Termín máme júl 2011
Ahojte, pred dvoma dnami som nasla //. Termin vychadza na zaciatok jula. 😵
@rainbow1 Ahoj!
Mne sa začal pítať na nočník od svojich 2narodenín,a zuby chýbajú 3 zadné stoličky,jeden čas mu išiel už z nich jeden ale asi prestal...a od nedele večera pri spaní máva akoby upchatý nos :-/ dávam mu nasivin od 1-6rokov aj vincentku aj Sinupret a nič sa nedá odsať,nevedela by si dačo poradiť?A Vianoce sa chystám v tescupokukať nejakú drevenú stavebnicu,rád skaldá kocky,aj strihá detskými papierovými nožnicami,taktiež pod dozorom,lebo minule si pančuchy zastrihol.Rozprávanie len 2 max. 3slovné vety,skaldá,a r nejde ešte,ale tak časom sa naučí.Aj náš rozhadzuje hračky..ale tak som prá aj odložila.
@zora256 nie neplánujeme druhé 😉
moja nerozpráva skoro vôbec, teda rozpráva ale svojou rečou... a čo ved nevadí, ona je lenivá lebo ja jej rozumiem aj tou hatlaninou tak sa nesnaží viacej
plienky ešte máme aj ked sa odučame už druhý týžden ale stále jej to nedopaluje... tak čakám na ten moment ako každý hovorí že zo dňa na den jej to dojde tak aj ja čakám na svoj den 😀
@rainbow1 ahojky, nerozpravame , vieme len mama, baba a tata hovori kaka...tod vse a niekedy sa zda ze povedal aj nieco nove ale je to vzdy len raz....co sa tyka plienok - my ich mame stale a je rad...skusala som odnaucit v lete ale marne, vsetko islo do spodarkov a nohavic a prezliekala som od hlavy po paty po kazdom cikani a ani nakakane v slipkoch mu nevadilo....takze som hned skoncila...teraz uz troska zacal vnimat kakanie lebo vzdy sa chyti za plienku a viem ze uz je pokakany....beriem to ako zaciatok....chcela som skusit po druhy krat oducanie ale stale sme v kolobehu choroby...mavame dost casto nadchu...akurat sa pozeram na hracky a su po celej obyvacke ale dnes uz nemam sil ich ukladat...do rana pockaju 🙂))zubky mame vsetky, stale nam robi problem kusanie a papanie, spinkame raz denne a to od 12 do 15 🙂))
@sliver Ahoj!
Nuž môjmu došlo až na 4deň keď 3deň sa pocikal 15x keďže nepustil naraz,ale po troškách aja som to nevzdala a prezliekala,a prala apotom na 4deň už len 5x sa pocikal a ostatnésme stíhali do nočníka a veru na 7deň sa začal pítať,ten týždeň tu aj bol taký návod razna nástenku dala jedna maminka ako odučiť od plienok deti a ja som sa toho držala 🙂 takže a si odhdlaná a máte dosť gatiek,ančušiek,a nohavíc ak sa nevdávaj a dôjde jej to,e sa nevzdáš a ude sa musieť prezliekať detisa neradi obliekaú tak sa začne radšej pítať 🙂veľa šťastia 😉
@lutia Akopíšeš deti reba odúčať keď s uvedomujú mne sa pri cakaní držal za plienku a vtedy sme začali kakanie trvslo oýždeň dlhšie a taktiež kakával do slipov ale nevadí,vyhodila som a oprala dala druhé a bolo netreba sa vzdávať,lebo ak sa vzdáte tak dieťa bude napriek ťahať tie dni kým sa odučí,lebo bude cítiť neistotu a to,že nie ste dosť odhodlané,mne sa odučil,lebo som bola odhodlaná a sem-tam dostal aj na riťku ako mi mama radila,že tak postupovala aj ona pri nás a rýchlejšie si odvyknú,lebo sa tým naučia,že sa nemá pocikať a pokakať,ale má sa pítať a treba vysvetľovať,imm dookola stále kým sa nezačne pítať.
@lutia tak to sme na tom podobne, možno trošku viac brbleme 🙂 , my chystáme 2. pokus odnaúčania od plienok na Vianoce, uvidíme (to budeme 2 týždne všetci doma), inak aj naša malá má často soplíky, niekedy mám pocit, že v tomto počasí ip 😠 , a spinkáte pekne, dlho, naša tiež len raz denne ale len 1-1 h20min, výnimočne, keď je chorá a hodne unavená 1,5 - 2 hoďky.
