Termín pôrodu apríl 2017
Ahojte baby, su tu uz nejake, co maju termin v aprili 2017? Boli ste uz na prehliadke u svojho gyn? Mna objednal doktor na prvu prehliadku az v 8TT tak som nervozna ako prehliadka dopadne. Povedal, ze nema zmysel chodit skor, ze aj tak by nic nevidel 😒
@nivea777 🙂 🙂 Ďakujem pekne 🙂
@renusssska ano ja cakam tiez svoje prve vytuzene babatko 🙂 Ano ten pocit je uzasny som strasne stastnaa 🙂
@renusssska ano prve babatko, ja sa ,,mu al. jej,, aj prihovaram a hladkam 🙂 zvlastny pocit ze? Ale zatial mi nebolo zle ani nejake chute nemam. ty ako sa citis? Inac baby?mate chut na ..x?
@natika045 aj ja aj mm mi už vkuse hladkáme bruško 🙂 ... pocit neopisateľný a nikdy pred tým som nič také necítila 🙂 ... ja tiež nič necítim okrem toho že mám ako keby nafúknuté brucho a citlivé prsia. Zle mi nie je ani vône mi nevadia... zatiaľ :D možno sa to ešte zmení.....a ja mám na ..x chuť viac než predtým :D vy?
@renusssska ja čakám svoje druhe bábo a ten pocit je tiež neopisatelny
@renusssska ja ani moc nie ,asi kvoli tomu ze sa moj priatel ani nesnazi..povedal ze sa boji ze ublizi malemu..tak neviem. Ale vo stvrtok idem k dr ,tak uvidime co povie,uz som velmi zvedava hehe.
@renusssska tak zelam vam vela vela zdravia 🙂 potom informuj
@natika045 dobre, budem informovať a ďakujem 🙂 mňa objednala na stredu tak uvidíme dúfam že bude všetko v poriadku. potom aj ty daj info ako si dopadla 🙂
Ahojte niekto z Po približne v 1. tretine apríla ?
@ivuss01 materska sa rata z hrubej mzdy za rok predchadzajuci nastupu na matersku,teda si spocitaj svoje hrube prijmy za rok 2016,vydel poctom kalendarnych dni kedy si bola zamestnana (teda bez pnky a neplateneho volna) vynasob 0,7 a 30 a dostanes matersku v mesiaci kt ma 30dni. Napriklad ak odrobi tehulka cely rok 2016 bez pnky tak a mesacne zarobi 500€ v hrubom tak materska v 2017 bude;( ((12x500)/360)*0,7)*30
@ivuss01 kraska ti podarila spravne ale v tvojom pripade si zrataj vsetky mzdy( ja nemam kazdy mesiac rovnaku hrubu takze musim si zratat po jednom) vydel poctom dni ktore boli v januari az juli .. a vyjde ti denny vymeriavaci zaklad ... a potom klasika 0.7*VZ*30 alebo *31.. mne dost pomoze PN lebo si zvysim zaklad
Jaj ale ste tu toho popísali 😀 nestíham čítať. Bývate aj vy tak strašne unavené ? Ja som včera spala ešte aj 5 hodín poobede, a potom od večera do rána. Keď som dnes prišla z práce tiež som si musela ľahnúť. Nevoľnosti som mala len sem tam, ale pomohlo mi sa vyblinkať. Ja som to vždy držala v sebe, ale teda už mi v sobotu aj v nedeľu bolo tak blbo, že som musela. A bolo mi potom ľahšie. Navyše včera som zjedla polku žltého melóna, pomaranč, a nektarinku na večeru (celý deň som nemohla jesť až večer). Váha dnes ukázala o 10dkg menej 😀 😀 😀 Ak by som pribrala iba kilo za mesiac skákala by som po plafón, lebo pri prvom som mala 25kg na vyše. Joj a materská. Ja som zvedavá ako sa k môjmu tehu postaví vedenie. Majiteľ nemá rád takéto komplikácie. Viem, že jedna kolegyňa si to už odniesla, ale zas ona je taká tlčhuba, nedáva si servítok pred ústa, a nerobí si z toho hlavu. Ale popravde ja sa aj trochu bojím, čo bude ☹
@nivea777 to by si musela poznať majiteľa. Vie byť v takýchto prípadoch veľmi nepríjemný dokonca aj v bežnej komunikácii. A znížiť plat mi môže, lebo funkciu mi síce dal, ale zmluvu k nej nie. Čakám na ňu polroka a keď som si jú pýtala naposledy povedal mi že ho nemám poúčať on vie čo má robiť, ešte na mňa aj nakričal, a ponúkol, že ma môže aj vyprevadiť ak sa mi nepáči. Takže ma len preradí späť s nižším platom keď sa vytočí. A on sa iste vytočí.
nivea777 to viem, že pod to čo mám na zmluve ísť nemôže, ale to mi robí riadny fin. skok. Uvidím čo bude. Do kontroly ešte ďaleko, tak sa budem modliť nech sme v poriadku a nech vzdržíme až do úspešného konca 🙂
Baby mam otazocku rada sa kupem napustim teplu vanu a lehnim v nej aj hodinu , mozem aj teraz ako tehotna ? Niekde som citala ze by som nemala

@renusssska zo srdca gratulujem ...