icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

lienka19881
20. aug 2013

Ja to mam za 9, ale podla mojej dr to po dnesnej poradni na porod absolutne nevyzera 😀

dasiacik
20. aug 2013

@franica
Tak moj maly praveze ocividne teplo nema rad,to som
uz skor zistila podla intenzity pohybov.Ked su horucavy,
tak sa ovela menej hybe,je lenivejsi ako ked je trosku
pod mrakom.Inak,ty aj mas nejake bolesti,tlaky,alebo
nieco?Lebo,ja absolutne nic 🙂

franica
20. aug 2013

@ladydasha hmmm tak si tie naše môžu podať ruky, tiež ničomné nič ako som písala...občas mám pocit tiež, že dolu to pobolieva, ale to je nič, to si už podľa mňa dosť aj namýšľam vo viere, že aspoň dačo sa deje, ale prístroje neklamú..ani ctg ani na utz, ani hmatom nič nezistili...dúfajme, že si to z ničoho nič rozmyslia a vylezú podobrotky 😉
Ale tie rebrá aau to ti nezávidím...mne tam vôbec nedočiahne, mne zostalo brucho tak 5cm pod nimi..skôr občas zavadí dolu o mechúr, rebrá vôbec

franica
20. aug 2013

@dasiacik vôbec nič, keby bolo na mne, tak tehuľkujem ešte mesiace 🙂 Ja som zmeny v počasí pri malej nezistila, hýbe sa približne rovnako...ja som strašný teplomil, takže ak bude aspoň trochu po mne, tak teplo bude milovať a čudujem sa, že sa už nevybrala otestovať leto von 🙂

ladydasha
20. aug 2013

@franica Mechúr moja zasiahne málokedy a vždy zatiaľ prázdny 😀 Ale vie sa tak natiahnuť, že nožičky má úplne pod pravým rebrom a ľavá polka brucha minimálne o 5cm nižšie. Inak tiež už sa snažím vnímať akúkoľvek zmenu, len nech to niečo znamená 😀

dasiacik
20. aug 2013

@franica
Asi sa jej u maminky velmi paci 🙂 Ja som teplo pred
tehu tiez milovala,ale teraz nie.Ked je nad 35,tak nevychadzam
z domu 🙂

franica
20. aug 2013

@ladydasha však kam sa my ponáhľame a naháňame ich, termín je AŽ zajtra, tak zajtra sa tu vidíme a povieme si čo a ako...resp. počkaj, už nevidíme 😀

franica
20. aug 2013

@dasiacik inak aj mňa to napadlo, že asi im robíme taký skvelý full servis, že ich ani nehne pohnúť sa, tzv. "Mamahotel" 😀 😀 dnes už ju vypudzujem aj zázvormi a tak, ale odoláva 🙂
Mne ani v tehu nevadia teploty, trávim čas furt vonku pri vode, ale tentoraz v tieni. Mne bolo na začiatku v zime dosť zle a keď boli veľké mrazy a sneh, tak ešte viac, lebo som sa triasla od zimy až do žalúdka a ešte viac mi bolo nevoľno 😖

dasiacik
20. aug 2013

@franica
Mne bolo praveze v zime super,akurat som sa bala,ze
sa posmyknem.Ja pijem aj alchemilku,aj malinu,dufam,ze
mi to aspon trosinku ulahci pôrod 🙂

aaadelika
20. aug 2013

/franica/ ani ja ešte nič☹ od nedele mám tie slabé bolesti každý deň,už dúfam že každým dňom to bude a stále nič☹ jednoducho sa tým naším drobcom očividne vôbec nechce ísť na tento svet🙂 veľlké upratovanie,sex,schody,ani škorica,nič na mňa nezaberá🙂

franica
20. aug 2013

@aaadelika nááápodobne...ono môžu tie veci zabrať podľa mňa, ked sa aspoň trochu chystajú von, ale ak nie, tak ani v kombinácii to s nimi nehne...ale oni sa umúdria, ja verím tomu 🙂

sonibb
20. aug 2013

@kiki75 no,veď toto všetko skúšam a nič..teda až na ten tonic..to počujem prvý krát..a tak veľmi by som chcela porodiť v termíne,toho 22heho,keďže aj ja mám v ten deň narodeniny 🙂

susann83
20. aug 2013

Ahojte baby! Ja patrim tiez k vam, vcera resp.dnes som mala termin. Stale nic, len tvrdnutie bruska a bolesti krizov.
Tym co vam uz odisla ta hlienova zatka, mali ste tam aj krv? A aku, moc tmavu, alebo normalnu? Lebo teraz som bola na WC a vysla zo mna krv, na papieri to bolo ako spinenie, ale v mise neviem usudit 😒
Diky za odpovede a drzte sa! 🙂

