icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

nasta197
16. jan 2013

ahojte už viete niektora ake cakate pohlavie?? a este otázočka netrpíte nespavostou? ja nespím stale s abudím...

mistrall
16. jan 2013

@divzuz mojim 2 kamoskam vysli tripple testy riadna divocina, preplakali par noci kvoli tomu, nakoniec nesli ani jedna na amnio, ale nechali sa pekne sonograficky pomerat, a deti boli nakoniec zdrave 🙂 pokial na sone nie je odchylka: co sa sleduje napr. pri Downovi ( nosove kosticky NT, dlzka koncatin atd) tak treba verit ze je vsetko v poriadku. Co som citala kedysi davnejsie, tak skríningový test na základe veku matky (35 a viac) v čase pôrodu mal 30 % senzitivitu pri 5 % falošnej pozitivity.

divzuz
16. jan 2013

@marin.frist No tak to som fakt nevedela, že sa nerobia tie vyšetrenia automaticky... Ja idem na amniocentézu lebo máme v rodine Downov syndróm, tak aby som bola v klude, že je to v poriadku. Bola som aj pri prvom a nebolo to nič hrozné - len som bola v TN a bola tam hospitalizácia 3 či 4 dni, tak či náhodou nemáte skúsenosti s inou nemocnicou...

mistrall
16. jan 2013

@divzuz aha no ked mate takto zname v rodine, ze sa narodilo babatko s Downom, tak to je ine samozrejme. Ja nemam skusenosti s hospitaliz. ale myslim ze aj u nas v BB je len kratkodoba hospitaliz. na odsledovanie stavu po vykone. Videla som aj v BA tieto zakroky a tiez si tam nechavali zeny 2-3 dni myslim

marin.frist
16. jan 2013

@divzuz bola si hospitalizovana?? lebo kamoska bola na tom tiez v TN, ked mala nie celkom dobre vysledky z krvi a hned sla domov, len cakala potom 3 tyzdne na vysledky. ale ako vravi @mistrall, ten screening ma aj slusnu falosnu pozitivitu, x ludom pohrozili sancou na DS a maju zdrave deticky.
a mojej kolegyni po IVF vychadzalo vsetko dobre, na amnio ju nikto neposlal, lebo nebol dovod a maju dcerku s DS...

lucka188
16. jan 2013

@divzuz Ja napriklad na to prejasnenie ani nechcem ist. Jednak nemam vek kde by bolo zvysene riziko a jednak sa nechcem zbytocne stresovat. Ak by ten test aj nedopadol dobre, stale by to nemuselo znamenat ze je tam realny problem. A neviem ci by som bola schopna sa na zaklade nejakeho testu vzdat svojho vytuzeneho babatka.

enynka30
16. jan 2013

@lucka188 tak to si super kupila, tisko zavidim 🙂 ale aj ja si skusim nejake zohnat teda 🙂

@barchee aj ja mam po synovi odlozene veci, a takisto sme nakupili miliardu aj zbytocnosti, ale tak to je asi normalne, uz sme sa poucili 🙂

enynka30
16. jan 2013

@cerkutka boze ani nehovor, ja som mohla doteraz spavat, ale posledny tyzden zaspim o osmej a o jednej druhej som hore aj dve hodiny, okrem toho behacky na zachod, hruuuza 😠

deniska84
16. jan 2013

@nasta197 na urcenie pohlavia v prvom trimestri je este priskoro,zhruba tak vo 20 tt sa uz da urcit.ja nespavostou zatial netrpim ale obcas sa v noci zobudim ale myslim si ze je to normalne v tehotenstve 🙂

barchee
16. jan 2013

@nasta197 ja tiež zle spím 😒 tak sa snažím si schrupnúť na obed so synom 😝 my sme vedeli v 16 tt, že čakáme chlapčeka, bola som na 3/4D, tam bolo vidieť, ale ak má dobre bábo nožičky rozčapené a ideš v 12-13 tt na 3/4D ultrazvuk, môže byť chlapčekovi šulina už vidieť a u dievčatka tam teda nič nebude 😉 ale to je zbytočne skoro si myslím, ja pojdem zas v cca 16-17 tt a potom okolo 27 tt zase 🙂

lucka188
16. jan 2013

@deniska84 Tak krvnymi testami sa to da zistit od 10. tyzdna, ale nie je to lacny spas. A na 3D ultrazvuku to pri troche stastia moze byt vidiet uz v 16. tyzdni

cerkutka
16. jan 2013

@cora41 inak to mi odlahlo ye nie som sama🙂) rozmyslam inac ci to nie je aj tym ze skoro chodim spat...hmm...uz fakt neviem...🙂

cerkutka
16. jan 2013

@divzuz heeeej?? teple mlieko s medom?? ja prisaham vyskusam hocico..len aby som spala🙂) akurat dithiaden a rohipnol nemozem asi haha🙂)

cerkutka
16. jan 2013

@enynka30 ty kokooos tak to presne ako ja....no dobre aspon som kludna🙂

darka2001
16. jan 2013

@cerkutka ja som tiez z toho spania uplne zufala,pred tym som zaspala aj na diskoteke no a teraz bud neviem zaspat,alebo sa zobudim po 2 hodkach a do 5 zni tuk,naposledy som si o 3,30 lakovala v obyvacke nechty! No a potom konecne zaspim a ani okolo 10 sa neviem poriadne prebrat,hruza.......

