icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

pasad
23. jan 2013

@lucka188 super, dakujem za tip. vies vakych retazcoch to uz dostat? skusila by som to, ci mi bude chutit, bo vies jak s tymi nasimi chutami teraz 😀

pasad
23. jan 2013

@cerkutka super napad s tou hrou. este som to nepocula. tak drzim prsty, nech sa zhodnete 😉

barchee
23. jan 2013

@penelope111 ja som mala toto isté keď som letela minulý piatok na pohotovosť a bolo to len rozťahovanie maternice...keby to bolo moc intenzívne, choď radšej k dr...radšej zbytočne ako neskoro je moje heslo 🙂

lucka188
23. jan 2013

@pasad Myslim ze uz to zozenies vo vsetkych vacsich retazcoch, ja som to videla v Tescu aj v Terne.

lienka19881
23. jan 2013

Babule myslite ze je normalne ked ma dnes z nicoho nic prestali boliet prsia? Mam strach ci to nie je znamenie nieco zleho... ☹

grelu
23. jan 2013

@lienka19881 ja to mám tiež take...niekedy bolia, niekedy niekolko dni nie 🙂

grelu
23. jan 2013

Ja mám zase inu otázku...je tu nejaká tehulka, ktoru neboli podbrusko? Lebo mňa skoro vobec nie :-/

zuzanapd
23. jan 2013

... prepáčte, že vám sem tak vtrhám, ale mám tiež augustové dieťa, syna, rodila som pred pol rokom a mám na predaj 3ks bodyčiek veľkosť 56, opalovačky jeden kus veľkosť 56 a mnoho ponožtičiek, predám to za 5 euro komplet... ak by ste mali záujem...

hannah_
23. jan 2013

@grelu mna neboli, sem tam ma trosku pichne, ak dlho sedim v nejakej zlej polohe, inak vobec

zuzanapd
23. jan 2013

@cerkutka nechcem ťa sklamať, pohlavie vedia presne z uzv určiť až od 16tt... nám tiež povedali v 12tt, že dievčatko a o štyri týždne jej narástol pipík...

lienka19881
23. jan 2013

@grelu si ma trosku upokojila 🙂 lebo som zacala pozerat po nete a vsade baby pisu ze to bol u nich prvy priznak MA... Tak som zacala stresovat mierne....

grelu
23. jan 2013

@hannah_ aj mňa len sem tam pichne....dúfam, že je všetko ok

zuzanapd
23. jan 2013

@pasad Orangina sa u nás predáva cca 3roky v hypernove... ak ti môžem poradiť, pi radšej lucku... to odporúčajú aj gynekológovia, najmä preto, že nemá soli a je vhodná aj ako prevencia proti vyššiemu tlaku krvi, cukrovke tehotenskej... ešte podobné zloženie ako lucka má voda z lidlu saguarro sa vola, myslím... neodporúča sa piť bublinkové vody, spôsobujú zvýšenú tvorbu kyselín... a lucka je chutná...

grelu
23. jan 2013

@lienka19881 ja som mala MA v septembri, tak sa tiež sledujem...a ked ma prestali bolieť, tak som sa trochu zlakla, ale o pár dni zase začali bolieť, tak to už neriesim. Inak poznám baby, ktoré mali príznaky a napriek tomu mali MA, takže to nie je smerodajné

lienka19881
23. jan 2013

@grelu no asi mas pravdu, ze to ze priznaky zmiznu nemusi hned znamenat MA... A ze su aj tie opacne pripady... No asi mi nezostava nic ine, len cakat do najblizsej prehliadky...

grelu
23. jan 2013

@lienka19881 nj...ja mam o 2 tyzdne

lucka188
23. jan 2013

@zuzanapd No ved ja som jej to odporucila namiesto Mirindy, nie namiesto vody 😉

penelope111
23. jan 2013

@barchee Ja som aj rozmýšľala včera či nepôjdem na pohotovosť na koniec som neišla a dnes to už nieje také. Trochu ma bolí ale omnoho menej ako včera. Tak dúfam, že je všetko v poriadku.

