Termín pôrodu august 2013
Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂
Jooj babule tak sa práve chystám k dr. veľmi sa teším, držte mi palce nech je všetko tak ako má, ešte sa idem odvážiť a pomaly sa môže vyraziť 🙂 Potom pridám fotečku
Baby, neviete mi poradit niečo overene a odskusane na prechladnutie? Hlavne teda na kašel a sopel. Ale ten kašel ma ničí 😢 Skoro vôbec som sa nevyspala. V lekární som si včera kúpila stopal sirup lebo nič iné vhodné pre tehotné som nenašla. Dík za kazdu vašu radu.
@evkafi hlavne v prvom trimestri je to rozhadzane. Ja chodím na endo na kontroly so SZ a hormóny som mala vždy ok, len na začiatku jedného tehu som to mala úplne rozhadzane. Ked mi ale spravila kontrolný odber, tak to už bolo v poriadku. Neboj, bude to ok...problém je tuším hlavne znížená činnosť
@katla na sople skus Quixx, to je morska voda a moze sa aj v tehotenstve... a na ten kasel neviem, jedine sa popytaj v lekarni alebo chod k lekarovi, radsej si neordinuj nic sama...
@katla precitaj si toto http://forum.rodinka.sk/viewtopic.php?t=104189 mozno si z toho nieco vyberies, tiez som prekvapena, ze zrazu je Hedelix nevhodny pre tehotne, ale v dnesnej dobe pravnych natahovaciek je v mnohych pripadoch upozornenie len preto, ze to nemaju odskusane, tak pre istotu, vsak ono, kto bude testovat na tehotnych zenach, to by bolo zverstvo, riskovat zdravie babatka pre vyskum, to iste je aj s hrackami, ked sa im nechce ich dat testovat, tak napisu, ze su vhodne od 3 rokov, pravdaze, ze nie vsetky..🙂
@rybca @katla Dievcata, tu v CR Hedelix normalne predavali v lekarni ako vhodny pre tehotne, ked som bola tehotna s dcerkou a dost ma prekvapilo, ked som vtedy prisla domov na Slovensko a v slovenskom pribalovom letaku uz bolo, ze nevhodny pre tehotne. Tak neviem, ale ja som ho vtedy radsej prestala uzivat. Inak viem len na kasel Stodal (ale ten mne nezaberal). Mam dobre skusenosti s cerstvymi ovocnymi stavami, tie mi vzdy v tehotenstve velmi, velmi pomohli. Ked som ochorela, pila som ich kazdy den aj dvakrat po salke. Do nosa morsku vodu alebo vincentku a na kasel este ten spominany cibulovy sirup. Ja som pila aj repikovy caj.
@katla Ahoj! Ja som riešila podobný problém tento týžden, a jediné, čo ti poradím je isť k doktorovi, nech ti naordinuje niečo on. A dať sa vyšetriť a vypísať - oddýchnuť si. Mne doktorka povedala, že je najlepšie v tomto období byť doma a nechodiť medzi ludí, pretože rôzne vírusy a baktérie môžu hlavne v prvom trimestri ublížiť bábätku. A samozrejme lieky. Lebo ani v lekárni nie vždy vedia dobre poradiť.
@evkafi no ono to je tak, ze ked su znizene hodnoty, tak je zvysena cinnost stitnej zlazy...nepamatam si presne tie hodnoty, ale viem, ze to bolo tak nejak naopak s niektorym hormonom...skus si pohladat na nete...ale neboj, bude to ok...uvidis, co ti povie endokrinolog, ale myslim, ze ti este raz zoberu krv
No a som doma dopadlo to asi tak, že ráno som vstala už o pol šiestej ešte doma rozmýšľam či mám všetko nech môžem o pol siedmej vypadnúť, aby som stihla prísť čo najskôr nech tam nemusím čakať dlho. Už sme v štvrťke cesty, dve dediny za nami a zrazu som si spomenula že čo som si doma zabudla? Tehotenskú knižku :D to najdôležitejšie nechám doma hlavne, že som dúmala ako somár či mám všetko. Prišla som nakoniec pár minút po siedmej hneď som si vzala číselko a celá šťastná som bola, že mám dvojku k dr. pomyslela som si super, za takú hodinku už aj idem domov...sestrička mi urobila odbery a šla som do čakárne počkať kým ma dr. zavolá. Do deviatej som čakala lebo dovtedy chodili len objednané a po deviatej som sa konečne dostala na radu. Taká šťastná, že konečne uvidím miminko. Myslela som si, že dneska mi ide robiť sono cez brucho ale pozrel ma len tou sondou a videla som krásne biť srdiečko aj celé nádherné bábätko, taká som bola šťastná, že som si zabudla vypýtať fotku a zabudla som koľko meralo 😀 nuž čo už hlavne, že viem, že všetko je ok a všetko sedí s daným týždňom 🙂 na sono cez bruško idem 1.2. a potom na poradňu 18.2. tak už sa teším a dúfam, že nebudem taká pomotaná ako dneska 😀
@divzuz U lekara som bola vcera. Ona sama mi nenapisala nic,len ten hedelix, ze si mam kupit a nejake kvapky do nosa. No a v lekarni mi ukazala letak od hedelixu a tam bolo to co som spominala, ze nevhodne pre tehotne. A kvapky do nosa tiez nic moc, tak som si coryzalia homeopatika na nadchu kupila. Ale na noc som si strekla nasivin, hadam to neublizi. Cez den si davam vincentku, ale to je prd pri takej nadche. Denne si odstavujem cerstve ovocie, robim si caj z cerstveho citronu a teraz som si urobila aj ten cibulovy sirup 🤐 ble, ale co mam robit, musim. Na noc si skusim natriet na hrudnik brav. mast, co mi tiez bolo poradene, tak hadam to pomoze. Doma som na PN zatial min. do 25.1.
