icon

Termín pôrodu august 2013

dadka33
20. nov 2012

Ahoj,pridá sa niekto ??? 🙂

zabavka
27. jan 2013

@penelope111 ani mi nehovor, ja by som sa na drobca tiež stále pozerala, už sa neviem dočkať, keď začne kopať 🙂

penelope111
27. jan 2013

@zabavka Veru aj ja sa na to teším 🙂

henriett19
27. jan 2013

@zuzu188 Fiha tak to tam chodis ako do skoly skoro 😀 ale nie no tak v piatok nas obe caka velke vysetrenie...joj som strasne zvedava, minule som si fotku zabudla vypytat a tak ma to stvalo tak dufam, ze si uz teraz nezabudnem 🙂 a samozrejme dufam, ze bude u oboch vsetko ok 😉

zuzu188
27. jan 2013

@henriett19 😀..keď potreboval,aby som tak často chodila,tak mi to nevadí 🙂..aspoň som drobca často videla 🙂..určite bude 🙂

henriett19
27. jan 2013

@zuzu188 No presne aspon si ho videla tak velakrat po sebe 🙂

zvedavamt
27. jan 2013

@henriett19
tiez som sa vytesovala pri prvom tehotenstve, roboli mi sono asi 7x a teras ma trapi, ci to nebolo tym,ze sa jej nedorastlo srdiecko a vyskytli sa aj ine komlikacie
tak si dobre zvazte,ci vam to stoji za to
tu je o tom pekne napisane, ze ma mama verit svojmu telu,ze je vsetko v poriadku a nekontrolovat furt neprirodzene svoje dietatko
http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...

henriett19
27. jan 2013

@zvedavamt tak ja som si to nerozkazala prvykrat ked som prisla potvrdit tehu tak ma pozeral tou vag. sondou ci je tam babatko alebo nie a potvrdil mi to, druhykrat pozrel ci je vsetko v poriadku ci srdiecko bije a teraz pojdem na ten velky utz kedy budu tie merania najpresnejsie a potom uz asi az v 20tt a potom az v nejakom 30tt tusim a to je vsetko...ani v prvom tehu mi nerobil na kazdej poradni utz

pasad
27. jan 2013

@zvedavamt vsimli ste si aj komentar, na ktory autorka nereagovala doteraz?

Zuzka napísané 24.06.2012 22:44 answer email

"Ultrazvuk je založený na neprirodzenom škodlivom technickom žiarení, aké sa nikde v prírode nevyskytuje. Je to v princípe nízkofrekvenčná technická mikrovlnka, ktorá ničí dvojakým spôsobom – termickým efektom (vytváraním tepla) a netermickým efektom - ničením štruktúry v bunkovom tkanive." Lož. Ultrazvuk je vysokofrekvencne akusticke vlnenie a vyskytuje sa bezne v prirode (netopiere..). Ziadna mikrovlnka - v nej sa generuje elektromagneticke ziarenie, ktore rozkmitava molekuly vody...

Prosim o reakciu autorku clanku.

zuzu188
27. jan 2013

@zvedavamt mňa dr. objednával sám,vždy povedal,že skontroluje ako bábo rastie..on asi vie čo robí...prvé tehotenstvo som mala rizikové,tak možno aj preto som tam bola často

zuzu188
27. jan 2013

@pasad inak ultrazvuk nie je škodlivý...zachytáva iba to akustické vlnenie
Ultrazvuk sú mechanické kmity prostredia s frekvenciou vyššou ako je schopné počuť ľudské ucho, teda približne nad 20 kHz (20000 Hz). Ultrazvuk o frekvenciách od 1012 do 1014 Hz sa označuje aj ako hyperzvuk.