lucka188
23. jan 2013

@grelu Mna tiez skoro neboli, iba obcas, ale obvod pasa sa pomalicky zvacsuje tak si vravim ze to bude ok, mozno mam len inde prah bolesti alebo tak 🙂

pasad
23. jan 2013

@zuzanapd dakujem velmi pekne za radu a gratulujem, ze uz to mas za sebou 😉

grelu
23. jan 2013

@lucka188 no ja mam nazbieranych vela tukov na bruchu, takze neviem posudit, ako je to u mna 🙂

pasad
23. jan 2013

@grelu ja tiez rozhodne nepatrim medzi stihle, ale brusko mi fajne narastlo popod sadlo, ale pribrala som len 3kg od zaciatku. dufam, ze nezvysim tempo a zostane to kg za mesiac 😉

zuzanapd
23. jan 2013

@pasad my sme sa k dieťatku dopracovali po 10-ročnom snažení... bol to vytúžený syn... do 19tt som mala tehotenstvo bez komplikácií, potom som striedala pobyt doma s pobytom na rizikovom odd, mala som preeklampsiu... a aj kvôli tomu mi ordinovali akútnu sekciu v 38tt... preto píšem aj o pití tých nápojov, mala som to na dennom programe na rizikovom, pite len lucku, neopovážte sa iné sýtené nápoje...

pasad
23. jan 2013

@zuzanapd fuha, tak este duplom gratulujem. tie lucky maju aj nejake prichute? inak kedy si spozorovala prve zvysenie tlaku? a aky si ho mala?

borocka
23. jan 2013

@grelu ani mna podbrusko neboli. ani pri prvom nebolelo. skor zaludok mam spuchnuty a citlivy. ale podbrusko poslucha. akurat ked kycham tak ma v nom pichne.

pasad
23. jan 2013

@cora41 no kde si moja so spravami? uz sa ta neviem dockat.

grelu
23. jan 2013

@pasad ...no ja sa zatial drzim, ale lekarka mi zakazala pribrat viac ako 6-7 kil pocas tehu, tak to bude tazke...nastastie mi velmi nechuti a sladke uz vobec nie, takze som dala 1kg dolu, aby som mohla neskor priberat 🙂...ale kedze si picham clexane do brucha, tak si tie tuky neviem vynachvalit 🙂))

zuzanapd
23. jan 2013

@pasad lucky sú mierne perlivé, príchute malina-šípka, jablko-škorica, baza-citrón (mňam),sú aj bez príchutí...
tlak mi vyskočil z ničoho nič... ešte na obed sme boli s manželom v prievidzi a potom sme si doma sadli k telke a naraz sa mi začala točiť hlava, ostávalo mi nevoľno... ráno v ten deň som bola na poradni u svojej gynekologičky, tlak som mala 115/85 a potom, keď ma manžel zaviezol do nemocnice 160/100... vyfasovala som lieky na tlak a potom každý týždeň kontrola v nemocnici na rizikovej poradni a ak sa im niečo nepozdávalo, nechali si ma tam rovno... pozor na opuchy v členkoch... kontrolujú sa tak, že si palcom zatlačíš na vnútorný členok a pozoruješ, či sa netvoria jamky... postupne si kontroluj nohy až po kolená, palcom zatlačíš na kosť... ako vhodné ponožky sa odporúčajú v tehotenstve zdravotné ponožky, nemajú gumičku, tak nesťahujú nohy...

grelu
23. jan 2013

@pasad
@zuzanapd
mne celkom chuti magnezia neperliva

lucka188
23. jan 2013

@grelu Coo 6kg to nie je malo? Ja som citala ze zena s normalnou hmotnostou by mala pribrat aspon 11.5kg, zena s nadvahou moze menej, ale 6 kg sa mi zda strasne malo.. Ved aj pri tych 11 kg su len nejake 3kg tuku, vsetko ostatne su veci ako babo, plodova voda, placenta, zvyseny objem krvi a podobne..