icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

monkovec
6. feb 2013

ahojte dievčatá, nemala niektorá z vás pichanie v pošve?som z toho dosť nesvoja 😢

lucia192
6. feb 2013

@zuzu188 no ja som pri prvom nemala bruško do 5 mesiaca takmer žiadne ale zato kilá boli riadne 😀 teraz mám aj kilá aj bruško 😀 neviem si predstaviť, že v tých letných horúčavách sa budem valiť po ulici ako hroch 😅 😀

zuzu188
6. feb 2013

@lucia192 mne sa malý narodil v júly a bolo to hrozné chodiť s bruškom 😝

lucia192
6. feb 2013

@zuzu188 tak ja som rodila až v decembri aj to predčasne v 7 mesiaci, čiže čas som mala až do februára, takže cez leto som bola 2-3 mesiaci a už vtedy to bolo náročné 😀 každopádne to bude sranda 😝

darka2001
6. feb 2013

Dnes som zacala skladat puzzle 1000 ramci nudy,a zatial sa mi podarilo dat dohromady az 6 kuskov 😠 takou rychlostou mam co robotit az do augusta

grelu
6. feb 2013

@lucia192 ak sa smiem spýtať, v ktorom týždni si rodila? A ako to malý zvládal?

grelu
6. feb 2013

@lucia192 aha vlastne to máš napísané...a prečo si rodila predčasné?

lucia192
6. feb 2013

@grelu no rodila som v 30tt spontánne, mala som preeklampsiu, otvárala som sa od 25tt, rozpadala sa mi placenta kvôli preeklampsií, tak sa malý vypýtal na svet skôr, zvládal to super domov sme odišli po 3 týždňoch keď dosiahol 2,5kg čo je teda dolná hranica pôrodnej váhy 🙂

grelu
6. feb 2013

@lucia192 tak malý je strašne šikovný...ja dúfam, že to dotiahneme aspoň do toho 30tt

lucia192
6. feb 2013

@grelu ďakujeme 🙂 veru to je šikovný 🙂 koncom 8 mesiaca už prešiel z rohu do rohu izby 🙂 na to že toho musel toľko veľa doháňať som na neho nesmierne hrdá, ty máš problémiky v tehu čo? ☹

zuzu188
6. feb 2013

@lucia192 ale čítam,že máš malého šikovnučkého 🙂...dúfam,že nebudú zas 37° horúčavy..to už budem chcieť mať čím skôr porodené 😀

lucia192
6. feb 2013

@zuzu188 áno zato bojovník to je veľký, popasoval sa so všetkým hravo 🙂 ja tiež dúfam, že bude trošku "chladnejšie" leto, aj keď z roka na rok je to horšie a horšie 😒 uvidíme no ako bude 😀

zuzu188
6. feb 2013

@lucia192 tak to je super 🙂..inak mne sa malý začal pýtať na svet v 27tt,narodil sa nakoniec 5 dní pred termínom..my sme si v pôrodnici 2 týždne poležali..veru..pripravme sa na všetko 😀

lucia192
6. feb 2013

@zuzu188 jááj ani nevrav 😀 ja v 25tt som bola na 4cm otvorená s vyloženými nohami len do 30tt ma podržali, inak v nemocnici od septembra do decembra som bola už mi harašilo 😒 😀 jediná výhoda pôrodu v lete je to, že nemusím kupovať tehu oblečko do maximálnych veľkostí, tehu kabáty, tehu svetre ach! stačí mi byť vo vyťahanom tričku a nejakých kraťaskoch prípadne doma len spodné prádlo alebo plavky 😀 inak to nevidím 😀

zuzu188
6. feb 2013

@lucia192 ja na 1cm a ležať som musela do 32tt a nohy čo najvyššie...mňa si nechali len tri dni,dávali infúzky a 3x denne injekcie na dozretie pľúcok (rátali s tým,že sa malý do 5 dní narodí)..potom ma museli pustiť,lebo mali kopu rodičiek a na gynekologické oddelenie ma dať nemohli,lebo som mala už po 25tt..tak doma ti je jedno,čo máš na sebe 🙂

