icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

pasad
18. jan 2013

@moonica krasne foto! len fyi co sa tyka testov, o ktorych sme a tu bavili, to nie su tie, co sa robia kazdej zene (povinne). to su tie, ktore sa robia zenam po 35, respektive zenam, kde v rodine su nejake geneticke vady a su dobrovolne 😉

cora41
18. jan 2013

@evkafi ja som si jednu radost urobila s dupackami, ked som si kupovala tehotenske rifle 🙂 nedalo mi 🙂

cora41
18. jan 2013

@moonica NADHERNA FOTOCKA 🙂

pasad
18. jan 2013

@cora41 ja este odolavam, hoci uz ma kare 🙂 jedine, co som zistovala, ci mi kamoska pozicia alebo odpreda svoj pouzity kociar, kedze jej dcerka uz ma 2 rocky a novy kupovat nechceme. a este som zistila, ze mame u rodicov v pivnici konstrukciu postielky po neterke, takze sa dokupi len novy madrac, ale to az v lete, tesne pred porodom. klop klop klop.

cora41
18. jan 2013

@pasad no vidis, ake uz mas super plany🙂 my nemame nic a ani nemame nikoho, kto by nam nieco dal, takze u nas hrozi maximalne nakup ☹

moonica
18. jan 2013

@pasad jaj lebo som citala,ze nechce si dat NT odmerat... asi som to zle pochopila 🙂

@cora41 dakujem 🙂

evkafi
18. jan 2013

@cora41 a farba aka? neútralna? 🙂

pasad
18. jan 2013

@cora41 tak u nas su toto jedine dve veci, zvysok nakup. mam z toho hrozu, ako to bez mojho platu zvladneme, kedze drahy robi na zivnost a zarabe menej a hlavne nepravidelne ☹

pasad
18. jan 2013

@moonica inak to asi kolko casu budes musiet kvoli diagnoze svojej byt v nemocnici?

grelu
18. jan 2013

@pasad
@moonica
ja som pisala o meraniach NT...po 35tke je "povinna" amniocenteza resp. kazda zena ma od 35tky narok na amniocentezu bez ohladu an vysledky screeningovych testov, inak sa amniocenteza robi len v pripade pozitivnych testov

cora41
18. jan 2013

@evkafi ano, tak bezovo slabo hneducka so zviaratkami ZOO - aj levik tam bol 🙂

cora41
18. jan 2013

@pasad no, a ani Ti nemozem pomoct s obleckom, kedze rodime spolu 🙂... no musime to nejako vymysliet 🙂

lucka188
18. jan 2013

Keby to niekoho zaujimalo, nasla som zoznam certifikovanych lekarov na Slovensku na vykonanie toho NT ultrazvuku. Iny lekar by to robit nemal:
Pavol Babjak
Alexander Brešťanský
Vladimir Brestansky
Anton Cunderlik
Angelika Cziroková
Martin Ditte
Erik Dosedla
Peter Feldmar
Frantisek Grochal
Martin Hlaváčik
Jozef Janovský
Martin Juhas
Olga Kacerikova
Radovan Korkos
Stefan Kozuskanic
Stela Muránska
Zuzana Vaclavova
Andrea Vašková

