icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

penelope111
14. feb 2013

@grelu Ako sa máš? Myslím na teba.

barchee
14. feb 2013

@freyjanr ja by som to už neriskla ani začiatkom leta 😉 to už budeš pomaly v 8.mesiaci a do lietadla ťa už nepustia. My plánujeme ostať doma a na budúci rok potom nejaké chorvátsko asi...s dvoma malými deťmi to asi inak nevýjde :D

freyjanr
14. feb 2013

@barchee ja som myslela ze autom len sem niekde blizko ze zaciatok talianska napr. mas pravdu nemala by som to riskovat,len mi je luto ze som par rokov nikde nebola a s babom zas nikam nepojdem 😒 ale zas aby to nevyznelo ze koli dovolenke lutujem tehotenstvo to vobec nie 😀

barchee
14. feb 2013

@zuzu188 jéééj, tak vy už takto krásne cítite kopkanie??? Inak aj mne sa zdá, že cítim občas malé...na boku keď ležím, keď uspávam Rišiho, vtedy zväčša zacítim ako sa tam gúľa 😵 takže to už môžem aj takto skoro cítiť?? som furt nechcela tomu veriť, ale bude to teda ono, keď vravíš,že aj ty od 12tt cítiš...jupíííííííí 😀 😵 😵

ivana2209
14. feb 2013

@freyjanr No my s manzelom milujeme more, ale tento rok radsej nepojdeme. Po prve som na rizikovom a zaciatkom leta, budeme uz v pokrocilom stadiu tehotenstva, tak radsej neriskovat. Ale buduci rok urcite 🙂 Aj ked ma uz odhovaraju, ze to je skoro s rocnym dietatom 😠

barchee
14. feb 2013

@freyjanr no vieš, nikdy nevieš kedy sa bábo na svet vypýta 😅 už tie posledné mesiace sú také riskantné...vidíš, ja som mala všetko ok, bezproblémové tehu a malý sa vypýtal sám v 35tt ... netreba samozrejme čakať, že sa to stane, ale môže sa... 😅 😕

freyjanr
14. feb 2013

@ivana2209 no aj o tomto som sa chcela rozpravat ze ako s babom pri more...podla mna to neni zly napad more ma dobry vplyv na zdravie ale stretla som sa s kopou nazorov ze je to trapenie pre dieta ale preco?sak chvilku sa kupka,chvilku sa hra na piesocku,vsade hojdacky a lodky...len ci by nebol problem s ubytovanim nad tym si aj uvazovala?lebo to ma trapi ze ci by sa hostia nestazovali na plac a nevyhodli nas

martina05
14. feb 2013

@freyjanr čo tak vymeniť more za nejaké príjemné kúpele, Rakúske Alpy alebo Tatry????Nie je to more, ale má to tiež svoje čaro.... Pri prvom tehotenstve sme s MM pobehali Juh Slovenska a Budapešť s okolím....

freyjanr
14. feb 2013

@barchee a ked sa tak skoro vypytal boli nejake komplikacie?

martina05
14. feb 2013

@freyjanr my sme boli s Vandou pri mori v 2r. a niečo a bolo super.... Také malinké mimčo by som nebrala, klíma, množstvo ľudí a podobne môže stresovať- asi by som to tiež riešila len nejakým baby friendly hotelom na Balatone, v Rakúsku alebo v Tatrách ....

penelope111
14. feb 2013

@freyjanr Tento rok sa dovolenka nekoná 🙂 To by som nezvládla kedže som na rizikovom. Takže až o rok 🙂

freyjanr
14. feb 2013

@martina05 no to je prave ten problem ze ja mam silny ekzem teraz a tam v tych bazenoch je chlorova voda a to by ma znicilo.normalne ked beriem lieky je to ok,mozem aj na kupalisko sem tam ist ale teraz je to hrozne,jedine co mi na to odmalicka pomaha je prave to more 😒 no co uz,tak sa toto leto nevykupem,je tam toho hlavne ze bude babo 🙂

freyjanr
14. feb 2013

@martina05 dakujem za tip na buduci rok 😉

freyjanr
14. feb 2013

@penelope111 a citis nejak inak to rizikove alebo to doktor sam zistil?lebo ja sa dost bojim toho ze co ked mi nieco nezistil a preto sa nieco pokasle...

ivana2209
14. feb 2013

@freyjanr My by sme asi tiez isli len do Chorvatska, je to najblizsie a ubytovanie sa da zohnat v pohode. Minuly rok sme boli a boli aj znami s dvomi malymi detmi a bolo super. V dome sme byvali len my. Takze nemal sa kto stazovat, ale ani nebolo naco, lebo deticky boli spokojne. Ale to zalezi aj ake su deti, tak dufam, ze nase bude dobre 🙂

penelope111
14. feb 2013

@barchee Ja chodím len do Chorvátska a zbožňujem to tam 🙂 O rok chcem isť aj ja ak bude všetko v poriadku 🙂

freyjanr
14. feb 2013

@ivana2209 a jak velke deticky to boli?

