icon

Termín pôrodu apríl 2017

dadada8388
10. aug 2016

Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒

nivea777
2. sep 2016

@tutu_1 ja som nazoru,ze su pekne a dobre kociky aj za prijatelne ceny..malemu bude jedno ci ma kocik za 400 alebo 1000€..kamoske maly v kociku ani nechce byt a slahlo by ma keby kupim za 1000€ kocik a dieta v nom nebude.ale kto na to ma,nech si dopraje..nevravim,ze na to nemam ale chceme dom tak nam postaci aj kocik za 400

nivea777
2. sep 2016

@tutu_1 ale nejake veci ktore sa mi pacia si kupim aj ja :D kolisku alebo take kresielko hojdacie

tutu_1
2. sep 2016

@nivea777 ja viem ze ten kocik je ulet 😀 aj drahy si tulal na celo. No najst trojkolku bez nafukovacich kolies kde sa da sedacka otocit k mamine nie je lahke. Ono svagrina kupovala z bazaru za 50 a teraz ma do a uz 3 kociky. Ale asi ma fakt vystrie ked tam nebude chciet byt 😀

36evina36
2. sep 2016

Ja dost veci dostanem od svagrin teda aspon slubili a naco su vam klasicke plienky:-?

nivea777
2. sep 2016

@36evina36 siroke balenie napr,ked bude grckat..na prebalovacie podlozku..vela moznosti

77kraska
2. sep 2016

Kocky viem,ze vybava pre babatko stoji vela,my nemame po kom dedit takze vsetko musime kupit ale co prosim vas ratate v tych 800€ iba oblecenie alebi aj take,ze vanicka,postielka atd?ja absolutne nemam prehlad o cenach tychto veci..🤔 a kocit to bude este maturita 😀 nejake maminy by mohli poradit kolko dupaciek napriklad treba kupovat?tak celkovo co to babo potrebuje???

77kraska
2. sep 2016

@tutu_1 prosim vas o ake plieky ide?skoro mi oci vypadli pri tej sume 🙄😀

36evina36
2. sep 2016

@nivea777 tak neviem svagrine doktor na siroko balit nekazal a na prebalovaciu dosku su take papierove

nivea777
2. sep 2016

@36evina36 tie papierove sa trusia..je to kvazi jednorazove..ale da sa to pouzit aj viac krat..latkove plienky sa vzdy zidu..nebudem kupovat vela obycajne 20ks-25€...obrazkove 10ks-14€

36evina36
2. sep 2016

@nivea777 pouzivala som ich pri vsetkych krsnieatkach na prebalovanie a bolo to super , jako latkove vyvarat susit zehlit myslim ze to by bola pre mna strata casu

nivea777
2. sep 2016

@77kraska cena za tie plienky je prehnana..kupis klasicke za 25€ a obrazkove 1,4€ ks..ak teda nechces nieco extra luxusne..tie plienky aj tak nebudes pouzit denne desiatky

36evina36
2. sep 2016

Mozno par na odgrganie a tie ozaj nemusia byt obrazkove 🙂

nivea777
2. sep 2016

@36evina36 mne to odporucali viaceri..kupim a radsej mat a nepouzit ako nemat a potrebovat..tych 20€ uz mi je jedno

36evina36
2. sep 2016

Dokupit sa daju kedy kolvek pre mna bude asi skor moznost dokupit co bude este treba ako kupit veci ktore nepouzijem. Som chudobnejsie chceme kupovat byt. a ked zostanem bez roboty tazko bude setrit

nivea777
2. sep 2016

@36evina36 tak,budes mat matersku,aspon nieco..lepsie ako 226 € .. ja dostanem slabu md ale priatel zaraba celkom slusne tak by sme sa mali mat fajn..najvacsia investicia kocik a postielka..ostatok su malickosti uz

hubinka17
2. sep 2016

pridám sa Vam do diskusie. Na siroko sa uz nebali. Na grcanie postaci max 10 plienok. Moj mal reflux a stacilo uplne. A co sa tyka kocika niekedy je lepsie hladat prakticky kocik a hlavne aby sa zmestil do kufra auta. Babu je uplne jedno v com sa vozi.

@36evina36 ked chces troska usetrit Tesco dava v pravidelne akcie na F&F detske oblecenie. Da sa super nakupit a je to aj dobra kvalita. Postupne si kup zakladne veci a neskor si dokupis.

77kraska
2. sep 2016

Ok takze staci nam niekolko latkovych plienok a klasicke "pampersky"?este ma zaujimaju tie bodycka kolko za den minieme aspon 3?plus pyzamko?🙄😀jaaj uz aby som to krasne tajomstvo prezradila nasim nech mi mamina poradiii

nivea777
2. sep 2016

@77kraska ja budem kupovat asi 10 dupaciek..10 polodupaciek..tricka,body tak 15..na zaciatok..zalezi ci bude grckavat casto alebo sa preserinka..dost dostaneme a babo rychlo rastie tak zbytocne milion veci

puffu
2. sep 2016

@77kraska na zaciatok ti odporucam kupit veci na zapinanie, aby si to nemusela davat cez hlavu, aspon mne ako prvorodicke to bolo uplne prakticke a rychle, s oblecenim ti radim kupit z kazdej velkosti zhruba po 5body,5x overal, 3-4 kosielky/tricka(hlavne ak na zaciatok planujes nosit dieta v perinke tak mu das iba hore tricko, dole iba omotas latkovu plienkua das do perinky), ked mal maly grckacie obdobie tak boli dni ked som ho prezliekala aj 6x za den, ked sa k tomu aj pocikal atd...ale vzdy mi tych 5ks stacilo kedze urcite kupis aj polodupky atd a ak bolo take ze som nemala tak som to hodila do susicky a bolo ale budeme mat deti ked uz je vonku teplejsie takze to aj vonku rychlo preschne...