moonica
18. jan 2013

@pasad no, ja v nemocnici nemusim byt. Ja som v nemcnici bola kvoli tomu,ze som zacala krvacat, ale to krvacanie vzdy trvalo max 2h a potom prestalo a vzdy si ma tak nechali pre istotu na pozorovovanie aby sa krvacanie zastavilo. Vysvetlili mi,ze aom krvacala vzdy len z nejakej cievky v maternici pri krcku,ze do nej zasiala placent, oprela sa, narusila ju. S tou diagnozou ale musim byt na rizikovom. Rano ma prepustali a prisiel mi moj dr doniest lieky a hovori mi , ze: takze viete ako to uzivat a nesexovat, nebehat, neskakat, neupratovat, neist na plavaren.. proste nesmiem sa namahat a mala by som zvacsa lezat. Vcera ked mi robili sono, tak sa doktorovi zdalo,ze uz trosicku sa dvihla,ze uz zasahuje ku krcku nenej.
Pri diagnozach placenta praevia ale moze byt placenta aj v takej polohe, ze je na spodu maternice,ze prekryva krcok uplne a to je velmi zle vacsinou po 20tt ked sa nedvihne je zle. V nemocnici bola jedna zena ktora kvoli tomu ze sa jej nedvihla tam je uz 9tyzdnov a vcera mi povedala,ze este mesiac bude, ze vlastne do porodu, vtedy sa musi rodit sekciou.

evkafi
18. jan 2013

@cora41 ja som dnes pozerala postielky - teda prutene kose na kolieskach 🙂 tiez tam boli rozne farby a som si tak myslela,ze ta bezova je taka neutralna aj pre dalsie dieta ked... 🙂

cora41
18. jan 2013

@evkafi tie prutene kose su naozaj nadherne 🙂 🙂

lucka188
18. jan 2013

@cora41 @evkafi Dajte nejaky link na tie kose 🙂

cora41
18. jan 2013

@evkafi je to uplna nadhera az na to, ze to budes mat na chvilu a potom to bude uz male a 150 EUR vydrzi tak 3 mesiace...pozerala som aj postielky a mne sa pacia take ovalne 🙂 moj manzelino sa uz na mne smeje🙂

lucka188
18. jan 2013

@cora41 Hmm nj, koliska vyjde tak o polovicu lacnejsie.. Toto mi asi doma neprejde 🙂

evkafi
18. jan 2013

@cora41 ano, je to dost drahe,ale myslim si,ze je to super... vsade si to mozes zobrat po celom byte. ja na to pozriem na nejakom bazosi este alebo ved to nie je ani take tazke vyrobit si myslim aspon... 🙂

cora41
18. jan 2013

@lucka188 ja som mala kolisku pri prvom dietati a ked bol vacsi a vedel sa trosku pohnut, tak sa vzdy zvalil na jednu stranu a potom plakal, lebo koliska bola nakrivo a on mal tvaricku v palickach od kolisky 😀 , takze teraz uz neuvazujem o koliske, ale prutene kose su straaaasne romantikus 🙂

lucka188
18. jan 2013

@cora41 No tak to suhlasim, vyzera to super a teoreticky by sa to potom mohlo dat predat.. ale taky kolotoc na to asi nenamontujes, co?

pasad
18. jan 2013

@moonica juj, tak fakt vela o tej diagnoze neviem...tak ti silno drzim prsty, hlavne nech to psychicky zvladnes. a nech si co najmenej v nemocnici.

zuzu188
18. jan 2013

vy ste tu toho stihli popísať za ten týždeň čo som tu nebola 😒 ...veď to ani prečítať všetko nestihnem

henriett19
18. jan 2013

@zuzu188 ja som inak už dva dni na teba myslela, že kam si sa podela 🙂

cora41
18. jan 2013

@zuzu188 a kde si sa moja stratila? ako sa mavate? 🙂

zuzu188
18. jan 2013

@henriett19
@cora41 nešiel nám týždeň net...máme sa fajn 🙂...bruško rastie,len ma akosi začala znova nechuť do jedla chytať 😒

cora41
18. jan 2013

@zuzu188 no mne je zle, ako keby som ani nebola v 12 tyzdni☹ niekto vravel, ze to prejde v tomto obdobi, no zatial kde nic tu nic.. Len ma prestali az tak boliet prsia, takze aspon nieco 🙂

henriett19
18. jan 2013

@zuzu188 Tak super, že sa máte fajn, mne sa už uľavilo od nevoľností a teraz mi je opäť už druhý deň tak čudne, že ma napína a tiež nemám chuť do jedla a keď som hladná je to ešte horšie :-/