lucia192
6. feb 2013

@zuzu188 Mne ani tú inekciu nestihli dať, surfaktantu málo samozrejme malý pod prístrojami prvé dni, vstrekovali mu to cez pusu kanilkami zavedenými až do pľúc pomaly, to bolo to najhoršie obdobie ale zvládol to malý za 3 týždne 🙂 21.12. nás pustili domkov čiže prvé Vianoce sme sa tešili doma a nie v nemocnici, toho som sa bála aby sme tam neboli a po novom roku šups na chvíľu na liečenie do smokovca, tam do šrobárovho ústavu respiračných chorôb a dnes je z neho veľký chlapec a ani stopy po nejakých problémoch pri narodení 🙂 veru doma mi to bude maximálne jedno a myslím, že v tých horúčavách a štádiu tehotenstva aj vonku 😀 😀

zuzu188
6. feb 2013

@lucia192 o tých prístrojoch mi nehovor..ja som 4 hod. po pôrode poslala chlapa po malého,prišiel bez neho,že mu ho nedali,lebo je v inkubátore..mal sepsu a zápal pľúc..prvé tri dni sa mu stav vôbec nelepšil,našťastie mu nemuseli dávať kyslík..to boli najhoršie chvíle môjho života..dúfam,že teraz sa to nezopakuje

lucia192
6. feb 2013

@zuzu188 fúú strašné niečo! tak držím palčeky aby to tento raz bolo čarokrásne a bez komplikácií 🙂 mená už máte? 🙂

zuzu188
7. feb 2013

@lucia192 obe si musíme držať palce 🙂..mali sme,ale chlap zase vymýšľa,tak už nemáme..vy máte?

lucia192
7. feb 2013

@zuzu188 veru veru, myslím, že tu na tomto fóre držíme palčeky všetky a všetkým! 🙂 no my sme mali a tiež manžel vymýšľa 😀 tak sme sa dohodli, že ja vyberám chlapcovi dve top mená pre mňa a on z nich vyberie jedno a on zase naopak, vyberie dievčatám dve top mená pre neho a z tých dvoch vyberiem ja jedno 🙂

dasiacik
7. feb 2013

Kocky,mala tu niektora z vas hranicne hodnoty na
toxoplazmozu?

zuzu188
7. feb 2013

@lucia192 to je super nápad 🙂

lucia192
7. feb 2013

@zuzu188 no len problém je v tom že ja tých top mien mám viac ako dve a neviem si z nich vybrať ani ja sama 😀

zuzu188
7. feb 2013

@dasiacik ja som na začiatku prvého tehu prekonala toxoplázmózu..mám na ňu už celoživotnú imunitu a moje deti tak isto 🙂

dasiacik
7. feb 2013

@zuzu188
Mne vyslih hranicne hodnoty.Babo si mala zdrave?

zuzu188
7. feb 2013

@lucia192 tak mu ich daj všetky a nech vyberie dve a potom jedno 😀

lucia192
7. feb 2013

@zuzu188 no jaký dobrý nápad 😀 uvidíme, ja inak dievčenské mená ani moc neriešim aké budú, lebo od začiatku cítim, že to bude chlapec 🙂 len aby ma to neprekvapilo nakoniec 😀

zuzu188
7. feb 2013

@dasiacik mňa sa dr. opýtal,či viem,že som mala toxoplazmózu..mohla sa prejaviť ako zápal (mala som zapálene priedušky)..bábo bolo ok 🙂..ja som do 6tt nevedela,že som tehu

zuzu188
7. feb 2013

@lucia192 😀..pri malom som cítila čo budem mať,aj mi to tak vyšlo,ale teraz vôbec 😒..ja musím vyberať aj aj 😀..lebo keď ten môj nejaké to meno zadre,tak to stojí za to 😀

lucia192
7. feb 2013

@zuzu188 tak to hej, dúfam, že mi to vyjde 🙂 to si ešte nepočula čo môj strielaľ.. meno Genovév/Genovéva 😀 tak som na neho len pozrela a spýtala sa "uvedomuješ si ako drobca budú volať v škole alebo škôlke? Geňo alebo Geňa" 😀 tak ako hrozné, keď sme čakali prvého syna tak on strašne chcel Soprána, no našťastie som mu nejak jemne podhodila meno Sebastián a súhlasil 😀 to jemu musím všetko schvaľovať 😀