@sliver aj mne povedali v jasličkách, že ešte nie je ten správny čas, že to oni poznajú, že napr. po spinkaní má suchú plienku a tak, ale poprosila som ich, že keď dávajú na šerblík iné deti, nech dajú aj ju, aby ju to popohnalo 🙂 , uvidíme, veď nehorí 😉 , doma si tam sem-tam sadne, málokedy sa vyčurá 😖
ten môj blázonko má dnes piaty deň čo nespí... ja ju nechápem, už to raz tak mala že 4 dni nespala na obed, potom tri dni spala a dnes bol piaty den čo nespala... ako mne to relatívne ani nevadí lebo o siedmej odpadne ani neviem ako, ani nedopije mlieko a je klud a mna s mm môže začať večer 😉 ale od piatej do siedmej to je na nervy s nou vydržať... mrnčí kvoli všetkému, to je hrozné...
@lutia ona je už na veľkej posteli, zaspáva sama, ked bola kríza tak som si k nej lahla a zaspala no teraz ani to nepomáhalo... no dva dni už mám iný recept, vždy má volá a jednoducho som neprišla, večera ma volala asi minutu a potom zaspala, dnes už iba 5 krát povedala mama a zaspala...
ale tiež som to tak robievala že ked nespala tak som ju dala aspon na gauč oddýchnuť si...
baby a už riešite škôlky? ja som z toho na nervy, začínam na to myslieť viac a viac, aj ked mi hovoria že ešte rok, že sa nemám stresovať ale neviem to dostať z hlavy, bojím sa čo bude... obidvaja pracujeme do večera tak budeme musieť mať asi aupair :( to je jeden problém a druhý je že sa neviem rozhodnuť kde ju mám dať, mám na výber tri škôlky a už som počula také kvantum rečí, že neviem ktorá je dobrá alebo teda bude dobrá pre nás 😀
@sliver ahoj...ja som bola uz tiez v miernom strese ale nastastie mame jednu vybratu kt nam vyhovuje aj casovo (teda dufam ze to tak bude pretoze info mam len z druhej ruky) ale coho sa najviac obavam su tie dni kedy budu prazdniny a volna...co s malym spravime...mame vyhodu v tom ze mam svokrovcov na dochodku a dufam ze sa zhostia toho ze sa budu o maleho starat cez leto kedze sme uz ti juloviiiiiii (ale zatial som sa s nimi o tom nebavila a nik nevie co bude o ten rok)....a dalsie obavy ci sa naucime na serblik, ako take obliekanie a slusne papanie pri stole 🙂) a viem ze september je daleko ale tie zapisy su uz coskoro v zime, na jar....
kočeny idem sa pochváliť
už je skoro odplienkovaná 😀 😀 😀 juj ale som rada, máva ešte nehody ked je moc zaujatá, za posledný týžden to bolo dvakrát: ked sme boli na chate a hrala sa s deťmi a potom ked sme boli v škôlke a tiež bola zaujatá hračkami, ináč sa pýta... síce ja som ešte z toho čiastočne na nervy lebo ešte behám za nou a pre istotu sa pýtam ale verím tomu že takto o týžden sa budem radovať úplne 😉
ahojte, ja som odznova skusala ci sme uz pripraveny na bezplienkove obdobie a dva dni hruza...a ani nepomoze ze sa pytam, ani raz som nevystihla a ked sa aj pytam kyvne ze nie a o 2min sme boli mokry....som z toho nanervy a len z jedneho dovodu kvoli skolkam a zapisom kde ich zaujima ci je dieta bez plienky a ked som si precitala ze niekde ziadaju aby bolo komunikativne tak to je tiez ko...pretoze nasa databaza je z 5 slov...chcela som maleho nechat aby sam prisiel na to ze treba chodit na zachod a ked pride jeho cas ale ako sa blizia zapisy tak mam stres...viem ze su to este nejake tie mesiace do noveho roka a moze sa vsetko zmenit ale bojim sa toho ze aj ked je maly sikovny v inych veciach tak pytanie je na bode mraze...co sa zmenilo od predchadzajuceho odnaucania je to ze mu vadilo a bezal za mnou ked sa pocikal...tod vse...
@lutia to je super ze mu to vadi, to znamena ze si to uz uvedomi, neboj, ja som odplienkovala dva tyzdne, som z toho na nervy unavena... Vela sil... Skusaj dalej, u mna bol pokrok po par dnoch ze zacala zadrziavat moc, sice ani jedno neslo do serbla ale postupne cikalas za den iba 5 krat, na zaciatku asi 9 krat, tych 5 krat som ju prezliekla, tiez som sa jej spytala, povedala ze nejde a do 2 min pocikana... Neboj to date, len to nesmies vzdat!!!