Ultrazvuk vedia produkovať a používať rôzne živočíchy - napr. netopiere ho využívajú na orientáciu v priestore a lov, podobne delfíny ultrazvuk využívajú na orientáciu a lov. Ultrazvuk využívajú aj niektoré druhy hmyzu napr. moskyty a mory. Viacero druhov živočíchov síce nevie ultrazvuk vyrobiť, ale počuje ho napr. pes, mačka alebo myš.

pasad
27. jan 2013

pri rizikovych tehu sa ultrazvuk robi aj preto castejsie, ze pokial zena este neciti pohyby, nevie o pripadnom zamlcanom potrate pretoze ten sa neprejavuje nijak. ak by mala v sebe dlho mrtvy plodik, bolo by to pre nu nebezpecne a mohlo mat skarede nasledky. takze kazda minca ma dve strany. neviem vsak o pripade, ze by nejake embryo/plod umrelo kvoli usg...

pasad
27. jan 2013

@zuzu188 jj suhlasim, preto som skopcila ten komentar, co bol pod clankom za tym linkom. zavadzala tam autorka a ani nezareagovala na ten komentar. fakt by si ludia mali davat pozor, co uverejnia pred tym, nez zacnu strasit buduce mamicky. mame toho dost aj bez neprofesionalnych clankov s nepodlozenymi faktami.

zuzu188
27. jan 2013

@pasad síce bolo tehu rizikové až od 27tt,ale vtedy mi robil ultrazvuk raz za 1-2 týždne...je pravda,že sa malý narodil so zápalom pľúc,ale ten spôsobila infekcia,ktorá môže za to rizikové tehu....máš pravdu,zbytočne tým strašia mamičky..ja som také články ani nečítavala,skôr som si popozerala všetky videá s pôrodmi 😀

pasad
27. jan 2013

@zuzu188 ja uz tiez zacinam pozeravat videa s porodmi zo zvedavosti, ale zatial len zvieracie a videla som jeden porod cloviecika vo vode doma.

penelope111
27. jan 2013

@zuzu188
@pasad Mne v piatok Dr. robila UTZ z vnútra a zvonku dvakrát lebo zabudla koľko odmerala bábo 🙂 a za 3 týždne idem zas a som vlastne na rizikovom tak ma asi bude pozerať častejšie a som rada že aspoň viem že je všetko v poriadku 🙂

borocka
28. jan 2013

https://www.modrykonik.sk/bazar/kociky/ul1v/tep...

baby, keby ste niekde narazili na takyto emitex v hnedej farbe ( idealne s modrym alebo kremovym lemom) tak dajte vediet. ja uz zacinam nakupovat

marin.frist
28. jan 2013

@borocka ten je peknucky 🙂 si dobra, ja sa este stale akosi bojim 😔

borocka
28. jan 2013

@marin.frist vies, myslim ze ten kriticky zaciatok uz mame za sebou. a ak sa ma nieco zle stat, tak sa moze aj tyzden pred terminom.
treba si to zacat uzivat. a my zeny si to najlepsie uzijeme pri nakupovani 😝

marin.frist
28. jan 2013

@borocka ja viem, tiez si to vravim a pomaly obzeram, co kde sa da kupit... len proste sa nejako stale bojim a chcem pockat tak do 20tt, nech mam polovicku za sebou. hoci neviem, ci sa ten moj strach potom nejako zmensi 😅
brzdi ma to, ze ak sa nieco stane, nechcem sa tu na tie veci potom pozerat. kupili sme zatial len jednu supravicku, symbolicky. vidim, ze Ty uz mas jedno dieta, to ja som mozno taka bojazliva, kedze je to prve 🙂

borocka
28. jan 2013

@marin.frist myslim ze sa zbytocne bojis. ak sa citis dobre, ak babo rastie, doktor ta pred nicim nevaroval. tak kludne si to zacni uzivat.
aspon pisat zoznam co vsetko budete potrebovat. pri prvom clovek na tolko veci zabudne a kupuje az za pochodu. pripadne opacny extrem, kupi same zbytocnosti a potom ich nevyuzije.
ja uz sa snazim ist na istotu, kupit co budeme potrebovat a vyuzivat. a hlavne najvacsie odhodlanie, tentokrat zvladnem kojenie! ved uz som profik

marin.frist
28. jan 2013

@borocka asi to spravim tak, zacnem si robit zoznam a browsovat rozne veci, potom, ked sa konecne odhodlam nakupovat, uz pojdem na istotku 🙂

