Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
@divzuz mojim 2 kamoskam vysli tripple testy riadna divocina, preplakali par noci kvoli tomu, nakoniec nesli ani jedna na amnio, ale nechali sa pekne sonograficky pomerat, a deti boli nakoniec zdrave 🙂 pokial na sone nie je odchylka: co sa sleduje napr. pri Downovi ( nosove kosticky NT, dlzka koncatin atd) tak treba verit ze je vsetko v poriadku. Co som citala kedysi davnejsie, tak skríningový test na základe veku matky (35 a viac) v čase pôrodu mal 30 % senzitivitu pri 5 % falošnej pozitivity.
@marin.frist No tak to som fakt nevedela, že sa nerobia tie vyšetrenia automaticky... Ja idem na amniocentézu lebo máme v rodine Downov syndróm, tak aby som bola v klude, že je to v poriadku. Bola som aj pri prvom a nebolo to nič hrozné - len som bola v TN a bola tam hospitalizácia 3 či 4 dni, tak či náhodou nemáte skúsenosti s inou nemocnicou...
@divzuz aha no ked mate takto zname v rodine, ze sa narodilo babatko s Downom, tak to je ine samozrejme. Ja nemam skusenosti s hospitaliz. ale myslim ze aj u nas v BB je len kratkodoba hospitaliz. na odsledovanie stavu po vykone. Videla som aj v BA tieto zakroky a tiez si tam nechavali zeny 2-3 dni myslim
@divzuz bola si hospitalizovana?? lebo kamoska bola na tom tiez v TN, ked mala nie celkom dobre vysledky z krvi a hned sla domov, len cakala potom 3 tyzdne na vysledky. ale ako vravi @mistrall, ten screening ma aj slusnu falosnu pozitivitu, x ludom pohrozili sancou na DS a maju zdrave deticky.
a mojej kolegyni po IVF vychadzalo vsetko dobre, na amnio ju nikto neposlal, lebo nebol dovod a maju dcerku s DS...
@divzuz Ja napriklad na to prejasnenie ani nechcem ist. Jednak nemam vek kde by bolo zvysene riziko a jednak sa nechcem zbytocne stresovat. Ak by ten test aj nedopadol dobre, stale by to nemuselo znamenat ze je tam realny problem. A neviem ci by som bola schopna sa na zaklade nejakeho testu vzdat svojho vytuzeneho babatka.
@nasta197 ja tiež zle spím 😒 tak sa snažím si schrupnúť na obed so synom 😝 my sme vedeli v 16 tt, že čakáme chlapčeka, bola som na 3/4D, tam bolo vidieť, ale ak má dobre bábo nožičky rozčapené a ideš v 12-13 tt na 3/4D ultrazvuk, môže byť chlapčekovi šulina už vidieť a u dievčatka tam teda nič nebude 😉 ale to je zbytočne skoro si myslím, ja pojdem zas v cca 16-17 tt a potom okolo 27 tt zase 🙂
@cerkutka ja som tiez z toho spania uplne zufala,pred tym som zaspala aj na diskoteke no a teraz bud neviem zaspat,alebo sa zobudim po 2 hodkach a do 5 zni tuk,naposledy som si o 3,30 lakovala v obyvacke nechty! No a potom konecne zaspim a ani okolo 10 sa neviem poriadne prebrat,hruza.......
@cerkutka Inak podla mna to moze byt tym ze chodis skoro spat. Ja som zo zaciatku tak posuvala cas kedy som sla spat, som si vravela ze ved som unavena, tak potrebujem ist skor. A potom som raz sla o pol deviatej a zobudila som sa o pol piatej ze ved krasnych 8 hodin spanku za mnou 🙂 Potom som uz nemohla zaspat, ale samozrejme oddychnuto som sa vobec necitila. Odvtedy radsej chodim spavat az o desiatej, bez ohladu na to kedy sa zacnem na to citit. A spim dobre, musim si zaklopat, tiez sa sice v noci zobudim, niekedy aj dva krat, ale potom vzdy znovu zaspim. No a este pouzivam stuple do usi, to mam taky zvyk uz dlhsie, ale ak mas plytky spanok mohlo by ti to pomoct.
baby neblbnite a chodte na to NT ak sa da. Staci len sono, ale uz aj ono napovie, ci to vyzera ok alebo nie...zvysene hodnoty sijoveho prejasnenia znamenaju nielen moznost downa ale aj vyvojovych chyb
vysoku falosnu pozitivitu maju triple testy...tie sa ale robia v cca 16tt
@grelu A potom co? Das ti to dieta zobrat lebo je tam nejaka MOZNOST vyvojovych chyb? Uz som to tu pisala davnejsie, kolegovi takto vysla amniocenteza, tak to riesili ze co teraz, ale kedze sa snazili o babo celych 10 rokov, rozhodli sa ze to risknu a narodilo sa im uplne zdrave babo.
@cora41 verim, ja budem tiez panikarit...hlavne ked stale spinim...uz som z toho na nervy ☹....ale verim, ze to bude ok...drzim palce
@lucka188 nevravim, ze si mas dat dieta prec...ale spravis si dalsie dovysetrenia...mas sancu sa rozhodnut a pripravit na to vsetko...a v pripade vyvojovych problemov sa mozu pripravit aj lekari ak bude potrebny urgentne nejaky zasah
@cora41 som len v 9tt aj ked babo je o tyzden vacsie...ale spinim uz vyse 2 tyzdnov a neviem z coho...toto je moje 5te tehotenstvo a nemame ziadne deti, tak si veis predstavit tie nervy
...beriem duphaston 3xdenne a picham si clexane, tak sa utesujem, ze to je z toho, ale neviem :-/
ja som vcera svojmu doc podpisala papier, ze sa dobrovolne vzdavam tych navyse testov, kvoli svojmu veku. debatovala som s nim o tom viackrat a aj s inymi lekarmi.
moj zaver? aj vysledok obrazne povedane 99,9 % akejkolvek vady by mi v nicom nepomohol, iba ma psychicky znicil a aj tak by som nemala "gule" ist na prerusenie.
povedala som to velmi jednoducho, lebo je to fakt na dlhsiu debatu a nechcem tu spamovat prilis 😉

ahojte už viete niektora ake cakate pohlavie?? a este otázočka netrpíte nespavostou? ja nespím stale s abudím...