cyklus od 28-58 dní! Mám PCO syndróm. Ovulácia môže niekedy dojsť veľmi variabilne... Niekedy aj týždeň pred začiatkom MS. NApríklad, tiež som mala posledný menzes 30.sept. Podľa "kalkulačky" by som mala byť 6+5. Bábatko je menšie. A sú dve možnosti. Ovulácia mohla dojsť niekedy pred koncom cyklu , po pohl. styku tiež čo to trvá, kým sa tá "víťazná spermia" dostane až do cieľa . Udáva sa , že to môže byť aj na 2-5 deň. A plus ak zaratáme uhniezdenie, to tiež nie je len "tak".... A po dalsie, babatko sa moze pomalsie vyvíjať /co bolo aj v mojom pripade prveho tehotenstva/...

sandy152
16. nov 2016

@dominika_klara no ved jasne, len som sa toho zlakla, ze mi to proste nijako nesedi lebo keby sa mi velmi posunula ovu tak by mi nemohol test 19.10 ukazat dve ciarky. Ale u mna to mozno bude tym ze sa babo pomalsie vyvija lebo inak neviem no

dominika_klara
16. nov 2016

@sandy152 z prveho sona, z prvej prehliadky doktor nic nezisti...Preto sa aj meranie babatka opakuje v tehotenstve viackrat...Tiež maju svoje tabulkove predpoklady. Telo sa vsak nikdy neriadi tabulkami... Ono je nevyspytatelne... Ako genetika...

dominika_klara
16. nov 2016

@sandy152 a ak k tomu zakomponujeme nejake choroby, geneticke predispozicie( stitna zlazam cysty - ja si nosim vo vajecniku 4 cm!,) tak vyber si... Pokal babatko bude stale rast, nevidim problem. Moj prvý valibuk sa oneskoril velkostou o týžden. A nejak v 18tom tt sa mi zda,dobehol zameskane, zial , v 23 tt nas skolil zapal...

makitka1
16. nov 2016

Ahojte som v 7tt veľmi sa teším dúfam ze všetko bude v poriadku ..a ináč rada sledujem vaše diskusie 🙂

sandy152
16. nov 2016

@makitka1 ahoj tak to sme na to podobne, teda aspon podla mojho usg 🙂 musime dufat ze bude vsetko fajn 🙂

happymia
16. nov 2016

@1aduliatko1 ahooj , mame 7mm a srdienko nam bilo 💓som strasne stastna ,ze sme s drobcekom v poriadku ❤️

1aduliatko1
16. nov 2016

@happymia super, gratulujem, len tak ďalej... 🙂
ja sa teším na pondelok, dúfam,že aj u nás bude biť 😉

happymia
16. nov 2016

@1aduliatko1 dakujem ,drzim aj tebe palce a daj vediet

stacie96
16. nov 2016

@1aduliatko1 aj ja idem lekarovi v pondelok . Uz aby to bolo. Neviem sa dockat. Drzme si palce nech vsetko dobre dopadne 🙂

sandy152
17. nov 2016

@happymia no super blahozelam 🙂 a v ktorom si tyzdni teda?

happymia
17. nov 2016

@sandy152 dakujem 🤗podla kalkulacky sme 6tt+7 dnes uz