rybca
28. jan 2013

@borocka
@marin.frist ja som si povedala, ze pockam do sona v 20tt ked povedia pohlavie, potom vydolujem najmensie vecicky, ktore su pravdaze uplne na spodku vsetkych nazbieranych veci za 3 roky, to bude sranda..🙂 a potom zacnem pomalinky dokupovat, z kazdej vyplaty nieco, ale nastastie toho nebude vela, aj ked sa nam teraz obratia hlavne sezony, kedze s prvym sme sli do leta a teraz pojdeme do zimy...🙂 a tiez dufam, ze tentokrat budem mat mlieko viac ako 2 mesiace a nepohnem sa z postele skor ako sa male neprisaje, nech to nedopadne ako s Matim...🙂

zabavka
28. jan 2013

@borocka
@marin.frist no baby, ja už veru tiež obzerám vecičky a už som aj niečo objednala 😝 Myslela som, že mi šibe a že je to veľmi skoro, ale keď už aj vy začínate, tak... 🙂 Máte babule nejaký zoznam, malá sa mi narodila na jeseň, tak to bolo v pohode, ale toto bude predpokladám že asi skôr júl ako august a to vôbec neviem, aké bude počasie, august už bývava niekedy škaredý, tak ozaj neviem koľko čoho, opalovačky, body s kr.rúkávom...

marin.frist
28. jan 2013

@rybca @zabavka @borocka no prave mam pocit, ze v poslednych rokoch byval jul skaredy a chladny a v auguste vacsinou prisli tie 35stupnove horucavy, hoci spoliehat sa na to, samozrejme, neda. zatial moc nepozeram oblecka, to sa este musim poradit s mamou, ale skor take ako postielka, vanicka, stvorcove plienky, fusak do autosedacky na jesen, kocik, zavinovacky atd... oblecka budem riesit asi az ako posledne 🙂
a podobne ako rybca chcem pockat do sona v 20tt, jednak kvoli pohlaviu a jednak kvoli kludu na dusi 😀 to sa potom budem musiet krotit, aby som nakupovala aj neutralne veci, kedze by sme o par rokov radi aj druhe.

borocka
28. jan 2013

@rybca ja som po patovi veci predavala a teraz si bucham hlavu o stenu, este aj zimne overalky prenadherne nebickove. takze si to musim viac rozvrhnut aby sme do porodu pokupili co treba.
@zabavka vobec nie :D ja uz dlhsie obzeram. minuly tyzden som vyplatila prve bodyky a teplacky, 56 a 62. a co pokupit, tak ked uz v juli ratas, tak si pokup zo 10 s kratkym rukavom ( mozes vyuzit potom namiesto tielka) a kup si par reklikov. aj tak babo nebudes vystavovat velmi na slnko.

borocka
28. jan 2013

@marin.frist moze sa stat ze este aj v septembri budu takmer 30tkove teploty. s tym vela nevykalkulujeme. a hlavne babatka nebudeme davat na slnko, aby ich nespalilo. a deticky nemaju termoregulaciu, takze ked aj das bodyk s dlhym rukavom, na nozky ponozky a do kocika nan prehodis latkovu plienku. a vies ako, vzdy budes v kociku nosit nejaku decku, keby nieco......
a hej ked to bude prve, nemas po kom podedit tieto najvacsie vydavky, tak to je potom zaberak...... oblecko je naozaj to minimalne

zabavka
28. jan 2013

to ja zas chcem počkať s postielkou a kočíkom, nejaké vecičky ako fusak, vaničku, plienky látkové máme po malej, tak úplne od základu nezačíname....Baby a máte aj nejaký zoznam, alebo podľa čoho sa budete riadiť?

darka2001
28. jan 2013

@zvedavamt tak presne aj ja som zistila ze po sladkom je to horsie,ale sladke mi vobec nechuti tak to nie je problem,a ak si aj nieco dam ihned to skonci v mise 🙂 takze babo si pekne vybera co mu nechuti

zabavka
28. jan 2013

@borocka čo je prosím ťa reklík? 🙂 uvidím koľko ks z ktorej veľkosti, neviem ako rýchlo drobec bude rásť a aký veľký sa vlastne narodí, tak tých 56 asi skôr menej, no uvidíme 🙂

marin.frist
28. jan 2013

@borocka hej, to mi je jasne, ze novorodenca nebudem slnit 🙂 len mi napadlo, ze najrozumnejsie bude zacat tymi vacsimi vydavkami a dobre premysliet, aky kocik a podobne, tie oblecka su potom uz len vec vkusu a toho, na co sa cloveku podari natrafit.