@katla na Hedelixe je napisane, ze sa neodporuca. Moja svagrina je magistra v lekarni a povedala, ze to jedine, co sa moze uzivat. to ze sa neodporuca je tam napisane preto, lebo je neeticke robit testy na tehotnych, ale ze vzhladom na zlozenie toho sirupu by to nemalo uskodit, povedala, ze mozem uplne kludne uzivat, len neprekrocit davky ake su odporucene. Ja som bola cely prvy mesiac chora a hedelix som uzivala a aj solmucol, lebo uz som to nemohla vydrzat, kaslala som kazde 4 sekundy. ked som zistila, ze som tehu, tak som bola sokovana, ze som to dieta nevykaslala a ze sa mu vobec chcelo u mna uhniezdit, lebo teda mne osobne by sa nechcelo v niekom, kto neustale chrchle 😀 ale kedze som dneska bola u dr. na utz a videla som nase babatko hybat nozkami, ruckami, zmolit si ocka a dr. povedala, ze je vsetko v najlepsom poriadku, tak mi odlahlo velmi 🙂 prajem skore uzdravenie 😉
@divzuz no ahoj, uz sme nazad 🙂 a nedopadli sme nijako - ako som predpokladala... Podla mrchy by som mala zacinat dnes 12t, no podla velkosti levika som v 11tt+1, takze mal 4,4cm a je este trosku malicky na vsetky merania. Mohol by mat nejake, ale nie vsetky, takze este raz na buduci tyzden v stredu poobede - druhy pokus.. a zase iba cakat 🙂 ale na druhej strane maval nam rucickami s manzelom a doktor povedal, ze vyzera aktivny, takze zatial sa drzime a na merania si trochu este pockame 🙂
@pasad tak uz si moja videla, mame sa dobre, no este sme trosku malicky na taku "velku" vec, lebo mame zatial podla merania len 11tt+1 a nie 12t, takze sme mali 4,4cm a povedal, ze potrebuje tak este tyzden navyse.. tak budeme cakat, no dnes som ho videla - prvy raz aj manzel - kyval nam rucickami🙂 takze aspon to.. Problem je, ze manzelino ide na sluzobku buduci tyzden a nebude tu so mnou a ja som na skoleni, takze budem musiet z neho odist... no zvladneme🙂
@cora41 aleee nic sa neboj moja, aj my sme podla doktora pozadu troska s malinkym,lebo podla mrchy by som mala byt dnes 10tt+1, a podla doktora, len 9+3, ci tak dajako. A povedal mi ,ze to je uplne vporiadku, takze sa tym ani nejako nezatazujem, ono ked si to zoberies tak kazda mame ovulaciu inak, niektore ju mavaju aj neskor ako na 14 den cyklu, ja napriklad presne viem kedy som ju mala, a to az na nejaky 19.den cyklu, takze podla toho babo aj sedi....a zase ked je nejaky horsi pristroj u dokiho o trosku len tak sa kludne moze seknut aj o milimetre 😉
a bduem drzat palceky na merania na buduci tyzden 🙂
@cora41 jej, tak sa tesim, ze ste videli ako levicatko "plave", super pohlad/pocit nie? tak mrzi ma, ze musis dalsi tyzden cakat, ale tak co uz. myslim, ze cakanie je teraz par mesiacov nas osud 😉. snad to rychlo zbehne. sa tesim, ze dnes je slniecko vonku, uz sa neviem dockat jak odbide 15ta a budem moct ist na vychadzku von a uzit si ho trosku.
@penelope111 no mne tiez najviac teraz chuti sucha strava a k tomu obcas polievka, ci privarok. ale zatial ma iba 3 kila hore, co je na konice 3 .mesiaca relativne ok, na to, ze lezim doma a nehybem sa velmi.

@pasad No to ano akurát že hrozne priberám ☹ Strašne veľa chleba zjem ☹