hubinka17
2. sep 2016

mne stacilo 10, ked ich ogrckal vyprala som. Pampersky tie biele, zelene nesadnu kazdemu a deti sa z nich zvyknu vyhadzat. A chvalia aj DM-kove plienky, to potom zistis ktore babu sadnu. Ale dr. na poradni odporucala prve mesiace biele pampersky.
Co sa tyka bodiciek. To ti neporadim, lebo ja som ich mala viac ako 25 ks a denne islo do prania aj 6 kusov. ( maly grcal) A to zavisi aj od toho ako sa bude dieta potit. Ja som mala vela obycajnych bielich F&F lebo farebne nerobili malemu dobre a vyhadzal sa. Aj doteraz sa vyhybam tmavemu obleceniu.
A pyzamka...aby si mala na vymenu kedsa ti precika. Ja som mavala 6 kusov.
Je zbytocne vela kupovat lebo urcite vela dostanete ked sa babo narodi.

77kraska
2. sep 2016

@puffu co znamena z kazdej velkosti ☺️?

puffu
2. sep 2016

@77kraska ja som kupovala na zaciatok cisla 56 a potom 62, par veci z 50tky no tie som musela po porode dokupit lebo maly bol iba 46cm takze aj velkost 44 mu bola na zaciatok dobra 😀 ale dopredu ti netreba podla mna kupovat 50tku, mozno iba na cestu z porodnice a ak sa ti narodi mensie babo v tescu maju stale tie male velkosti takze v tomto problemnie je

36evina36
2. sep 2016

@nivea777 materskú by som mala mat slusnu len skoda ze to je len pol roka , moj zarobi tak nieco lebo je to invalid ale ratali sme s tym a vyzijeme 🙂

36evina36
2. sep 2016

@hubinka17 v tescu sme nakupovoli aj zo svagrinu mne sa tam niektore veci naozaj pacia a kopu veci dostanem , teda ak vsetko bude ok muzova sestra sa tusim zdula lebo za krstnych chcem svojho brata zo zenou

chmurkaxy
2. sep 2016

Čaute baby,ja mam aprílového malého (apríl 2013), skúsim pohľadať,čo všetko bolo treba plus dobre rady k tomu. Ze co je hlúposť.

tutu_1
3. sep 2016

@77kraska pokojne mi tykaj 😉 k tym plienkam vyzeraju skoro ako jednorazovky len su usite z frote, flanelu, bambusu, bavlny, a na ne sa pozivaju vrchne gatky. Uz pri malom som take mala. Mne to vyhovuje, ale pre kazdeho to iste nie je. Aj satku, aj manducu sme mali medzi prvymi-reakcie boli rozne, ale dnes uz nosi skoro kazda mamina. Obyckove stvorce su top vyuzijes ich na mnoho sposobov.

pininka
3. sep 2016

Citam baby,ze co treba kupit, ja ako tretorodicka su myslim ze viac ako do somarin typu kos na plienky treba zainvestovat do oblecenia, zo skusenosti s dvoma chlapcami viem, ze casto sa vedia neskutocne precikat, hlavne ked sa im da trocha nabok pipik. Urcite treba aj latkove plienky, na balenie do perinky, na grckanie, do kocika pod dieta, keby mu svietilo slnko,tak aj na zapnutie na striesku. Ja som mala aj na kupanie take tie velke plienky,tie boli super. Kedze konecne budem mat dieta do leta,urcite nebudem riesit zimny fusak,mam len taky super fleesovy, co sa da dat aj do sedacky,ten som len pozicala,takze mi ho vratia hadam. Urcite aj ked bude dieta v perinke treba riesit aj nejake svetriky, lebo ktovie ake bude pocasie a su deti co chcu spat len vonku. Pre tie co byvate v dome ako ja, urcite odporucam vysielacky, ja som bez nich nemohla byt, starsi chcel spat len vonku v kociary a ked som varila,nebola by som ho pocula. Monitory dychu uz neriesim,hoc moje deti spia na bruchu. Mali sme ho pri prvom,viac som sa zlakla ked pipal len tak,alebo som brala maleho a zabudla som to vypnut,to bol ramus na cely dom. Kedze som mala kocik trojkombinaciu a drahsi,tiez ho neodporucam, sportova cast byva tazka a ked som isla niekam sama a nebodaj aj nieco kupila isli mi krize odist.

pininka
3. sep 2016

Joj a este som zabudla,ze hoci sme tusili ze cakame vacsie dieta,netusili sme ze bude mat skoro 5kg,takze po navrate z porodnice som vsetky krasne pripravene veci cislo 56 mohla rovno odlozit a vybrat 62 az 68, esteze som mala vsetko po segre. Takze sa treba pripravit aj na tieto varianty, ze bude obrie,alebo naopak malinke.

77kraska
3. sep 2016

@pininka dakujem za upozornenie 😉🐣🍼

pininka
3. sep 2016

@77kraska nemas zaco, rada pomozem,sama sa teraz chystam kupit ozaj len to najnutnejsie, viem ze je zbytocne mat uz pri narodeni kopec hraciek aj tych zavesnych na kociar,stacia jedna dve, ja som toho mala kopec a ostalo to v krabici,ked podrastli uz ich to nezaujimalo.