barchee
14. feb 2013

@freyjanr našťastie nie, dýchal sám, všetko bolo ok, len bol maličký-teda akurát na jeho gestačný vek, prvé dni hneď prekonal žltačku a potom t už len lepšie bolo každý dňom 🙂 ...prvé dva týždne bol v inkubátore a potom týždeň už len v postieľke a potom sme si ho konečne brali domov 🙂 Je viac možností, prečo sa vypýtal skôr - 1.bol po umelom oplodnení - tam je vysoká pravdepodobnosť predčasného narodenia, 2. mala som tehotenskú cukrovku - tam je tiež vysoká pravdepodobnosť predčasného pôrodu. Celé tehu bolo ok, malý bol v poriadku, ja som okrem tej cukrovky nemala žiadne problémy, všetko bolo ok až na to, že som sa začiatkom 35tt začala otvárať, hneď ma prijali a o dva dni bol malý na svete 😅 Preto teraz dúfam, verím a bábätku každý deň hovorím, nech je v brušku čo najdlhšie, minimálne do 15.augusta, až potom môže sa vypýtať 🙂

freyjanr
14. feb 2013

@barchee a teraz sa vam podarilo prirodzene alebo znova si po umelom?

martina05
14. feb 2013

@freyjanr skús popozerať na nete, dnes je zopár hotelov , ktoré ponúkajú wellness s morskou vodou.... Myslíš, že by ti vadilo i to??? Jasné že to nie je moríčko ...ale aspoň niečo...Ja som s malou chodila na detské plávanie, kde bola voda upravovaná ako morská.....

penelope111
14. feb 2013

@freyjanr Ja som po ťažkej autonehode tak preto a mám dosť silné bolesti bruška lebo som mala úraz aj brucha. Preto budem rodiť cisárskym aj ked skoro každý deň sa mi sníva, že rodím doma a nestíham cisársky 😀

zuzu188
14. feb 2013

@freyjanr tak už sa nevie dočkať,nie 😀...ale ten môj si to fakt nemohol vymyslieť,lebo ho cítil vždy keď kopkalo a vedel aj povedať,kedy prestalo kopkať 🙂
@dasiacik áno,ale ja už som druhorodička,preto tak skoro cítim bábo 🙂

barchee
14. feb 2013

@penelope111 aj ja to tam mám strašne rada 🙂 chceli sme tento rok ísť už aj s Rišim, ale nejako sa to zmenilo 😀 😀 pojdeme na budúci rok. Známi chodia neviem presne kam do Chorvátska, ale si prenajmú na 2 týždne domček pri pláži a vegetia 😀 majú súkromnú pláž pri tom dome, súkromie, fajnovo, naši tam teraz chceli s nami ísť, ale plány sa zmenili, takže pojdeme am až o rok 🙂 máme ja hava, takže tam môže ísť s nami, čo je super, lebo inak by sme museli ísť len my a hava nechať u rodičov mojich 😀 😀 takto môžeme ísť všetci spolu 🙂

freyjanr
14. feb 2013

@martina05 myslim ze by to mohlo mat rovnaky ucinok aj ten moj ekzem aj na dychanie...toto je naozaj skveli tip pretoze ja som len od decembra bez liekov ale je to so mnou strasne,toto mi pomoze si myslim moc dakujem 😉

darka2001
14. feb 2013

@freyjanr tak mi sa tento rok určite nikam nechystáme,stále sme chodili aspon 2x na welnes a až koncom augusta-začiatkom septembra na dovolenku k moru a tak si tento rok urobime výlet do poronice,tak či tak som na rizikovom tak nič z toho a napustime bazen doma.Ale už špekulujeme kedy by sa dalo s babom niekam isť,ak bude všetko o.k tak určite ked bude mať 5-6 mesiacov už by to šlo 🙂

freyjanr
14. feb 2013

@martina05 a kam si chodila s malou?ja som ani netusila ze nieco take je

zuzu188
14. feb 2013

@barchee prvé bublinky som cítila v 12tt a teraz sú to už slabé kopance 🙂

ivana2209
14. feb 2013

@freyjanr Jedna mala tri a pol a druha rok a pol. Pekne sa hrali na plazi s kamienkami, cez obed sme isli do apartmanu kde spinkali a potom zase na plaz. Aj cestu autom zvladi velmi dobre. Isli sme v noci a pekne spali. A videla som tam vela rodin a niektore boli s uplne malymi babatkami.

barchee
14. feb 2013

@freyjanr prirodzene, nečakane 😀 u nás mal moj muž problém so spermiami, mal ich pomalé a málo 🙄 odporučili nám hneď IVF, e mohlo by dosť dlho trvať, kým by som otehotnela prirodzene, ale že vylúčené to samozrejme nie je. Ja som chcela bábo hneď, nechcela som sa trápiť každý mesiac a revať pri každých krámoch, stačilo mi tak žiť pol roka 😅 Riši sa podaril hneď na prvýkrát 🙂 A teraz tento náš zázrak druhý, pekne prirodzene, sme v lete zmenili stravu, ja som sa dala na chudnutie konečne a muž so mnou spolupatrične 😀 takže zmena stravy a schudnutie u neho pravdepodobne zlepšili celkovú kondíciu fyzickú a spermie nabrali druhý dych 😀 😀

martina05
14. feb 2013

Inak keď je reč o dovolenkách - prvýkrát sme s dcérou boli keď mala 3 mesiace v Tatrách /narodila sa v apríly a išli sme v júly/ a absolvovali sme aj "túru" na Reinerovu chatu - v kočíku/nedám naň dopustiť!!!!/ a šatke sme si všetko krásne pochodili........Mali by ste vidieť to nabalené auto - od plienok, kýblika na kúpanie, cez kočík až po cestovnú postieľku - romantika !!!!! 🙂 🙂 🙂