bianocka
20. aug 2013

Ahojte, ja som porodila 19.8 o 00.40 spontanne. Celu nedelu ma pobolievalo podbrusko ako pri menzese, az som si o 6 vecer zacala stopovat intervaly a dlzky a usudila som, ze by to mohli byt kontrakcie... prilis sme sa nenahlili, do nemocnice sme prisli cca 22.30, uz som bola na 4-5 otvorena, potom to nabralo rychly spad - pri ctg mi praskla voda, kontrakcie zosilneli, dali mi klystir, na wc som nevedela, ci rodim ci to druhe... uz som sa nevedela dockat epiduralky... ale ked ma dr znova vysetril a povedal, ze som uz na 6-7 otvorena a uz je na epi neskoro, myslela som, ze to je zly sen... dali ma skakat na loptu s napojenym ctg, oxytocin na spravidelnenie kontrakcii, v tej chvili uz boli strasne. Ked som uz pri jednej z poslednych vykrikla, sestra zavolala doktora a isli sme na porodne kreslo. Pri tlaceni som robila vsetko podla pokynov a mala bola von asi na 3 alebo 4 kontrakcie 🙂 Sitie bolo neprijemne a bolelo... ale aj tak som stastna, ze sa mi po prvom cisarskom podarilo porodit spontanne a este k tomu tak rychlo 🙂 Drzte sa!

simik2309
21. aug 2013

@martina05 presne si to vystihla, ze clovek si to nastuduje kde sa da ako to prebehne a realita je uplne ina... a ked ide druhy krat tak uz vie presne do coho ide a co ho caka a tym aj ten strach je vacsi.. dakujem za podporu :D

nasta197
21. aug 2013

Všetkým vám z láskou a radosťou oznamujem že dňa 16.8.2013 o 4:35 sa nám narodil náš milujúci poklad JAKUBKO PALOVIČ s váhou 4000g a 50cm 🙂 je to krásny chlapček a tesíme sa neho :*

kiki75
21. aug 2013

@bianocka gratulujem 🙂 dalo sa to vydrzat aj bez epi?

kiki75
21. aug 2013

@franica podla mna ked je teplo tak s ladom 🙂 inak srandujem..... neviem, len som to pocula... vyskusaj to, mozno pomoze. inak tonik sa preto nesmie pit pocas tehotenstva lebo chinin moze vyvolat potrat..... tak ale teraz na konci by to uz bolo asi uzitiocne,,,,

kiki75
21. aug 2013

@sonibb no ja som to len pocula, nemam to odskusane kedze cakam tiez 1. babo 🙂 inak ja chcem porodit tiez na svoje narodeniny kt. mam 31.8. 🙂

ladydasha
21. aug 2013

Ja chcem porodiť dnes! Skrátka na termín a malá by oslavovala narodeniny s dedom... Ale príliš to teda nevyzerá ☹

ladydasha
21. aug 2013

@susann83 Ahoj, zo mňa zátka vyšla úplne biela a taký riadny kus jej bol, nejaký hlien zo mňa vychádza každý deň doteraz, ale to len malinké množstvo.

tinus888
Odpoveď bola odstránená
kiki75
21. aug 2013

@ladydasha
@susann83
@franica
@lienka19881 baby, ktore ste este neporodili ako sa citite? nie ste nervozne? ja mam termin o 2 tyzdne, ale uz par tyzdnov som nervozna, no ale teraz od vcera ovela viac..... celu noc som nespala, len som sa pehadzovala, tentokrat ale od nervozity.... neviem co do mna voslo, ale od vcera citim hrozne napatie, uzkost, neviem co..... stale rozmyslam, co bude ako bude....?? bojim sa, aj porodu , aj toho, co bude potom nasledovat.... mam pocit ze nie som pripravena..... mate neiektora taketo pocity? ci vy uz ste tak blizko k tomu, ze uz vas to ani netrapi ?? dik

lienka19881
21. aug 2013

@kiki75 ja uz som na tom tak ze chcem aby to co najskor prislo, aj hned teraz by som sla 🙂 tiez mam strach z porodu, ale hovorim si ze tolko zien porodilo, zvladnem to aj ja 😉 neboj sa, urcite to zvladneme a vsetko bude v poriadku 🙂

tinus888
Odpoveď bola odstránená
tinus888
Odpoveď bola odstránená
lienka19881
21. aug 2013

@tinus888 ja budem rodit prvy krat, takze vobec netusim co cakat a na co sa pripravit... 🙂 mozno to je aj lepsie 😀 ale kazda hovori, ze ked uvidis to dietatko, vsetka bolest je prec 🙂 a aj tvoj anjelik je toho dokazom 🙂

kiki75
21. aug 2013

@sonibb
@franica
nasla som este jeden recept (homeopaticky) - je to vraj prirodzeny oxytocin :

1 davka Caulophyllum thalictroides D4, 10 kvapiek Cimicifuga D2, 1 davka Pulsatilla D30. Toto vsetko dat do 2 dl vody a zamiesat. pocas 1 hodiny po malych duskoch vypit.

kiki75
21. aug 2013

@tinus888 teply kupel si nedavajte, moze to poskodit babo, dokonca moze sposobit aj predcasne odlucenie placenty! !!!!!

tinus888
Odpoveď bola odstránená