icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

pasad
23. jan 2013

@zuzanapd to si bola v tom 19.tyzdni, ked ti tak rapidne stupol tlak?

grelu
23. jan 2013

@lucka188 no tak ja nemozem ziadny tuk 🙂)...ono hlavne ide o to, aby mi potom nevyskocil tlak, ak by som vela pribrala

barchee
23. jan 2013

ja si myslím, že postačí aj voda z vodovodu 😀 😀 ja pijem len takú, už dlhý čas veľmi nepijem nič sladené, ochutené malinovky už vonkoncom nie, sú plné farbív a sladidiel...a okrem toho, umelé sladidlá tiež nie sú veľká výhra a príchute tiež nie 😉 čo najmenej chémie teraz, tým lepšie...dosť je bordelu, čo do seba dostaneme v jedle, zelenine aj ovocí..netreba si ešte pridávať.
@pasad ja som teraz pribrala 1 kg, to sú prsia a nejako mi vyšlo hore sádielko na bruchu 😀 začínajú ma omíňať rifle na páse, mám ešte sukňu, ktorá je mi ako tak v páse dobrá, tú ponosím ešte, keď rifle už budú tesné 😝 teším sa, že bude akurát jar a leto, že nebude treba kupovať tehu rifle a svetre a bundu 😀 😀 s malým som bola tehu akurát jeseň zima s najväčším bruchom, to bol des teda sa naobliekať jak cibula s tým bruškom veľkým 😀 😀 teraz si vychutnám šaty a sukne 🙂 s malým som do 6.mesiaca nepribrala ani deko, ale som mala tehu cukrovku a pichala som inzulín, takže som držala prísnu diétu ale potom od 6.mesiaca do skoro konca 8.mesiaca som dala 9 kíl hore fajne, ale tie zmizli dňom pôrodu..keď som došla domov z pôrodnice, vážila som presne toľko, čo pre otehotnením 🙂 tých kilečiek sa netreba báť, normálka je tých 12 kíl, tie naozaj zmiznú spolu s pôrodom, samozrejme to ale len za predpokladu, že nebudeš jesť za dvoch, dôležitá je kvalita jedla, nie kvantita 😉 😀 niektoré baby priberú aj 20 kíl, ale to môžu mať aj problémy s vyšším viazaním vody v organizme...to príde tak v polovici až koncom druhého trimestra, keď už začneme byť naozaj "veľké" 😀 hormóny začnú zas inak pracovať, krvičky bude aj o 50% viac...didule sa nalejú mliečkom, to všetko je váha naviac....a keď si vezmeš, že placenta váži aj polovicu váhy dieťatka...je to kilečiek dosť 🙂 ale prdieť na ne, dôležitý je ten výsledok, za ktorý všetko to, čo nás čaká, stojí 😵 😵 ja som videla malého placentu, keď ju dr kontrolovala po pôrode, je to veľmi zaujímavý útvar a veľký...veľmi veľký 😅 som bola prekvapená.

zuzanapd
23. jan 2013

@pasad áno...z ničoho nič...

lucka188
23. jan 2013

@barchee Ja inak tiez tak, iba vodu, ale radsej filtrovanu. Obcas si doprajem trochu 100% dzusu a ked som na navsteve tak si spravim radost poharom viney 🙂 Ale zas chapem baby co im je aj z vody zle, ze hladaju rozne alternativy..

lucka188
23. jan 2013

Boze babyyy ja uz zaspavam, chcem ist domov :( Mi nehovorte ze sediet v praci neviem do kolkej je lepsie ako byt cely den doma.. Zvlast ked tu o mojom tehu este nikto nevie takze nemozem cakat ziadne ohlady..

pasad
23. jan 2013

@barchee ja neriesim kilecka uz davno 😀. ide mi len o to, ze nechcem vela pribrat (viac ako je ten standard cca 12 kg), kvoli tomu, ze uz teraz mam nadvahu a zvyseny tlak. keby som velmi pribrala, tlak by sa mi este pravdepodobnel zvysil a to nechcem, lebo by to mohlo ohrozit aj babo aj mna. ja som pred tehu vzdy pila cistu vodu z vodovodu, alebo vychladeny ovocny caj nesladeny. teraz v tehu mi vsak vobec nechutia, takze mam problem dodrzat pitny rezim ☹. tak hladam tu svoju "tekutinu". snad mi zacne chutit nejaka zdravsia konecne 😀

pasad
23. jan 2013

@lucka188 neviem, ci je to lepsie. este stale som doma na PN 😀. poviem ti, ked nastupim do prace (pravdepodobne o tyzden v stredu). rozhodne sa tesim psychicky, lebo doma je to sice fajn, ale chyba mi kolektiv a aj praca. dvakrat dve hodiny vychadzok denne je dost malo. chvalabohu patrim k tym stastnym, ktore maju skvelych ludi okolo seba, skveleho sefa a ktore svoju pracu maju rady. samozrejme, su dni, kedy sa mi nechce, ale to ma kazdy si myslim.

