Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
Ahojte chcela by som sa spýtať nemate niektora pocit ze vam ked si lahnete v bruchu trpne ako keb noha strpne ale slabucko.
Dnesny den bol velmi narocny, pochopila som,ze v ziadnom pripade nemozem ostat hladna,lebo je to potom velmi zle. Ale som si urobila trocha radost a kupila som babu prve bodicka. Este je cas,ale tak kedze som vsetko po chlapcoch rozdala,musim postupne potroske nieco kupovat. A vy ste ako na tom, tiez ste uz neodolali?
@pininka ja mam vsetko po mojej malej , pomaly trojrocnej. Je super pocit ze nemusim nic kupovat..akurat kocik som vtedy predala bo sme neskor ked som zacala pracovat pouzivali uz len viac menej buggy. mala som s prvou stokke xplory, teraz chcem vyskusat stokke crusi. Peniazky odlozene este z prveho kocika. Uz len pockam na pohlavie a idem kupit.. 🙂 😀 AAa keby to bol chlapec, veci mam po sestrinom synovi co ziju vo svajciarsku (uz ich mam doma vo vakuuovych sackoch v pivnici) - nadherne veci vsetko next, gap, guess, camp david - takze uz len z tohto dovodu by sa oplatilo keby to bol syn! a samozrejme aj koli muzovi 😀 Takze jedine co sa chystam kupit je kocik + nejake nove flasky a dudel...inak vobec nic. Ale tej mojej 2,5rocnej budem musiet novu izbicku zariadovat, tak to bude radosti..dostane uz velku postielku (doteraz spava v malej), novu skrinu atd a tu baby izbu co mame , dostasne novy surodenec.. 🙂
Inak baby je tu este niekto kto este nebol vobec na kontrole? Moja gynda je na dovolenke , takze vobec prva kontrola mi vysla az na 06.09. - to uz budem v 9. tyzdni, tak snad bude vsetko ok. Inak nevolnosti mam riadne, takze nemusim ani testovat aby som vedela ze tam dole je vsetko v poriadku 😀
@atenna Ahoj. Ja som mala PM 19.7. a povedali mi na gynde, ze si mam zavolat 5.9. a objednaju ma, kedze dovolenkuju buduci tyzden, cize predpokladame, ze pojdem mozno okolo 12.9. az po prvykrat. Zle mi je pravidelne kazdy den od pol 11 vecer, takze tiez nemam potrebu utekat tam co najskor, verim, ze sa vsetko dobre vyvyja. 😉 😉
@atenna no ja som mala same krasne veci,vsetko skoro z rakuska,lebo nasi tam pravidelne chodia,mame na zapade rodinu,no kedze moj muz uz dalsie neplanoval,tak vsetko podaval kamaratom a kolegom, no na druhej strane ak to bude baba,mam kopec veci od segry, ak chalan tak ako treti si uz zasluzi nove veci :D
@pininka ja zijem v rakusku, takze po malej mam tiez vsetko odtialto..az na par veci z tesca , kt. sa mi narazovo pacili.. po dvoch chlapcoch urcite pride baba 😉
@kvetakinderko no super, tak nie som sama..ja som mala poslednu 09.07. a zamiesali sme hned prvy den na nasej dvojtyzdnovej dovolenke.. 😎 Ja som tiez celkom ok s tym neskorsim vysetrenim, jedine co som nedockava je taka nejaka vnutorna obava ci nebudu dvojicky.. 😒
@puffu mne tiez tak..09.07. posledna MS, testovala som dva dni meskania a este bol negativny, to som si dala este aj kludna dva pohariky rose pri veceri..noo a o dva dni na to mi to nedalo a uz tam bola slaba ciarka.. 😀 Mam celkovo tiez posunutu ovu..aj s prvou som koli tomu 10dni prenasala - podla mna som proste mala spatne vyratany termin. podla poslednej ms to u mna vacsinou neplati..
@atenna ja som sa pred prvym tehotenstvom sledovala a vedela som kedy mam ovu a aj tp mi vysiel presne podla ovu a podla utz v 12tt, ja som mala pri prvom mavala 31dnove cykly a prvy pozitivny test mi vysiel uz 9dpo ale maly sa aj tak narodil 2tyzdne pred terminom... ale teraz si to neviem odsledovat kedze po porode som stihla iba jednu ms, esteze sme snazilkovali ked sme mali na seba chut a nie iba niekde v strede cyklu v plodnych dnoch lebo inak by sa asi nepodarilo...
Ahojte,ja som este na kontrole nebola.zijem v uk a tu je ultrazvuk az 12+ tyzden.Ale je mi hrozne zle.Ziadne jedlo mi nechuti...
@puffu noo ja som tiez prekvapena co pisali baby v mojej predoslej skupine s prvou dcerkou - ze im napr. krcok kontrolovali cele tehu..som bola dost prekvapena..mne tuto robila gynda pri prvom tehu pap ster na zaciatku a potom ku konci..inak mi nikdy ziaden krcok nikto nekontroloval. Cele tehu som chodila len na sono. Krcok mi kontrolovali Az 10dni po termine, uz pri porode..na svk to robia vkuse a potom zbytocne stresuju mamicky, ze su uz otvorene na 1prst a co ja viem ake blbosti..o porode ani nehovoriac..vdaka bohu budem rodit zase tu v rakusku, kde si mozem zvolit polohu aku chcem, mozem pritom jest, pit, kricat, dieta hned dostanem. Moze byt pri mne cely cas muz a dieta lezi so mnou az od porodu (alebo cisara) cely cas na izbe.
@atenna tak ja chcem presne tie kontroly zo spodu odmietat, aj sono nechcem kazdy mesiac, urcite nechcem tripple testy a ak sa bude dat tak chcem odmietnut aj glukozovy test, jedine na co asi pojdem je nt screening a morfologicky utz..ja som inak bola s porodom a pristupom v porodnici na sr spokojna..sice vsetko bolo za priplatok ale som rada ze bol muz so mnou pocas kontrakcii a pri porode, dieta aj na sr mozes mat dieta cely cas na izbe, ja som rada ze ho na prvu noc vzali a nosili mi ho kazde 3hodiny na hodinu kedze som den pred porodom takmer nic nejedla, potom mi odtiekla plodova voda tak som zjedla v den porodu iba rozok, no a samozrejme som bola po porode taka vycerpana asi ze som rano na izbe odpadla a cely den som mala uplnu triasku tak som sa musela vyspat a poriadne najest... 😀
@atenna ja som tiež ešte nebola u lekárky. Volala som tam a pýtala sa kedy mam prísť a povedala mi že 12.9. MS som mala 20.7, takže to budem v 8tt. Keď mi to povedala bola som najskôr nešťastná že tak neskoro, ale teraz sa teším že bude aspoň viac vidno 🙂
@martuliiik bud rada ze pojdes tak neskoro. Ja som u lekarky skoro kazdy druhy den. Stale mi berie krv na hcg este stale nemam vylucene MMT.
Od 28 DC spinim a na sone neni nic poriadne vidiet.

Ahoj rada by som sa k Vám pridala. My začíname 6tt ešte nikto nič nevie len maminka, lebo som nevydržala nikomu nič nepovedať a samozrejme mm vie - veď sme sa snazilkovali 6 mesiacov 😀
S papanim to mám tiež podobne. Po malých porciach a častejšie aby som nebola hladná a poobede sa mi nedá jesť a mám nafúknuté bruško. Už sa mi aj mm smial, že to možno budú dvojičky 😀