lucka188
16. jan 2013

@cerkutka Inak podla mna to moze byt tym ze chodis skoro spat. Ja som zo zaciatku tak posuvala cas kedy som sla spat, som si vravela ze ved som unavena, tak potrebujem ist skor. A potom som raz sla o pol deviatej a zobudila som sa o pol piatej ze ved krasnych 8 hodin spanku za mnou 🙂 Potom som uz nemohla zaspat, ale samozrejme oddychnuto som sa vobec necitila. Odvtedy radsej chodim spavat az o desiatej, bez ohladu na to kedy sa zacnem na to citit. A spim dobre, musim si zaklopat, tiez sa sice v noci zobudim, niekedy aj dva krat, ale potom vzdy znovu zaspim. No a este pouzivam stuple do usi, to mam taky zvyk uz dlhsie, ale ak mas plytky spanok mohlo by ti to pomoct.

evkafi
16. jan 2013

@cora41 zajtra idem k obvodakovi a ten mi vypise listok k endokrinologovi a ten urci postup liecby.

grelu
16. jan 2013

baby neblbnite a chodte na to NT ak sa da. Staci len sono, ale uz aj ono napovie, ci to vyzera ok alebo nie...zvysene hodnoty sijoveho prejasnenia znamenaju nielen moznost downa ale aj vyvojovych chyb

vysoku falosnu pozitivitu maju triple testy...tie sa ale robia v cca 16tt

cora41
16. jan 2013

@grelu idem zajtra - panikarim☹ nemame sice v rodine ziadnu chorobu, no vek nad 40 hovori svoje...

lucka188
16. jan 2013

@grelu A potom co? Das ti to dieta zobrat lebo je tam nejaka MOZNOST vyvojovych chyb? Uz som to tu pisala davnejsie, kolegovi takto vysla amniocenteza, tak to riesili ze co teraz, ale kedze sa snazili o babo celych 10 rokov, rozhodli sa ze to risknu a narodilo sa im uplne zdrave babo.

darka2001
16. jan 2013

@lucka188 no teda babo rad,ja to tiez riesim co a ako ci ist alebbo nie kedze som po ivf-icsi,ale asi sa este poradim s dr,lebo neviem si predstavit stresovat sa do konca ak ti vyjdu zle testy.

grelu
16. jan 2013

@cora41 verim, ja budem tiez panikarit...hlavne ked stale spinim...uz som z toho na nervy ☹....ale verim, ze to bude ok...drzim palce

@lucka188 nevravim, ze si mas dat dieta prec...ale spravis si dalsie dovysetrenia...mas sancu sa rozhodnut a pripravit na to vsetko...a v pripade vyvojovych problemov sa mozu pripravit aj lekari ak bude potrebny urgentne nejaky zasah

cora41
16. jan 2013

@grelu v ktorom tyzdni si? ako dlho uz spinis? beries nejake lieky? ja kedze som po IVF, tak beriem este utrogestan 4 denne, takze som fajn...

lucka188
16. jan 2013

@darka2001 No presne. Podla mna je dobre si polozit otazku, ci budes schopna nejako konat ked ti tie testy dopadnu zle. Lebo ak nie, tak je potom asi zbytocne na ne ist a stresovat sa, kedze stres nam teraz len skodi.

grelu
16. jan 2013

@cora41 som len v 9tt aj ked babo je o tyzden vacsie...ale spinim uz vyse 2 tyzdnov a neviem z coho...toto je moje 5te tehotenstvo a nemame ziadne deti, tak si veis predstavit tie nervy
...beriem duphaston 3xdenne a picham si clexane, tak sa utesujem, ze to je z toho, ale neviem :-/

grelu
16. jan 2013

@lucka188
@darka2001
...a co ak male bude mat nieco so srdieckom a nepridu na to?...ten test neodhali vsetko, ale dava moznost cloveku sa rozhodnut, pripadne pripravit...ak by som mala odmietnut nejake testy, tak by som odmietla triple testy

...nepojdete ani na screening v 20tt?

lucka188
16. jan 2013

@grelu Tak ja sa v tom az tak nevyznam, ale podla mna sa tieto testy robia tak skoro prave preto aby si sa mohla rozhodnut ci si to babo nechas alebo nie. Myslim ze pripravit sa lekarom pomozu aj tie neskorsie ultrazvuky a dalsie testy.

grelu
16. jan 2013

@lucka188 ano aby si sa mohla rozhodnut...ale mozu byt aj podkladom na dokladnejsie vysetrenie neskor, ktore sa inak nerobia

grelu
16. jan 2013

@lucka188 preco chces ist potom na tie dalsie uzv, ked aj tie su zamerane na odhalenie pripadnych problemov?

pasad
16. jan 2013

ja som vcera svojmu doc podpisala papier, ze sa dobrovolne vzdavam tych navyse testov, kvoli svojmu veku. debatovala som s nim o tom viackrat a aj s inymi lekarmi.
moj zaver? aj vysledok obrazne povedane 99,9 % akejkolvek vady by mi v nicom nepomohol, iba ma psychicky znicil a aj tak by som nemala "gule" ist na prerusenie.
povedala som to velmi jednoducho, lebo je to fakt na dlhsiu debatu a nechcem tu spamovat prilis 😉