lucka188
23. jan 2013

@pasad A tak akoze hej, ma to svoje vyhody 🙂 Je to zvlastne ale aj mna moja praca vzdy bavila a aj s kolegami mam dobre vztahy.. Idealne by asi bolo pracovat tak na polovicny uvazok teraz :D No ved potom mi povies ci sa ti tych 8 hodin nezda vela 🙂

midu6
23. jan 2013

ahojte kocky,joooj ja sa velmi tesim ze nemam ziadne problemi a ze mozem do tej praci,doma by ma asi slahlo.takze ked budem mat vsetko v poriadku tak ja isto do prace chodit chcem co najdlhsie 😉

ladydasha
23. jan 2013

Ahoj. Ja to v práci celkom zvládam (hlavne s ohľadom na vidinu, že behom polroka už nebudem musieť byť dennodenne s asi najblbšou kolegyňou na svete), ale keď prídem domov, som tak unavená, že si maximálne urobím jedlo, sadnem za počítač a potom idem spať. Doma taký bordel, že som rada, že k nám nikto nechodí, aspoň sa nemusím hanbiť 😀

cora41
23. jan 2013

@pasad tak mam take spravy, ze mame vsetky ruky a nohy, NT je v super norme, no chyba nam nosova kosticka, takze sme sa presunuli do velmi rizikovych skupin na nejake ochorenie ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

barchee
23. jan 2013

@cora41 fiiiha...a čo teraz bude nasledovať? nejaké špeci vyšetrenia? amnio? držím palce veľmi...teraz som našla, že nosová kostička chýba u 2% zdravých plodov...teraz asi len treba počkať na AFP testy, tie sa robia v 16tt...

grelu
23. jan 2013

@cora41 hlavu hore...u koho si bola? Pozerám, že si z Košíc a tam som čítala dobre referencie na Dankovcika, ktorý sa zameriava práve na takéto veci...ak si nebola uňho, tak sa skús objednať pre istotu...neboj, dobre to dopadne. Ako malé podrastlo?

grelu
23. jan 2013

@barchee afp testy su úplne odveci ...na tie ani nemusí chodiť, pretože podľa veku vyjdú určite pozitívne

barchee
23. jan 2013

@pasad aha, prepáč, ja som nečítala moc dozadu príspevky, som si nevšimla, že je ti blbo z vody 😀 tak to neviem teda, mne už teraz vobec nič neni, ani nevolnosti, nič 😝 ani roibos čajík ti nechutí? ten je taký nasladlý sám o sebe...

barchee
23. jan 2013

@grelu hej hej, to je pravda, teraz som si spomenula, že pri predošlom tehu som sa na ne rozčulovala, že zbytočne rozhodia maminy, ktoré majú bábätká v poriadku ale AFP im výjdu blbé....ano ano...

@cora41 toto som našla http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

cora41
23. jan 2013

@barchee myslim, ze mi pomoze iba amnio a nic viac ☹

cora41
23. jan 2013

@grelu bola som presne u Dankovcika ☹ takze nemusim skusat nic... male podrastlo o 3 dni viac ako malo, takze z terminu 7.8 uz mame 5.8... a stoplik mal 5,8cm...

grelu
23. jan 2013

@cora41 súper podrastlo...pre pokoj v duši by som asi išla na amnio, aby si nezila v neistote celé trhu. Strašne má mrzí, že tí to takto vyšlo ale fakt verím, že to celé bude mať šťastný koniec. Ako sa tváril doktor?

rybca
23. jan 2013

@cora41 tak ja dufam, ze ked tak krasne podrastlo, dokonca predbehlo, tak ze to nebude az take tragicke, drzim palce, aby ta amnioc. dobre dopadla

cora41
23. jan 2013

@grelu nijak..len povedal, ze to nie je diagnoza ale iba meranie a ze by ma rad videl v tom 18-20 tyzdni na dalsom UTZ a vzali mi krv, kde budu do tyzdna vysledky, kde by sa to mohlo znova ukazat...Ked si predstavim, co nam hrozi, ani tusim nemam emocie.. Stvrte IVF....

grelu
23. jan 2013

@cora41 a amnio tí odporučil? Tá amnio je najistejsia, ale zase závisí ako by ste sa zachovali, keby to vyšlo pozitívne. Na nejakých genetických testoch ste boli, ked je to už 4 ivf ? Máte nejakú predispoziciu?

cora41
23. jan 2013

@grelu neodporucil, len povedal, nech prideme na dalsi UTZ v 20 tyzdni. Ziadne geneticke preddispozicie v rodine nemame vobec...

grelu
23. jan 2013

@cora41 strašne vám držím palce, nech to dobre dopadne ...aj ked tehu asi nebude pohodove, verím, že koniec bude šťastný.

cora41
23. jan 2013

@grelu dakujem pekne, vazim si to.. bude, ako chce nebo...

zuzu188
23. jan 2013

moja večera 200g šunky a 3 paradajky a ešte by som si čosi dala 😀..vidím to tak,že už začnem priberať 😀

mistrall
23. jan 2013

@lienka19881 mna tiez uz nebolia hm. vraj nemusia stale boliet 😉

lienka19881
23. jan 2013

@mistrall joj ja som strasny stresiar... Hned vo vsetkom vidim to najhorsie... 🙂

barchee
23. jan 2013

@cora41 a kedy sa robí amnio? choď radšej skôr ako čakať do 18 tt na morfologický utz...