Zo skolky si nerob starosti ved do septembra bude isto odplienkovany !!!! A komunikativny je blbost,nved kazde dieta je ine, ked je dieta introvert nemozu chciet aby s kazdym kecal... Kasli na nich a neboj
@sliver dakujem za slova podpory..ja sa najviac obavam toho zapisu ze sa budu na to pytat a ci budu brat ohlad ze este do septembra zostava vela mesiacov...ja som povolila, povedala som si ze asik bude lepsie ho davat na serblik pomaly - rano, pred spanim po spani a zas pred spanim...ale este uvidim...on posedi na serbli ale to ze prave vtedy ma sa posnazit to nechape a ked sme boli 2 dni bez plienky tak bol uz zly ze zas ide na serblik kazdu chvilu a protestoval
Ahojte žienky. Akurát som sem prišla počítať či vaši drobci ešte cez deň spávajú. Ako je to s vašimi? Ja som z toho na prášky lebo sa mi zdá že ešte by ten denný spánok mal mať. Zaspávanie cez deň mu trvá aj 2 hodiny a večer ani nehovorím. čo sa týka škôlky dneska som si bola pre prihlášku u riaditeľky a malý sa bol pohrať troška v jednej triede. Veľmi sa mu páčilo ani ma neregistroval dokonca som mala problém ho odtiaľ dostať. len keby to tak aj ostalo aj keď pôjde naostro.
@frick ahoj, nas rezim je - rano vstavanie medzi 7-8 hod aj ked niekedy musim budit o 8, obednajsi spanok mame od 12 do 15 hod. (niekomu sa to zda byt dlhe ale on spanok potrebuje a ked bol malicky patrili sme do kategorie spacov) aj to ho niekedy musim budit lebo dlhsie ho nenechavam z dovodu ze vecer ako tak normal zaspi ked ide spat o 20.30....ked spi kratsie napr do 14 a okolo tak ide spat aj skor- vsetko zalezi ako dlho spi - v skratke medzi obednajsim zobudenim a nocnym spanok musi mat bdenie 5,5 hodky..inak by zaspaval aj 3 hod (s cim sme mali problem ) a takto to uz je dlhodobejsie....
takže sa chválim, teda chváli moju malu
už sme bez plienok, len nedávno som tu písala že to akosi nejde a už je to 😉
som happy ako malá 😀
@sliver a aj na noc? Môj malý nemá plienky od júla, sám od seba sa odpienkoval, vôbec som ho nemusela odúčať, proste jedného dňa, presne deň po narodeninách, začal chodiť na nočník. Dovtedy mal z neho panický strach, tak som myslela, že bude mať plienky aj do 6 rokov 😀 No ale na spánok mu stále plienku dávam. Možno som urobila chybu, lebo na začiatku nechcel ani za svet plienku ani na spinkanie, a aj ju mával suchú často, no ja som mu ju stále dávala, tak teraz ju máva po nočnom spánku riadne pocikanú....
@ewana na noc ako kedy... Mava suchu aj sa mi pocika ked ako zakon schvalnosti nedam... Ked ju dam vecer cikat tak vydrzi do rana lern neviem to niekedy odhadnut, napr.vcera vecer nechcela cikat to predtym dost pila tak som jej dala ze isto bude cikat a rano bola suchas... Tak neviem co mam robit... Minule sa vycikala , nedala som a o jedenastej rev a to sa docikala...
AHOJTE,
ako vidím že tu už nikto nepíše ale ja si idem po radu 😉 a myslím že tým že máme detičky rovnaký termín tak by ste mi vedeli najskôr pomôcť.
Neviem si rady s tým tlačivom čo sa detičky nahlasujú v troch rokoch. Tlačivo už síce mám doma ale nechápem ako ho vyplniť. Ono sa to má odovzdať ked deťa dovrši tri roky a uviesť kde je dieťa ale ked bude ešte mesiac doma a potom v škôlke tak čo? Mám to dať rovno potvrdiť v škôlke alebo vyplniť že je doma a potom o mesiac nanovo zaniesť že je už v škôlke?
ĎAKUJEM

@sliver, @zora256, @lutia ahojte žienky, ako sa majú vaše deťušky ? už ste odplienkovaní, rozprávate ? My plienky ešte máme, chystáme sa na to cez Vianoce, lebo malá chodí do jasiel a musíme byť dlhšie plynule doma. Cez leto sme skúšali, bezúspešne, tak sme to nesilili. Čo sa rozprávania týka, snaží sa, niečo jej ide pekne, niečo ešte nie, ale veď ono to príde, každé dieťatko je iné 😉 . Ani zubky ešte všetky nemá, chýbajú nám 4 stoličky. A Vianoce ? Chceme kúpiť pekný hlboký príp dvojkombináciu detský kočiarik, zatial má taký plastový, ktorý už prestáva demolovať a používa na bábiky tak už je čas. Nie som za veľa hračiek, každá ju baví chvílu a najradšej číta a strihá oblými nožničkami (pod dozorom), hračky väčšinou len rozhádže a je. A ešte asi plyšovú opicu, lebo tú miluje najviac zo všetkých zvierat 😉